Alioşa ” File de Jurnal ”

17/10/2021

Punctul pe ” I”/90 ! O altfel de postare !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 10:26 am

 • Responsabilii din ” STATUL EȘUAT ” vorbesc la TELEVIZOR și RADIO zi de zi și ” pas cu pas ” despre VACCIN și VACCINARE , restricții urmate de amenințări , amenzi usturătoare și trimiteri la ÎNCHISOARE 😦 dar NIMENI , nici măcar medicii cu sau fără FACULTATE de MEDICINĂ pe bune , nu vorbesc despre IMUNITATEA ORGANISMULUI UMAN !!! 😦 😦 😦
 • Noroc cu nutriționiștii !!! 🙂 🙂 🙂

https://doc.ro/sanatate/totul-despre-imunitate

 • Pentru persoanele virtuale care doresc să știe cât mai multe despre cele 10( zece) ALIMENTE benefice pentru sistemul imunitar , atât pentru omul de rând cât și pentru omul parlamentar 🙂 🙂 🙂 recomand accesarea link-ului :

https://www.nestle.ro/nutritie/articole/10-alimente-benefice-pentru-sistemul-imunitar

Sursa imaginilor de mai sus , ARHIVA PERSONALĂ ! 🙂

Într-un colț al ” GRĂDINIȚEI de BALCON” am instalat o micuță măsuță pe care îmi așez în momentele când ” grădinăresc” 🙂 un MP3 care la comanda mea , mă delectează și răsfață cu MELODIILE tare dragi mie din perioada adolescenței 🙂 iar MELODIA ce urmează , este una din PREFERATELE MELE ! 🙂
 • Așa că , am lăsat pe DESEMNATUL Dacian Julien Cioloș să se facă LUNI ,18 OCTOMBRIE ,de RUȘINE în fața ROMÂNILOR cu LISTA miniștrilor guvernul lui de HABARNIȘTI ca să nu spun altceva ! 😦 https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25109464-dacian-ciolos-depune-luni-parlament-lista-ministrilor-programul-guvernare.htm
 • pe DEMISUL premier Florin Vasile Cîțu să MANIPULEZE lumea cu BUNĂSTAREA produsă de guvernarea lui ,
 • iar pe președintele României,Klaus WERNER Johannis, să meargă hai-hui , prin locurile preferate și din timp ARANJATE de SPP-iștii lui , pe BANII ” statului EȘUAT” 😦 pentru a VEDEA la fata locului REZULTATUL declaratiei lui data in 24 IUNIE 2021 ” pe repede inainte” versus pandemia de coronavirus :
 • -” Campania de VACCINARE a fost un SUCCES. Noi practic am INVINS pandemia ” ! ( Nu băga în seama ce a scris realizatorul videoclipului de mai jos , dă CLICK si ASCULTĂ cu atenție ce a SPUS președintele) !!!
 • După OPINIA mea , președintele României ,Klaus WERNER Johannis, a SPUS ce a SPUS ca să ofere legitimitate celor doi CANDIDAȚI la ȘEFIA PNL(PDL) , respectiv Ludovic Orban și Florin Vasile Cîțu să poată să-și facă pe BANII ” statului EȘUAT” CAMPANIA ELECTORALĂ pentru Congresul PNL(PDL) din 25 septembrie , deplasându-se cu susținătorii lor pedeliști și peneliști în TOATE județele ROMÂNIEI pentru a-i MOMI ,ca să nu spun pentru a-i MITUI pe ” baronii locali ” PNL(PDL) să-i VOTEZE și nu în ultimul rând , să dea UNDĂ VERDE la presiunea unora 😦 desfășurării cu ZECI de MII de persoane din ȚARĂ și din AFARĂ , cu și fără MASCĂ , vaccinați -nevaccinați , testați sau netestați de COVID-19 a concertelor de la Cluj ( UNTOLD) , BUCUREȘTI , LITORAL și nu numai , unde , ” analfabeții funcționali” au UITAT de măsurile pentru zădărnicirea RĂSPÂNDIRII PANDEMIEI de COVID-19 despre care Johannis spunea că a ÎNVINS-O , cu toate că în LUME , VALUL-4 pandemic își făcuse APARIȚIA iar SITUAȚIA de acum arată că acea DECLARAȚIE a fost una NEFERICITĂ ca să nu spun altceva !!! 😦 😦 😦
 • Pentru cei care se întreabă ce legătură are UNA cu ALTA , le spun cu subiect și predicat că după acele CONCERTE și mai ales după Congresul PNL(PDL) din 25 septembrie , PANDEMIA de COVID-19 i-a demonstrat lui Johannis că DECLARAȚIA lui din 24 IUNIE 2021 a fost una MINCINOASĂ și PRINCIPALA VINOVATĂ de ZECILE de MII de INFECTAȚI ROMÂNI zilnic cu COVID-19 și a SUTELOR de DECESE zilnic, în spitalele suport COVID din toată ROMÂNIA !!! 😦 😦 😦
 • Ca urmare , pentru ca TITLUL ” O altfel de postare” să aibă și JUSTIFICARE , în cele ce urmează , dau REPUBLICARE prin ” copy paste” , unei postări despre ” IMUNITATEA ORGANISMULUI …


” Un organism cu imunitate ridicată NU se contaminează cu agenți patogeni (microbi, virusuri, paraziți), deoarece are o rezistență puternică și nu poate fi infectat.

Foarte puțină lume știe că 80% din imunitatea organismului este concentrată la nivel intestinal, iar echilibrul florei intestinale este deosebit de important pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului imunitar.

Așadar, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră, deoarece flora intestinală atunci când este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul. Flora intestinală este influiențată în mod direct și semnificativ de alimentație. Vestea bună este că pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar puternic.

Primul pe această listă obligatoriu este KEFIRUL. Este o CIUPERCĂ de culoare albă, care arată ca mugurii de conopidă și conține o combinație unică de bacterii si drojdii, în amestec cu proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K, vitamina A și vitamina D, calciu, fosfor, magneziu, enzime și aminoacizi.

Kefirul, spre deosebire de iaurt și alte produse lactate, conține peste 30 de culturi de bacterii specifice – probiotice, printre care bacteriile acidului lactic, precum și drojdii și bacteriile acidului acetic, care sunt deosebit de importante pentru că refac flora intestinală și elimină agenții patogeni.

CIMBRUL – este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care stimulează foarte puternic imunitatea, distruge bacteriile, virusurile și ciupercile, fiind un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.

IARBA DE ORZ VERDE – regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea. Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții. Se găsește ”Pulbere de orz verde” la magazinele naturiste. Acest produs conține 100% iarbă de orz verde, din care s-a extras apa printr-o tehnologie specială care nu permite pierderea proprietăților plantei. Această pulbere se prepară în combinație cu apă de izvor sau apă plată – 1 linguriță cu vârf de pulbere la 1 pahar cu apă.

TĂMÂIA – fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă boala. Este COMESTIBILĂ doar tămâia naturală, care se găsește numai în MAGAZINELE NATURISTE și pe care scrie că se poate CONSUMA INTERN. Se pot administra la fel de bine, capsule cu Boswellia, care este extract de tămâie și se găsește în magazinele naturiste și în unele farmacii.

CURMALELE – întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară, fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul de boli.

CHIMENUL NEGRU (Nigella sativa) – stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).

OREGANO – în primul rând, întărește sistemul imunitar. Oregano este EXTREM de bogat în antioxidanți, valoarea sa ORAC fiind impresionantă: 200129.

Pentru comparație, voi aminti câteva valori ORAC
( Notă: lista completa o am intr-o postare, căutați din lupă):
– cireșele Acerola 70000
– fructele de goji 25300
– zmeura 4882
– merele roșii 4275
– merele Golden 2670
– strugurii negri 2830
– portocalele 1819
– ceaiul verde 1253

Valoarea ORAC arată cu exactitate puterea antioxidantă a unui produs vegetal și capacitatea lui de a elimina radicalii liberi, care îmbolnăvesc organismul.

ROZMARINUL – stimulează sistemul imunitar, are efect antibacterian și antiseptic.

SCORȚIȘOARA – stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva „bolilor reci”, în special în tratarea plămânilor și a ficatului

GHIMBIRUL – rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral.

ECHINACEEA – accelerează funcțiile sistemului imunitar și combate afecțiunile aparatului respirator.

USTUROIUL și CEAPA ROȘIE- stimulează puternic sistemul imunitar și protejează organismul de agenți patogeni.

VITAMINA C NATURALĂ – din acerola, măceșe, cătină, lamâie. Vitamina C sintetică nu are aceleași beneficii ca și vitamina C naturală. Vitamina C NATURALĂ întărește puternic sistemul imunitar și oferă organismului rezistență în fața agenților patogeni.

ZINC – alături de vitamina C, zincul fortifică sistemul imunitar. Sunt bogate în zinc semințele crude de dovleac, năutul, nucile caju, ciupercile și stridiile.

MIEREA DE CONIFERE – din brad și pin – crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii.

PROPOLISUL – este considerat ”farmacia albinelor”, cu ajutorul căruia ele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism.

CAISELE DESHIDRATATE – sunt foarte bogate în polifenoli care cresc imunitatea organismului.

RODIA – sucul de rodie fortifică sistemul imunitar și protejează organismul de răceli, gripe și infecții.

APA – o hidratare corespunzătoare înseamnă un sistem imunitar puternic. Apa consumată în cantitate suficientă, protejează organismul împotriva gripei, infecțiilor și a altor boli cronice. Apa intră în componența tuturor organelor. Fără apă, organele nu pot funcționa. Lipsa apei în organism pune în pericol mare sănătatea și viața noastră.

SOMNUL – somnul insuficient sau somnul care nu este odihnitor scade rapid imunitatea, de aceea, numai un om odihnit poate avea o imunitate puternică. Nimic nu compensează lipsa somnului.

SPORTUL – activitatea fizică crește imunitatea și protejează organismul în fața bolilor.

POSTUL – două zile consecutive de post negru (se bea doar apă) regenerează întreg sistemul imunitar și ajută organismul să combată infecțiile. Postul intermitent (de exemplu din 24 de ore, într-un interval de 8 ore se poate mânca, iar 16 ore se ține post – se bea doar apă și cafea neîndulcită) este un alt mod de a restarta întreg sistemul imunitar.

STAREA LĂUNTRICĂ – supărarea, nemulțumirile, frica, stresul, furia, mânia, îndoiala, ura, gelozia, invidia etc. SCAD DRAMATIC SISTEMUL IMUNITAR și lasă omul descoperit în fața bolilor.

La polul opus, iertarea, compasiunea, iubirea, recunoștința, bunătatea, smerenia, CRESC SISTEMUL IMUNITAR.

Există oameni care fac sport și mănâncă numai sănătos, dar totuși se îmbolnăvesc. Se întâmplă asta datorită agresivității interioare pe care o au. Orice sentiment negativ este o stare de agresivitate a sufletului nostru, o stare din care lipsește IUBIREA.
(Preluare) 

Fericiți cei a căror inimă cunoaște pasiunea prieteniei. Numai ea știe să ne facă singurătatea mai puțin ucigătoare și o viață suportabilă. – Panait Istrati” .

Sursa : internetul .

 • Pentru a nu-i da cuiva impresia că sunt ÎMPOTRIVA vaccinării și a vaccinurilor ,sau posibilitatea de a mă cataloga în fel și chip 😦 versus imunitatea organismului , puterea de vindecare a plantelor naturale , vaccin, vaccinare șamd, postez și alte opinii :

https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-25111804-lamaia-vitamina-alte-suplimente-minune-nu-impiedica-imbolnavirea-gripa-covid-19-sau-viroze-sezon-cresterea-imunitatii-nu-are-caute-limbajul-corect-unei-discutii-medic-pacient.htm

https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-25099440-recomanda-amane-putin-goana-dupa-vaccinul-gripal-perioada-optima-administrare-este-totul-alta-decat-cea-care-romanii-golesc-vaccin-farmaciile.htm

https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-25091708-raceala-gripa-sau-covid-19-cum-deosebesc-venit-consultatie-copii-scoala-simptome-banale-viroza-dar-testul-aratat-aveau-covid.htm

 • Iar în final de postare , o POEZIE de actualitate mare !!! ” Țara lui Dumnezeu”,
  de Adrian Păunescu

E uneori urât și-adesea greu
și totuși viața cât e de frumoasă,
când știi că-n România Dumnezeu
se-ntoarce seara, ca la el acasă.

Iubiți-vă țara, n-o duceți la târg,
că nu e o vită s-o vândă samsarii,
cu milă, cu grijă, cu drag și cu sârg
feriți-o de orice avarii.

Iubiți-vă țara, n-o dați pe vopsea,
că nu este circ ambulant pe maidane,
simbol și măsură de-a pururea ea
întregii condiții umane.

Iubiți-vă țara, n-o țineți în frâu,
când vrea să învie, când vrea să cuteze,
ciopliți-i statuie de lacrimi și grâu,
n-o-nchideți în vechi paranteze.

Iubiți-vă țara ca și pe părinți,
Că ea e pluralul la mamă și tată,
Ea simte rușinea și-și iese din minți,
Când deget murdar o arată.

Iubiți-vă țara, oricât v-ar costa,
și-n ziua de moarte și-n ziua de Paște,
și, dacă v-o cere, muriți pentru ea,
că-n fii și-n nepoți veți renaște.

Iubiți-vă țara, nebun și urgent,
în păci și-n razboaie, în leac și în rană,
cu toate-ale ei pe acest continent,
creștină și europeană.

Iubiți-vă țara, purtați-o în mâini,
spre ziua de mâine-poimâine a lumii,
iubiți-vă țara și n-o dați la câini,
iubiți-vă țara, rămâneți români,
sfințiți-o în lacrima mumii”.
Sursa : internetul .
Alioșa .

15 comentarii »

 1. … frumoasa si plina de vitamine gradinita din balconul tau, Aliosa … 😀

  Comentariu de lacrimaroua — 17/10/2021 @ 11:49 am | Răspunde

  • bună seara , Lăcrimioara ! 🙂
   La ora când postez aceste gânduri , deși afară-i frig ,
   BUSUIOCUL din care am consumat în vară sute de frunze CRUDE 🙂
   are încă FLORI !! 🙂
   Mă bucur că ți-a plăcut ” GRĂDINIȚA mea de BALCON ” ! 🙂
   Mulțumesc pentru vizită și apreciere ! 🙂
   O seară BINECUVÂNTATĂ 🙂 urmată de o noapte liniștită ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/10/2021 @ 9:05 pm | Răspunde

 2. Bună ziua, Alioșa!🙋🤗🍵🕊️
  Ai dreptate, nimeni nu are intenția să ne spună ce este mai important. Mulțumim pentru recomandări! O după amiază frumoasă!🙋🤗👍

  Comentariu de AureliaAlbAtros — 17/10/2021 @ 12:25 pm | Răspunde

  • Bună seara , Aurelia ! 🙂
   Toți cei de la guvernare în frunte cu INTERIMARU Cîțu și politrucii lui portocalii și gălbui ,
   spun doar ce-i interesează pe ei să spună ! 😦

   Deși este premier INTERIMAR , Florin Vasile Cîțu CONTINUĂ să MANIPULEZE și să DEZINFORMEZE ” pas cu pas” pe români !
   După capul lui ,
   ” România merge într-o DIRECȚIE bună” ;
   ” Românii vor simți cât de curând BUNĂSTAREA ” ;
   ” Eu și echipa mea ne-am făcut treaba bine ” .

   ASCULTĂ te rog ce scoate pe gură INTERIMARUL Cîțu :

   Și eu îți mulțumesc pentru vizită și urare ! 🙂
   O seară BINECUVÂNTATĂ și-o noapte cu VISE frumoase ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/10/2021 @ 9:10 pm | Răspunde

 3. serena domenica pomeriggio

  Comentariu de newwhitebear — 17/10/2021 @ 5:40 pm | Răspunde

 4. Mulțumesc pentru lecția de medicina naturista. Eu am mare încredere în puterea de vindecare a plantelor. Cât privește poezia chiar daca a fost deseori hulit, cred ca Păunescu a fost un adevărat patriot.

  Comentariu de Magda Magdi — 17/10/2021 @ 11:32 pm | Răspunde

  • Bună dimineața , Magda ! 🙂
   Și eu îți mulțumesc pentru vizită și cele postate ! 🙂
   Fără a te PLAGIA pe tine 🙂 și eu am mare încredere în puterea de vindecare a PLANTELOR medicinale și nemedicinale ! 🙂
   Buna mea MAMĂ , pe vremea când eram COPIL și aveam probleme de sănătate , cum era GRIPA SEZONIERĂ ,
   mă VINDECA de ea cu CEAIURI de plante naturale ! 🙂
   Dragostea și respectul pentru PLĂNTUȚELE din ” GRĂDINIȚA de BALCON” și nu numai ,o am de la MAMA !!! 🙂 🙂 🙂
   Cât îl privește pe ADRIAN PĂUNESCU , ca unul pe care l-am ÎNTÂLNIT personal înainte de 1989 de mai multe ori la concertele susținute de CENACLUL FLACĂRA , pot spune fără teama de a greși că a FOST și ESTE cel mai mare POET ROMÂN după EMINESCU !!! 🙂 🙂 🙂
   DA, ai DREPTATE : ” a fost deseori HULIT” 😦 dar NU pentru POEZIILE lui ,
   ci pentru ATITUDINEA lui profund DREAPTĂ și PATRIOTICĂ în APPRAREA valorilor românești !!! 🙂 🙂 🙂
   Aș avea multe de spus pe această temă dar…………………………….,
   -” Qui prodest” ??? 🙂 😦 🙂
   O săptămână BINECUVÂNTATĂ, Magda ! 🙂
   Cu respect ,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 18/10/2021 @ 7:38 am | Răspunde

 5. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  ” PROSTUL nu e PROST destul, dacă nu e și FUDUL” !!! 🙂 😦 🙂

  Biroul Național al USR a definitivat și aprobat ieri ,17 octombrie ,în Sfântă zi de DUMINICĂ ,
  lista de miniștri care va fi depusă astăzi, 18 octombrie în Parlament de premierul desemnat Dacian Julien Cioloș spre a-și urma procedura legală .

  Ministerul Finanțelor – europarlamentarul Dragoș Pîslaru
  Ministerul Afacerilor Interne -fostul prefect , Alin Stoica
  Ministerul Afacerilor Externe – fostul vicepremier în ” GuWERNERu-4”,Dan Barna
  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – George Cățean
  Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – fostul senator care DORMEA în timpul dezbaterilor în plen , Mihai Goțiu
  Ministerul Justiției – ultimul mazilit de Cîțu ,Stelian Ion
  Ministerul Apărării Naționale – Nicu Fălcoi
  Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu Năsui
  Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea
  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației -cel mai VOCAL politruc USR-ist , Ionuț Moșteanu
  Ministerul Energiei – Cristina Prună
  Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă, zis ” RANGĂ”
  Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Oana Țoiu
  Ministerul Sănătății – Ioana Mihăilă, cea care a produs PIERDEREA a 4,7 MILIOANE de EURO dați de CE pentru cumpărarea de TESTE PCR ,
  Ministerul Culturii – Iulia Popovici
  Ministerul Tineretului și Sportului – Tudor Pop
  Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu
  Ministerul Educației – Corina Atanasiu

  Pentru un ochi ager și cap cu mintea limpede , se observă că pe LISTA lui Cioloș fac parte aproape toți foștii miniștri USR-PLUS
  din guvernul lui Klaus WERNER Johannis ,PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR condus de Florin Vasile Cîțu:
  Dan Barna la Externe,
  Stelian Ion la Justiție,
  Cristian Ghinea la Fondurile Europene,
  Cătălin Drulă la Transporturi,
  Claudiu Năsui la Economie,
  Ioana Mihăilă la Sănătate.
  Singurul ministru din ” GuWERNERu-4” care își pierde postul este Ciprian Teleman, înlocuit de Monica Berescu la Ministerul Cercetării.

  O săptămână BINECUVÂNTATĂ persoanelor virtuale care au vizitat acest post ! 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 18/10/2021 @ 8:40 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: