Alioşa ” File de Jurnal ”

30/09/2022

Interesul național vs. interesul personal și de grup . Punctul pe ”I”/144.

Filed under: generale — Aliosa @ 8:19 am

Motto:

„Dacă PLÂNGI pentru că SOARELE a dispărut din viața ta,
lacrimile te vor împiedica să vezi STELELE .”

( Rabindranath Tagore ) .

A venit TOAMNA !!! 🙂 🙂 🙂

Bucurați-vă de ROADELE ei !!! 🙂 🙂 🙂

” Politica externă a unei țări se supune interesului național

Rudolffo Vizintin  10 Aprilie 2022

Politica externa Ro 2022

Politica externă a unei țări nu se face pe bază de simpatie.

Nici pe bază de empatie.

Poți empatiza cu populația supusă unei catastrofe de orice fel, naturală sau nu, dar nu poți empatiza cu guvernul unei țări.

Pentru simplu motiv că politica externă se supune unui singur deziderat:

 interesul național.

Putem plânge prin media de mila Ucrainei, dar rămâne doar un demers telenovelistic.

Ipocrizia de astăzi a clasei politice românești cât și a mediei aservite este crasă.

Cu guvernul Yugoslaviei nu am putut empatiza, cu toate că această țară a fost una dintre cele mai apropiate de noi de la al doilea război mondial încoace. Cu sârbii nu am putut empatiza în ciuda faptului că împreună cu acest popor am clădit multe lucruri importante pentru România. Cele două hidrocentrale de pe Dunăre, multe programe militare desfășurate împreună, un comerț la cote ridicate bazat pe corectitudine și avantaj reciproc și multe alte lucruri. În schimb, la cererea expresă a stăpânilor noștri, recte unchiul Sam, susținem cel mai mare dușman al României dintre toți vecinii. Adică Ucraina.

Acea Ucraină, stat artificial, clădit din furturi de teritorii de la vecini! Acea Ucraină ce a declarat că noi suntem cotropitori și nordul Bucovinei este teritoriu ucrainean. Acea Ucraină ce a făcut tot posibilul să deturneze traficul naval din Delta Dunării spre canalul lor navigabil Bâstroe, scufundând intenționat nava „Rostov” pe principala arteră navigabilă ce leagă Dunărea de Marea Neagră. Acea Ucraină ce a interzis folosirea limbii române în școli și a împărțit românii din țara lor în două popoare: român și moldovean. Era mai ușor de minimizat această minoritate românească declarând numărul lor în jur de 500.000, decât cel real de 1.200.000.

Când câinii ce ar trebui să îți apere casa îi hrănește hoțul, vei fi furat de toate!

De ce nu voi susține niciodată S.U.A. și Ucraina? Motive sunt cu zecile, dar o să dau doar unul singur, de o gravitate covârșitoare. După căderea U.R.S.S., din 1991, în România serviciile secrete naționale au fost definitiv acaparate de americani. Și de aici au început necazurile pentru România. Când câinii ce ar trebui să îți apere casa îi hrănește hoțul, vei fi furat de toate!

În 1992 și1993 toată rețeaua operativă de informații externe din S.U.A. a fost anihilată. Tot cu ajutorul american în 1995 a fost deconspirată toată rețeaua S.I.E. din Germania. Și ușor, ușor unul dintre serviciile de importanță majoră pentru securitatea României, S.I.E., a fost redus sau chiar desființat în toate țările unde vroiau americanii.

Este a doua oară când spionajul românesc este distrus. Prima dată s-a întâmplat după fuga în S.U.A. a generalului trădător Ion Mihai Pacepa din 1978. Apoi D.I.E. a reușit să se refacă, având rezultate notabile. „Rețeaua Caraman” rămâne și acum o lecție vie de profesionalism la cote înalte în domeniu. Printre rezultatele de excepție voi aduce aminte doar intrarea in posesia tehnologiei de fabricare a diamantelor sintetice adusă în România datorită D.I.E. Ca apoi, după lovitura de stat din 1989 distrugerea spionajului românesc să se repete.

Scenariul se repetă

În același timp S.R.I. a fost total subordonat americanilor, culminând cu decorarea șefului militar – generalul Florian Coldea. D.N.A. a fost „subordonat” F.B.I.-ului, această instituție având birourile în aceeași clădire cu Direcția Națională Anticorupție. A urmat, normal, decorarea lui Codruța Koveși de către yankei. Scenariul se repetă în cazul Armatei Române. A fost împins la vârful ei un general școlit în America și ghici ce? Același general Ciucă este decorat de americani! Nu este așa că vă sună cunoscut?

„Doi și un sfert”, direcția de informații a Ministerului de Interne a fost „distrusă” de către trădătorul Cioloș, pentru simplu motiv că avea multe probe strânse despre nivelul îngrijorător de subjugare a instituțiilor statului român de către străini.

S.U.A. nu a vrut niciodată să fim parteneri egali, ci doar să ne fie stăpâni!

Colac peste pupăză, după instalarea lui Zelenski la putere în Ucraina, cu ajutorul americanilor, a fost distrusă și rețeaua S.I.E. din această țară, Ucraina fiind de departe cel mai mare dușman al României dintre vecini.

Dacă în alte țări unde rețelele de spioni români au fost deconspirate,ofițerii implicați au fost expulzați sau retrași de către S.I.E.,în Ucraina o parte au fost lichidați cu sânge rece. De aceea o spun clar că dintre vecinii noștri Ucraina este cel mai mare dușman pentru România. Dacă această țară ar fi intrat în N.A.T.O., centrul de putere american se muta spre est și România ar fi fost la cheremul Ucrainei în orice dispută dintre cele două state. America ar fi protejat la maxim Ucraina ca și aliat de mare valoare strategică,pus chiar în coasta rușilor.

Sprijinirea guvernului condus de Zelenski este crimă împotriva poporului român

 Putem să empatizăm și să sprijinim refugiații ucrainieni, că este normal și omenește, dar să sprijinim guvernul condus de Zelenski este efectiv crimă împotriva poporului român. Deci când veți mai judeca situațiile geopolitice ca pe o telenovelă, să vă gândiți și la repercusiuni.

Politica externă a unei țări se face cinic, la rece, calculat și în interesul țării respective. Restul este doar actorie proastă dusă la nivel de trădare.” .

Sursa:

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/politica-externa-a-unei-tari-se-supune-interesului-national

Pentru o imagine și mai clară și nu în ultimul rând pentru a completa cele sus REPUBLICATE , reamintesc că în urmă cu vreo 10 luni de zile , a apărut articolul

care pune PUNCTUL pe ” I ” versus ISTORIA adevărată

a apariției statului ucrainean prin luarea cu japca în august 1940

de către hoardele bolșevice staliniste

a unor TERITORII ROMÂNEȘTI ,

colorate în harta de mai jos în galben și roșu ,

și alipirea lor Ucrainei sovietice !!! 🙂 🙂 🙂 În acest sens , recomand doritorilor de ADEVĂR , achiziționarea CĂRȚII profesorului de istorie ,

și recenzată magistral de Academician Florin CONSTANTINIU ! 🙂

” Proiectul de tara al actualei generatii trebuie sa fie Reintregirea Romaniei si transformarea ei  intr-o tara  de prestigiu european!”
Iata ca s-au gasit!


„In 1997, pentru prima data de la constituirea Romaniei Mari, un guvern roman a cedat parti ale teritoriului national, fara a fi amenintat cu agresiunea (ca in 1940) sau fara a se gasi sub presiunea ocupantului strain (ca in 1944 si 1947).

Opinia publica romaneasca nu a perceput dimensiunea dramatica a evenimentului.
Cartea profesorului Tiberiu Tudor dezvaluie gravele erori savarsite de factorii decizionali ai tarii, in desfasurarea negocierilor si in redactarea Tratatului, precum si de parlamentarii chemati sa-l ratifice.
Romanii trebuie sa cunoasca adevarul intr-o problema capitala, in care cenzura, manipularile, propaganda si presiunile exercitate de Putere au ocultat sensul real al negocierilor si al Tratatului”.

Pentru cei/cele care nu știu , postez spre știință următoarele :

” Consiliul Național al Românilor din Ucraina, uniune civică care întrunește 20 de ONG-uri și instituții de presă din regiunile
Cernăuți, Transcarpatia, Odesa și Kiev, a solicitat din nou autorităților ucrainene să recunoască inexistența „limbii moldovenești”
și să anuleze ordinele privind introducerea cotelor de limbă ucraineană în școlile cu predare în „limba moldovenească”.
CNRU solicită revenirea școlilor din sudul Basarabiei începând cu 1 septembrie 2022 la sistemul de predare în limba română,
după cum a fost anterior anului 1998, când, împotriva voinței părinților, elevilor și profesorilor,
instituțiile de învățământ secundar au fost trecute din oficiu la predarea în „limba moldovenească”,
informează BUCOVINA PRESS.

Iar în final de postare-republicare,

dar nu ceva ales la întâmplare ,

o știre în ton cu TITLUL postului de față,

știre așteptată de românii cinstiți de vreo doi ani de zile :

Sorin Câmpeanu

traseistul și trădătorul de partide , fost membru al mai multor partide , ultimul fiind ProRomânia unde , din oportunism, a trecut la PNL(PDL) , votând cum i-a dictat INTERESUL PERSONAL,

adică,

rămânerea cu orice preț la BUTOANELE PUTERII 😦 😦 😦

DEMASCAT de jurnalista EMILIA ȘERCAN că a PLAGIAT la TEZA lui de DOCTORAT

Emilia Șercan spune la RFI ce a descoperit în cazul de presupus plagiat al lui Sorin Cîmpeanu:

”Vorbim despre un curs universitar în care actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, semnează inițial într-o ediție a sa din anul 2000 două capitole care însumează nouă pagini. Ulterior, în 2006, acest curs universitar, cu un titlu schimbat, dar cu aceeași structură, același conținut, aceleași date, aceleași tabele, este practic reciclat, dar dincolo de plagiatul în sine pe care Sorin Cîmpeanu îl comite în 13 capitole, el își asumă și paternitatea creației unui număr de 13 capitole, semnate anterior, în cursul din 2000, în ediția din 2000, de alți doi profesori universitari. Practic, ce face el este să șteargă numele autorilor inițiali și să înlocuiască numele acestora cu numele său”

https://www.rfi.ro/politica-149143-sorin-cimpeanu-plagiat-emilia-sercan

în urma PROTESTULUI mai multor cadre universitare

https://www.libertatea.ro/stiri/primul-protest-fata-de-plagiatul-lui-sorin-cimpeanu-decanul-unei-importante-facultati-din-bucuresti-intra-in-greva-japoneza-si-acuza-tacerea-mediului-academic-unii-baga-gunoiul-sub-pres-4292576

https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-25810187-pressone-sorin-cimpeanu-plagiat-2006-universitar-iar-2022-ministru-incearca-auto-amnistieze-plagiatul.htm

a DEMISIONAT aseară, 29 septembrie,

din funcția de ministru al educație !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa .

7 comentarii »

  1. un sereno fine settimana

    Apreciază

    Comentariu de newwhitebear — 30/09/2022 @ 6:45 pm | Răspunde

  2. ALLL !!!

    Dacă persoanele virtuale nu au dorit să adauge un mic COMENTARIU
    versus cele postate-REPUBLICATE în articolul de față .
    postez eu COMENTARIUL făcut de Ion Spânu în 29 septembrie , a.c. la COMENTARIUL nr. 56
    pe sitte-ul :

    https://www.cotidianul.ro/document-de-citit-si-recitit-de-catre-toti-patriotii-ucraineni-din-romania/

    ” Primele alegeri de după Revoluția din Decembrie 1989, cele din 20 mai, Duminica Orbului, au adus la putere un parlament extrem de hulit, a
    cărui activitate a început cu Mineriada din iunie 1990 și, implicit, cu înăbușirea fenomenului Piața Universității.

    Cu toate acestea, în ședința din 28 noiembrie 1991, acest Parlament a adoptat cu unanimitate de voturi o „Declarație a Parlamentului
    României privind Referendumul din Ucraina, din 1 Decembrie 1991”, declarație publicată în Monitorul Oficial nr. 243 din 29 noiembrie
    1991.

    Acest document de o importanța crucială a fost, practic, uitat de toată lumea, fiind ignorat complet atunci cînd președintele Emil
    Constantinescu a semnat Tratatul de vecinătate cu Ucraina. În actuala situație din vecinătatea țării, cînd este în plină derulare războiul
    dintre Federația Rusă și Ucraina, cu implicarea directă sau indirectă a NATO și UE, „Declarația Parlamentului” din 28 noiembrie 1991 revine
    puternic în actualitate!

    Vă prezentăm mai jos facsimilul din Monitorul Oficial unde a fost publicată „Declarația…”, invitîndu-vă pe toți, mai ales pe
    susținătorii necondiționați din România ai lui Volodimir Zelenski, s-o citească cu mare atenție:

    Așadar, acum 31 de ani, Parlamentul condus de Alexandru Bîrlădeanu și Dan Marțian, dominat de FSN-ul lui Ion Iliescu, a adoptat acest
    document senzațional, de un patriotism imposibil de imaginat astăzi, cînd toată clasa politică, împreună cu președintele Klaus Iohannis nu
    știu cum să se închine mai vizibil la ordinele venite din afară, care le impun să facă parte din corul susținătorilor Ucrainei, fără să
    crîcnescă o vorbă despre teritoriile românești alipite samavolnic de către URSS la teritoriul Ucrainei! În cor cu presa lor obedientă.

    Despre ce era vorba? Ucraina anunțase că va organiza la 1 decembrie 1991 (ce ironie!, tocmai de ziua noastră națională) un Referendum prin
    care să-și declare independența. Cu cîteva zile înainte, mai exact pe 28 noiembrie 1991, Parlamentul României s-a întrunit în ședință
    extraordinară și a adoptat această „Declarație a Parlamentului
    României privind Referendumul din Ucraina, din 1 Decembrie 1991”, al cărei text îl reproducem mai jos pentru ca oricine să-l poată accesa
    ușor. Sublinierile ne aparțin. Citiți-l cu mîndrie:

    „Declarația Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 Decembrie 1991

    1. Parlamentul României a luat cunoştinţa de hotărîrea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra
    independentei Republicii Ucraina.

    Profund atașat principiilor fundamentale ale respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi ale popoarelor de a-şi
    hotărîri soarta, Parlamentul României saluta hotărîrea autorităţilor ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenta Republicii Ucraina.

    Avînd în vedere ca acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul
    Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei -, Parlamentul României declara solemn ca aceste teritorii au fost rupte din trupul tarii, iar
    Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24
    iunie 1991.

    Desigur, este dreptul Ucrainei sa organizeze un referendum pentru independenta sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în
    privința teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodată Ucrainei şi sînt de drept ale
    României.

    2. Parlamentul României reintereaza atasamentul faţă de prevederile Actului inal al Conferintei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite
    posibilitatea modificării frontierelor pe cai paşnice, diplomatice.

    3. Parlamentul României declară solemn ca referendumul organizat de autorităţile de la Kiev în teritoriile româneşti încorporate cu forța
    în cadrul fostei U.R.S.S.
    – respectiv în Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei – este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia.

    4. Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independenta Ucrainei să declare expres
    că această recunoştinţă nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.

    5. Parlamentul României se pronunţă pentru începerea unui dialog cu Parlamentul de la Kiev în vederea examinării, împreună a problemelor
    stabilirii unor relaţii de bună vecinătate şi colaborare între România şi Ucraina şi invita, în acest scop, o delegaţie parlamentară
    ucraineana urmează să efectueze o vizita la Bucureşti, cat mai curând posibil.

    6. Parlamentul României solicită guvernului țării să înceapă de urgență negocieri cu autorităţile de la Kiev în problema teritoriilor
    româneşti anexate cu forța de U.R.S.S.

    Aceasta declaraţie a fost adoptată de Parlamentul României în şedinţa din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate de voturi.

    PREŞEDINTELE SENATULUI – academician ALEXANDRU BÂRLADEANU

    PREŞEDINTELE ADUNĂRII DEPUTAŢILOR – MARŢIAN DAN”

    Poate că înainte de a pune în aplicare deciziile doamnei Ursula von der Leyen, cu consecințe grave asupra vieții românilor, actualul
    Guvern al României ar trebui să pună în aplicare decizia din 28 noiembrie a Parlamentului României, care îl obligă „să înceapă de
    urgență negocieri cu autorităţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forța de U.R.S.S.”

    P.S.
    Despre aceste chestiuni vorbea profesorul Andrei Marga la Alba Iulia, motiv pentru care Theodor Baconski, Vladimir Tismăneanu și
    Adrian Cioroianu i-au sărit la beregată! Nu întîmplător, primii doi sînt fiii unor staliniști veroși, cu URSS-ul în suflet.” .

    Alioșa .

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 01/10/2022 @ 10:27 am | Răspunde

  3. Apreciază

    Comentariu de Beta — 01/10/2022 @ 3:21 pm | Răspunde

  4. sereno sabato pomeriggio

    Apreciază

    Comentariu de newwhitebear — 01/10/2022 @ 6:53 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.