Alioşa ” File de Jurnal ”

05/12/2021

Punctul pe ”I”/103 !În ” România educată” de coaliția de guvernare a președintelui țării ,Klaus WERNER Johannis gestionată , DISCRIMINAREA continuă ” pas cu pas” și în rândul MILITARILOR !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 8:40 am
 • În loc de motto :
 • În cele ce urmează , dau REPUBLICARE prin ” copy paste” unui articol care demonstrează cu subiect și predicat , că în ” România educată” de coaliția de guvernare a președintelui țării , Klaus WERNER Johannis gestionată ,și MILITARII sunt DISCRIMINAȚI ” pas cu pas” !!! 😦 😦 😦

Scopul acestei REPUBLICĂRI este de a DEMONSTRA că proverbele românești ” Lupul își schimbă PĂRUL , dar NĂRAVUL ba ” 😦 ” Interesul poartă fesul ” 😦 😦 ”Pentru unii MUMĂ , pentru alții CIUMĂ” 😦 😦 😦 și ” Noi vrem EGALITATE dar nu și pentru căței ” 😦 😦 😦 😦

proverbe pe care străinii de NEAM și ȚARĂ din fruntea ȚĂRII nu le pricep 😦 sunt de mare actualitate !!! 😦 😦 😦

” Intenții și pretenții

3 decembrie 2021 ,Despre Armata , de neacsum

De când  generalul Ciucă a fost numit prim ministru, paginile de facebook ale militarilor au explodat. Unii îl ridică în slavi, alții îl invinuiesc că nu a făcut nimic pentru militari (în special pensionari) cât a fost ministru, deci nu va face nici ca prim-ministru. Aparent toți au dreptate, dar  toți uită că  dreptate în formă pură nu există.

Însă nu activitatea ministrului Ciucă o voi aborda aici, căci și așa unii mă învinuiesc că îi țin palma, alții că ”lovesc în unul de-ai noștri”. Nu simt nevoia să mă explic față de  nimeni pentru că am pretenția că am prezentat întotdeauna situația așa cum am văzut-o eu, indiferent că vederea mea a fost sau nu afectată de anumite obstacole naturale, vârstă sau afecțiuni medicale. Sper să fi prezentat realitatea, așa cum, repet, am văzut-o, fără intenția de a cocoloși sau lovi pe cineva.

Acuma voi face același lucru. Spuneam că mulți au luat foc și s-au repezit să muște sau să se gudure, după cum au considerat necesar sau după cum le e firea și fac declarații, solicită atenție sau se bagă în seamă încercând să ”prindă momentul”, să bată fierul cât e cald, să nu piardă startul, să poată spune susținătorilor, admiratorilor, plătitorilor de cotizații că ” dacă nu eram eu, nu aveați voi acuma moț la bască”. Am auzit că unii umblă prin Parcul Poporului din Craiova zi și noapte sperând la o întâlnire epocală.

Mulți vorbesc, fac ”programe” chiar și în numele altora, nu doar în nume propriu, ”anticipează” proiectează, fac gargară, dar nimic concret.

Pe de altă parte însă unii fac și tac fără a-și declara intențiile, fără a se consulta cu cei interesați direct, fără a ține (a câta oară??) cont de cei pentru care se fac că fac.

Nici nu a apărut bine pe piața politico- guvernamentală, că ministrul Cîciu (un fel de Cîțu muiat, adică pronunțat muiat, moldovenește) a și sărit să declare că e interesat de pensiile speciale și că vrea să facă dreptate, că a sesizat niște nereguli. Cine i le-a sesizat și care sunt alea, cum vrea să le ”îndrepte” nu ne-a spus. De aici toți au sărit în sus, uitând că exact acum 2 ani, același lucru îl exprimau, ținându-se de mână, Ciucă și Orban. Ce s-a reparat, se cunoaște. A fost deturnat un proiect (celebrul PLX 199) carea fost modificat de specialiștii MapN în așa fel încât să ”facă dreptate” celor care urmează să iasă la pensie după aprobarea proiectului.

Acuma, după ce ministrul  Câciu (să fie doar  un joc de cuvinte, Câciu- Ciucă- Câțu??? ) a declarat că va face dreptate, ca și acum doi ani,  pensionarii militari au luat foc  iar șefii unor asociații deja se aruncă în declarații și își arogă inițiative și ”acțiuni” fără nicio legătură cu realitatea. Pe unele pagini de interes cazon au apărut comentarii, analize, unele fantasmagonice care însă sunt simple picioare în gard menite să întărâte pechinezii care se dau pitbuli.

Despre o informare corectă a celor interesați, nici vorbă, pentru că marile asociații cu statut de ”asociație de utilitate publică” sau care vor să prindă acest statut nu sunt în stare să se pună în slujba pălmașilor, liderii lor urmăresc doar sinecuri. Este adevărat nici marea majoritate a ”pălmașilor” nu prea știu ce vor și nu sunt dispuși să ceară măcar ceva concret, se pare că a început să ne placă abureala. Apropo de abureală, știați că în nomenclatorul meseriilor din România, COS 2021 există meseria de ”aburitor plută” dar cea de militar nu ? E un amănunt care spune totul despre STATUTUL SOCIAL al militarului.

Ceea ce însă nu apare pe aceste pagini este o informație sau o analiză corectă, în interesul militarului care ar dori măcar, chiar dacă nu e dispus,  să miște un deget pentru drepturile sale, să fie informat, dacă nu și consultat.  

Bunăoară se pare că luni va avea loc o întâlnire informală la Parlament între miniștrii apărării, internelor și finanțelor,ca parlamentari cu o parte din rezerviștii aleși în Parlament, nu știu dacă cu toți,  pentru a discuta (din câte știu eu) aspecte legate de pensiile militare, cu accent pe indexarea din 2022 și intenția ministrului Budăi de a taxa cu 10% pensiile peste 4000 de lei, cele mai multe aparținând posesorilor de pensii speciale unde sunt introduși și militarii. Această informație nu a fost dată nici măcar liderilor de asociații militare, nici de către MapN, nici de către MAI, nici de către militarii rezerviști parlamentari, toți considerând că nu e cazul ca pălmașii să știe. Bineînțeles că au considerat toți că nu interesează pe rezervist ce se întâmplă cu pensia lui așa cum nici pe ei nu îi interesează practic pensia pălmașului și doar a lor. Dovada? După cum se știe domnul comandor Fălcoi, membru în comisia pentru apărare a Camerei Deputaților a inițiat un proiect de lege pentru modificarea art 28.1.e din L 223 prin care propunea adăugarea la baza de calcul a pensiilor  a unor prime.  Aparent un lucru bun dar de acest lucru bun ar fi beneficiat doar cei care aveau ce adăuga, adică piloții, parașutiștii, scafandrii, poate cei din MAI, care aveau prime lunare (de zbor, salturi, scufundări, etc), nu doar semestriale, sau anuale.Pălmașii ar fi primit  ciuciu, sau ciucă, sau câciu, dacă tot ne jucăm cu cuvintele. Noroc că până la urmă a fost convins să își retragă proiectul. Un alt militar a inițiat un proiect prin care să beneficieze de prevederile L168 (cea cu veteranii)  și cei care au tras trei focuri la revoluție, indiferent împotriva cui, sau cei care au stat la birou și au ”cules informații”, prin mail sau telefon, ”necesare desfășurării acțiunilor de luptă în teatrele de operații”. Acest proiect încă există și e intrat în procedura legislativă. Cam astfel de proiecte inițiază militarii aj-unși în Parlament. Pink Floyd în ”Zidul” întreba, ”…mother should I trust the goverment? ”

Revenind la întâlnirea de luni, mă întreb oare ce vor decide, stabili, propune? Ce date au, ce intenții?

Știu că ministrul de finanțe a solicitat MapN și MAI simulări privind efectele indexării pentru militari, în condițiile aplicării prevederilor anunțate de Budăi.

Nu știu,  dar bănuiesc că de la MapN, având în vedere celelalte proiecte inițiate de specialiștii de la DGFC simularea va fi cu adevărat o SIMULARE. Sunt convins că proaspăt avansații și decorații din MApN vor prezenta o simulare care să arate cât de bine o vor duce militarii după taxarea CASS cu 10% și indexarea pensiei cu 2,6%. Știu și cum este posibil.

Spre a da totuși o mână de ajutor celor interesați, de la pălmași la parlamentari rezerviști și până la domnul Câciu și domnul prim-ministru, prezint aici două tabele care pretind că sunt corecte  prin care se vede cum vor fi afectate pensiile militarilor de taxarea CASS cu 10%.

A SE OBSERVA PENTRU CINE ARE OCHI SĂ VADĂ,  FAPTUL CĂ PENTRU CEI PENSIONAȚI DUPĂ SEPTEMBRIE 2017, PENSIILE VOR CREȘTE, IAR PENTRU (MAI MULT DECÂT MAJORITATEA) CELOR PENSIONAȚI ÎNAINTE, VOR SCĂDEA, CREÎND ASTFEL O NOUĂ CLASĂ DE FAVORIZAȚI, RESPECTIV DEFAVORIZAȚI, ÎN CIUDA PROMISIUNILOR DE ACUM 2 ANI ȘI DE ACUM 2 ZILE, CĂ VOR FI MICȘORATE DIFERENȚELE DINTRE PENSIILE VECHI ȘI CELE NOI.

Vă rog domnule prim ministru, domnule ministru al apărării și domnule ministru al finanțelor să studiați tabelele și eventual să îi întrebați pe specialiștii dvs dacă este corect ce spun.

Spor la lucru !  

https://www.rubinian.com/cor_alfabetic.php?litera=A

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/ministrul-de-finante-trebuie-sa-facem-o-echilibrare-a-pensiilor-speciale-sunt-vizati-pensionarii-militari-1754785

Sursa : http://in-cuiul-catarii.info/2021/12/03/intentii-si-pretentii-18723

 • Alioșa .

7 comentarii »

 1. Buna ziua, Aliosa ! 🙂
  Am trecut sa-ti urez o duminica binecuvantata alaturi de cei dragi !

  La noapte Mos Nicolae sa va puna in „ghetute” multa sanatate si zile binecuvantate !!! 🙏 🙂

  … cat despre cele aratate mai sus, sunt SATULA de tot ce se intampla; ar trebui sa ne adunam si sa ne trezim …

  Cu drag – Lacrimioara 🙂

  Comentariu de lacrimaroua — 05/12/2021 @ 11:18 am | Răspunde

  • Bună dimineața. Lăcrimioara ! 🙂
   Mulțumesc pentru vizită și urări ! 🙂
   Și EU sunt ” SĂTUL de tot ce se întâmplă” ACUM în ” România educată” 😦 😦 😦
   adusă în HAOS TOTAL economic , social și politic în ultimii DOI ANI de ” guvernele lui Johannis” !!! 😦 😦 😦
   La Mulți Ani celor dragi Domniei Tale de Sfântul Ierarh NICOLAE , celor ce-i poartă NUMELE !!! 🙂 🙂 🙂

   Cu drag,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 06/12/2021 @ 7:24 am | Răspunde

 2. bel pomeriggio

  Comentariu de newwhitebear — 05/12/2021 @ 5:20 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: