Alioşa ” File de Jurnal ”

24/11/2021

Punctul pe ”I”/100 !!! Generalul Nicolae Ciucă , pionul de sacrificiu al președintelui României, Klaus WERNER Johannis ???

Filed under: generale — Aliosa @ 8:02 am

În loc de motto :

Ieri , 23 noiembrie , 2021 , generalul cu 4 stele , Nicolae Ciucă ,premierul desemnat de președintele României, Klaus WERNER Johannis , a depus la Parlamentul României

Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

 • Prim-ministru: Nicolae Ciucă
 • Vicepremier: Kelemen Hunor
 • Vicepremier: Sorin Grindeanu 

Miniștrii PSD :

 • Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu
 • Ministerul Apărării: Vasile Dîncu
 • Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu
 • Ministerul Muncii: Marius Budăi
 • Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea
 • Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu
 • Ministerul Economiei: Florin Spătaru
 • Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila
 • Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL(PDL) :

 • Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
 • Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu
 • Ministerul Energiei- Virgil Popescu
 • Ministerul de Interne- Lucian Bode
 • Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
 • Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu https://pressone.ro/istoria-unei-infamii-campeanu-ponta
 • Ministerul Digitalizării – Florin Roman
 • Ministerul IMM-urilor și Turismului – Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR :

 • Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila
 • Ministerul Mediului: Tanczos Barna
 • Ministerul Sportului: Eduard Novak

COALIȚIE ce va purta simbolic numele de Coaliția pentru Reziliență, Dezvoltare și Prosperitate

și PROGRAMUL de GUVERNARE care se găsește pe :

 • Personal NU AM NIMIC cu Generalul Nicolae Ciucă , dar cu politicianul Nicolae Ciucă lipsit de experiența politică 😦 și SFĂTUIT din umbră de cei din imaginea de mai sus , am mari REZERVE versus măsurile pe care le va lua în calitate de PRIM MINISTRU NEASERVIT găștii pedelisto-penelisto-johanniste !!! 😦 😦 😦 Mai mult ,SUNT CONVINS că va CEDA ” pas cu pas” ȘANTAJULUI POLITIC făcut asupra lui de politrucii PNL(PDL)& Klaus WERNER Johannis !!! 😦 😦 😦
 • Astăzi , 24 noiembrie , în camerele de specialitate ale Parlamentului României , miniștrii cabinetului Ciucă vor răspunde întrebărilor puse de către membrii respectivelor comisii, membri care provin din toate partidele parlamentare .
 • Sunt sigur că respectivele AUDIERI vor fi o simplă formalitate având în vedere faptul că ,făcătura de COALIȚIE a lui Johannis, PNL(PDL)&PSD&UDMR&minorități deține MAJORITATEA ! 😦 Doar cei /cele din USR&AUR vor face ceva OPOZIȚIE ………..
 • SIGUR audierile miniștrilor cabinetului Johannis&Ciucă vor arăta lumii întregi la ce cote ÎNALTE a ajuns în ” România educată” de PNL(PDL) și Klaus WERNER Johannis gestionată 😦 IPOCRIZIA , DEMAGOGIA , DISCRIMINAREA https://amintiriamintiri.wordpress.com/2021/11/24/un-punct-de-vedere-despre-impartirea-oamenilor-in-vaccinati-si-nevaccinati/ ÎNVRĂJBIREA ,MANIPULAREA ,MINCIUNA , AROGANȚA , PROSTIA, NESIMȚIREA , OPORTUNISMUL ,NEPOTISMUL, FAVORITISMUL ,SLUGĂRNICIA , HOȚIA și nu în ultimul rând TRĂDAREA de NEAM și ȚARĂ !!! 😦 😦 😦
 • Pentru a justifica cele sus postate mai sus 🙂 reamintesc doar un singur lucru : în campania electorală pentru ALEGERILE PARLAMENTARE din 6 DECEMBRIE 2020 , președintele României, Klaus WERNER Johannis și POLITRUCII lui din PNL(PDL) au ÎMPROȘCAT cu NOROI zi de zi și ” pas cu pas” ” PE-SE-DE” iar ACUM , același Johannis și POLITRUCII lui din PNL(PDL) s-au MILOGIT la ” PE-SE-DE” ca să ACCEPTE intrarea la GUVERNARE alături de ei 😦 😦 😦 numai și numai pentru a-i AJUTA să NU AJUNGĂ la LADA de GUNOI a ISTORIEI așa după cum a spus în 2017 , actualul VICEPREȘEDINTE PNL(PDL) și EURODEPUTAT PPE , Rareș Bogdan !!! 🙂 🙂 🙂
 • O altă DOVADĂ a celor sus postate , se va regăsi voi pe ARTICOLUL ce va fi REPUBLICAT mai jos prin ” copy paste” 🙂 ARTICOL care PUNE PUNCTUL pe ” I” de NOTA 100 🙂 🙂 🙂 și care îl are ca principal protagonist pe generalul cu 4 stele , Nicolae Ciucă , PREMIERUL desemnat pentru a DOUA oară de președintele României , Klaus WERNER Johannis , care vrea ca ” guvernul lui ” să fie CONDUS de omul lui !!! 😦 😦 😦
 • Sursa imaginilor sus postate , internetul ! 🙂
 • Articolul REPUBLICAT mai jos prin ” copy paste” , are mare legătură cu postul :

” Nori negri pentru pensionarii militari

GUVERNUL HUSQVARNA

Ciucă  a lu’ Iohannis

De ceva timp țara este în haos total, într-un vid politic, instituțional, guvernamental și managerial cum nu a mai fost din perioada celui de-al doilea Război Mondial.

Atunci regele, neavând altă soluție a rugat, nu însărcinat, pe Antonescu să ia conducerea guvernului pentru că numai în el avea încredere că poate, prin competența și calitățile sale morale și profesionale, să redreseze situația.

Astăzi, după 30 de ani de jaf și 2 luni de hazna politică, Iohannis îi încredințează pentru a doua oară generalului Ciucă sarcina formării unui guvern, tot pentru că doar în el are încredere (că nu îi va ieși din cuvânt) dar atât.  

Se știe ce s-a întâmplat după prima nominalizare:

Ciucă a fost trimis la vânătoare fără pușcă, a dat câteva telefoane, Cîțu i-a interzis să negocieze ceva cu cineva așa, că la termenul stabilit pentru a se prezenta în fața Parlamentului, Ciucă nu avea nimic.

A fost forțat să abdice de pe un scaun pe care nu a stat, iar frâiele negocierilor au trecut la Cîțu care a primit de la același Iohannis  și direcția:

faci guvern cu PSD sau facem anticipate.

Și a reînceput tocmeala pe funcții, ministere, ciolan, cașcaval și nu se putea altfel, de vreme ce pe șeful PSD în cheamă Ciolacu. Ce mai contează o literă?

Ciudat, dar după ce a fost umilit, mazilit, neprimit nici măcar în echipa de negocieri a PNL care a împărțit ministerele și beneficiile cu PSD,

Ciucă a acceptat pentru a doua oară, ”onoarea” de a forma un guvern. Cunosc varianta oficială a acestei decizii: ” țara are nevoie de conducere, de liniște, pentru binele ei mă sacrific.”.

Dar pentru unul care a primit deja două ”promovări” ca un șut în fund să îl accepți și pe al treilea este deja semn de masochism.

Va reuși Ciucă să scoată țara din haos?

Dacă ne uităm cum a reușit ca ministru al apărării să rezolve problemele pensiilor militare pe care  promitea în 2019  că le va rezolva, răspunsul este unul singur.

E greu de crezut că un om care nu a reușit să facă curățenie în camera de zi, va reuși să deretice în ditamai ograda, mai ales că va fi faultat din toate direcțiile, pentru că :

 1. Cîțu îl va faulta pentru că e premier în locul lui;
 2. Colegii de partid îl vor faulta pentru că nu este de-al lor, chiar dacă e membru de partid;
 3. Miniștrii își vor face de cap, vor da socoteală doar șefilor de partid și vor urmări doar propriile interese;
 4. Ciolacu va face tot posibilul ca guvernarea lui Ciucă să nu fie performantă, ca să îi vină lui rându la butoane cât mai repede, deși știe că e posibil să nu vină niciodată, dar măcar să nu facă nici Ciucă nimic bun;
 5. Hunor vrea doar ca UDMR să fie mereu la guvernare, indiferent cu cine;
 6. USR-ul va reîncepe circul parlamentar dar acuma are concurennță pentru că cei din AUR în frunte cu Simion nici la toaletă nu merg fără să filmeze cu telefonul, doar-doar or surprinde un inamic politic   cu pantalonii în vine;

Deci sunt toate condițiile create ca Ciucă să își frângă gâtul. Dar așa cum se întâmplă de fiecare dată în războaie, există și victime colaterale. În cazul nostru nu doar pentru că e Ciucă militar ci și pentru că așa s-a întâmplat de fiecare dată când se băteau partidele între ele, cei care vor plăti sau vor ieși în pierdere sunt militarii, cei care din 89 încoace tot plătesc și sunt găsiți țapi ispășitori, în 89 pentru că ”au tras în noi” iar apoi pentru că ”au salarii și pensii nesimțite”.

Și ca să fie tacâmul complet totul este parafat în PNRR care a devenit noua Constituție a țării, pentru că acuma când se ia o măsură proastă ni se spune că aceasta a fost impusă de UE prin PNRR deși acesta este făcut de noi, UE doar l-a aprobat și în plus, acesta nu este inamovibil, mai poate fi ajustat, modificat, actualizat în funcție de… efecte și realități.

Armata, calul de bătaie și bătaia de joc a guvernului ce va veni

Și pentru ca umilința dar și umilrea  lui Ciucă să fie complete, măsurile pe care  va trebui să le ia vor lovi în militarii lui, adică cei pe care a promis să îi apere, cei din rândul cărora previne și care-cred unii- îl sprijină. Iată ce prevede PNRR în domeniul pensiilor :

Partea II. Componenta 8 – Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii

O.2 Reforma sistemului de pensii printr-un nou cadru legislativ pentru a asigura sustenabilitatea fiscală în contextul procesului de îmbătrânire a populației, pentru a corecta inechitățile, pentru a asigura sustenabilitatea și predictibilitatea sistemului și pentru a respecta principiul contributiv în raport cu beneficiarii drepturilor la pensie.

SISTEMUL DE PENSII

Sistemul actual de pensii este un rezultat istoric, cumulul multiplelor influențe politice, materializate prin diverse acte normative, cele mai multe orientate mai degrabă spre rezultate imediate decât spre o sănătate pe termen lung a sistemului de pensii.

Consecințele directe ale acestui fapt sunt:

– alterarea principiului contributivității directe a asiguraților, precum și apariția, respectivperpetuarea în timp a unor inechități în calculul valorii pensiei, în sensul în care persoane cu contribuție și condiții de muncă identice, pensionate în momente diferite de timp, beneficiază de pensii diferite, în funcție de contextul legal de la momentul pensionării;

– impredictibilitatea financiară și lipsa de sustenabilitate a sistemului, prin creșterea ad-hoc a pensiilor;”

Nu trebuie să fii expert financiar ca să realizezi că toate pensiile vor fi stabilite pe principiul contributivității, deci refăcut sistemul de calculare. Știți care sunt SINGURELE PENSII care nu au definită o parte contributivă în baza de calcul, deci vor trebui reconvertite la sistemul contributiv? Pensiile militare. Singurele. Deci adio pensii militare. Și asta, ca să nu fie confuzii, NU A FOST STABILIT SAU IMPUS DE UE, ci trecut în PNRR de guvernanții noștri care, cu mic cu mare, de la PSD la PNL lovesc de 10 ani în militari. UE doar a aprobat acest plan.

Iar cine crede că rezolvarea inechităților în calculul valorii pensiilor ” în sensul în care persoane cu contribuție și condiții de muncă identice, pensionate în momente diferite de timp” vor deveni egali, va însemna o ridicare a pensiilor mici, se înșeală, creșterile vor fi ”boc-cite” adică negative, pentru că egalizarea se va face în jos.

Prin noua lege a pensiilor, punctul de pensie va fi astfel calculat încât să se poată spune că pensiile corecte nu sunt cele mari ci cele mici spre mediu, iar măsurile despre care au făcut vorbire recent câțiva ”inițiați” vor lovi în primul rând în pensiile militarilor, iar ”dedicația” este vizibilă de pe Saturn.

S-a anunțat că se vor indexa pensiile cu 10% dar nu și cele militare, ci doar cele plătite de Casa Națională de Pensii” sau și mai clar, doar cele calculate pe contributivitate. Ieri a ieșit pe piață informația că domnii Ciucă și Bode au încercat să acorde indexarea de 10% și celor cu ”pensii speciale”. Au încercat? Ce înseamnă asta, că i-au rugat frumos pe partenerii de guvernare? Așa procedează un prim ministru ? Domnul Ciucă, dacă se crede prim ministru, nu se roagă, ci decide, după ce trece la timonă. Cine l-a pus să anunțe această ”incercare” această ”inițiativă” a urmărit să îl facă de râs, nu să îl ajute.

Pe lângă indexarea de 10% a pensiilor, domnul Budăi, care nu e prim ministru, dar știe să anunțe, nu să roage, ne informează că CASS ul va crește la 10% pentru pensiile peste 4000 lei. Adică se introduce impozitarea progresivă care s-a mai încercat odată, atunci când au făcut scandal unii că era dedicată celor cu venituri peste 7000 lei. Atunci nu a fost bună, că lovea doar în cei cu ”strigare”, dar acuma se va vota, pentru că legea va lovi cel mai mult în cei mulți, muți și proști, adică militari. Și ca să nu zică cineva că vorbesc nefondat, iată câteva calcula simple:

Exemplu concret

– pensionar militar cu pensia brută 4500 respectiv netă 4250 la 31.12.2021, la 01 ian 2022 se măreşte cu 2,6% inflaţia (şi nu cu 10% ca la civili) pensia devine brut 4617, se opreşte CAS 462 şi rămîne netă 3940 !!!!!!! adică mai mică decât în 2021. Chiar dacă se va găsi un  politician isteţ şi va prevede CAS 10% DOAR din ce depăşeşte 4000 vom avea o pensie netă de 4120 TOT mai mică decât cea avută anterior. SPER CĂ CINEVA VA VEDEA CÂT DE PROŞTI SUNT, SAU SUNTEM !!!

MAI MULT dacă prin absurd se miluieşte cineva de pensionarul militar şi îi creşte şi lui cu 10% pensia TOT prost iese. Astfel noua pensie brută devine 4950 din care i se ia 495 CAS şi rămâne cu doar 4210 !!!!! Doar dacă vine precizarea că se opreşte 10% din ce depăşeşte 4000 mai scapă cu bine.

Și asta nu e totul. Tocmai când se anunța că nu vor mai fi discriminări între pensionari în funcție de anul ieșirii la pensie, obiectiv trecut în PNRR, noile măsuri exact asta fac, dau unora și iau de la alții, în funcție de anul ieșirii la pensie.  

Pînă acum vorbeam de discrepanţe ce trebuie corectate, dar din 2022, datorită  modificării fiscale prin introducerea CASS de 10% datorate pentru veniturile din pensii ce depăşesc pragul de 4000, vom asista la  SITUAŢII ABSOLUT HILARE rezultate ca urmare a neuniformităţii  prevederilor aplicabile la calculul pensiilor militare,  neuniformităţi generate tot de intervenţii politice fără cap şi coadă.

Iată concret, cu cifre ce se întâmplă:

1. Pensionarul militar ALFA, pensie stabilită după modificările introduse prin OUG 59/2017

Pensie netă 17990 – ce reprezintă nivelul salariului net corespunzător bazei de calcul, prag impus de art. 60 alin.1.  Folosim „ingineria inversă” ca să stabilim cuantumul brut corespuzător salariului net.  1999 impozit,  3075 CASS/10%  7668 CAS 25% . Salariu brut utilizat pentru baza de calcul  a pensiei  30752. Pensie brută 102% adică  31367. Vine 2022 creşte cu 2,6% adică 32183 brut din care se iau 2818 CASS pe stil nou rămân impozabili 29365 care teoretic ar conduce la o pensie netă de 26628 dar evident se respectă pragul de net şi prevederile referitoare la indexări le anuale  şi se pune în plată 17990 + 2,6% adică exact 18458. În acest caz pensionarul nostru NU PIERDE NIMIC, beneficiază integral de indexarea legală.

2. Pensionarul militar BETA UNU, pensie stabilită anterior de OUG 59/2017

Pensie netă 8042 pensie brută  8713. Vine 2022 se indexează cu 2,6% obţinem pensia brută 8940 din care scădem noul CASS de 10% şi rămânem cu baza de impozitare 8446 din care se obţine o pensie netă de 7801. În cazul acestui pensionar după indexarea anuală pensia lui nu creste cu 2,6% ci SCADE cu 3%.

Pentru a sublinia ciudăţenia aplicării voi mai da un exemplu cu pensie egală cu cel de la nr.2, dar aflat în situaţia juridică a celui de la nr.1

3. Pensionarul militar BETA DOI, pensie stabilită după modificările introduse prin OUG 59/2017

Pensie netă 8042. Folosim ingineria inversă, sau cum le place lor „reconstrucţia” , avem corespunzător  impozit  894, CASS 1375, CAS 3437 deci salariul brut din baza de calcul 13748 conducând la o pensie brută (cuantum 102%) de 14023. Vine 2022 după indexare 2,6% se obţine o pensie brută de 14388 din care scădem CASS adică baza impozitare rămâne 13349 care ar conduce teoretic la o pensie netă de 12214 Dar intervine pragul şi va primi doar 8042 plus 2,6% adică o pensie netă de 8251. Deci nu pierde.

Concluzii:

A.Se observă mai ales din exemplele 2 şi 3 că discrepanţele se adâncesc în SENSUL invers al normalizării sistemului pensiilor militare. Mai mult, apare o DIFERENŢĂ de tratament, celor de dinainte de OUG59 pensia le va fi scăzută, în timp ce ceilalţi vor primi o majorare.

B. O eventuală  indexare (care să cuprindă şi indexarea de 3,8% neacordată în anul 2021), undeva la 6,5% ar putea salva cumva situaţia scăderii pensiilor de dinainte de OUG59. Cu siguranţă uniformizarea cu aplicarea  majorării cu 10% acordată la sistemul public ar fi o rezolvare mai fezabilă, chiar dacă se menţin diferenţele din exemple, situaţia translatându-se spre majorare mai mică sau mai mare şi nu s-ar ajunge la scăderi.

C. Singura scăpare pentru a îi scăpa de scăderea pensiilor pe cei pensionați până în Septembrie 2017, este să se acorde măcar în decembrie, indexarea pe care o promisese Ciucă în ianuarie și pentru care, din informațiile mele, MApN are fondurile necesare. Dacă va face acest lucru, pensionarii militari nu vor fi loviți, dar  dacă nu,  vor fi cei mai afectați, dacă nu cumva chiar singurii afectați.

Deci dacă nu pune în aplicare punctul C, care ar mai ameliora puțin efectele noilor măsuri, Ciucă va deveni nu apărătorul, ci călăul pensionarilor militari, pentru că el va semna actele prin care aceștia nu doar că nu vor primi nimic, dar li se va lua, ca în bancul cu Volga.

Așadar Ciucă a fost băgat la sacrificiu, orice ar face, câtă vreme ce nu poate face ce ar vrea el sau ce ar trebui,  tot va fi înjurat. De ce o fi acceptat ? Asta e masochism în cea mai pură formă.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!” .

 • Sursa :

PS !!! 🙂 🙂 🙂

 • Articolul sus REPUBLICAT se adresează în SPECIAL militarilor activi, în rezervă, retragere și puținilor veterani de război care mai sunt încă în VIAȚĂ 🙂 dar și CIVILILOR care au simțit pe ” pielea lor” PRIVAȚIUNILE SERVICIULUI MILITAR ! 🙂
 • Având în vedere faptul că LIBERTATEA de EXPRIMARE este garantată de CONSTITUȚIA ȚĂRII 🙂 și toți OAMENII sunt EGALI în fața lui DUMNEZEU , oricine ajunge pe aici cu CITITUL poate COMENTA chiar dacă AU ÎNDEPLINIT sau NU serviciul militar OBLIGATORIU în slujba PATRIEI și a POPORULUI ROMÂN .

Alioșa .

7 comentarii »

 1. sereno mercoledì sera

  Comentariu de newwhitebear — 24/11/2021 @ 7:04 pm | Răspunde

 2. @ ALLL !!!

  1) Pentru persoanele virtuale interesate ,
  ACORDUL politic dintre PSD&PNL(PDL)&UA+UDMR&MINORITĂȚI se găsește pe :

  https://www.g4media.ro/document-ce-prevede-acordul-politic-al-coalitiei-psd-pnl-udmr-cum-pot-fi-revocatii-ministrii-si-ce-ministere-se-rotesc-in-2023.html

  2) Liderii PSD au vrut să lanseze la Palatul Parlamentului programul de guvernare cu prezența miniștrilor PSD din Cabinetul Ciucă,
  eveniment pentru care , din motive doar de ei știute 🙂 au cerut aprobarea Departamentului pentru Situații de Urgență ( DSU) condus de Raed Arafat .
  Numai că………….,
  ” GHINION” 🙂
  DSU care este în SUBORDINEA Ministerului Afacerilor Interne condus de PNL-istul Lucian Bode,
  nu a dat avizul, fapt care i-a supărat rău de tot pe ” PE-SE-DIȘTI” care au spus :

  „Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU!” .

  3) Despre CIV-urile miniștrilor coaliției de guvernare PSD&PNL(PDL)&UDMR&MINORITĂȚI , mai pe scurt,
  ai cabinetului Ciucă , recomand ascultarea videoclipului :

  4) Despre AUDIEREA din 24 noiembrie 2021 în plenul reunit al Parlamentului României a miniștrilor cabinetului Ciucă
  și despre DISCURSURILE parlamentarilor în ședința solemnă dedicată Zilei de 1 Decembrie , Ziua Națională a României ,
  ședință la care din motive doar de ei știute 😦 nu au PARTICIPAT președintele țării, Klaus WERNER Johannis și președintele PNL(PDL) , Florin Vssile Cîțu ,
  recomand vizionarea și ascultarea videoclipului :

  ROMÂNILOR cu DRAGOSTE de NEAM și ȚARĂ ,le sugerez să asculte cu mare atenție discursul deputatului patriot ,
  MIRCEA CHELARU 🙂 care în finalul cuvântului său a spus :
  -” ROMÂNI, apărați TRIANOUNL ” !!! 🙂 🙂 🙂
  Pentru persoanele virtuale care nu ȘTIU la ce s-a referit Mircea Chelaru când a spus ce-a spus mai sus 🙂
  să acceseze :
  https://www.facebook.com/aliosa.alex/
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 25/11/2021 @ 8:28 am | Răspunde

 3. […] SOLEMNĂ a Parlamentului României , dedicată Zilei de 1 DECEMBRIE, Ziua Națională a Românieihttps://aliosapopovici.wordpress.com/2021/11/24/punctul-pe-i-100-generalul-nicolae-ciuca-pionul-de-s…și nici la ședința plenului reunit al Parlamentului României , pentru ÎNVESTIREA guvernului […]

  Pingback de Punctul pe ”I”/101 ! ” Guvernul președintelui României,Klaus WERNER Johannis, a fost ÎNVESTIT ,dar criza politică NU s-a terminat !!! | Alioşa ” File de Jurnal ” — 26/11/2021 @ 8:31 am | Răspunde

 4. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  Așa după cum am PROMIS în postarea de BAZĂ ,
  persoanele virtuale care vor să ia la cunoștință de CIV-iurile miniștrilor din cabinetul Ciucă ,
  le RECOMAND să acceseze link-ul :

  https://www.stiridinlume.ro/politica/guvernul-ciuca-lista-completa-a-ministrilor-din-guvernul-romaniei-ce-studii-si-ce-meserii-au-de-fapt-53728.html

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 27/11/2021 @ 8:06 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: