Alioşa ” File de Jurnal ”

22/10/2021

Punctul pe I/92. Criza politică, economică, socială si pandemică din ” România educată” de președintele României , Klaus WERNER Johannis și PNL(PDL)&UDMR generată ,CONTINUĂ „pas cu pas” încă vreo 10 ( zece ) zile .

Filed under: generale — Aliosa @ 9:51 am

Motto :

” Vai de acele naţii, unde un mic număr de cetăţeni îşi întemeiază puterea şi fericirea lor pe robirea gloatelor”.

Nicolae Bălcescu

Bogdan Alexandru Duca: „Papagalii ăștia au o părere atât de bună despre ei”

Cornel Nistorescu: „Conducătorii noștri își dau măsura prostiei și neputinței lor”

 • Spre surprinderea multor pedelisto-penelisto-cîțiști , dar nu și a SUBSEMNATULUI ,
  ieri, 21 octombrie 2021 ,la ora prânzului, președintele României, Klaus WERNER Johannis,
  a anunţat oficial nominalizarea pentru funcţia de Prim Ministru al României , pe actualul ministru INTERIMAR al Apărării,
  generalul în rezervă cu patru stele, Nicolae Ciucă ” ! 🙂
 • Tot ieri, 21 octombrie 2021 , șeful ” STATULUI EȘUAT” ,Klaus WERNER Johannis a semnat decretul
  privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitate de candidat propus de PNL pentru funcţia de prim-ministru.
  Iată în rezumat ce-au declarat cei doi în acel moment :

” Am fost foarte mulţumit şi bucuros că Partidul Naţional Liberal a venit cu o nouă abordare.
S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă, aici prezent.
Analizând întreaga situaţie, discuţiile şi trăgând concluziile care se impun,
am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă” ( Klaus Werner Johannis ).

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a depăși situația de criză, astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde.
În acest sens, vom negocia cu toate forţele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reuşim să alcătuim Guvernul şi,
de asemenea, să negociem cu toate forţele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”( Nicolae Ciucă) .

https://www.libertatea.ro/opinii/iohannis-a-scapat-de-obsesia-citu-si-s-a-intors-la-obsesia-ofiterilor-de-fapt-el-cauta-executanti-ideali-3794666

 • Kelemen Hunor ,președintele formațiunii politice UDMR care de 31 de ani vrea AUTONOMIA totală a așa zisului ”ȚINUT SECUIESC ” care-i de drept și de fapt PĂMÂNT ROMÂNESC 100% ) 🙂 🙂 🙂 și pentru care ,în urmă cu 125 de ani , a fost ASASINAT de SPIONII Imperiului Austro-ungar , marele nostru POET , Mihai EMINESCU !!! 😦 😦 😦 ( vezi LINK-ul de mai sus) ! 🙂 cu gândul de a avea un ” as în mânecă” în plus versus NEGOCIEREA ÎMPĂRȚIRII funcțiilor publice rămase vacante după IEȘIREA USR-PLUS de la guvernare 🙂 🙂 🙂 așa cum a făcut tot timpul când a fost vorba de acordarea VOTURILE UDMR pentru formarea unei MAJORITĂȚI PARLAMENTARE necesare SUPRAVIEȚUIRII guvernelor din care urma ca să facă parte 😦 a ieșit ” DEÎNDATĂ” la rampă spunând :

” Nicolae Ciucă e un militar excepțional, poate singurul care a condus trupe în teatrele de război.
Pe palierul politic e o problemă:
nu e foarte uzual în ultima perioadă, în ultimii 50-60 de ani, în țările democratice, niciun militar în retragere nu a condus guverne.
Putem găsi exemple, Charles de Gaulle, Eisenhower, dar avem o oarecare reținere, nu e o chestiune personală.
Dar înțelegem dorința PNL de a căuta o soluție rapidă, poate nu pe termen foarte lung”.

 • Președintele USR, Dacian Julien Cioloș, cel recent UMILIT la INVESTIRE cu 184 de voturi IMPOTRIVA si doar 88 PENTRU in urma DESEMNARII de Johannis
  drept CANDIDAT pentru funcția de prim ministru al României , umilt la INVESTIRE ( 88 voturi pentru si 184 IMPOTRIVA ) ,
  la aflarea nominalizarii de catre Johannis a lui Nicolae Ciuca drept candidat pentru functia de prim ministru a declarat :

” Evident că nu e un semnal deloc bun din punctul meu de vedere.
Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare care este condusă în continuare de un ofiţer de armată şi am văzut rezultatul.
Acum venim cu o propunere de premier.
Sigur, domnul Ciucă este politician acum, este fost militar dar evident că nu suntem confortabili deloc cu această soluţie.
Este şi un semnal de capitulare a politicului.
Noi am mers cu o propunere politică, preşedintele partidului.
Acum, la fel ,nu vedem o asumare politică, a unui om politic, ci vedem o asumare a unui om care vine din Armată şi chiar dacă e civil şi e în rezervă,
vine cu acel sentiment că iar vine Armata să ne scoată din această soluţie, pentru că noi nu suntem în stare”.

 • Presedintele PSD, Marcel Ciolacu intrebat daca va negocia cu PNL(PDL) formarea unei majoritati parlamentare a declarat :

” Dacă își dorește președintele PNL să ne cheme la vreo discuție întâi să-și schimbe deciziile partidului de a nu avea discuții cu PSD.
Conform Constituției și cutumelor, PSD nu poate să aibă o discuție decât cu prim-ministrul desemnat de către președinte.
Ca să avem un dialog cu PNL, PNL trebuie să-și schimbe decizia că nu discută cu PSD.
Vom avea o discuție cu domnul Ciucă, dacă el va fi premierul desemnat”.

„Nicolae Ciucă nu e propunerea PNL, e a președintelui Iohannis, care a putut fi în fine impusă PNL-ului în forță de către Iohannis, în situația creată.
PNL nu mai are ce să facă, e cu spatele la zid, știe că dacă ar merge în continuare cu Florin Cîțu nu ar trece prin Parlament un asemenea guvern și atunci, iată că a fost adus PNL în situația să accepte oferta de nerefuzat a președintelui Iohannis, ceea ce așază tot ce s-a întâmplat în ultimele luni în cea mai meschină și sinistră imagine. Este vorba de războiul președintelui Iohannis cu PNL. Tot ce am văzut s-a petrecut pentru că domnul Iohannis nu avea controlul partidului și a vrut să îl aibă.
Trebuia eliminat în primul rând Ludovic Orban, lucru care s-a întâmplat. Apoi, pentru a avea controlul guvernului domnul Iohannis, nu numai al partidului – pe care acum îl are -, trebuiau eliminați Cîțu și USR PLUS.
Nicolae Ciucă este cunoscut ca fiind propunerea lui Iohannis de lungă vreme.
Nicolae Ciucă a fost interimar foarte puțin timp după Orban și atunci a apucat să dea afară o bună parte din camarilă lui Orban. Dar nu era suficient de puternic atunci președintele Iohannis în raport cu PNL și PNL nu era într-o situație atât de închisă ca acum pentru ca Nicolae Ciucă să fie impus de președinte premier.
Acum, nu mai are ce să facă PNL. Nicolae Ciucă va conduce guvernul pe care îl va propune președintele, nu PNL, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu ,care, de data aceasta , a PUS PUNCTUL pe ” I” ! 🙂

 • INTERESANT este faptul ca cele afirmate de CTP , sunt CONFIRMATE de fostul presedinte al PNL(PDL) , Ludovic Orban :

„Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul.
Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”.
Cel care l-a AJUTAT pe fostul primar de Sibiu , Klaus WERNER Johannis

să ajungă PRESEDINTELE României asemuindu-l cu GENEARALUL :


a spus cu subiect si predicat :
„PNL nu mai există. Decizia de a-l susține pe Nicolae Ciucă în funcția de premier NU a VENIT din „simulacrul de BEX”, ci de la președintele Klaus Iohannis”.

„Noi luasem o altă decizie, că nu vom face o înțelegere cu PSD.
Formula firească era să refaci coaliția.
Pentru mine, decizia președintelui de a-l desemna pe Ciucă este o trădare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL” !!!

 • Ca să nu fiu acuzat de DISCRIMINARE politică , reamintesc că formațiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor ( AUR) , a anunțat prin copreședintele George Simion că AUR NU va VOTA un guvern minoritar PNL(PDL) !!! 🙂 🙂 🙂 „Preşedintele Iohannis ne-a transmis că propunerea de prim-ministru va fi generalul Nicolae Ciucă. Noi am înaintat o altă propunere astăzi la Cotroceni şi preşedintele are pe masă două alegeri. I-am pus în vedere lui Klaus Iohannis faptul că dacă şi această propunere nu întruneşte o majoritate parlamentară, AUR va iniţia suspendarea preşedintelui. Am să merg cu propunerea unui prim-ministru independent sau altă persoană din afara partidelor politice. Preşedintele ne-a spus că se pare că ăsta e hobby-ul nostru, suspendarea preşedintelui, şi i-am transmis că fiecare cu hobby-urile sale. Colegul Mihai Negoescu l-a întrebat pe preşedinte ce îl califică pe Nicolae Ciucă în funcţia de prim-ministru, la care preşedintele a spus că asta va reieşi din dialogul pe care îl va purta Nicolae Ciucă cu noi” !!! 🙂 🙂 🙂
 • La cum evoluează pandemia de CORONAVIRUS în aceste zile în ” România educată” 😦 de Klaus WERNER Johannis și ” guvernul lui” gestionată 😦 😦 😦 ȚARA noastră se îndreaptă ” pas cu pas” spre un ” NOU LOCKDOWN ” culmea IRONIEI , care va fi propus chiar de cei care l-au propus și anul trecut !!! 😦 😦 😦
 • O simplă INFORMAȚIE care ,deși este la îndemâna oricărei persoane ce se vrea INFORMATĂ la zi 🙂 a fost trecută cu vederea : din decembrie 2014 de când este președintele României , Klaus WERNER Johannis a SCHIMBAT nu mai puțin de 7 )ȘAPTE) prim miniștri !!! 😦 😦 😦 Până la expirarea mandatului în 2024 sunt SIGUR că va mai SCHIMBA vreo câțiva ……………………..
 • UMILINȚA la care au fost supus Ludovic Orban , FOST președinte al PNL(PDL) , FOST premier al României , FOST președinte al Camerei Deputaților se datorează BLESTEMULUI milioanelor de români , COPII, ELEVI, STUDENȚI ,PENSIONARI și ANTREPRENORI care au fost VĂDUVIȚI de BANII ce li se CUVENEAU conform LEGILOR în VIGOARE , votate și de PNL(PDL) , semnate de președintele lor , Klaus WERNER Johannis și PUBLICATE la vremea respectivă în Monitorul Oficial al României !!! 😦 😦 😦
 • ” DUMNEZEU nu dă cu parul ” !!! 🙂 🙂 🙂
și ca atare , mai am ÎNCERDERE doar în DUMNEZEU cel milostiv și drept !!! 🙂 🙂 🙂

” Mai bine mai târziu decât niciodată” 🙂 spune-o vorbă din popor !!! 🙂 🙂 🙂

 • Spre deosebire de semnatarul acestei postări care ” l-am CITIT ” din PRIMA CLIPĂ 🙂 ( detalii pe LINK-ul sus postat ) 🙂 pe primarul de Sibiu, Klaus WERNER Johannis când și-a anunțat oficial CANDIDATURA din partea PNL(PDL) pentru președinția României ,
  și ca urmare NU l-am VOTAT nici prima dată , nici a doua oară 🙂 🙂 🙂
  jurnalistul Lucian Mîndruță, care în cei 7 ( șapte) ani de mandat prezidențial i-a DEDICAT președintelui României, Klaus WERNER Johannis ,
  OSANALE cât PRESA OBEDIENTĂ băsistă lui Traian Băsescu în cei 10 ( zece ) ani de MINCIUNI și MANIPULĂRI 😦 😦 😦 ” l-a CITIT” din NENOROCIRE pentru NEAM și ȚARĂ pe Klaus WERNER Johannis prea TÂRZIU !!! 😦 😦 😦
 • Jurnalistul Lucian Mândruță a postat pe pagina lui de pe facebook un MESAJ din care rezultă cu subiect și predicat
  că până și el s-a SĂTURAT de prestația deplorabilă a idolului său !!!

IATĂ mesajul integral :

” N-as fi crezut vreodata sa ajung sa ma uit la Klaus Iohannis si sa-mi doresc sa taca mai des.
Pentru ca in ultima saptamana aproape tot ce-a spus a fost cringe. Penibil. Fals.

“Negociem cu cei care vor” este replica unui presedinte in genunchi.

Pe care nu l-au adus acolo altceva decat propriile genuflexiuni.
Intr-o singura saptamana, Iohannis i-a pierdut pe aproape toti cei care l-au votat.
Da, si din liberali a pierdut, caci echipa pe care a promovat-o in fruntea partidului e deja contestata intre membri si luata la misto intre votanti.

A fost nevoie de un deceniu ca sa intelegem de ce e un anume gen de oameni pe care ii prefera KJ.
De la Mihalache si Busoi, la Alina Gorghiu si Citu.

Oameni pe care n-o sa-i categorisesc cu vreun epitet, caci imi sunt deja indiferenti.
Dar am sa spun un singur lucru:
niciunul dintre ei nu seamana cu cei care l-au pus pe KJ acolo, la Cotroceni!

Iata, a venit vremea sa constatam ca nici presedintele nu seamana cu cei care l-au votat!
A fost nevoie de un deceniu ca sa intelegem si de ce presedintele nu da interviuri fara script si nu accepta dezbaterea.
Pur si simplu nu are chef de noi, astilalti.
Si-a ales favoritii, are deja curtea, de ce s-ar mai deranja sa extinda cercul?
Numai ca deja cercul in care evolueaza s-a strans atat de tare, inaltimea fata de realitate e deja atat de mare,
incat atunci cand vorbeste realizezi ca nimeni nu-i spune unde a ajuns.

Ii fac eu acest serviciu public:

Domnule presedinte: sunteti la capatul greselilor dumneavoastra.
In materie de oameni, de politica, chiar si de gust.
E vremea sa admiteti ca sunteti om, sa ne povestiti sincer care au fost rationamentele care v-au dus aici si sa ne cereti iertare.
Sfidarea si persistenta in greseala sunt ale LOAZEI din ultima banca, nu ale PROFESORULUI de la catedra” !!! 🙂 🙂 🙂

Sursa :
https://www.facebook.com/lucian.mindruta

Și uite așa ,
dar nu ” deîndată” ,
ci ” pas cu pas” 🙂
și cu maximă ” celeritate” 🙂 🙂
pe președintele României ,Klaus WERNER Johannis ,
îl PĂRĂSESC până și LĂUDĂTORII și APLAUDACII lui !!! 🙂 🙂 🙂

 • Iar în final de postare , republic prin ” copy paste” POEZIA :

” ȚARA lui DUMNEZEU ,
de Adrian PĂUNESCU , Dumnezeu să-L odihnească în PACE 🙂 și să-L țină mereu la Dreapta Sa !!! 🙂 🙂 🙂

E uneori urât și-adesea greu
și totuși viața cât e de frumoasă,
când știi că-n România Dumnezeu
se-ntoarce seara, ca la el acasă.

Iubiți-vă țara, n-o duceți la târg,
că nu e o vită s-o vândă samsarii,
cu milă, cu grijă, cu drag și cu sârg
feriți-o de orice avarii.

Iubiți-vă țara, n-o dați pe vopsea,
că nu este circ ambulant pe maidane,
simbol și măsură de-a pururea ea
întregii condiții umane.

Iubiți-vă țara, n-o țineți în frâu,
când vrea să învie, când vrea să cuteze,
ciopliți-i statuie de lacrimi și grâu,
n-o-nchideți în vechi paranteze.

Iubiți-vă țara ca și pe părinți,
Că ea e pluralul la mamă și tată,
Ea simte rușinea și-și iese din minți,
Când deget murdar o arată.

Iubiți-vă țara, oricât v-ar costa,
și-n ziua de moarte și-n ziua de Paște,
și, dacă v-o cere, muriți pentru ea,
că-n fii și-n nepoți veți renaște.

Iubiți-vă țara, nebun și urgent,
în păci și-n razboaie, în leac și în rană,
cu toate-ale ei pe acest continent,
creștină și europeană.

Iubiți-vă țara, purtați-o în mâini,
spre ziua de mâine-poimâine a lumii,
iubiți-vă țara și n-o dați la câini,
iubiți-vă țara, rămâneți români,
sfințiți-o în lacrima mumii”.
Sursa : internetul .

Alioșa .

11 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  În strânsă legătură cu articolul sus postat , readuc în mentalul persoanelor virtuale care vor ajunge cu cititul și pe aici 🙂 că,
  la sfârșitul lunii septembrie , 2021 ,un grup de ofițeri în rezervă și în retragere provenind din Armata Română și Ministerul de Interne,
  au redactat o SCRISOARE DESCHISĂ președintelui României, Klaus WERNER Johannis și premierului Florin Vasile Cîțu,
  intitulată ” ROMÂNIA JEFUITĂ ” !!! 🙂 🙂 🙂

  Iată textul SCRISORII DESCHISE în exclusivitate:

  ” Domnului președinte K.-W. Iohannis
  Domnului prim-ministru F.-V. Cîțu,
  Tuturor celor în cauză

  ROMÂNIA JEFUITĂ

  Scrisoare deschisă –
  În situația actuală, când patriotismul pare că abia mai pâlpâie și în mijlocul trupelor și-a făcut loc trădarea, oportunismul și lașitatea,
  noi, militarii în rezervă, cei care am rostit un ” Jurământ de Credință” și care ne-am făcut datoria față de Patrie,
  nu putem rămâne nepăsători la acțiunea de distrugere a țării.

  La peste trei decenii de 1989, România se află în agonie.
  Țara este pradă jafului și cotropirii, cum nici în vremea otomanilor și a fanarioților nu a fost.
  Suveranitatea a rămas doar în Constituție, iar țara ați adus-o în situația unui condamnat la pedeapsa capitală care doar așteaptă lovitura de bardă a călăului.

  Înainte de a fi o îndatorire constituțională, fidelitatea față de țară este înscrisă în ADN-ul nostru.
  Suntem vocea inclusiv a celei mai mari părți a personalului activ.
  De aceea, noi, soldați ai țării până la cea din urmă bătaie a inimii, cântărindu-vă faptele,
  socotim de datoria noastră să vă atragem atenția, că lucrați contra interesului național.
  Naționalismul este sufletul politic al corpului etnic prin care ne afirmăm valorile și demnitatea poporului român.
  Vă cerem să încetați de îndată blamarea naționalismului și prigoana românilor!

  Instrucțiunea publică, cultura, cercetarea sunt șubrezite pe zi ce trece.
  Cu complicitatea unora, desăvârșiți cea mai nefastă perioadă a ceea ce istoricii vor numi cel mai mare exod românesc.

  După al doilea război mondial, bolșevicii au importat – în afară de crimă și gulag – statui cu Lenin.
  Vă cerem să nu ne mai aduceți în mijlocul nostru idoli falși, simboluri care ne insultă memoria istorică!

  Încetați acțiunea de deprofesionalizare a instituțiilor care sunt garantul statalității și de deturnare a misiunilor personalului,
  precum și pe cea de învrăjbire a militarilor activi și în rezervă, pentru că Oștirea a pus România pe hartă!

  Încetați folosirea celor din serviciile secrete în scop politic ori străin!

  Nu mai alimentați atitudinea ofensatoare la adresa credinței creștine, a Bisericii Ortodoxe în special, și protejați familia, așa cum a lăsat-o Dumnezeu!

  Creați locuri de muncă pentru a păstra și a readuce în țară românii băjenari.

  Opriți înstrăinarea ultimelor active ale statului român, încălcarea legii la nivel înalt și alimentarea degradării climatului de armonie socială.
  Încetați subminarea economică,
  șubrezirea sistemului energetic,
  precum și înstrăinarea pământului agricol,
  pentru că în el se află moaștele strămoșilor care s-au jertfit pentru țară.
  Nu mai numiți agenți ai unor entități străine transnaționale în funcții-cheie!

  Încetați sfârtecarea și regionalizarea țării, umilirea românilor, batjocorirea simbolurilor naționale, defrișarea pădurilor și exportul de materii prime!

  În condițiile molimei, opriți încercările autoritarist-dictatoriale, încălcarea CONSTITUȚIEI și discriminarea unor categorii sociale!

  Renunțați la agenda globalist-neomarxistă și nu mai fiți vrăjmașii poporului român!

  Consolidați democrația, nu o șubreziți; semănați unire, nu discordie!

  Gândiți-vă la izbucnirea unei calamități, a unui război și decretarea mobilizării.
  Cum credeți dvs. că veți fi comandant al Oștirii, inclusiv al nostru?

  București, 30 septembrie 2021.” .
  Sursa :
  https://r3media.ro/exclusivitate-scrisoare-deschisa-a-unui-grup-de-ofiteri-r-adresata-presedintelui-iohannis-si-premierului-citu-socotim-de-datoria-noastra-sa-va-atragem-atentia-ca-lucrati-contra-interesului-nationa/

  @ Nicolae Ciucă , la vremea aceea fiind ministrul Apărării Naționale cu drepturi depline ,
  acum ministru DEMIS dar DESEMNAT de președintele Klaus WERNER Johannis drept CANDIDAT pentru funcția de prim ministru al României ,
  deși a avut cunoștință de conținutul acele SCRSORII DESCHISE , ” s-a făcut că PLOUĂ” !!! 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 22/10/2021 @ 10:33 am | Răspunde

 2. Excelent! Dulap antiromân!
  CADOU: Jocuri de cuvinte – octombrie
  https://nituconstantin.wordpress.com/2020/10/01/jocuri-de-cuvinte-octombrie/

  Comentariu de nituconstantin — 22/10/2021 @ 12:59 pm | Răspunde

  • Bună dimineața ! 🙂
   Ați PUS punctul pe ” I” !!! 🙂 🙂 🙂
   Felicitări! 🙂
   Mai multe mai JOS, la COMENTARIUL de la nr.crt.3 ! 🙂
   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 22/10/2021 @ 8:15 am | Răspunde

 3. felice fine settimana

  Comentariu de newwhitebear — 22/10/2021 @ 10:40 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!!

  1) Președintele României, Klaus WERNR Johannis , din dorința de a da VINA pe ALȚII versus CRIZA actuală ( vezi TITLUL postului( 🙂
  ” bagă BĂȚUL printre GARD” 😦 ” pas cu pas” !!! 😦 🙂 😦
  CONCRET :
  Înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles ,președintele României, Klaus WERNER Johannis,
  VINOVATUL PRINCIPAL după MINE și NU NUMAI, pentru CRIZA politică,economică, socială și pandemică din ” România educată” 😦 criză
  GENERATĂ ” pas cu pas” de el din ambiția CRONICĂ de a avea TOTUL SUB CONTROLUL său , adică, să aibă
  ” parlamentul meu”
  ” coaliția mea de guvernare !
  și ” guvernul meu”
  dar NUMAI și NUMAI cu OAMENII lui 😦
  la întrebările jurnaliștilor a răspuns :

  ………….” Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt şi nu au reușit să arate decât ce neimportanți sunt…..”
  cu REFERIRE la USR care alături de PSD și AUR au VOTAT pentru CĂDEREA ” guvernul lui” !!! 🙂 🙂 :)…………………

  Replica la adresa USR a fost PROMPTĂ și ACIDĂ și a a fost dată ” deîndată” de vicepreședintele USR , Ionuț Moșteanu, carec,
  pe pagina lui de socializare a postat următoarele :

  ” Președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să ”îi scape de PSD”.
  Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică.
  Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români.
  USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea.
  Ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană.
  Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă.
  Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni.
  Și asta i-a deranjat.
  Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat.
  Pentru asta ne-au numit „drulăi”.
  Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme.
  Asta e o deformare a realității.
  Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni.

  Pe scurt.
  Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere.
  Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid.
  Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari.
  Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta”.
  Sursa :
  https://www.facebook.com/imosteanu.public/

  Klaus WERNER Johannis a mai spus :

  ” Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un guvern, ca să ne apucăm, ca să se apuce guvernul să rezolve problemele românilor şi problemele României:
  pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformele.Avem nevoie de reformă în administrație, avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor, avem nevoie în domeniul salarizării publice,
  deci, toate aceste lucruri au rămas în nelucrare, cum se numește.

  Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme”.

  ( NR : de parcă Taian Băsescu ar fi format coaliția de guvernare PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR și NU chiar el !!! 😦 😦 😦 )

  ” Nu are rost să vă explic eu acum de la Bruxelles de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii.( NR : USR ) ! 🙂
  Cei care în loc să facă reforme au produs crize.” .

  Întrebat de jurnaliști despre susținerea guvernului Ciucă de către PSD, Klaus WERNER Johannis a spus :

  „Acum trebuie să ne apucăm de treabă și trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi.
  Unde să căutăm majorități decât în Parlamentul României?
  Cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să sprijine guvernul prin majorități.
  Acesta este calculul politic și este un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români, și așa se va întâmpla.
  Dacă guvernul va fi în această componență un an sau doi sau trei vom vedea, dar problemele, dragii mei, trebuie rezolvate,
  odată și odată trebuie rezolvate și cineva trebuie să guverneze.”.

  Având în vedere că fostul președinte al PNL(PDL) Ludovic Orban a DECLARAT anterior că
  ” Ciucă nu este PROPUNEREA PNL, ci a președintelui Johannis ”
  o jurnalistă îndrăzneață l-a întrebat dacă Nicolae Ciucă a fost propus de PNL la sugestia sa, Klaus WERNER Iohannis a răspuns:
  „Știți, asta cu vehiculatul este cam așa: am luat o decizie, se formează un guvern și nenumărați își exprimă opiniile.
  Este drăguț, dar problema practică este de formare a guvernului și domnul Ciucă a fost propus de PNL, cum știm cu toții.”.
  2) Pentru persoanele virtuale interesate de LISTA cu posibilii miniștri ai cabinetului CIUCĂ ,
  le RECOMAND link-ul :

  https://romania.europalibera.org/a/lista-posibil%C4%83-de-mini%C8%99trilor-liberali-din-cabinetului-ciuc%C4%83-cele-mai-controversate-nume-/31524421.html

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 23/10/2021 @ 8:12 am | Răspunde

 5. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  Pentru toate persoanele virtuale care au onorat acest POST cu
  un LIKE ,
  un COMENTARIU
  sau cu amândouă ,
  un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT 🙂 cu RELAXARE 100% !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 23/10/2021 @ 9:06 am | Răspunde

 6. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Dacă cele sus postate despre președintele României, Klaus WERNER Johannis și cei DOI foști PREMIERI ai săi pe care i-a SCHIMBAT ” pas cu pas”
  precum FETIȚA BOSUMFLATĂ păpușa făcută cadou la împlinirea a 5 ( cinci) ani,
  NU vă PLAC din varii motive , atunci,
  DAȚI click pe LINK-urile mai jos specificate

  https://www.activenews.ro/opinii/Av.-Gheorghe-Piperea-Domnule-general-Ciuca-va-solicit-degradarea-comandantului-actiunii-numitul-Arafat-Raed-urmata-de-demiterea-sa-din-toate-cele-12-functii-pe-care-le-detine-in-cadrul-Statului-roman-inclusiv-cea-de-sef-al-DSU-170172

  https://www.activenews.ro/stiri/REPUBLICA-ARAFAT.-Comandantul-Actiunii-Covid-propune-ca-nevaccinatii-care-reprezinta-70-dintre-romani-sa-aiba-INTERZIS-in-institutiile-publice.-Constitutia-Romaniei-incalcata-de-ultima-Hotarare-CNSU.-DOC-170175

  și poate o să vă ÎNDEMNE să COMENTAȚI !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 23/10/2021 @ 6:29 pm | Răspunde

 7. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  1) Pentru Croația DA 🙂
  pentru România BA !!! 😦 😦 😦

  https://www.hotnews.ro/stiri-international-25128866-croatii-pot-merge-sambata-fara-viza-sua.htm

  De unde se vede că zicala ” Cel din URMĂ , va fi cel DINTÂI” se potrivește perfect cu atitudinea președintelui Klaus WERNER Johannis !!! 😦 😦 😦
  ” GHINION” !!! 😦 😦 😦

  2) ” Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă,
  în cadrul căreia şeful social-democraţilor i-a vorbit actualului ministru al Apărării despre necesitatea gestionării urgente a pandemiei.

  Ciolacu propune „un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”,
  PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.
  „În cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”, a declarat Ciolacu.
  ………………………………….
  CONTINUAREA pe :
  https://romania.europalibera.org/a/31526065.html

  3) Ca urmare a discuției telefonice de la pct.2 🙂
  astăzi , 24 octombrie, până în prânz , conducerile PNL și PSD s-au întâlnit la Vila Lac
  pentru a discuta posibilitatea ca social-democrații să sprijine un guvern PNL – UDMR, condus de premierul Nicolae Ciucă.

  La întâlnire au participat :
  a) din partea PSD:
  președintele Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu,
  b) din partea PNL(PDL) :
  președintele Florin Vasile Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și premierul desemnat, generalul cu patru stele ,Nicolae Ciucă.

  Persoanelor virtuale dornice de a afla ce au DISCUTAT componenții celor două delegații oficiale ,
  le RECOMAND link-ul :
  https://www.g4media.ro/intalnire-psd-pnl-la-vila-lac-se-discuta-posibilitatea-sustinerii-guvernului-pnl-udmr-a-ajuns-si-premierul-desemnat-nicolae-ciuca.html

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 24/10/2021 @ 6:47 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: