Alioşa ” File de Jurnal ”

INVIDIA FACE DIN OM NEOM !

In loc de motto:
Invidianu te pune cu prostii

5 februarie 2010 o zi obisnuită dar cu urmări in timpul ce va să curgă implacabil in spatiul carpato-danubiano-pontic de acum incolo. M-am hotărât să deschid o nouă pagină in modestul meu blog nu pentru a-mi dezvolta aptitudinile si talentul  ( pe care nici nu-l am ) in ale scrisului ci pur si simplu pentru a-mi descătusa nervii intinsi la maximum de răutătile celor din jur si care de cele mai multe ori se declarau prieteni pe vecie ai pontonierului ALIOSA infrătit cu bătrânul DANUBIU incă din 1972 când ,proaspăt LOCOTENENT absolvent al SCOLII MILITARE DE OFITERI ACTIVI „ NICOLAE BĂLCESCU” din frumosul oras SIBIU  am poposit intr-o zi cetoasă de septembrie in gara TURNU MĂGURELE cu un mare geamantan maroniu in care aveam toată zestrea mea de tânăr ofiter repartizat la REGIMENTUL 2 PONTONIERI „ EFTIMIE CROITORU ” pe meleagurile unde ZAHARIA STANCU si MARIN PREDA au copilărit,trăit si produs cele mai frumoase romane,schite,nuvele si poezii cum numai PĂDUREA NEBUNĂ de pe plaiurile DELIORMANULUI putea să le inspire. Nu voi rescrie MEMORIILE MELE in această nouă pagină că le-am scris deja in ROMANUL VIETII MELE aflat incă in manuscris din lipsa fondurilor financiare necesare publicării ci voi incepe UN LUNG si NESFÂRSIT comentariu despre INVIDIA ce face din OM NEOM ! Si tot astăzi 5 febr.2010 am schimbat si parola de acces la blogul personal tot din cauza INVIDIEI unora ce se dădeau cei mai buni prieteni ca in final să-si arate adevărata față roasă de INVIDIA ce-i macină permanent si cu care vor pleca conform destinului  in locurile doar de DUMNEZEU stiute . Nu vreau cu orice pret audientă pe blog că nu asta mă interesează ci linistea urmată de descărcarea nervilor provocati de INVIDIA dusmănoasă si aducătoare de disensiuni si certuri inutile intre semeni. Iar dacă din intâmplare unii vizitatori isi vor da cu părerea asupra celor afirmate de mine pe această pagină bucuria mea va fi cu atât mai mare că le voi răspune politicos si numai dacă folosesc cuvinte obscene,triviale si jignitoare voi proceda in consecintă dar eu sper din tot sufletul că nu se va găsi nimeni să mă jignească si ponegrească că nu fac politica nimăniu si nu postez la comandă cum fac unii lingusitori de profesie. Imi voi depănă gândurile asa pe loc nu după ciorne din timp  făcute ca să fiu pe placul unora sau altora. Scriu pentru mine nu pentru a da apă la moară cuiva dar o să fac COMENTARII legate in primul rând de tema articolului de fată :  INVIDIA FACE DIN OM NEOM ! Sunt după cum spunea un mare INVIDIOS pe poligonul meu de antrenament si cui nu-i convine ce spun să se ducă acolo unde linguseala este la rang de mare putere. Aici la mine acasă usa este deschisă pentru toti cei cu bun simt si coloană vertebrală si nu pentru delatori,diversionisti ,ironici,oportunisti si lingusitori ! In concluzie,aici imi voi depăna toate gânduril legate de subiectul in cauză din toate sferele de activitate,din viata de zi cu zi si din cele aflate de pe alte bloguri . ASA SĂ-MI AJUTE DUMNEZEU !

28 comentarii »

 1. In anul de gratie 2009 când credeam că românului i-a venit mintea de pe urmă m-am lăsat furat de valul schimbării si am postat pe blogul promotiei absolventi1969wordpress.com câteva articole si sute de comentarii pe tema zilei : ALEGERILE PREZIDENTIALE ! Simteam că pluteste in aer SCHIMBAREA si am incercat să pun si eu umărul ca să se producă in favoarea poporului român si inclusiv a militarilor activi,in rezervă sau retragere inlocuirea de la putere a clanului băsăscian cu unul de o mare majoritate asa cum era prognoza in acea vreme . Era clar pentru toată lumea că o COALITIE PSD+ PNL +UDMR era mult benefică pentru ROMÂNIA decât una portocalie cu bikini si tanga fără oprire a vânturilor din toate părtile dar indreptate fix spre banul public ce urma să fie cheltuit abuziv si cu dedicatie doar de clanurile si grupurile de interese ale palatului Cotroceni unde trona cel ce dirija din umbră toate chermezele cu manelisti si consumatori de droguri usoare cum chiar mezina cu buze senzuale si atâtătoare de orgii sexuale le-a catalogat ca fiind nepericuloase si că n-ar strica să fie folosite la scară natională chiar si de unii politicieni ce incă nu si-au găsit incă locul in esicherul politic dâmbovitean intortocheat mai rău decât căile DOMNULUI milostiv si iertător de toate . La vremea respectivă CEI CE SE PLÂNG acum mai rău ca si copiii de tâtă când mama lor ii intărta punându-le mintea la contributie citeau cu interes, analizau profund si dădeau răspunsuri evazive sau chiar deloc la cele scrise de mine pe blogul promotiei legate de campania electorală. Mai mult , s-au găsit unii care sub diverse motive bine ticluite m-au invitat la prudentă iar altii aserviti politic presedintelui jucător m-au jignit ,calomniat si chiar amenintat pe cale privată prin e-mail sau telefon. Dar cel mai mult m-a durut nu atitudinea delatorilor plătiti de portocalii ci atitudinea unuia ce se dădea drept cel mai bun prieten al meu in ale blogosferei simtimnd incă de la primele mele postări (martie 2009 ) că o să am un mare cuvânt de spus si că articolele lui transferate de pe un blog pe altul vor păli in fata spontaneitătii si originalitătii articolelor postate de mine in acea perioadă de campanie electorală prezidentială când sacalii portocalii au aruncat in arenă toate hienele numai pentru a câstiga cel ce stătea cu morcovul introdus in anus până la frunze si tulpinite că de nu câstiga ,legat era . Si m-a durut chiar mai mult atitudinea manifestată de pensionarii militari vechi comentatori pe blog până la acea dată care ,dintr-o dată ,de parcă ar fi fost in tabăra portocalie au tăcut la acea vreme si acum plâng, plâng cu lacrimi de crocodil că li se diminuează pensia si bla-bla -bla.
  Asa le trebuie si chiar mai rău că n-au inteles că PDL si Băsescu promiteau marea cu sarea ca să rămână la putere .Degeaba plâng acum că-i prea târziu . Eu chiar mă intreb de mai au vreun pic de coloană vertebrală cei ce plâng după ce deja puseseră stampila unde nu trebiua. Am postat pe bolg sute de comentarii si zeci de motive contra lăcustei portocalii dar nu am fost băgat in seamă ci dimpotribvă am fost invitat să mă abtin ,să mă potolesc, să nu mai folosesc cuvinte nelalocul lor ( de parcă nu toti cunosteau ce vorbe murdare isi aruncau in fată candidatii la prezidentiale ).Dar asta era praf de aruncat in ochii orbilor căci adevăratul motiv al celor ce-mi căutau motive să nu mai fac campanie antibăsescu era ALTUL tinând de interese economice,financiare, si nu in ultimul rând INVIDIA născută din realitatea audientei pe blogul promotiei unde doar la un singur articol „ TREZESTE-TE OSTIRE ” ! comentariile depăsiseră cifra de 400 si toate comentariile se făceau in jurul celor postate de mine.
  INVIDIA FACE DIN OM NEOM !

  Comentariu de Aliosa — 06/02/2010 @ 11:18 am | Răspunde

 2. DOAMNE ce frumos e-afară cu zăpadă multă si ozon curat si respirabil !
  Păcat că unii infestează oxigenul cu tâmpenii si invidii peste măsură ! Si fiindcă am promis să le deschid mintile delatorilor cu referire la subiectul in cauză o să mă folosesc de DICTIONARUL ENCICLOPEDIC AL LIMBII ROMÂNE să le explic ce inseamnă INVIDIA !
  „ A INVIDIA ”este preluat din ialienescul „ INVIDIE ” fiind verb tranzitiv si care la noi inseamnă ( a băga la cap cârcotasii si delatorii ) , a manifesta,a vădi invidie, a pizmui, a râvni ceva ce apartine altuia.
  „ INVIDIE ” este substantiv feminin insemnând „ sentiment egoist de necaz si de ciudă , determinat de succesele sau de situatia bună a altuia .
  „ INVIDIOS ” este si adj. si subst . si inseamnă plin de invidie, pizmas, pizmuitor,gelos ( pe succesele altuia bineânteles ) !
  Odată lămurite aceste probleme destul de delicate pentru unii ce nu stiu decât să se aplece până-n pământ pupând mâna celor de la care asteaptă binecuvântarea si eventual o firmitură de apreciere ( cineva ii numea pe acestia pupincuristi si sunt de acord cu remarca lui pe care acum a uitat-o intentiona ) voi incerca să mă explic in legătură cu titlul in cauză .
  Eram activ si chiar după absolvirea ACADEMIEI MILITARE am revenit contra tuturor prescriptelor ceausiste si ceiste tot la unitatea de unde am plecat desi era o lege NESCRISĂ dar riguros aplicată ca să te duci aiurea numai de unde ai plecat nu că ,vezi DOAMNE era pericol de nepotism, familiarism s.a.m.d. Eram mai multi aqbsolventi din aceeasi unitate dar numai doi am revenit de unde am plecat : unul a beneficiat de clauza activării la scos cărbune din minele patriei socialiste iar eu de clauza profesiei sotiei mele ( profesoară ) cu grad didactic si titulară la liceul UNIREA . Ceilalti colegi absolveni de academie fiind repartizati aiurea ,din cauza verbului „ A INVIDIA” explicat mai sus m-au muscat si pe mine si pe celălalt coleg multi ani de zile neâtelegând că asa ne-a fost norocul si dat să fie. Ulterior ,unii dintre ei s-au reântors pe meleagurile PĂDURII NEBUNE dar INVIDIA nu le-a trecut iar unul dintre ei a luat-o cu el in mormânt . După evenimentele din 1989 s-au acordat SOLDE DE MERIT pentru cei ce isi indeplineau cu prisosintă atributiile de serviciu iar lenesii,lingusitorii,indisciplinatii si delatorii nu primeau iar INVIDIA lor pentru mine era la cote maxime . Dar nu numai colegii de serviciu au fost invidiosi pe mine,familia si situatia mea ci si alte persoane si aceasta numai din neputinta lor de a se ridica la nivelul meu si al familiei mele . Le citeam in priviri INVIDIA si mai grav RĂUTATEA cum de altfel o simt,citesc, miros si trăiesc si in prezent . E dureros si foarte trist să constati la o vârstă destul de inaintată că unii oameni pot fi atăt de răutăciosi iar INVIDIA FACE DIN OM NEOM !

  Comentariu de Aliosa — 08/02/2010 @ 12:46 pm | Răspunde

 3. Fortat de acordurile cu FMI si CE privind acordarea celei de-a treia si a patra transă de imprumut fără de care ROMÂNIA ar intra in imposibiliatea plătii salariilor si pensiilor in plată,guvernul format in urma alegerilor din 6 dec.2009 pune in aplicare pretioasele indicatii primite de la bancherii lumii si incearcă iesirea din criză pe seama noii legi a pensiilor valabilă si pentru militarii pensionari. Cei care au hibernat prin birouri si puncte de lucru căldute nefiind in centrul muncii grele din unităti ,pe bună dreptate nu au beneficiat de soldă de merit si indemnizatie de comandă si implicit solda lor lunară la data trecerii in rezervă ( iesirii la pensie ) a fost mai mică ca a celor cu aceeasi vechime si pregătire dar care, muncind din greu afară pe câmpurile de instructie nu lâncezând in birouri si asteptând ora terminării programului ca să tragă racheta ( adică să plece acasă după ce si-au dus la BDS mapa cu un caiet de prelucrat ordine si pe colegii muncitori ) si ca urmare si PENSIA lor a fost mai mică iar INVIDIA si RĂUTATEA au pus imediat stăpânire pe sufletul lor afumat de fumul tigărilor trase pe nas de bârfitorii ce stăteau la taclale nu la instructie. N-au avut incotro si s-au resemnat cu ideea nu inainte de a-i mai bârfi incă odată pe cei muncitori care au fost catalogati de demagogii si ipocritii de la putere cu „ PENSII NESIMTITE ”. Odată cu punerea in aplicare a acordurilor incheiate cu FMI,CE si diavolul in persoană, guvernul se chinuie să treacă prin parlament noua lege a pensiilor care o să fie pe placul celor cu pensii mici că vor primi de la cei cu pensii mari . Cu alte cuvinte ,lenesul,bârfitorul, lingusitorul ce se posta de la prima oră in apropierea locului unde comandantul primea raportul de dimineată ca să-i intre in gratii prin minciuni si turnătorii , mai pe scurt spus ,puturosul, fără soldă de merit ( că nici nu merita că stătea toată ziua degeaba ) si fără indemnizatie de comandă ( că nu comanda pe nimeni ) VA PRIMI DIN PENSIA CELUI MUNCITOR cel putin 25 de lei după calculul unui coleg foarte bine documentat si sigur va DONA si el acea sumă celor cu pensie mai mică dar din vina lor nu a celor cu pensii mai mari dar muncitori. Si uite-asa invidiosul se va bucura si mai mult acum in plină criză financiară că fără să facă ceva primeste gratis 25 de lei de la cel ce toată viata a tras din greu infruntând toate capriciile vremii si oamenilor.
  Sunt insă sigur că si după RECALCULARE invidiosul va rămâne tot invidios că ăsta-i felul lui de-a fi iar cei 25 de lei pomană de la cei bogati nu-i vor ajunge ca să-i ajungă din urmă pe cei ce-s acum catalogati cu pensii nesimtite.

  Comentariu de Aliosa — 10/02/2010 @ 11:56 am | Răspunde

 4. Au trecut mai bine de opt ani de zile de când am fost trecut in rezervă ingrosând rândul pensionarilor militari dar si acum văd filmul desfăsurărilor sedintelor de lucru cu comandantul unitătii.Cele mai vii amintiri le am de la sedintele din a doua jumătate a lunii februarie când se stabileau cadrele ce urmau să beneficieze de „ soldă de merit ” pentru anul respectiv si până la cel următor până in aceeasi lună februarie. Ordinul venit de la esalonul superior prevedea ca numai 15 % din totalul de cadre pe categorii bineânteles ( of.,m.m.,subof. ) să beneficieze de soldă de merit si ca atare fiecare cdt.de batalion propunea in functie de nr.de cadre din subordine pe cei 15% care erau discutati si aprobati in plenul sedintei de lucru .Este de la sine inteles că noi,cdt.de batalioane fiind direct subordonati cdt.de R. nu figuram pe propunerile noastre . Se discutau toate propunerile iar la final,cdt.de R.in virtutea atributiilor de serviciu si pe baza notărilor făcute in dreptul fiecăruia dintre subordonatii directi pe parcursul intregului an trecut si-n functie de munca ,activitatea si misiunile indeplinite de fiecare in parte, dădea soldă de merit la cine considera că merită. Registrele cu O.Z.U.ce se găsesc la arhivele militare stau mărturie faptului că toti anii cât am fost cdt.de batalion am beneficiat de soldă de merit si din această cauză eram invidiat,pizmuit si bârfit de ceilalti colegi cdt.de b. care nu aveau soldă de merit neântrebându-se de ce ei n-au si eu am. Eu aveam pentru că mi se incredintau permanent cele mai grele misiuni pe linie de pontonierie. Una era să navighezi pe DUNĂRE de la bază la BORDUSANI cu militari cu armamentul din dotare asupra lor, sute de pontoane ,zeci de salupe ,motopropulsoare,alte materiale organizate in convoi tras de remorcher care in aval dura 8-9 zile iar in amonte 10-11 zile ,pe caniculă, ploaie,vânt puternic si valuri mari ,cu teama ca să nu fii scufundat de vasele sovietice ce navigau in ambele sensuri cu viteze mari având conform ordinului de mars dat prin OZU răspunderea unică pentru viata oamenilor si siguranta convoiului ,si alta era să stai comod dormitând in dreapta soferului ce conducea ARO pe drumurile patriei ce erau mult mai bune decât cele de acum.Ca sef de convoi purtam intreaga răspundere iar până in 1989 toată lumea stie ce se putea intâmpla dacă se producea o catastrofă. Abia seara târziu când acostam pe malul românesc intre porturi ( c-asa era ordinul ) după ce verificam totul, reuseam să dorm câteva ore. Si aceasta se intâmpla de fiecare dată când R.Po. primea misiuni importante si , ca un făcut ,toate misiunile le primeam numai noi c-asa voia Bucurestiul iar sefia convoiului o primeam numai eu c-asa voia comandantul de R. indiferent cine era că am lucrat sub comanda a mai multi. Iar ceilalti cdt.de b. care veneau pe roti ca sefi de masină plecând de la bază in dimineata zilei când eu acostam convoiul la locul de destinatie ( de desfăsurare a aplicatiei) erau supărati ( invidiosi ) pe mine pe motiv ca munca imi era recunoscută primind soldă de merit iar ei nu. As putea da si alte exemple de misiuni grele pe care le-am primit iar colegii mei cdt.de b. stăteau in birouri la căldurică dar m-am oprit numai la cel legat de specialitatea de bază . Si-atunci, de ce la sedinta de lucru când se stabileau cadrele ce urmau să primească soldă de merit intram prieteni si ieseam dusmani ? Din cauza faptului că INVIDIA FACE DIN OM NEOM !

  Comentariu de Aliosa — 09/03/2010 @ 9:16 pm | Răspunde

  • Va salut domnule maior ,numele meu este Marian Tanase B1,cpt T Marian,lt Mihai.Am fost impreuna in Bordusani ca salupist cu sub Iancu,am fost impreuna in convoi!!!

   Comentariu de Tanase Marian — 07/06/2014 @ 1:10 am | Răspunde

   • Si eu te salut domnule TANASE MARIAN !
    Bine ai venit pe blogul meu ! 🙂
    Sedere lunga si vizite cat mai dese iti doresc !
    Sincer, imi pare foarte bine ca ai comentat aici ! 🙂
    Datorita vizitei sale dar si din respectul ce-l acord tuturor vizitatorilor mei
    si nu in ultimul rand datorita bunului simt ce ma caracterizeaza, raspunzandu-ti celor spuse,
    am ajund din nou si eu pe aici ………………
    Sunt convins ca ai destule amintiri din vremea cand ne-am deplasat pe DUNARE in CONVOIUL cu PONTOANE si SALUPE,
    la BORDUSANI pentru intinderea PODULUI in cadrul marii APLICATII STRATEGICE in cadrul Tratatului de la VARSOVIA .
    M-ar bucura sa impartasesti si vizitatorilor mei CUM SE FACEA ODATA ARMATA in
    ” saraca dar bogata noastra ” PATRIE

    Fiindca ai pomenit de Capitanul TANASE MARIAN ,lt.MIHAI DUMITRU si plt.maj. STOICA IANCU,
    bunul simt imi dicteaza sa-ti dau minime informatii despre cei trei :
    – Cpt.TANASE MARIAN si plt.maj.STOICA IANCU, au DECEDAT ( Dumnezeu sa-i odihneasca in pace )
    – Lt.MIHAI DUMITRU, acum maior in rezerva, lucreaza in PRIVAT la asfaltarea DRUMURILOR PATRIEI ! 🙂
    Despre mine, ce sa-ti spun ?
    Daca vei CAUTA al PAGINI si in ARTICOLELE publicate, vei putea afla totul despre mine ! 🙂
    Daca nu ai timp, iti spun ca sunt PENSIONAR din 15 iulie 2001 ,
    am gradul de COLONEL in RETRAGERE ( peste 60 de ani)
    sunt sanatos si ma simt foarte bine cand STEAUA ii umileste la FOTBAL pe „cainii rosii” :
    in CUPA, STEAUA-Dinamo, 5-2 !!! 🙂 🙂 🙂
    Te mai astept pe aici ! 🙂
    Sanatate ca-i mai buna decat toate !! 🙂 🙂
    Cu respect,
    Col( rtg)
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 07/06/2014 @ 7:34 am | Răspunde

   • Va multumesc d le colonel pt raspunsul d vs si a si dori sa vin cu cateva precizari…in 1987 am castigat locul 3 (bronz la 5000m la cros reprezentand B1 .Am fost la scoala de salupisti de pe nava baza la Dunare ,am legat sub comanda subofiterului Iancu Stoica prima portita la capul de pod cucerit pe malul opus la Bordusani ,unde a participat elita armatei romane incepand de la infanterie ,parasutisti,elicoptere ,tancuri,artilerie, aviatie,si noi pontonieri care in 30 minute intindeam podul peste Borcea .Din pacate ,cred ca valorile de atunci sunt greu de atins.Caporal Tanase.

    Comentariu de Tanase Marian — 22/06/2014 @ 1:25 am | Răspunde

   • Buna dimineata, caporal Tanase Marian ! 🙂
    Ma bucur ca ai trecut din nou pe aici caci astfel, ca sa-ti raspund, am trecut si eu din nou
    pe pagina care imi aduce aminte de alte vremuri,
    VREMURI de MUNCA ASIDUA in slujba PATRIEI si a ARMATEI ROMANE ! 🙂
    In 1987 eram student la ACADEMIA MILITARA asa ca, nu pot confirma sau infirma spusele tale .
    Asta nu inseamna ca nu te cred ! 🙂
    Cat priveste APLICATIA de la BORDUSANI si cele spuse de dpmnia ta despre cele petrecute acolo,
    imi reamintesc cu placere ca am condus personal de fiecare data pe malul stang,
    exercitiile de INTINDERE a PODULUI din pontoane PR-71 peste bratul DUNARII interioare ! 🙂
    iar munca PONTONIERILOR de la R.2 Po.” Eftimie Croitoru ”
    a fost apreciata cum se cuvine de conducerea ARMATEI RSR !!! 🙂 🙂 🙂
    Dupa terminarea APLICATIEI de nivel strategic in prezenta reprezentantilor ARMATELOR Tratatului de la VARSOVIA,
    personal am condus revenirea acasa pe DUNARE a sutelor de pontoane, zecilor de salupe, materialelor auxiliare
    trase de remorcherul fluvial ” Eftimie Croitoru ” timp de 11 zile de la Bordusani la km. fluvial 599 ( acasa ) !!! 🙂 🙂 🙂
    Daca ai facut parte dintre salupistii plt. maj. Stoica Iancu,cu siguranta
    ai facut parte din militarii care au deservit CONVOIUL condus de mine !!! 🙂 🙂 🙂
    Chiar mi-ar face placere sa-ti depeni AMINTIRILE aici !!! 🙂 🙂 🙂
    O duminica frumoasa iti doresc impreuna cu urarile mele de sanatate tie si intregii tale familii ! 🙂
    Cu stima,
    Colonel ( rtg ) P.A.

    Comentariu de Aliosa — 22/06/2014 @ 7:08 am | Răspunde

 5. Hi there every one, could anybody assist please.

  How come won’t the buttons at the top of the forum webpage that post a comment work for me?

  Many thanks

  Comentariu de IlkywSiy0 — 02/06/2010 @ 3:07 am | Răspunde

 6. @ IlkywSiyo,
  De ai gânduri cinstite, iti urez bun venit pe blogul meu !
  Viata dură din ziua de azi mă obligă să-mi iau măsuri de prevedere in sensul că mai intâi citesc si traduc „ on line ” comentariul si apoi dau undă verde ( aprobare ) pentru a aparea pe pagina respectivă. Prea am fost injurat si catalogat in toate felurile pentru opiniile mele imprăstiate in blogosferă si nu mai accept nici injurii nefondate nici expresii vulgare si indecente pe blogul meu. Mi-ar fi mult mai usor dacă ai posta in limba română că traducerea „ on line ” nu este clară si corectă intotdeauna.
  Pentru că mi-ai vizitat blogul, ” many thanks ” !

  Comentariu de Aliosa — 02/06/2010 @ 8:52 am | Răspunde

 7. @ ALL !
  INVIDIOS pe VICTOR PITURCĂ antrenorul echipei de fotbal FC STEAUA BUCURESTI ( până in urmă cu vre-o săptămână ) ce-a adus pe arena din GHENCEA după mai bine de multe luni de zile vreo 25.000 de spectatori,oierul ce nu stie câte OI are,l-a determinat pe orgoliosul barbugiu de pe meleagurile Scornicestilor să plece cu coada-ntre picioare cu tot stafful său spre reculegere si aduceri aminte de vremuri trecute . PITI a plecat, BELEAUA rămâne in GHENCEA !

  Comentariu de Aliosa — 15/08/2010 @ 4:17 pm | Răspunde

 8. Am trecut si eu pe la UM 01750 ca terist intre 1978 si 1979. Nu-mi vine sa cred ca s-a desfiintat unitatea. Cautam pe net ceva informatii despre ce se mai intampla pe-acolo si n-am dat decat de paginile d-lui Aliosa.

  Comentariu de Tik — 03/10/2010 @ 12:32 pm | Răspunde

  • @ Tik,
   Imi place expresia :„ am trecut si eu pe la UM 01750 ca TERIST intre 1978-1979 ” ! Sper că nu te superi că te contrazic,dar, „ nu ai trecut” ci te-ai INSTRUIT timp de mai multe luni de zile. Si sunt convins că m-ai cunoscut destul de bine si pe mine căci in acea perioadă de timp indeplineam functia de Ofiter cu Pregătirea Fizică la R.2 Po.„ Eftimie Croitoru” iar la Spartachiada Militară de Iarnă am indeplinit aceeasi functie si la lotul CTG unde am avut si vreo câtiva „ TR-sti ” cu care am ocupat in final locul 3 ( trei) in premieră pe linia ARMEI GENIU ,desi „ ne-am luptat ” cu aviatorii,tanchistii, chimistii,artileristii,infanterstii, si marinarii. Am amintiri foarte frumoase despre MILITARII cu TERMEN REDUS ce s-au instruit la noi la pontonieri ! Sunt convins că multi dintre ei sunt acum oameni de vază ai societătii românesti !
   Bună seara, TITUS !

   Comentariu de ALIOSA — 03/10/2010 @ 8:30 pm | Răspunde

 9. Mai bine zis cautam ceva imagini filmate de la vreo aplicatie in care se monta podul romanesc de pontoane. N-am gasit decat o caricatura de aplicatie facuta de armata ceha, publicata pe youtube.

  Comentariu de Tik — 03/10/2010 @ 12:37 pm | Răspunde

  • @ Tik,
   Din păcate, elita ARMEI GENIU, R.2 Po.„ Eftimie Croitoru” a fost desfiintat pentru aderarea ROMÂNIEI la NATO ! Părearea mea sinceră ? A fost cea mai mare prostie din partea conducerii MApN de la aceea vreme !Vina apartine si conducerii superioare a INSPECTORATULUI GENIU care, din lasitate sau nu mai stiu ce, nu a luptat ca unitatea de elită a ARMEI GENIU, R.2 Po să nu fie DESFIINTAT !
   Personal am condus in perioada august-septembrie 2000 exercitiul demonstrativ ,comun, româno-bulgar sub denumirea BLUE DANUBE 2000 in calitate de Sef al Punctului de Trecere pe pod din PR-71 peste bratul DUNĂRII de la ISLAZ, ULTIMA APLICATIE cu R.2 Po. „ Eftimie Croitoru” in care,asistenta formată din reprezentanti NATO,ai conducerii superioare a MApN, demnitari, parlamentari,generali si o groază de jurnalisti si cameramani , a rămas uimită de perfectiunea si timpul record de intindere a podului cu cale dublă de circulatie.Peste câteva luni de zile,mai exact pe 15 iulie 2001 am trecut in rezervă iar la 15 iunie 2003 a fost desfiintat si R.2 Po. „ Eftimie Croitoru” ! Nu cred că ai nostri „ jurnalisti militari” au postat pe Youtube acea fantastică desfăsurare de forte si intinderea in câteva minute a podului din pontoane PR-71 operă a genialului GENIST , generalul de brigadă in retragere , CONSTANTIN SAVU ! Dar, stii de ce ? Pentru că, INVIDIA FACE DIN OM ,NEOM !

   Comentariu de ALIOSA — 03/10/2010 @ 8:52 pm | Răspunde

 10. Instruire de specialitate – pontoane – n-am facut aproape deloc. Am invatat teorie generala de geniu, am avut si aplicatii pe diverse teme: adaposturi, minari de obiective, trageri cu diverse arme. Din pacate erau mai mult bifate de locotenent, preocuparea lui principala era sa nu treaca o zi fara sa-si mai bata nitel joc de noi. Ca a iesit el prost, e o poveste cat sa umple o carte groasa.
  In mod sigur v-am cunoscut, doar ca nu reusesc sa leg numele de nicio imagine. Ca TR-ist i-am avut pe Benchea comandant de pluton, Corbea de companie, Dediu de batalion, Banica sef stat major si Cretu comandant de regiment. Savin, seful fanfarei, tocmai iesea la pensie atunci.

  Comentariu de Tik — 05/10/2010 @ 2:59 pm | Răspunde

 11. @ Titus,
  Din păcate,nu ai avut cea mai bună echipă de comandanti ( Pl., Cp., B. ).Răposatul comandant de R., colonelul TITUS CREȚU ,avea metodele sale originale in a numi comandantii de subunităti pentru instruirea MTR.După cum am spus anterior ,in iarna anului 1978/1979 ( dec.-febr.)am antrenat lotul CTG paricipant la Spartachiada Militară de iarnă dar până atunci sunt convins că am verificat in calitatea functiei de ofiter cu pregătirea fizică pe regiment subunitatea de MTR la Pregătire Fizică sau pe timpul desfășurării inviorării de dimineață când, din cauza frigului, mulți m.t.r-ști iși găseau alte lucruri de făcut fentând inviorarea. Nu-ti amintesti de aceste mici tertipuri ? Și ca să-ti mai dau un alt amănunt, sunt sigur că am jucat ȘAH cu multi dintre mtr-ști.Iar că să nu mai lungesc suspansul, pe vremea aceea aveam gradul de lt.major iar numele meu era ( și este ) POPOVICI ALEXANDRU.
  Bună seara, Titus !

  Comentariu de ALIOSA — 05/10/2010 @ 6:12 pm | Răspunde

 12. Imi suna cunoscuta Spartachiada, imi aduc aminte de cineva care povestea de ceva incurcaturi sau probleme cu schiuri. Parca Iancius Ionel. Iarna aia a fost de pomina, cu zapada pana la brau, dadeam cu lopata pe soseaua Alexandriei ca sa dezgopam Magura la mana libera, apoi fascinele descarcate cu alarma ca ramasesera ceamurile agatate la mal si mai apoi reincarcate noaptea, Benchea tinea neaparat sa fie remarcat de conducere.
  Tot atunci eram unul din cei patru recitatori ai ansamblului pentru ‘Cantarea Romaniei’, tovului adjutant Savin ii placea de mine, si mie mi-era simpatic, mai mult pentru el am recitat, nu-s genul sa ies in fata.
  Imi pare rau de Cretu. Mi s-a parut insa putin cam increzut si cu nasul pe sus. Banica mi-era mai simpatic, am stat de vorba cu el legat de ceva desene pentru gardutul de la drapelul de lupta si, cel putin cu mine, a fost tootal.

  Mai mult ca sigur ca l-as recunoaste pe Lt.Maj. Popovici cel din 1979. Atat ca ne-am intersectat destul de putin. Mai multa treaba aveam cu maiorul Voiculescu (propaganda?), ca ne tot punea sa-i pictam diverse panouri.

  Tot nu-mi vine sa cred ca au desfiintat cea mai mare unitate de pontonieri din tara. Parca mai era un Batalion la Braila si ceva unitati mai mici, agatate de alte unitati de geniu si cam atat.

  Buna seara.

  Comentariu de Tik — 05/10/2010 @ 8:24 pm | Răspunde

 13. @ Tik,
  Incet,incet amintirile se leagă iar timpurile nu de mult trecute revin in memoria mea bulversată de fărădelegile actualilor guvernanti iar ca să nu politizez prea mult sincera noastră discutie virtuală mă rezum in a recunoaste sincer că ai conservat in memoria ta foarte bine imaginile si faptele din timpul satisfacerii serviciului militar ca terist. Da,a fost atunci o iarnă groaznică ce a pus la grea incercare locuitorii orasului unde-ntoarce trenul de trei ori pe zi si pe toti militarii din R.2 Po.Dacă subunitatea de MTR a cărui locotenent cdt.de pluton s-a străduit tot timpul să se afirme in fata cdt.de regiment de la acea vreme( nereusind insă niciodată )a participat la deblocarea căii de intrare-iesire in oras luând la mână muntii de zăpadă, pontonierii au desfundat ore intregi pe un viscol năprasnic portiunea de cale ferată de la statia Salcia,satul marelui scriitor Zaharia Stancu autorul printre altele si a romanului PĂDUREA NEBUNĂ după care ,ulterior, un scenarist si un regizor au scos si un film ce s-a dovedit a fi destul de bun.De acord cu tine privind aprecierile făcute la adresa celor nominalizati dar,după cum spune proverbul „ mortii cu mortii iar vii cu vii” si hai să-i lăsăm să se odihnească-n pace acolo unde au fost repartizati după faptele din timpul vietii. Cu mr.Voiculescu am colaborat permanent că amândoi eram in statul major al unitătii si aveam multe in comun. Imi aduc bine aminte că deseori mă ruga să-l imprumut cu vopsea de diferite culori ( ca ofiter cu pregătirea fizică răspundeam si de baza materială pe care trebuia s-o intretin si să o pregătesc vopsind-o in rosu ,galben si albastru mai ales când incepea concursul CUPA APĂRAREA PATRIEI pentru cea mai bună bază si activitate sportivă de masă din MApN ), concurs pe care l-am si câstigat in acel an ca faza pe CTG( comandamentul trupelor de geniu care avea destule unităti de geniu si căi ferate in subordine la acea vreme ).Având magazia cu materiale de intretinere a bazei sportive acolo sus lângă statia de radio-amplificare, sigur te-am văzut lucrând ceva pentru activitătile culturale, dar, sincer, nu te văd acum in fata memoriei.Asta nu inseamnă că nu putem continua dialogul nostru virtual aducându-ne aminte de anii care ne-au marcat intr-un fel sau altul viata. Pentru mine, acea perioadă de vreme a fost cea mai frumoasă din cariera mea de ofiter si ca să nu te retin prea mult o să reamintesc doar două dintre motivele ce m-au determinat să fac această afirmatie:
  1 ) am absolvit Cursul de calificare ofiteri cu pregătirea fizică după o instruire multidisciplinară ( inot la strandul Tineretului, schi la Predeal,atletism pe stadionul Republicii,tir la poligonul Tunari, box,judo,carate,toate jocurile sportive in sălile institutului, proble aplicativ-sportive militare la un R.Tc.cu o bază sportivă etalon pe MApN ) in cadrul Institului de Educatie Fizică si Sport timp de 9 ( nouă ) luni obtinând atestat de arbitru si antrenor in multe discipline sportive ceea ce mi-a conferit dreptul de a face parte din lotul de arbitri ai Spartachiadei militare de Iarnă faza pe Comandamentul Vânătorilor de Munte ce s-a desfăsurat in frumoasa statiune montană BORȘA unde, aproape o lună de zile m-am simtit minunat trăind din plin viata la 29 de ani impliniti chiar in acea vreme.
  2) in calitate de antrenor al lotului sportiv de iarnă al CTG am fost in cantonament timp de două luni intr-o garnizoană mică dar pitorească din apropierea Brasovului de unde zilnic plecam cu un autocar pus special la dispozitie, la Poiana Brasov si-n ultima parte si la Predeal pe Clăbucet să desfăsuram antrenamentele care,ne-au adus in final satisfactia obtinerii la Spartachiada Militară de Iarnă editia 1979 de la PREDEAL locului TREI ( bun si bronzul, vorba mea )in compania tuturor armelor ( minus vânătorii de munte ).In toată acea perioadă am cunoscut multă lume si am simtit că trăiesc cu adevărat si in demnitate.
  Pentru succesul obtinut ca antrenor al lotului CTG ( locul trei la Sp.Mil.de Iarnă, Predeal 1979 ) numele meu a fost citat in Ordin de Zi pe CTG ,recompensat cu o sumă de bani frumoasă pentru acea vreme si felicitat de cel ce tie ti s-a părut„ cam increzut si cu nasul pe sus ”.
  M-ar ajuta si mai mult in derularea amintirilor din acea perioadă dacă mi-ai spune exact in ce perioadă a acelor ani ai satisfăcut serviciul militat ca mtr că, sincer eu nu-mi mai amintesc.Astfel, l-ai recunoaste mai bine pe lt.major Popovici Alexandru din acea vreme acum un simplu pensionar militar in retragere cu spectrul injumnătătirii in urma recalculării incepând cu 01/01/2011 a pensiei militare de stat , DREPT PRIVAT, acordată in baza unei legi organice de Parlamentul României de la acea vreme dar anulată abuziv de un guvern mafiot si iresponsabil, clientelar si mincinos sustinut de un partid ce afundă din ce in ce mai rău tara in prăpastia din care cu greu va iesi ,partid ai cărui parlamentari fraudează votul in plenul camerelor in văzul intregii tări dar,deși FURĂ , se JURĂ că nu FURĂ !
  Da, parcă nici mie nu-mi vine să cred că cea mai titrată unitate de pontonieri a fost desfiintată ! Motivele invocate au fost multe dar adevărul este ( și-l repet ) legat de interese meschine de grup ,de lipsa implicării celor ce trebuiau să lupte pentru a nu fi desfiintat R.2 Po.Norocul nostru este că in ultimii ani bătrânul fluviu DANUBIUS si-a văzut mai mult de drumul său firesc spre Marea cea Mare si nicidecum să pedepsească indolenta si răutatea celor ce-au desfiintat R.2 Po.! In marile revărsări si inundatii din anii ”70 sute de oameni si mii de animale din pădurea DELIORMANULUI au fost scoase din ghearele mortii venite cu coasa pe DUNĂRE doar de PONTONIERII lui EFTIMIE CROITORU legendarul erou ce si-a jertfit viata in timpul celui De-al Doilea Război Mondial ca să salveze de la distrugere podul de pontoane de pe TISA de la TISZALOK peste care treceau in marsul lor triumfal spre bunkărul lui HITLER trupele române si sovietice , ca să elibereze EUROPA de un fanatic DICTATOR ! Ca un blestem parcă ,si acum la 65 de ani de la disparitia dictatorului Hitler prin unele locuri se mai găsesc si chiar se aud cum urlă răgusiti impotriva propriului popor alți dictatori desi stiu foarte bine că ceea ce fac este impotriva firii omenesti .

  Comentariu de ALIOSA — 06/10/2010 @ 9:43 am | Răspunde

 14. @ Astazi 9 MARTIE de ZIUA BARBATILOR,
  ca sa moara ” INVIDIOSII ” de ciuda
  ,mi-am facu CADOU ceva UTIL , pachet complet la un pret accesibil.
  Ca sa afli ce CADOU mi-am facut, da click pe LINK-ul de mai jos :

  http://www.evomag.ro/IMPRIMANTE-Multifunctionale/HP-Multifunctional-LaserJet-Pro-M1132-51802.html

  Tu, cel care te semnezi pe internet cu nickname-ul ” marin preda”
  si care ma barfesti si calomniezi pe nedrept dar din INVIDIA ta prosteasca,
  nu-i asa ca te oftici, pupincuristule basist ??? 😦 😦 😦
  De atata INVIDIE pe mine, cu siguranta ca vei ” crapa” cat de curand !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 09/03/2013 @ 6:12 pm | Răspunde

 15. @ ALL !!!
  O vorba din batrani spune :
  ” Despre MORTI, numai de bine ” ! 😦
  Nu pot insa sa nu fac un scurt anunt :
  – Cel care m-a barfit si calomniat pe nedrept in virtutea INVIDIEI sale,
  cel care in prostia sa si-a ales ca nickname numele de ” marin preda „,
  cel care a postat pe toate blogurile din BLOGROLL-ul meu numai tampenii despre mine,
  ” s-a dus in locuri doar de el stiute ”
  chemat de DUMNEZEU la judecata de ” APOI ” ……………..
  Dumnezeu sa-L ierte caci eu ma abtin !!! 😦 😦 😦

  Comentariu de Aliosa — 22/06/2014 @ 7:20 am | Răspunde

 16. Imi aduc aminte ca la intoarcere ,in zona portului Giurgiu ,la 3 noaptea Eftimie Croitoru nu facea fata curentului din amonte asa ca am fost nevoiti sa pornim cele doua salupe conduse de nea Iancu si un subofiter nu mi mai aduc aminte numele ,cred ca cel care a provocat incidentul cu barca localnicilor unde militari au salvat bebelusul aflat in barca localnicilor aflati in zona interzisa.E posibil sa fie in 1988:)

  Comentariu de Tanase Marian — 23/06/2014 @ 12:53 am | Răspunde

  • Asa este ,fara evenimente majore ne am intors toti cei plecati acasa in Magurele si apoi la familiile noastre.Misiunea a fost indeplinita cu succes!

   Comentariu de Tanase Marian — 23/06/2014 @ 1:00 am | Răspunde

 17. Lt Felie ,cdt Moldovan ,cpt Gargaz,Lt Sarpe?

  Comentariu de Tanase Marian — 23/06/2014 @ 1:08 am | Răspunde

 18. Sau 1989 ?nu mi mai aduc aminte:))))))

  Comentariu de Tanase Marian — 23/06/2014 @ 1:11 am | Răspunde

 19. Am facut armata in 94-95 acolo as vrea sa mai stiu ceva de plutonier ajutant Darnea Zaharia [Nea Nita]

  Comentariu de Neculai Negoita — 25/05/2016 @ 10:39 pm | Răspunde

 20. Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aduc înapoi, dar eu sunt tipul care nu credea niciodată în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta de vrajă și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Ex-ul meu ma sunat, eram atât de surprins, am răspuns la telefon și tot ce mi-a spus a fost că a fost atât de rău pentru tot ce sa întâmplat încât a vrut să mă întorc la el, că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singurul vrăjitor real și puternic care ma ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistența lui în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
  1) vrăji vrăji
  2) vrăji pierdute
  3) Vrăjile divorțului
  4) Vrăjile căsătoriei
  5) Vraja de legare.
  6) vrăji de rupere
  7) Înlăturați un iubit trecut
  8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
  9) doresc să-ți satisfacă iubitul
  Contactați acest mare om dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
  ogagakunta@gmail.com

  Comentariu de Allison Howarts — 21/07/2019 @ 12:00 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: