Alioşa ” File de Jurnal ”

19/09/2021

Punctul pe ” I”/84 . Se răscoală PATRIOȚII , se răsucesc în MORMÂNT moții !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:23 am

Motto :

” Nu mor CAII când vor câinii ” spune-o vorbă din POPOR !!! 🙂 🙂 🙂

ROMÂNI din ROMÂNIA și din afara granițelor ei :

Pe 11 septembrie 2021, la 300 de ani de la nașterea celui ce a ordonat TRAGEREA pe ROATĂ a ROMÂNILOR
Horea, Cloșca și Crișan ,


căpeteniile RĂSCOALEI de la 1784 ,
președintele României, Klaus WERNER Johannis ,


care în campania electorală prezidențială din 2014 a spus cu subiect și predicat :
-” Primul lucru pe care îl voi face după ce voi ajunge președinte VA FI renunțarea la IMUNITATEA prezidențială” 🙂 😦 🙂
și care , după ce a ajuns cum a ajuns președintele României, cu toate că NU MERITA !!! 😦 😦 😦


a UITAT de promisiunea făcută versus IMUNITATEA 😦 😦 😦
și a devenit ” pas cu pas” cel mai OPORTUNIST și PROFITOR


DEMAGOG ,IPOCRIT ,AROGANT,MINCINOS , MANIPULATOR , ANTIDEMOCRATIC , ANTICONSTUTIȚIONAL și ANTIROMÂN


dintre toți ceilalți foști președinți postdecembriști ai României ,
a DEZVELIT statuia fostului baron-guvernator al Transilvaniei , Samuel von Brukenthal ,
https://youtu.be/r5K9uI1Bmv4

 • La doar șapte zile de la ÎNTINAREA memoriei MARTIRILOR Munților APUSENI , EROII moților , HORIA , CLOȘCA și CRIȘAN , o mână de PATRIOȚI ROMÂNI-ROMÂNI , au PROTESTAT 🙂 🙂 🙂 în Piața Mare din Sibiu împotriva DEZVELIRII de către președintele României, Klaus WERNER Johannis a statuii CĂLĂULUI căpeteniilor RĂSCOALEI moților din APUSENI din1784 .

” Sibiu : Protest în piața Mare , față de amplasarea statuii baronului samuel von Brukenthal .

2021-09-18: 18:29:37

 • Circa 150-200 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la un protest organizat în Piaţa Mare din municipiul Sibiu, lângă noua statuie a baronului Samuel von Brukenthal, faţă de amplasarea acestui monument, considerat de aceştia inadecvat, având în vedere rolul pe care von Brukenthal, ca guvernator al Transilvaniei, l-ar fi avut în răscoala de la 1784, cunoscută şi ca „Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan”.Acţiunea de protest a fost organizată de către Asociaţia „Calea Neamului” şi Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu”, fiind autorizată de către Primăria Sibiu, începând cu ora 16,00. Cele două organizaţii au lansat zilele trecute un apel către membrii şi simpatizanţii lor să vină la Sibiu, pentru a participa la această acţiune de protest.Participanţii la protest, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale, au fluturat steaguri tricolore, au scandat „Jos statuia”, „Brukenthal, ucigaş de români”, „Jos criminalul”, au intonat imnul naţional şi cântece patriotice şi au afişat două bannere uriaşe, unul cu portretele celor trei conducători ai răscoalei iobagilor de la 1784, iar celălalt cu executarea lui Horea şi Cloşca, prin tragere pe roată. Printre cei prezenţi la protest s-au aflat şi cântăreaţa de muzică populară Veta Biriş şi politicianul Gheorghe Funar.„Asta-i ţara noastră ! (…) Protestăm şi cerem Primăriei Sibiu să înlăture statuia cotropitorului, fost guvernator, care se face direct răspunzător de prigonirea ţăranilor români din Transilvania şi reprimarea în sânge a răscoalei lui Horea, Cloşca şi Crişan”, a spus preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului”, Mihai Târnoveanu, care a arătat că la protest au venit şi sibieni, dar şi români din Covasna, Braşov, Bucureşti, Craiova sau Bacău.

Statuia a fost dezvelită în urmă cu o săptămână, în cadrul unui eveniment la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Iniţiativa instalării monumentului este a Primăriei Sibiu şi a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, cu ocazia împlinirii, în acest an, a trei secole de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal, considerat un adevărat patron cultural al oraşului.

„Locul în care ne aflăm este cea mai bună ilustrare a forţelor care au contribuit la dezvoltarea Sibiului şi a perspectivelor sale. În cel mai amplu spaţiu public al comunităţii, între locurile spiritualităţii şi instituţiile locale, se ridică, de peste 200 de ani, reperele majore ale culturii şi europenităţii noastre: palatul, muzeul, colecţia şi biblioteca lui Samuel von Brukenthal. Amplasarea aici a unei statui în memoria lui Brukenthal este un omagiu adus preţioasei sale moşteniri, o confirmare a convingerii sale că la temelia bunei guvernanţe stau educaţia şi cultura, forţe care dau posibilitatea participării responsabile a cetăţenilor la construirea propriului viitor. Simbolic, de acum înainte, în această piaţă se întâlnesc fondatorul primului muzeu de pe teritoriul de azi al României, cea mai strălucită personalitate a saşilor transilvăneni, cu ctitorul şcolii româneşti de peste Carpaţi, Gheorghe Lazăr”, a evidenţiat şeful statului, în alocuţiunea susţinută în cadrul evenimentului.

El a mai arătat că „Samuel von Brukenthal a fost, într-adevăr, o mare personalitate a timpului şi locului în care a trăit” şi că astăzi „ne bucurăm de faptul că România este deseori reprezentată în Europa şi în lume prin comorile lăsate Sibiului” de acest guvernator al Transilvaniei.Totodată, directorul Muzeului Naţional Brukenthal, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, a subliniat faptul că Samuel von Brukenthal, în calitatea sa de guvernator al Transilvaniei, a adus în această regiune ideile şi valorile cele mai avansate ale timpului său, iar cea mai importantă moştenire a acestuia este chiar muzeul care îi poartă numele şi care, la momentul înfiinţării sale, în 1817, era al treilea muzeu public din lume, după British Museum şi Luvru.

Statuia a fost realizată în urma unui concurs lansat la începutul anului, în 15 ianuarie, de Ziua Culturii, la care au participat 21 de proiecte din ţară şi străinătate, fiind ales cel al sculptorului Deak Arpad din Oradea. Baronul von Brukenthal este înfăţişat în monument în veşmintele ordinului Sf. Ştefan al Mariei Thereza, aşa cum apare în tabloul portret ce se află în salonul de muzică al muzeului din Piaţa Mare.

Baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803) a fost singurul exponent al comunităţii săseşti transilvănene căruia i s-au atribuit importante funcţii în cadrul imperiului austriac condus de împărăteasa Maria Theresa (1717 – 1780), cea dintâi funcţie ocupată fiind aceea de cancelar aulic al Transilvaniei. Perioada petrecută la Viena în această calitate coincide cu perioada constituirii colecţiei sale de pictură, menţionată în 1773 drept una dintre cele mai valoroase colecţii particulare ce putea fi admirată în mediul cultural vienez al vremii.

Colecţiile iniţiale ale baronului von Brukenthal (constând din pinacotecă, cabinet de stampe, bibliotecă şi o colecţie numismatică) au luat naştere cu precădere în intervalul de timp dintre anii 1759 şi 1774. Numit Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei, funcţie pe care a ocupat-o între anii 1777 şi 1787, Samuel von Brukenthal a construit în centrul Sibiului un palat în stilul barocului târziu, după modelul palatelor vieneze. Deoarece nu a avut descendenţi direcţi rămaşi în viaţă, această clădire a fost lăsată moştenire, împreună cu colecţiile şi restul averii sale, către Biserica Evanghelică, împreună cu dorinţa ca acestea să constituie un muzeu de artă europeană.

După dezvelirea statuii, au apărut în spaţiul public opinii ale mai multor istorici cu privire la rolul pe care von Brukenthal l-a avut în răscoala de la 1784, unii arătând că acesta nu a condus acţiunile de reprimare a revoltei, deoarece nu mai era agreat de împăratul austriac Iosif al II-ea, în timp ce alţii consideră că acesta, din poziţia sa de guvernator, s-a raliat cu nobilimea din Transilvania, care îi exploata pe iobagi. AGERPRES / (A – autor: Marius Frăţilă, editor: Diana Dumitru, editor online: Andreea Preda)” !!! 🙂 🙂 🙂

Sursa :

https://www.agerpres.ro/social/2021/09/18/sibiu-protest-in-piata-mare-fata-de-amplasarea-statuii-baronului-samuel-von-brukenthal–781772

 • Pentru cine a uitat , coaliția de guvernare PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR s-a DESTRĂMAT din motivele postate pe : https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/09/08/ dar ACUZAȚIILE dintre copreședinții USR-PLUS , Dacian Julien Cioloș și Dan Barna

și liderii PNL(PDL) împărțiți în cele două tabere , una a premierului Florin Vasile Cîțu și cealaltă a președintelui Camerei Deputaților , Ludovic Orban spre mirarea VOTANȚILOR lor !!! 😦 😦 😦

”Fiul unui preot din Vaslui vrea legalizarea căsătoriilor între homosexuali și cere sancționarea României

 CURIOS… Dragoș Tudorache provine dintr-o familie cu credință, tatăl său fiind răposatul preot Ioan Tudorache

CIUDAT…

Șase dintre cei 32 europarlamentari români au votat proiectul de rezoluție privind sancționarea statelor care nu au respectat drepturile LGBTQ, printre care se află și România, potrivit unui document oficial al Parlamentului European (PE).

 Cei șase europarlamentari sunt toți de la USR PLUS, iar printre ei se află și doi vasluieni: Ramona Strugariu și Dragoș Tudorache.

 Dacă în privința celorlalți cinci europarlamentari USR PLUS nu ar fi prea multe de comentat, ei executând doar ordinele venite de mai sus, în ceea ce îl privește pe Dragoș Tudorache, lucrurile ar fi trebuit să fie mai nuanțate pentru că el provine dintr-o familie credincioasă, tatăl său fiind răposatul preot Ioan Tudorache.

Sigur, am putea să ne întrebăm cu toții cum a ajuns fiul unui slujitor al Bisericii să voteze o asemenea rezoluție aberantă, însă răspunsul nu-l poate da decât conștiința europarlamentarului.

Grupurile europarlamentare PPE, S&D, Renew Europe, grupul Verzilor și grupul Stângii din Parlamentul European au inițiat un proiect de rezoluție prin care se cere sancționarea mai multor țări de către Comisia Europeană, inclusiv România, pentru nerespectarea drepturilor membrilor comunității LGBTQ. Rezoluția privind drepturile LGBTQ prevede la punctul 10 că Parlamentul European “cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său repetat de a se conforma hotărârii CJUE în speța Coman&Hamilton și pentru lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamanții să se adreseze CEDO”.

Legislația UE e mai presus de legislația națională

De asemenea, punctul 5 al proiectul de rezoluție insistă asupra faptului că “legislația UE prevalează asupra oricărui tip de legislație națională, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale, și, prin urmare, statele membre nu pot, pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în interiorul UE să invoce interdicția constituțională a căsătoriei între persoane de același sex sau protecția constituțională a «moralei» ori «politici publice» care încalcă drepturile familiilor «curcubeu» care se mută pe teritoriul lor”.

Mai mult, actul normativ prevede la punctul 8 ca „Comisia (Europeană – n.r.) să propună legislație care să impună tuturor statelor membre să recunoască adulții menționați într-un certificat de naștere eliberat într-un alt stat membru ca părinți legali ai copilului, indiferent de sex sau starea civilă a adulților și solicită tuturor statelor membre să recunoască căsătoriile sau parteneriatele înregistrate în alt stat membru”. Rezoluțiile Parlamentului European sunt poziții politice și nu obligă cu nimic statul membru, însă, în cazul în care sunt adoptate, reprezintă un semnal politic puternic împotriva statului respectiv.

Cum au votat europarlamentarii vasluieni Dintre toți cei 32 de europarlamentari români, doar șase eurodeputați de la USR PLUS (grupul Renew Europe condus de Dacian Cioloș) au votat proiectul de rezoluție privind sancționarea statelor care nu au respectat drepturile LGBTQ, printre care se află și România.

Europarlamentarii vasluieni, Ramona Strugariu și Dragoș Tudorache, fac parte din grupul micuț al celor șase, care au cerut ca țara noastră să fie sancționată. Doi europarlamentari USR, Vlad Gheorghe și Vlad Botoș, s-au abținut de la vot. Europarlamentarii PSD sunt singurii care au votat diferit față de grupul europarlamentar din care fac parte, S&D (socialiștii europeni), votând astfel “împotriva” proiectului de rezoluție LGBTQ” .

Sursa : internetul

 • Iar în final de postare-republicare , la 6( șase) ani de la trecerea în neființă în 14 septembrie 2015 😦 a marelui TRIBUN ROMÂN 100% , POETUL și singurul parlamentar cu adevărat PATRIOT 🙂 🙂 🙂 Corneliu Vadim Tudor , Dumnezeu să-L Ocrotească și să-L țină mereu la Dreapta Sa 🙂 🙂 🙂


…………….” Acum, la șase ani de la plecarea lui,
încă există indivizi mediocri, gîndaci ai democrației șchioape în care trăim, care, fie din Parlament, fie din platourile de televiziune, aduc jigniri singurului român contemporan care s-a luptat cu mafia hoților care prăduiesc această țară.
Dar conștiința noastră este puternică, iar memoria poporului român este de neclintit.
Anii sedimentează amintirea tatălui meu și va veni o zi, poate peste un an, poate peste zece, în care dreptatea își va cere tributul.
Iar atunci cei care acum se înfruptă din trupul țării vor fi dați uitării.
Pentru că, așa cum am mai spus, mai devreme sau mai tîrziu, păcatele se plătesc!” !!! 🙂 🙂 🙂
Sursa :
https://www.dcnews.ro/fiica-lui-vadim-tudor-lidia-zarurile-au-fost-aruncate-pacatele-se-platesc_837468.html

 • postez prin ” copy paste” o POEZIE care îi va deranja tare mult pe SUSȚINĂTORII și POLTRUCII celor care, de când au ajuns la sfârșitul anului 2019 la guvernarea României prin MÂRȘAVE aranjamente politice și mituire de parlamentari și partide din arcul guvernamental de la acea vreme , precum ALDE și ProRomânia , au DUS ” pas cu pas” România spre DEZASTRUL ECONOMIC și SOCIAL în care se găsește la ora actuală sub ” GuWERNERu-4” !!! 😦 😦 😦

”NEAMURILE PROASTE ,

de Corneliu Vadim Tudor .

” Cîte neamuri proaste în această ţară!
Suflete de slugă, lepre, mitocani
Se întrec în vile, au maşini la scară
Ştiu doar o deviză: bani şi iarăşi bani!

N-au prea multă şcoală, cam de clasa IV-a,
Dar au prins clişee la televizor
Toţi au doctorate, să-i admire şatra
Ţipă mahalaua în osînza lor.

Şi ce morgă tîmpă! Ifose stupide!
Ochelari de aur, ţoale de import
Fac pe francmasonii, intră prin partide…
Ah, voi, neamuri proaste, nu vă mai suport
Pentru mine sînteţi nişte linge blide
Ouă de năpîrcă, ce duhnesc a mort.” .

Sursa :internetul .

 • Iar in final de postare , o stire care ma bucura tare !

https://www.luju.ro/legea-suveranitatii-a-trecut-de-primul-obstacol-proiectul-avocatului-dan-chitic-pentru-protejarea-interesului-superior-al-poporului-si-al-cetateanului-roman-a-primit-aviz-favorabil-de-la-consiliul-legislativ-chiar-de-ziua-internationala-a-democratiei-ince

 • Aliosa .

11 comentarii »

 1. @ ALLL !!!

  1) Să fie clar pentru toată lumea virtuală, NU sunt împotriva VACCINĂRII ,
  ci sunt împotriva OBLIGATIVITĂȚII vaccinării !!!
  După, CONSTITUȚIA ROMÂNIEI ,
  VACCINAREA nu este o OBLIGAȚIE , este o OPȚIUNE ! 🙂
  Atât eu cât și FAMILIA mea suntem VACCINAȚI nu că am fi fost OBLIGAȚI 😦 ci pentru că așa am VRUT NOI ! 🙂
  Din aceste considerente , DETEST spusele unor HABARNIȘTI care , pentru a fi pe placul lui Klaus WERNER Johannis, Arafat și ” GuWERNERu-4” ,
  vor să IMPUNĂ cu orice preț , VACCINAREA OBLIGATORIE 😦 😦 😦
  chiar cu prețul VIEȚII persoanelor care din cauza unor GRAVE AFECȚIUNI nu au VOIE să se VACCINEZE !!! 😦 😦 😦
  În ” România normală” 🙂 de gașca lui Johannis condusă , ZECILE de MII de persoane cu GRAVE afecțiuni RESPIRATORII și nu numai ,
  DACĂ vor fi OBLIGATE să se VACCINEZE 😦
  vor AJUNGE ” deîndată” la morga vreunui spital suport COVID-19 !!! 😦 😦 😦

  Personal , sunt împotriva DISCRIMINĂRII de orice fel ! 😦
  Pentru cei/cele care au UITAT din varii motive 🙂 😦 🙂 le REAMINTESC faptul că în urmă cu ceva timp, președintele României,
  Klaus WERNER Johannis,
  a declarat în fața camerelor de luat vederi :
  – ” Nu pot să ACCEPT măsuri care duc la DISCRIINĂRI ” !!! 🙂 🙂 🙂
  Atunci , l-am APLAUDAT în GÂND și l-am VORBIT de BINE pe blogurile mele ! 🙂
  Numai că……………, ” GHINION” !!! 🙂 😦 🙂
  Din MOTIVE doar de el ȘTIUTE și de MINE 100% BĂNUITE 😦 președintele celor care l-au VOTAT în 2014 și REVOTAT în 2019 ,
  s-a DEZIS ” pas cu pas” 😦 ÎNCURAJÂND și LEGIFERÂND
  DISCRIMINAREA ,
  ÎNVRĂJBIREA
  și URA
  între ROMÂNII vaccinați și NEVACCINAȚI !!! 😦 😦 😦

  DISCRIMINAREA despre care vorbeam mai sus ,reiese și din cele postate mai jos :

  ” Discriminarea constă în faptul că persoanele sănătoase care nu se încadrează în una dintre cele 3 categorii cuprinse în certificatul Covid
  vor fi excluse de la viața publică fiind forțate financiar și social, pe termen lung, să se vaccineze”!!! 😦 .-( 😦
  Toate amănuntele pe :
  https://www.activenews.ro/stiri/Pasaportul-intern-de-VACCINARE-prelungirea-starii-de-alerta-si-NOI-RESTRICTII-adoptate-de-executivul-lui-Citu-vineri-prin-Hotarare-de-Guvern-169383

  2 ) Guvernul lui Klaus WERNER Johannis , la ora actuală format doar din UDMR ai căror lideri sunt în stare de orice ,
  NUMAI și NUMAI pentru a fi la BUTOANELE banului public 😦 😦 😦
  https://gandeste.org/analize-si-opinii/delir-de-tip-nazist-al-lui-kelemen-hunor-as-vaccina-obligatoriu-toata-romania/121869/
  și din PNL(PDL) lui Johannis , condus de omul său, Florin Vasile Cîțu ,
  a adoptat vineri,17 septembrie , 2021 , prin hotărâre de guvern, obligativitatea certificatului Covid pentru
  accesul la anumite activități publice în localitățile unde rata de incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori
  și mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.

  Dacă NICI asta nu-i DISCRIMINARE ,
  atunci EU sunt Ștefan cel MARE !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 19/09/2021 @ 11:21 am | Răspunde

 2. In sfarsit ,vad si eu postarile, blogul, mesajele lasate….
  Va multumesc, lumea cred ca „doarme” isi doarme somnul nepasarii…
  Vai de noi!
  Sa auzim de bine!
  Ca nu aduce ceasul, clipa ce vor „altii”….!

  Comentariu de anitanna — 19/09/2021 @ 12:48 pm | Răspunde

  • Bună seara ,stimată Doamnă ” Anitanna” ! 🙂
   În primul rând , BINE ați VENIT ! 🙂
   În al doilea rând , ” Mai bine mai târziu decât niciodată” spune-o vorbă din POPOR ! 🙂
   În al treilea rând , din păcate , aveți dreptate :
   UNA lume ” cred că doarme ” și nu doarme oricum , ci ” doarme somnul nepăsării” !!! 😦 😦 😦
   NOROC că UNA LUME din care si EU fac parte , NU DOARME 🙂 🙂 🙂
   iar DOVADA SUPREMĂ este chiar POSTUL la care a-ți lăsat comentariul sus postat ! 🙂
   Mulțumesc pentru URAREA făcută 🙂
   dar de BINE nu vom mai AUZI multă vreme de aici înainte ! 😦
   – DE CE ???
   – Pentru că LUMEA ” își doarme somnul nepăsării ! 😦
   O seară cât mai plăcută și-o noapte liniștită ! 🙂
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 20/09/2021 @ 8:52 pm | Răspunde

 3. felice inizio di nuova settimana

  Comentariu de newwhitebear — 19/09/2021 @ 10:22 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Pentru astăzi , doar trei știri :

  1) ” PROMISIUNEA făcută , DATORIE curată ” ! 🙂
  A NU se UITA :
  Dacian Julien Cioloş , omul lui Marcon&Soros ,copreședinte USR-PLUS , contracandidatul lui Dan Barna ,șa ȘEFIA USR-PLUS ,
  a afirmat recent cu subiect și predicat că nu există nicio șansă să continue guvernarea cu Florin Cîțu
  „pentru că vrem un premier cu care să putem lucra, pur şi simplu. (…)
  Nu există această variantă, nu pentru că avem noi un fix cu Florin Cîţu ca persoană,
  ci pentru că am mai încercat deja de două ori, nu are sens să mai încercăm încă o dată” !!! 🙂 🙂 🙂

  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25047812-ciolos-nu-exista-nicio-sansa-continuam-guvernarea-florin-citu-premier-nu-pentru-suntem-razgaiati-pentru-vrem-premier-care-putem-lucra-pur-simplu.htm

  2) Pentru ipocriții și demagogii din tabăra președintelui Camerei Deputaților ,
  Ludovic Orban ,
  mai IPOCRIT și mai DEMAGOG decât TOȚI susținătorii lui la un LOC 😦 🙂 😦
  ce se luptă ca la ” MĂRĂȘEȘTI, MĂRĂȘTI, OITUZ” cu premierul Florin Vasile Cîțu pentru ȘEFIA PNL(PDL)

  fostul șef al CCR pe timpul lui Traian Băsescu , Augustin Zegrean ,
  le dă o VESTE foarte TRISTĂ :
  premierul României, Florin Vasile Cîţu trebuie să ceară aprobarea Parlamentului numai pentru cei 5(cinci) miniştri
  noi propuşi pentru înlocuirea miniştrilor USR PLUS 🙂 🙂 🙂
  și dacă premierul nu reușește să strângă o majoritate pentru a-i se aproba propunerile făcute 😦 😦 😦
  acesta încearcă până când este dat jos prin MOȚIUNE de CENZURĂ !!! 🙂 🙂 🙂

  Toate amănuntele pe :
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25048501-zegrean-guvernul-nu-cade-daca-parlamentul-nu-aproba-noile-propuneri-ministri-citu-poate-propune-noi-ministri-pana-cand-este-dat-jos-prin-motiune.htm

  3) Astăzi, 20 septembrie 2021 , se împlinesc 47 de ani de la INAUGURAREA Drumului Strategic TRANSFĂGĂRĂȘANUL ,
  capodopera GENIȘTILOR Armatei Republicii Socialiste România !!! 🙂 🙂 🙂

  Ca Ofițer de Comandă și Stat Major , Arma GENIU , ce-am fost TOATĂ CARIERA MILITARĂ
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/27/
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/14/
  nu pot spune decât atât :
  ” O, tempora” ! 🙂
  ” O, mores” !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa .

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 20/09/2021 @ 9:52 am | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  Legat de TITLUL postului de față ,
  spre TURBAREA 🙂 susținătorilor lui Orban&Cîțu&Johannis ,

  postez prin ” copy paste” un COMENTARIU
  care PUNE PUNCTUL pe ” I” mult mai abitir ca MINE !!! 🙂 🙂 🙂

  ” Văd că Orban se jură pe antena lui de bulgari, și pe cravata roșie de pionier, că nu va discuta cu PSD,
  și cu atât mai puțin va guverna cu el, indiferent în ce combinație!
  Koa!
  E bine, bă!
  Succesuri!
  Dar cu cine dracu faci guvernul?
  Cu USR?
  Păi, dacă nu te sprijină ai tăi acum, ăia cărora le-ai dat posturi și sinecuri, când erai premier, și ți-au tras-o, e pentru că-ți reproșează că ai vândut posturile bănoase de miniștri celor de la USR, în schimbul președinției Camerei Deputaților!
  Crezi că te votează ai tăi, la învestitură, dacă repeți figura și dai USR ce vor și ai tăi?
  Tăticu!
  Treci pe zeamă de varză!
  Crezi că USR se va vinde pe nimic?
  După ce i-a întrecut AUR în intenția de vot?
  Ești sigur de voturile lor?
  Iar după ce i-ați făcut neo-legionari și extremiști pe ăia ai lui Simion, crezi că vezi vreun vot de la AUR?
  Poți fi cu adevărat sigur de voturile UDMR?
  De ce?
  Poate că vor și ei să ridice miza, și iar intri în conflict cu ai tăi.
  Și uite așa tot spre PSD te împinge viața.
  Dacă vrei să fii premier.

  Analiza e valabilă și pentru căCîțu.
  Că și el e la fel de geniu politic ca și tine.
  Nu te baza pe Iohannis și pe o nouă stare de necesitate, că nu mai ține!
  S-a terminat cu ”interesul național”!

  Interesul național vă cere pe toți trei la mititica!
  Asta dacă e să fim onești, nu ipocriți!

  Și dacă vine nenea ăla dolofanu, de la Ambasada Hegemonului, parcă te văd pupându-te pe gură cu Ciolacu fix în Piața Constituției!
  Așa că, gata!
  Alba-neagra ține cât ține.
  Dar se termină și ea, din lipsă de ”bani” în portofelul de încredere al cetățenilor.
  Deci, cum faceți voi guvern, și cu cine, dulceață?
  Autor: Constantin Gheorghe
  Sursa :
  https://gandeste.org/analize-si-opinii/constantin-gheorghe-interesul-national-va-cere-pe-toti-trei-la-mititica-iohannis-citu-orban/121876/

  Alioșa !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 20/09/2021 @ 10:34 pm | Răspunde

 6. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  DISCRIMINAREA în ” România educată” de ” GuWERNERU-4” PNL(PDL) & UDMR gestionată ,
  CONTINUĂ ” pas cu pas” !!! 😦 😦 😦

  1 ) Ministrul interimar al Sănătăţii, udemeristul Cseke Attila, a semnat, luni, 20 septembrie ,
  ordinul pentru organizarea loteriei de vaccinare !!! 😦 😦 😦
  Documentul vizează condiţiile de participare , organizare și desfășurare a celor 19 extrageri până la 31 decembrie
  unde se vor acorda 1.139 premii, în valoare totală de 15 milioane de lei 😦 😦 😦 și asta , NUMAI și NUMAI ca să se FOLOSEASCĂ cele 120 de MILIOANE de DOZE de VACCINURI contractate de ” GuWERNERu1,2 și 3 ” anul trecut 😦 deși în ” ROMÂNIA educată” mai locuiesc vreo 18 MILIOANE de români………………….

  Toate DETALIILE pe :
  https://www.news.ro/social/ministrul-interimar-al-sanatatii-a-semnat-ordinul-pentru-organizarea-loteriei-de-vaccinare-19-extrageri-pana-la-31-decembrie-se-vor-acorda-1-139-premii-in-valoare-totala-de-15-milioane-de-lei-1922400120002021091820401400

  – De ce DISCRIMINARE ??? 😦 😦 😦
  – Pentru că……………….., dar mai BINE , intră pe

  Dă clic pentru a accesa Ordonanta%2019%2030%20august%202021.pdf


  și vei AFLA pentru ce !!! 🙂 🙂 🙂

  2 ) Pentru CURAJUL de a fi spus ADEVĂRUL versus munții de gunoi aruncați pe câmpurile din jurul Capitalei,
  și anume , faptul că există un acord tacit din partea primăriilor, care știu despre această practică, dar nu fac nimic 😦
  în general , dar pentru acuzația directă precum că EXISTĂ
  ”o cârdășie între funcționari ai statului, din diferite instituții, și oameni politici,
  care sunt implicați direct în afacerile astea și structuri de crimă organizată”

  șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost SCHIMBAT ” deîndată” de premierul lui Johannis, Florin Vasile Cîțu ,
  pe MOTIV că a fost NUMIT de USR-PLUS , și ……………….,
  CULMEA ipocriziei ,
  a fost ÎNLOCUIT cu Alexandru Lucian Vasile ,fiul primarului PNL(PDL) al comunei Jegălia ,primar care-l susține pe Cîțu la șefia PNL(PDL) !!! 😦 😦 😦

  Pentru cei care nu știu ,tânărul Alexandru Lucian Vasile, în februarie 2020, a fost numit pentru merite doar de TATĂL său ” primarele” PNL(PDL) de Jegălia , vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, iar din declarația lui de interese rezulta că era asociat la firma Coslo Zinca SRL,firmă aparținând chiar tatălui său ……….
  La începutul anului 2021 , mai exact după ÎMPĂRȚIREA funcțiilor publice între PNL(PDL) și USR-PLUS , alianța băgată la guvernarea României
  ” pe repede înainte” de către Klaus WERNER Johannis ,Alexandru Lucian Vasile ,președintele tineretului pedelisto-penelist de Călărași ,
  a ajuns comisar general adjunct la Garda de Mediu ! 😦
  Nu din compasiune pentru USERISTUL de la MEDIU schimbat de Cîțu am adus vorba , ci pentru a SCOATE în EVIDENȚĂ adunătura de politicieni care au NENOROCIT România mai ales de când USRPLUS și UDMR au fost băgate de Klaus WERNER Johannis la guvernarea țării !!! 😦 😦 😦
  Supărați de SCHIMBAREA lui Berceanu nu sunt numai USERIȘTII și PLUSIȘTII ,
  ci și IPOCRITUL de cântăreț Tudor Chirilă :
  https://www.stiripesurse.ro/derapaj-grobian-al-controversatului-tudor-chirila-ce-face-ticalosul-de-florin-citu-atac-la-tiger-woods-de-romania-klaus-iohannis_2003204.html

  @@@ ” Lăcomia strică omenia” !!! 😦 😦 😦

  Traseistul de partide , omul care dacă nu-i ” la BUTOANELE puterii ” se ofilește ” pas cu pas” 🙂
  controversatul ministru al educației, Sorin Cmpeanu
  https://www.news.ro/politic-intern/sorin-cimpeanu-demisionat-academia-stiinte-securitatii-nationale-mesaj-catre-remus-pricopie-rog-luati-act-renuntarea-mea-unilaterala-calitatea-membru-titular-institutiei-dezonoare-conduceti-document-1922400310002021080820353523
  vrea un NOU MANDAT ca președinte al Agenției Universitare a Francofoniei ! 😦

  Toate detaliile pe :

  https://pressone.ro/deja-vu-ministrul-sorin-cimpeanu-forteaza-un-al-doilea-mandat-la-presedintia-agentiei-universitare-a-francofoniei

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 21/09/2021 @ 9:31 am | Răspunde

 7. @ ALLL !!!

  Cine CAUTĂ, găsește ! 🙂
  Eu am CĂUTAT ,
  am CITIT ,
  am ANALIZAT ,
  am PRELUAT
  și am POSTAT
  un articol în care AUTORUL pune PUNCTUL pe ” I” mai bine ca mine !!! 🙂 🙂 🙂

  ” Liviu Dragnea:
  Klaus Iohannis este răul suprem/ Are obiectiv să predea România bucată cu bucată/ Îi e teamă că îl leagă
  Autor: Florin Pușcaș, Redactor
  Publicat: 19/09/2021 21:34
  Actualizat: 20/09/2021 08:37

  Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, lansează o serie de acuzații la adresa lui Klaus Iohannis,
  în prima apariție într-un studio TV după condamnarea din 2019.
  Vizați de atacurile lui Dragnea sunt și Florin Cîțu și PSD.

  „Ce este acum în România este o dictatură a lui Iohannis.
  Este vizibilă pentru orice ochi informat și de bună credință.
  Există această structură de guvernare, coordonată de Iohannis, ajutată de PSD, coordonat și el de Iohannis, care au câteva obiective majore.
  Primul obiectiv,
  datorită căruia ei în continuare sunt protejați, este să predea România bucată cu bucată, companie cu companie, domeniu cu domeniu.
  Alt obiectiv
  pentru guvern în ansamblu este cum să ia comisioane din ce în ce mai grase pe sumele uriașe cheltuite, neexplicând nici până acum ce au făcut cu miliardele îndatorate”, a declarat Dragnea, într-un interviu la Realitatea PLUS.

  Dragnea susține că Iohannis se teme pentru propria libertate, acesta fiind și explicația demiterii lui Stelian Ion.

  Fostul ministru al Justiției ar fi ales șefi de parchete care să fie controlați de USR PLUS, nu de Klaus Iohannis.

  „Pentru Iohannis, obiectivul este de protecție personală.
  Cred că Iohannis a înțeles în final că România este o țară test, dar în care nimeni dintre cei care sunt instrumentele celor din afară nu e protejat.
  Cazul Băsescu este izolat.
  El știe multe lucruri și nu s-au repezit pe el, dar i-au măcelărit familia, ceea ce pe mine m-a oripilat.

  Iohannis este răul suprem în această arhitectură.
  Lui îi este teamă că după ce nu mai e președinte îl leagă.

  Cîțu l-a schimbat pe Stelică de la justiție, care nu avea alt obiectiv decât desființarea SIIJ, ca să nu facă propuneri care să nu fie necontrolabile de către Iohannis, să fie controlabile de către ei.

  Pentru asta, merge cu Cîțu până în pânzele albe”, a mai declarat Liviu Dragnea.

  Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în 27 mai 2019.
  El a fost eliberat condiționat în 15 iulie 2021. Fostul demnitar a fost găsit vinovat de faptul că a angajat fictiv două reprezentante PSD la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, în timp ce ele făceau muncă de partid la sediul PSD.
  De la condamnare și până la eliberare, condamnatul Liviu Dragnea a făcut 781 zile de închisoare.
  Dragnea are, de asemenea, interdicție de a candida pentru funcții publice sau să aleagă până în 2024” .
  Sursa :
  https://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-klaus-iohannis-este-raul-suprem-are-obiectiv-sa-predea-romania-bucata-cu-bucata-ii-e-teama-ca-il-leaga_2001729.html
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 21/09/2021 @ 8:53 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: