Alioşa ” File de Jurnal ”

08/05/2011

9MAI,triplă SĂRBĂTOARE !

Filed under: jurnal — Aliosa @ 9:24 am

Sărbătorirea zilei de 9 mai , este pentru poporul român ,un prilej  de aducere aminte , de indreptare a gândurilor pline de recunostintă către inaintasii nostri care au luptat si s-au jertfit pe câmpurile de bătălie pentru libertate, suveranitate , neatârnare, independentă,unitate si dreptate socială.

Ziua de 9 mai are pentru POPORUL ROMÂN, o triplă semnificatie :

9ziua

1) Proclamarea in urmă cu 134 de ani de către Adunarea Deputatilor , prin vocea impunătorului ministru de externe, MIHAIL KOGĂLNICEANU, a INDEPENDENTEI de stat a ROMÂNIEI , prin memorabilele cuvinte : „ Suntem independenti,suntem natiune de sine stătătoare…., suntem o natiune liberă si independentă ” !!!  🙂  🙂  🙂  1_independenta-romaniei1058268

2) Victoria Coalitiei Natiunilor Unite , in cel de Al Doilea Război Mondial  impotriva nazismului si fascismului  ! 🙂 9-mai-Ziua-Victoriei-Coaliției-Națiunilor-Unite-în-cel-de-Al-Doilea-Război-Mondial-e1494293342980

3) Ziua EUROPEI  9-mai-1stabilită in 1986 si din care face parte incepând cu 01 ianuarie  2007 si ROMÂNIA !  🙂

Nimic nu s-a obtinut pe gratis , la masa tratativelor sau prin bunăvointa marilor puteri ale veacurilor respective ci ,prin luptă cu arma in mână , cu jertfa de sânge  a  sute de mii  de combatanti  si pierderi materiale irecuperabile in cazul primelor două mari evenimente la care, ARMATA ROMÂNIEI si-a făcut cu prisosintă datoria,

„ S-au dus feciorii OASTEI pe calea strămosească

S-au prins cu moartea crudă la LUPTĂ voinicească

Si au iesit din luptă, viteji, invingători,

Scăldati in a lor sânge, PUTERNICII FECIORI ” ,

asa cum stă scris la loc de mare cinste, pe soclul Monumentului Independentei amplasat in parcul central al orasului TURNU MĂGURELE49 Semnalul de ATAC !!!

fiind văduvită de multe ori de laurii victoriilor proprii de colosul dintotdeauna de la răsărit  care-si aroga doar pentru el laurii bătăliilor câstigate de armatele române. In cazul celui de-al trilea eveniment, aderarea la Uniunea Europeană s-a făcut după trecerea unor grele examene si măsuri de austeritate la care a fost supus poporul român pe parcursul mai multor ani dar, efortul s-a meritat căci, vrem nu vrem trebuie să recunoastem , musai trebuia să aderăm la marea familie europeană căci altfel, priveam si-acum spre răsărit spre colosul care a făcut legea  intotdeauna in partea de sud-est a EUROPEI influientâdu-ne viata secole de-a rândul .

Pe un timp foarte frumos , intr-o organizare ca la armată, autoritătile locale  au prezentat un ceremonial  sobru si interesant  la care, după cum era firesc si normal, orgoliile  si diferentele  de opinii politice au fost uitate pentru o clipă  iar asistenta a avut ce vedea. Nu o să intru in prea multe detalii ci o să prezint succint  filmul desfăsurării intregului ceremonial de serbare  si comemorare a celor TREI mari evenimente arătate mai sus:

a ) Intâmpinarea de către garda de onoare a autoritătilor locale si judetene, primirea raportului si intonarea Imnului de stat al ROMÂNIEI .

b) Desfăsurarea de către un sobor de preoti de la catedrala Sf. HARALAMBIE din oras a unui TE-DEUM  in memoria eroilor căzuti in luptele pentru cucerirea INDEPENDENTEI si in cel de-al Doile Război Mondial.

c) Discursul  prefectului  de judet, al  vicepresedintelui Consiliului Judetean, al primarului orasului domnul profesor NICOLAE MOHANU , al  reprezentantului vetreranilor de război si discursul comandantului Centrului Militar  Judetean, Teleorma,domnul colonel CORDEA STEFAN  care, mi s-a părut cel mai complet si cu deosebite rezonante patriotice.

e ) Depunerea de coroane de flori de către reprezentantii prefecturii, consiliului judetean , primăriei si a tuturor institutiilor de stat si invătământ din oras.

f ) Defilarea gărzii de onoare .

Cum vorba românului spune că : „ ce-i mult strică ” , mă opresc aici si las imaginile din slideshow-ul postat să vorbească de la sine iar pe domniile voastre , distinsii mei vizitatori, comentatori si prieteni  să vă spuneti părerea , cu precizarea că nu am experienta necesară spre a surprinde cele mai interesante cadre si momente dar, certamente am surprins lipsa totală a mass-mediei centrale la aceste trei mari evenimente de o semnificatie deosebită pentru poporul român. Asa-i la noi, românii ! Poate la ZIUA EROILOR vor fi si reprezentanti ai mass-mediei centrale scrise si vorbite.

Tuturor vizitatorilor si comentatorilor mei, multă sănătate si o vară cât mai frumoasă !

Cu stimă si respect deosebit, Aliosa.

Această prezentare necesită JavaScript.

48 comentarii »

  1. Foarte frumos d-le Aliosa, cand voi veni in oras va voi cauta mai intai pe dv apoi pe rude :)) Multumesc mult!

    Apreciază

    Comentariu de buceginatura2000 — 12/05/2011 @ 5:43 pm | Răspunde

    • @ Adrian,
      Mă bucur că si acest articol ti-a plăcut !
      As vrea să fac mai multe dar nu am descifrat incă toate tainele lucrului cu calculatorului. Cum OMUL cât trăieste invată, sper ca si eu să invăt cât mai multe din facilitătile si oportunitătile calculatorului. Deocamdată mă bucur că pot face si atât.
      Destăinuirea cu privire la ce vei face mai intâi când vei reveni in oras, mă flatează si onorează in acelasi timp . Avem timpul in fată si dorinta reciprocă. După cum ai observat, si eu te-am trecut la blogroll si am constatat că avem chiar si prieteni de blogosferă comuni.
      Multumesc si eu pentru vizită si comentariu .

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 12/05/2011 @ 6:03 pm | Răspunde

  2. Cinste si onoare celor care in garnizoanele lor au fost in stare sa organizeze ceremonii cu ocazia acestei triple si deosebit de importante zile pentru noi romanii. Ce ne facem ca la nivel central totul a fost trecut intr-o stare de obscuritate totala. T’oas pres Bashinescu ne explica „doct si clipind smechereste din ochi”, precum ca ” se pare ca, am cam iesit din recesiune dar ramanem in criza si vai de pielea romanilor de rand daca revine criza turbata”, asta da urare. Bocutz al nost’ impreuna cu c’oana Joitzica of Plescoi, bantuiau frenetic prin judetele tarii, binenteles pe banii contribuabililor prostiti, explicand pe lat (pe lung nu este posibil datorita fondului redus de cuvinte din proprietatea domniilor lor) oricui si cui vrea sa asculte cum au construit „mariile lor” ceva autostrada, cam fara cap si coada si intamplator, uitand sa spuna ca deja a inceput procesul de degradare. Dar pentru prostirea prostilor trambiteaza, ei marii ctitori despre ce si cum viseaza domniile lor ca vor mai construi cativa metri de autostrada, in urmatorii 5 ani, cum vor ridica ei sali de sport si patinuare in satele cu putini tineri si octogenari din belsug, cum vor canaliza domniile lor Delta Dunarii si vor construi piste de scki in mijlocul Baraganului, telecabine care pleaca si ajung nicaieri etc. Amice stii care este culmea culmilor, ca prostimea este atat de usor de prostit o stim cu totii si nu de astazi de ieri, dar ce ne facem ca pun botul, la asemenea aberatii destui oameni, nu cu o bruma de scoala ci cu scoala solida. Este o intrebare la care nu pot sa-mi raspund, si nici alti amici cu care mai discut nu inteleg mare lucru.

    Apreciază

    Comentariu de MITRU — 13/05/2011 @ 3:26 pm | Răspunde

    • @ MITRU,
      Cinste si onoare si tie prietene că ti-ai făcut timp să mai treci pe la mine. Mă bucur sincer, mai ales că esti SINGURUL „ năsturas” care mă onorezi cu prezenta si comentarii perinente. De ce oare ceilalti ai nostri fosti colegi de LICEU MILITAR nu spun o vorbă ? Să fie oare CRIZA de vină ? Să fie oare PĂCATUL meu cronic de a le fi spus la momentul respectiv ADEVĂRUL despre ce urma să vină dacă nu votau cu capul nu cu mintea ? Să fie oare …… ,…..ce să fie MITRU ? Durerea mea este cu atât mai mare cand chiar la articolul de pe : https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/03/07/am-fost-si-eu-acolo cum AU FOST SI EI , nu s-au aplecat nici măcar asupra imaginilor deja familiale noastre darămite asupra celor scrise.
      Dar, nu pot obliga pe nimeni să facă ceva impotriva voi8ntei sale. Ti-am spus asa, doar tie care mă intelegi cel mai bine si vertical ca-ntotdeauna, nu te-ai supărat ca altii doar pentru că nu le place cum scriu .
      Ca de obicei iarăsi ai dreptate : „ prostimea este atât de usor de prostit ” incât mă apucă groaza si-mi trec broboane reci de sudoare pe sira spinării ! La mine deja procesul despre care vorbesti a si inceput desi până la alegerile locale din 2012 mai este peste un an iar pentru cele parlamentare un an si jumătate. Că pun „ botul” la asemenea aberatii destui oameni cu carte se vede peste tot si aude până-n cer. Partea care mă scoate pe mine din sărite cum m-a scos si-n 2008 si-n 2009 când „ năsturasii ” proportocalii au pus„ botul ” dăndu-si votul, din cauza căreia le-am căzut unora in dizgratie dar acum mi-au dat dreptate, este că, si ACUM si cu deosebire in viitorul apropiat, UNII DE-AI NOSTRI fosti colegi, ca să-si apere privilegiile deja consolidate, vor pune „ botul ” din nou ” dănd o mână de ajutor celor care ne-au făcut zile fripte in ultimii doi ani.
      Asta mă roade pe mine cel mai mult ! Chiar nu poti să-ti răspunzi la această intrebare ? Ba da, numai că ti-e silă s-o pronunti : BANUL si PUTEREA !
      Din toată inima , multă sănătate că-i mai bună decât toate !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 13/05/2011 @ 8:22 pm | Răspunde

  3. @ P.S. !
    Mitru, să nu crezi cumva că am abdicat de la principiile mele de tine deja cunoscute. Cele postate pe internet atât la :https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/05/08/Ziua-Europei-la-Turnu-Magurele cât
    si in articolul de fată sunt din initiativa mea pentru DISTINSII mei vizitatori dar si in folosul TURNENILOR care din varii motive au plecat din oras in ultima vreme si citesc in ziare, aud la stiri sau văd la televizor doar LUCRURI URÂTE despre locul unde trenul intoarce de trei ori pe zi ca să plece de unde a venit.
    Cu aceleasi sincere sentimente, Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 13/05/2011 @ 8:31 pm | Răspunde

  4. […] Nu ne putem afla în prezent, ducînd dorul trecutului. Nici măcar întrebîndu-ne “de ce”. Ceea ce s-a întîmplat, s-a întîmplat, şi trebuie să te eliberezi, să te desprinzi de trecut. Nu putem fi copii eterni, nici […]

    Apreciază

    Pingback de Inchizand cicluri – Paulo Coelho « Diverse diversificate — 14/05/2011 @ 10:12 am | Răspunde

    • @ Oanaclara,
      Bună seara !
      Multumesc pentru promptitudine . Si , totusi, parcă ceva ,ceva s-a schimbat ! Frumosi ghioceii din avatar desi vremea lor parcă a trecut cam de mult . E vremea florilor de salcâm si de IASOMIE cu mirosul lor deosebit de parfumat si care, ne gâdilă discret simturile si măreste pofta de frumos.
      Da, a avut mare dreptate scriitorul Paulo Coelho afirmând : „ nu ne putem afla in prezent , ducând dorul trecutului ” de parcă s-ar fi inspirat din folclorul nostru românesc „ nu răscoli cenusa trecutului că vor sări scântei ce te vor arde ” ! Cum insă intre plaiul mioritic dâmbovitean si tara lui de bastină sunt mii de km. , nu poate fi vorba de inspiratie de la noi ci de o gândire profundă si o logică a filozofiei iubirii ce nu multi o pot avea.
      „ Ceea ce s-a intâmplat, s-a intâmplat , si, trebuie să te eliberezi , să te desprinzi de trecut ” !
      Frumos si sănătoa spus dar greu si dureros de infăptuit ,mai ales dacă trecutul nu este chiar atât de indepărtat iar ce-a făcut trecutul nu e foarte puternic ancorat in inimile celor ce ar trebui să se elibereze de povara trecutului, să se desprindă de el. Cred că aceasta depinde de foarte multi factori dar nu mi-am propus să-i analizez că mult timp mi-ar trebui.
      Tin insă să subliniez că citind opera scriitorului Paulo Coelho rămâi cu multe invătăminte iar inima pare s-o ia uneori din loc de emotia indusă de cele spuse . Impresionat de scrierile sale, pe la inceputul activitătii mele de publicist incepător pe internetul tuturor, am postat pe : http://absolventi1969.wordpress.com/2009/06/14/POVESTEA -CREIONULUI care, s-a bucurat de o largă audientă si comentarii din partea fostilor mei colegi de LICEU MILITAR si nu numai. Păcat că toamna lui 2009 ne-a „ dezbinat” din cauza unor capricii si opinii politice iar acum ne comportăm ca niste copii gelosi pe educatoarea ce imparte atentii si dulciuri preferintial iar unii copilasi având curajul să-i spună că nu-i bine cum procedează, sunt pusi la coltul infamiei si al marginalizării .
      Dar, vorba chiar a marelui COELHO : „ ceea ce s-a intâmplat, s-a intâmplat , si,trebuie să te eliberezi , să te desprinzi de trecut ” căci, „ nu putem fi copii eterni” …..
      Eu unul asa am si făcut dar, tot mă chinuie „ idioata” intrebare „ DE CE ?” a marelui scriitor si a prietenului meu MITRU singurul care m-a inteles, mă intelege si mă va intelege ! DE CE ? Aceeasi afurisită intrebare ! Pentru că asa este el, onest si vertical tot timpul !
      Dar cu tine OANACLARA, ce s-a intâmplat ? Nu-ti mai plac articolele mele ? La „ like ” , nimic, la „ comentarii” nimic, ti-am gresit oare cu ceva ? Eu stiu că nu !
      Toate cele bune !
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 14/05/2011 @ 8:30 pm | Răspunde

      • Nu ai gresit cu nimic. Ma pregatesc pentru un examen destul de important, am de organizat 2 concursuri nationale in scoala (toate astea in max 2 saptamani) si nu prea mai am timp de stat pe net. Messengerul sta deschis intr-un colt si in caz de ceva urgent, mai raspund, in rest, trudesc. 🙂

        Apreciază

        Comentariu de oanaclara — 15/05/2011 @ 11:03 am | Răspunde

        • @ Oana,
          Mi-ai luat o mare piatră de pe inimă !
          Sincer, credeam că un cuvânt, o propozitie sau chiar vreo frază nevinovată, spusă in grabă, te-au deranjat si ca atare ai procedat la tăcere. Acum am inteles si-ti multumesc incă odată pentru sinceritate si precizări.
          Dă-mi voie să-ti urez din toată inima mult succes in organizarea celor două concursuri nationale in scoală si astept cu nerăbdare să vobesti despre ele pe blogul tău.
          Dacă vei depune aaceeasi pasiune ca si in educarea drăgutilor tăi copilasi, certamente, concursurile vor fi la inăltimea asteptărilor tale iar cei ce vor concura sau participa la ele, te vor iubi ca si copii tăi .
          Cu stimă deosebită, Alioșa.

          Apreciază

          Comentariu de Aliosa — 15/05/2011 @ 3:28 pm

      • Apreciază

        Comentariu de oanaclara — 15/05/2011 @ 11:18 am | Răspunde

        • @ Oana,
          Am revăzut si ascultat tot videoclipul si parcă totul, totul, era altfel : mult mai frumos !
          Să fie oare că l-am revăzut datorită generozitătii si promptitudinii tale chiar in casa mea virtuală ?
          TRIPLA SĂRBĂTOARE are acum o altă fată !
          „ Floarea de colt” atât de dulce si misterioasă, versurile pline de subânteles, melodia si interpretarea lui Ducu Bertzi dau acestui cazon articol al meu intocmit si prezentat ca pe vremea când , student la Academia de Inalte Studii Militare,insiram pe hartă cu maximă rigurozitate scheme si schite de tot felul, fiind in in competitie permanentă cu colegii de grupă si in luptă nebună după note mari ( la diploma de licentă am obtinut nota 10 ( ZECE) ), dau o notă aparte de farmec si interes acestui modest articol al meu dedicat celor TREI mari sărbători ale poporului român, greu incercat de-a lungul milenarei sale existente.
          Iti multumesc sincer pentru postare , esti prima pe blogul meu in prezente, comentarii si postări de videoclipuri deosebite .
          Sărut mâna, Oana !
          Dumnezeu să aibă grijă de frumoasa ta familie !
          Cu admiratie si recunostintă vesnică, Alioșa.

          Apreciază

          Comentariu de Aliosa — 15/05/2011 @ 3:42 pm

  5. Adevarat, arhicunoscuta intrebare „de ce?” a fost, ramane si va fi cea mai idioata intrebare care se poate pune cuiva. Nu este cazul sa intram in filozofie si sa rasdiscutam despre problema adevarului relativ in raport cu adevarul absolut, nici nu avem studii de specialitate si apoi aceasta relatie inca nu a fost clarificata de cei mai renumiti filozofi de la anticul Socrates si pana la Nistcke sau Heidegher. Totusi intrebarea aceasta idioata „de ce?” pe mine ma fascineaza si ma enerveaza in acelasi timp. Ma fascineaza pentru ca incerc sa patrund in gandirea celui care a creat ceva care sa ma afecteze, fizic, moral sau material-financiar ca si a celui care il sustine. Ma enerveaza pentru ca nu reusesc sa inteleg, poate sunt eu mai putin dotat cu intelighentie, masochismul unor oameni doar asa, „pour la fleour de la cucu” dintr-un orgoliu prostesc. Cand am auzit din gura unui asemenea specimen: „Stiu ca este o prostie dar daca asa s-a hotarat la partid, eu merg cu partidul”. Tragic, foarte tragic, spusele apartin unui actual secretar de stat, fost ofiter de tancuri, spre rusinea mea, amicul nu prea a practicat(2 ani cdt.Pl), a fost utc-ist/R.Tc Basarabi, secretar bob, Stefan Gherghiu, conferentiar constructii de partid in AM, trepadus pe la Colegiul National de Securitate, sef colegiu si implicit secretar de stat la M.Ap.N. Sper din toata inima ca dintre ai nostri colegi de promotie sa nu fie asemenea ganditori, desi am ceva indoeli. Speranta moare totusi ultima.

    Apreciază

    Comentariu de MITRU — 14/05/2011 @ 6:46 pm | Răspunde

    • @ Mitru,
      La inceput de propozitie, in mijlocul frazei sau chiar la sfârsitul lor, intrebarea „ DE CE?” se găseste din belsug atât la persoanele culte cât si la cele inculte. Fără de ea, conversatia sau dialogul parcă n-ar avea nici un sens ! De este vorba de bine, sau de rău, sau asa pur si simplu, această intrebare este pe buzele tuturor : „de ce mi s-a intâmplat tocmai mie ” ?, „ de ce al tău a luar premiul intâi si al meu doar mentiune ” ? , „ de ce tu ai BMW când nu lucrezi si eu nu am că lucrez ” ?, „ de ce tu ai PENSIA mai mare ca a mea când amândoi avem Academia Militară , acelasi grad si vârstă ” , de ce ? de ce, mama dracului nu putem fără : „ DE CE ” ?
      Pentru că asa este ROMÂNUL !
      De ce ,cel cu „ MAPA” până in 1989 o duce mult mai bine acum decât cel cu „ SAPA ” tot pe atunci ?
      Pentru exact ceea ce-ai spus tu despre „ specimenul ” care nu a prea „ practicat cu SAPA ci cu MAPA ” iar acum , cu gura lui spurcată , oportunismu-i caracteristic si linguseala din sânge , incă-si mai sfidează fostii colegi dintre care unii chiar fosti sefi cu studii superioare multe . Si tot el intreaba : „ de ce ai pensia mai mare ca a mea ” ?
      Asa că prietene MITRU, de intrebarea „ de ce ”? , nu vom scăpa niciodată cum nici eu nu scap de indoiala că si printre-ai nostri fosti colegi de promotie , certamente ,proverbul „ pădure fără uscături nu există ” este valabil.
      Speranta moare totusi ultima dar degeaba dacă OMUL moare primul !
      Toate cele bune prietene !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 14/05/2011 @ 9:02 pm | Răspunde

  6. @ ALL !
    In semn de profund respect si recunostintă pentru doamna OANACLARA pentru postarea la articolul de fată a minunatului videoclip precum si pentru distinsii mei vizitatori si comentatori cunoscuti , si nu in ultimul rând si pentru cei care-mi trec pragul casei virtuale pentru prima dată sau din intâmplare le ofer câteva date despre FLOAREA DE COLT , după ce in prealabil , m-am documentat pe internet ( GrădinaOnline ).
    Floarea de colt ( Leontopodium alpinum ) , este o plantă perenă ,cu o tulpină dreaptă, ce poate ajunge până la 50-80 cm.,fără ramificatii. In pământ, are un rizom cilindric , acoperit cu resturi de frunze negre-brune , iar la suprafata pământului formează o rozetă de frunz negre-brune , din mijlocul cărora se ridică o tulpină scurtă de 5-10 cm. ce poate ajunge uneori până la 30 de cm., ce poartă o inflorescentă numită calatidiu ,de forma unui disc, in care sunt grupate in mod normal florile. Inflorescenta este imbrăcată cu frunze păunele mai mari, altele mai mici care iau forma unei stelute. Aceasta este formată din ăână la 10 inflorescente cu numeroase si minuscule flori, incadrate de 5-15 bactee albe , dispuse radiar , ce dau integului ansamblu infătisarea unei flori. Planta esta acoperită cu pori catifelati , argintii, care ii conferă o notă aparte. Infloreste in lunile iulie-august , perioada cea mai propice drumetiilor si excursiilor montane si, ca o recompensă pentru studentii facultătilor de geografie , biologie si altele inrudite, chiar după ce studentii iau vacantă si pleacă in grupuri la munte in excursii, tabere de studii etc. DORU, băiatul meu un pasionat al drumetiilor si indrăgostit al naturii, dintre toate ofertele propuse de mine a ales după terminartea liceului să urmeze Facultatea de Geografie pură, pentru a fi cât mai mult in mijlocul naturii si in fruntea celor ce plecau an de an in expeditii pe munte indeosebi. Asa se face că de multe ori cu un entuziasm greu de oprit ne povestea despre frumusetile văzute pe munti si in interiorul lor ( pesteri ) , inclusiv despre enigmatica FLOARE DE COLT !Cunoscută in popor si sub denumirea de „ FLOAREA REGINEI ”, a fost declarată monument al naturii si se află sub ocrotirea legii incă din anul 1933. Creste si străluceste atrăgând privirile pasionatilor de excursii montane,pe stânci calcaroase in regiunile alpine si foarte rar in regiunile subalpine,putând fi găsită , admirată si văzută in muntii Piatra Craiului, Bucegi, Retezat, Godeanu, Făgăras, Ceahlău, Tarcu, Căpătânii,Ciucas,Bihorului, Maramuresului etc.
    In traditia populară, FLOAREA DE COLT, reprezintă simbolul dragostei si iubirii iar legenda spune că bărbatii isi demonstrau cu adevărat dragostea,indemânarea, curajul si hotărârea pentru iubitele lor dacă se cătărau pe stâncile ascutite si periculoase să culeagă o floare pe care s-o ofere aleselor lor .
    Chiar dacă nu suntem in sezonul infloririi „ florii reginei ” , cu anticipatie si profund respect, dăruiesc toate florile de colt ce vor inflori in iulie-august, distinselor vizitatoare si comentatoare ale modestului blog iar cel mai mare si frumos buchet,doamnei OANACLARA , cea fără de care, eu nu as fi postat aceste date despre FLOAREA DE COLT !
    Multumesc distinsă doamnă, OANACLARA !
    Cu respect, Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 16/05/2011 @ 8:06 am | Răspunde

  7. Buna ziua
    Va scriu in speranta unui schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune pe site-ul http://iasi-city.com iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi
    Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ
    Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si toate cele bune.

    Apreciază

    Comentariu de Iasi — 16/05/2011 @ 6:55 pm | Răspunde

    • @ Iasi,
      Imi cer scuze pentru intârzierea răspunsului . Comentariul dumneavoastră era la „ spam ” si abia acum am observat si i-am dat „ aprobare” . Am inteles dorinta dvs. si sunt de acord cu propunerea făcută desi nu vă cunosc si nici nu stiu ce urmăriti. Dacă este vorba despre un schimb civilizat de opinii, impresii si gânduri sincere, sunt de acord cu propunerea. Nu că as pune conditii dar mă simt nevoit să vă atentionez politicos că eu nu sunt in slujba niciunui partid politic si fac doar politica mea , de a respecta opinia tuturor si de a răspunde cu cuvinte de bun simt si nicidecum triviale. Dacă avem opinii diferite despre lume, viată si societate, nimeni si nimic nu ne obligă să folosim injurii, jigniri sau cuvinte obscene, atacuri la persoană, amenintări sau calomnii.
      In concluzie, sunt de acord cu propunerea dvs. si astept răspunsul ca apoi să trecem la fapte.
      Din toată inima vă doresc si eu multă sănătate că-i mai bună decât toate si mă simt onorat de propunerea domniei voastre.
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 17/05/2011 @ 5:28 pm | Răspunde

  8. Aliosa,
    Like, am dat; iar cand n-am facut-o, poti considera ca de emotie, de avalansa ideilor starnite,am uitat, pur si simplu.
    Cat priveste valoarea posturilor tale, nu se pune problema.
    Cred ca oanaclara, cu feminitatea ce-i este specifica, a incercat, simtindu-ti emotia, sa te detensioneze.
    Si ii dau dreptate. Trebuie sa traim in prezent. Nu putem trai plenar, cu povara amintirilor, oricat de emotionante, ar fi acestea.
    Si pentru mine, „9 mai” are o semnificatie deosebita. Ca sa ma intelegi, daca ai timp, citeste, te rog postul meu: „9 Mai, ziua victoriei triste”.
    Evenimentul relatat, a echivalat cu senzatia de a fi ramas orfan.Au trecut ani, si totusi, emotia ma inneaca.
    Dar oanaclara, are dreptate.
    Cu prietenie verificata!Madi si Onu

    Apreciază

    Comentariu de World of Solitaire — 17/05/2011 @ 11:44 am | Răspunde

    • @ Onu,
      Chiar inainte de a intra la postul meu să răspund la ce-ai scris mai sus, am accesat postul tău : „9 Mai , ziua victoriei triste ” si am inteles imediat de ce 9 mai are si pentru tine o triplă semnificatie. Iar ca si distinsii mei vizitatori să poată afla despre ce este vorba, in speranta că nu te va deranja, o să le indic linkul : http://worldofsolitaire.wordpress.com/2010/05/09/9-mai-ziua-victoriei-triste , celui mai trist dar din suflet scris articol .
      N-am reusit să citesc până la capăt tot ce-ai scris căci lacrimile mi-au inundat vederea iar mintea mi-a reamintit că eu, n-am avut norocul tău, ca-n cel din urmă ceas, să fiu alături de buna mea mamă , s-o tin de mână, să-i mai aud odată vocea ei blândă spunându-mi orice, s-o sărut pe fruntea-i incă caldă si să-i aprind crestineasca lumânare inainte de a se despărti de tata si lumea pe care mult o mai indrăgise prin bunătatea sufletului ei curat si limpede ca apa de izvor de munte. Eram departe rău de ea atunci in 12 noiembrie 1992 când, supărată pe toti si toate a plecat in locuri doar de ea stiute , in locuri de unde nimeni nu se mai intoarce. Tot timpul mi-am reprosat si incă-mi reprosez si-acum că n-am fost la căpătâiul ei in acea zi de 12 noiembrie ce pentru mine este cea mai tristă zi din an.Acum te inteleg mai bine de ce 9 mai este si pentru tine o zi la fel de tristă. Dar, stau si mă intreb iar tu mi-ai dat deja răspunsul : puteam eu oare face ceva, să mă fi opus destinului , să opresc lucrarea DOMNULUI ? Certamente, nu !
      Suntem neputinciosi in fata lui DUMNEZEU si odată pornită lucrarea LUI , omul nu o mai poate opri !
      „ Au trecut ani , si totusi, emotia mă inneacă ” la fel si pe mine si chiar mai mult : lacrimile incă curg si nu le pot opri desi am vrut . De ce ? Pentru că MAMA este unica si gingasa fiintă care ti-a dat viată, crescut, educat, condus la altar in fata preotului să spui DA alesei inimii tale când te-a cerut de sot, care ti-a iesit in fata portii casei când veneai s-o vezi, care te-a condus si stat in fata portii casei până ce ochii ei obositi nu te mai vedeau atuncea când plecai spre resedinta ta si nu in ultimul rând povătuitărul si sfătuitorul tău de taină ! Pentru mine, MAMA mea asa a fost !
      Si sunt convins că si pentru tine MAMA ta , tot la fel a fost !
      DUMNEZEU să le odihnească in pace !
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 17/05/2011 @ 4:55 pm | Răspunde

      • Aliosa,
        Uneori, cuvantul, fara a dispare,parca sunet nu mai are.
        Se transforma in suspin, intens trait, desi pare stins.Si toate, sinergic, se unesc in blajinul multumesc.
        Dumnezeu sa le odihneasca!
        Madi si Onu

        Apreciază

        Comentariu de World of Solitaire — 17/05/2011 @ 7:32 pm | Răspunde

        • @ Onu,
          Da, prietene, uneori cuvintele sunt de prisos dar trăirile si sentimentele le iau cu brio locul !
          In urmă cu 20 de ani , la căpătâiul mamei , cu ochii in lacrimi si sufletul plin de remuscări, am scris pe o bucată de hârtie aceste simple versuri ce le-am trecut apoi int-un mic caietel pe care-l deschid din când in când cum am făcut si-acum datorită tie :

          MĂ IARTĂ MAMĂ !

          Mă iartă MAMĂ dragă,
          Ce cu drag tu m-ai crescut
          Mintea ta ti-a fost intreagă
          Până timpul ti-a trecut.

          Aveai treizeci si unu ani
          Când m-ai adus pe lume
          Erai modestă, fără bani
          Frumoasă si cu gânduri bune.

          Ai avut grijă de mine
          Si cu drag tu m-ai crescut
          Mi-ai dorit tot timpul bine
          Până OM eu am ajuns.

          M-ai ocrotit si-mbărbătat
          Din frageda-mi pruncie
          De multe ori n-am ascultat
          Vorbele-ti de omenie.

          Timpul a trecut cu zor
          Eu repede-am crescut
          Am plecat si-mi era dor
          De glasul tău neprefăcut.

          Când in final am reusit
          Să-mi realizez al meu vis
          Grijile m-au coplesit
          Si-o teamă mare m-a cuprins.

          De mic copil eu mi-am dorit
          Să te ajut la bătrânete
          Dar, rareori am reusit
          Să-ti fiu alături la tristete.

          Inima ta generoasă
          De multe ori a plâns
          Iar viata ta cea tumultoasă
          Prea repede s-a stins.

          Prea de tânăra-i plecat
          MAMĂ dragă-n negru strai
          SUFLETUL tău s-a-năltat
          Ca un INGER, sus, in RAI !

          Pe-acest pământ bulversat
          De prea multe intâmplări
          Sufletul meu neimpăcat
          A fost cuprins de remuscări.

          Că n-am putut ,mă iartă,
          Ca-n cel din urmă ceas,
          Să-ti mai aud măcar odată,
          Glasu-ti blând de bun rămas .

          Să te fi tinut de mână
          Si-n ochi să te privesc
          Să-ti fi spus că ai fost bună
          Si ce mult te iubesc.

          Dar nu a fost să fie
          C-asa voise Dumnezeu
          Să nu fiu lângă tine
          La ceasul cel mai greu.

          Aceste versuri imi apartin in exclusivitate si au fost emanatia durerii sfâsietoare a disparitiei bunei mele MAME atunci când eram departe de ea , la sute de km. in slujba PATRIEI ce mi-a fost mereu a doua MAMĂ !
          DUMNEZEU să te odihnească in pace si să te tină la dreapta SA mereu , ce carea-i fost, buna mea MAMĂ, VIORICA POPOVICI !
          Alioșa ( Alexandru Popovici ) .

          Apreciază

          Comentariu de Aliosa — 18/05/2011 @ 9:17 am

    • @ Onu,
      Oanaclara cu feminitatea ce-i este caracteristică, dar si cu bunătatea ei sufletească si-un altruism demn de lăudat nu numai că a căutat să mă detensioneze dar mi-a adus si buna dispozitie si dat articolului de fată o notă mai veselă si optimistă.Nu intâmplător este apreciată de bloggeri si iubită tare de drăgălasii ei de copliasi, Dănut si Cristi. Mă bucur că, nu numai că ai remacat ,dar ai dat si glas sincerelor tale gânduri.I
      Iti multumesc !
      Cu prietenie , Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 17/05/2011 @ 5:13 pm | Răspunde

      • Aliosa,
        Harul pedagogic al oaneiclara,
        S-a dovedit, din plin.
        Si nu ma mira,
        Cu sufletul ei pur,de copil.

        Numai bucurie! Madi si Onu

        Apreciază

        Comentariu de World of Solitaire — 17/05/2011 @ 7:49 pm | Răspunde

        • @ Madi si Onu,
          Dragostea cu care relatează aventurile nevinovate ale drăgălasilor ei de copilasi, grija permanentă ce o manifestă pentru ei, atentia cu care ii inconjoară si felul cum ii pregăteste pentru viată, demonstrează nu numai harul ei de mamă, pedagogic dar si un suflet pălin de căldură si-o inimă de aur. Iti multumesc pentru că mi-ai oferit prilejul ca răspuns la cele afirmate de tine să spun câteva cuvinte despre o mamă ce-si iubeste cu ardoare copiii educându-i in dubla sa calitate : de mamă si pedagog iscusit .
          Si vouă, numai bucurii si impliniri .
          Alioșa.

          Apreciază

          Comentariu de Aliosa — 18/05/2011 @ 9:25 am

  9. Bună dimineața, @Alioșa!
    De câte ori îți citesc însemnările, descopăr acel sentiment puternic al ostașului care ești!
    Cu oameni ca voi, militarii, începe și trăiește iubirea de neam!
    Sincere felicitări pentru tăria sentimentelor!!pentru limpezimea trăirilor!

    p.s. astăzi este ziua cu puține cuvinte..

    http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/05/viata-la-tara.html

    Apreciază

    Comentariu de incertitudini — 18/05/2011 @ 8:17 am | Răspunde

    • @ Gina,
      Bună dimineata !
      Multumesc pentru aprecieri , vizită si comentariu !
      In urmă cu ceva timp când ai intrat pentru prima dată in casa mea virtuală,ai afirmat că blogul meu ti se pare făcut doar pentru bărbati si că tratează numai subiecte politice care pe tine te cam depăsesc.
      Atunci, mi-am făcut REEVALUAREA posturilor ( nu ca Băsescu pe Oprea ) si am constatat că aveai mare dreptate. Chiar de atunci am luat hotărârea s-o las mai moale cu POLITICA că tot nu pot schimba eu nimic iar cei ce conduc fac tot ce vor ei indiferent ce spune mass-media scrisă sau vorbită si chiar si opozitia darămite ce spun eu. Ca atare, de atunci si până acum nu am mai postat nici un articol de sine stătător cu subiect politic si asta, si din cauza ta. Sincer, imi pare bine că m-ai ajutat in a lua această hotărâre ce practic mă linisteste că nu mai primesc injurături din partea unora sau altora indoctrinati puternic si vremelnic de doctrine aducătoare de foloase materiale usoare si uneori chiar nemuncite dar, demascati in articolele mele.
      Aprecierile tale imi dau curaj să merg mai departe pe această cale pe care o pot numi calea prezentării istoriei vii a locurilor si evenimentelor in care m-am hotărât să-mi petrec restul vietii .
      Toate cele bune, Gina !
      Cu respect, Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 18/05/2011 @ 9:39 am | Răspunde

  10. @Alioşa
    Ziua de 9 Mai, ca zi a Independenţei, este a noastră, a românilor. Cu ea trebuie să ne legitimăm! Că nu ştim să o comemorăm, la nivel naţional, este vina noastră, a românilor.
    Ziua Europei, pe mine, sincer îţi spun, nu mă atrage, nu-mi răscoleşte nimic. E cumva ca şi Valentine’s day (trebuie sa fiu atent cum scriu să nu omit ceva).
    Nu-i admir, nu-i venerez pe ruşi, dar ai văzut cum au sărbătorit această zi, după 66 de ani de la capitularea armatei naziste. Atunci, victoria, cu o jertfă de zeci de milioane de vieţi din partea lor, a fost obţinută de armata URSS-ului, acum în memoria lor defilează armata Rusiei. Ei au şi cu ce, nu şi-au decimat armata.
    Atunci, am fost şi noi, acolo, cu armata roşie doar 9 luni. De asta zic că nu este şi victoria noastră în sensul de a ieşi în faţă, deşi s-au jerit peste jumătate de milion de români. Nu trebuie să-i uităm, să-i omagiem prin slujbe religioase şi depuneri de coroane. Plus că din ’45 şi până în ’64 noi am plătit cu vârf şi îndesat sovieticilor pentru că i-am atacat în ’41 (din punctul nostru de vedere, a fost un război drept pentru pierderea Basarabiei). Aşa au scris înaintaşii noştri istoria. Astăzi trăim alte vremuri, de neimaginat în urmă cu 22 de ani. De-o fi bine, de-o fi rău ne vor judeca urmaşii!
    Alioşa, felictări pentru felul cum ai ilustrat în scris şi în imagini manifestările din urbea ta! Să privim cu optimism în faţă, spre albastre zări!…
    O zi buna îţi doresc!

    Apreciază

    Comentariu de Nicu — 19/05/2011 @ 9:53 am | Răspunde

    • @ Nicu,
      Nici eu nu-i admir si nici nu-i venerez pe rusi iar tu stii asta foarte bine !
      In spiritul dreptătii si al adevărului istoric , trebuie să recunoastem ca militari profesionisti ce-am fost o viată intreagă că greul războiului impotriva naziștilor si fasciștilor din Europa l-au dus ei .Am pomenit in postul meu si de Ziua Victoriei impotriva lui Hitler, din respect pentru cei peste o jumătate de milion de români căzuti in luptele purtate atât in est pentru dezrobirea BASARABIEI cât si in veste pentru eliberarea ARDEALULUI luat cu japca de hoardele hortyste ce mai au incă si acum pe plaiurile noastre mioritice rămăsite ale coloanei a V-a iredentiste. Am pomenit si despre Ziua Europei că vrem nu vrem, facem si noi parte din ea incepând cu 01/01/2007 si nu avem dreptul să ne eschivăm .
      Pentru mine, si tu stii asta foarte bine, Ziua de 9 Mai este SĂRBĂTOAREA natională a românilor, ziua proclamării INDEPENDENTEI de stat a ROMÂNIEI la 9 mai 1877, fără de care, nu puteam vorbi nici de Ziua Victoriei impotriva nazismului la 9 mai 1945 si nici de Ziua Europei ! Atunci, la 9 MAI 1877 s-au pus bazele ROMÂNIEI moderne, ROMÂNIEI MARI de mai apoi . Ai punctat excelent niste adevăruri istorice pe care multi dintre cei ce ne conduc astăzi destinele nu numai că nu le pronuntă dar nici nu le cunosc ! Si cum să cunoască ISTORIA neamului nostru niste manelisti si iredentisti ?
      O, tempora !
      O, mores !
      Inaintasii nostri au scris ISTORIA PATRIEI si a NEAMULUI cu SÂNGELE a milioane de OSTASI ce au căzut pe câmpurile mari de bătălie, ca urmasii lor de acum, să ajungă batjocura unor analfabeti, inculti, ignoranti, oportunisti, ipocriti si trădători de neam si tară . ARMATA noastră nu mai e ce-a fost odată ,iar românii in rău tare s-au schimbat. Până la DESTIINTAREA R.2 Pontonieri „ EFTIMIE CROITORU ” toate aniversările zilei de 9 Mai erau o adevărată sărbătoare in orasul de pe malul DUNĂRII bătrâne căci PONTONIERII erau in fruntea PARADEI MILITARE cu DRAPELUL de luptă pe care era scris cu litere de aur, numele eroului teleormănean EFTIMIE CROITORU care si-a dat viata pentru a salva podul de vase amenintat de explozia unei mine plutitoare , intins peste TISA si pe care treceau spre vest trupele române si sovietice pentru a nimici pe Horty chiar acolo in bârlogul lui betonat . In 9 Mai 2001 in fruntea PARADEI MILITARE organizate in cinstea marii SĂRBĂTORI NATIONALE , Ziua INDEPENDENTEI de stat a ROMÂNIEI ( atunci nu eram nici in NATO nici in UE ) mă aflam eu, semnatarul acestor modeste rânduri . In iunie 2003, R.2 Po,„ Eftimie Croitoru ” a fost DESFIINTAT ( ca să intrăm in NATO ) iar PONTONIERII n-au mai DEFILAT !
      Ai pus punctul pe „ I ” !
      Azi, trăim alte vremuri, de neimaginat in urmă cu 22 de ani ! Da, asa este si nu doresc să intru in detalii că as scrie ROMANE intregi !
      Pot insă afirma fără teama de a gresi : este rău si, din păcate va fi si mai rău !
      Iti amintesti de ce spuneam in toamna anului 2009 ? Sunt sigur că DA ! Atunci , tu mi-ai dat dreptate dar ca să nu mai pui si tu „ gaz pe foc ” te abtineai de la comentarii de sustinere in timp ce alti vizitatatori si comentatori pe blogul „ absolventi1969.wordpress.com ” mă acuzau că mă uit prea mult la antene si realitatea tv. iar unii că as fi avut ceva contra cuiva si ceva pro cuiva . Acum ,spre răul tuturor , s-au adeverit spusele mele ! Amarnică consolare ! Stii ce mă ingrijorează cel mai mult ? Că ROMÂNUL uită prea repede si, tare mi-e frică că in 2012 , istoria se va repeta si-n 2016 iar voi spune această blestemată frază : „ vezi, am avut dreptate ” ! ( Ferească Sfântul ) !
      Iti multumesc pentru vizită, comentariu si aprecieri . Te astept cu drag si cu respect pe modestul meu blog la a cărei piatră de temelie ai avut meritul principal.
      Toate cele bune iti doresc NICU atât tie, familiei cât si iubitilor tăi nepotei !
      Cu prietenie, Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 19/05/2011 @ 5:31 pm | Răspunde

  11. Aliosa,
    Din duiosia emotiei pentru mama,inteleg mai bine, vâltorile sufletului tau.
    Imi vine in minte, ca un memento titlul unei carti, care m-a impresionat, tot asa, fara cuvinte.”Cuibul vulturilor”. Sunt, pur si simplu, copleşit.
    Îţi doresc o zi, la fel de caldă şi profundă, lângă cei dragi!
    Madi si Onu

    Apreciază

    Comentariu de World of Solitaire — 19/05/2011 @ 10:33 am | Răspunde

    • @ Onu,
      Iti multumesc prietene ! Numai un suflet mare poate aprecia tristetea produsă de pierderea celei mai dragi fiinte de pe pământ : MAMA !
      Toate cele bune, din inimă si eu vă doresc !
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 19/05/2011 @ 5:35 pm | Răspunde

  12. […] 9MAI,TRIPLĂ SĂRBĂTOARE ! […]

    Apreciază

    Pingback de Happyhosting.ro!De-aş câstiga şi eu ceva! « Popateapa's Blog — 19/05/2011 @ 5:23 pm | Răspunde

    • @ Popateapa,
      „ De-aș câstiga si eu ceva ” !!!!
      Doamne, oare este cineva care să nu se fi gândit la această expresie ?
      Eu cred că nu există nimeni pe TERRA care să nu fi pronuntat măcar odată expresia : de-as câstiga si eu ceva !
      Ea nu se referă numai la CÂSTIGUL in sine a ceva ci are conotatii mult mai adânci, profunde in subconstientul omului. Este de fapt o descătusare a nevoii de exprimare, a nevoii de a spune ceva inainte de a incepe să faci ceva . Interesantă remarcă amice si zău că multe pagini ar iesi dacă m-as apleca hotărât asupra ideii expuse de tine. Nu trebuie să ne punem ca obiectiv primordial inainte de a intreprinde ceva , magica expresie : de-as câstiga ceva !
      Am inteles insă că la tine este o altă situatie si de aceea imi permit să-ti spun că ai gândit bine când ai hotărât să-ti incepi afacerea pe banii tăi căci numai asa esti cu adevărat stăpân pe tine si nu mai depinzi de capriciile unora sau altora. Câd esti la esti la „ cheremul altuia ” trebuie să faci ce spune acel „ altuia ” si-n felul acesta ti-ai pierdut independenta de actiune si de personalitate si de aici la „ alte chestii murdare, nu mai e decât un pas ” !
      Cum si vorba românească spune : „ ce-si face omul cu mâna lui e sfânt ” asa si cu tine : apucă-te de treabă pe banii tăi !
      Din toată inima, iti urez mult, mult succes !
      Cât despre „ greseli gramaticale ” degeaba iti faci probleme : sunt zeci si sute de licentiati si masteranti care fac greseli si de formă si de fond si nu-si fac deloc probleme de constiintă iar „ succesuri ” au cu carul !
      Iti multumesc pentru ping-uri dar , uneori, vreau să-ti cunosc si părerea .
      Toate cele bune, Aliosa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 19/05/2011 @ 6:40 pm | Răspunde

  13. @ALL !
    La multi ani celor ce poartă numele de CONSTANTIN si ELENA !
    Multă sănătate, implinirea tuturor dorintelor, o vară cât mai frumoasă si plăcut petrecută alături de cei dargi !
    Un bonus in plus pentru prietenul meu comandorul COSTEL RUSU care mă desfată zilnic cu mesaje din toate sferele de activitate inclusiv cu cele mai noi tipuri de AVIOANE, tare dragi lui desi acum este pensionar ca si mine .
    La multi ani COSTI !
    La multi ani CONSTANTIN si ELENA !
    Cu respect, Aliosa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 21/05/2011 @ 7:27 am | Răspunde

  14. […] Top click-uri neaco…ro.wo…catil…alios…theod… […]

    Apreciază

    Pingback de Quod erat demonstrandum « Popateapa's Blog — 21/05/2011 @ 8:07 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Cum ROMÂNIA este TARA tuturor posibilitătilor , este posibil orice scenariu public vis-a-vis de piesa de teatru , comedia anului, „ Blonda, chiorul si piticul ” . Fiindcă imi este pur si simplu silă de ceea ce se intâmplă in ROMÂNIA anului 2011, mă opresc aici dar nu inainte de a te intreba ce vrei să spui sau să scoti in evidentă cu propozitia : „ Acesta este publicul ȚINĂ ” din articolul tău de fond ? In rest, fiecare gândeste cum vrea si spune ce vrea !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 21/05/2011 @ 4:55 pm | Răspunde

  15. […] În timp ce compuneam postul, parcă intuitiv, Alioşa, ne trimite următorul comentariu, la articolul “Doamna cu căţelul” pe care cu permisiunea […]

    Apreciază

    Pingback de RADU TUDOR | Madi şi Onu Blog — 21/05/2011 @ 10:00 am | Răspunde

    • @ Madi si Onu,
      Ce-as mai putea oare adăuga la comentariul de la „ Doamna cu cătelul ” atasat de voi la articolul din pingback-ul de mai sus ? Poate incă o frază din acelasi CICERO ( anul 55 I.H. ) , „ Oamenii trebuie să invete din nou să muncească , in loc să trăiască pe spinarea statului ” ? In acest caz am deschis deja cutia PANDOREI si comentariile pro sau contra s-ar putea intinde pe sute de pagini , iar răspunsurile date prin prisma aderării la o doctrină sau alta politică, ar fi cu miile si ar sări scântei ce sigur ar arde suflete vinovate, mai putin vinovate sau nevinovate . Dar, eu mă opresc aici si las distinsilor mei vizitatori plăcerea de a incerca să-si exprime părerile pro sau contra celor spuse de CICERO si postate de mine. Din păcate, sunt multi in ROMÂNIA care in loc să muncească se multumesc cu pomeni electorale sau cu ajutoarele sociale de la statul de stat degeaba !
      Si mai pot adăuga si faptul că si mie imi place felul cum gândeste si vorbeste analistul politic RADU TUDOR despre situatia socială, economică si politică din ROMÂNIA dar, „ QUI PRODEST” ?
      PUTEREA isi vede de treaba ei cu tinte fixe cum ar fi alegerile locale si parlamentare din anul 2012 iar OPOZITIA a intrat parcă intr-o „ catalepsie” din care pare să nu mai iasă asa curând. Am spus-o de mai multe ori si o repet si acum : dacă nu trece concret la treabă, va rămâne tot in OPOZITIE si după noiembrie-decembrie 2012 !
      Un sfârsit de săptămână cât mai plăcut !
      Cu prietenie, Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 21/05/2011 @ 5:18 pm | Răspunde

  16. […] vă mai obosiţi pentru referendum! Nimeni nu va ţine seama de el! L’État c’est moi! Şi debarcarea capitanului nebun nu se va putea realiza, din pacate , aşa […]

    Apreciază

    Pingback de Quod erat demonstrandum — 23/05/2011 @ 7:00 pm | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Că bine ai mai spus prietene : „ L”Etat c”est moi ” !
      Din păcate, acesta-iadevărul la noi mai ales in ultimii sase ani si ceva luni ! Si-atunci, de ce să se mai ducă pa apa sâmbetei milioane de euro pentru organizarea referendumului ? Ca să nu mai spun că in final FACTURA decontărilor campaniei de publicitate si desfăsurate va fi mărită de câteva zeci sau chiar sute de ori ………iar banii contribuabililor bucuresteni vor lua astfel drumul tot spre aceleasi persoane lacome si care lucrează totul in haită. Nenorocirea este că initial s-a urmărit altceva iar când s-a ajuns la concluzia că ideea referendumului s-ar putea intoarce impotriva celor care l-au propus,au schimbat macazul făcând stânga-imprejur si spunând prin vocea cea mai auzită , respectată si ascultată doar de ei,portocalii, că ,nu mai este cazul iar vrerea unora sau altora se poate indeplini printr-o simplă ridicare de MÂNI ( adică prin câte două voturi prin ridicarea ambelor mâini ca să nu se mai repete faza cu 80 = 170 ). Si uite-asa, se prind doi iepuri dintr-o dată : banii care trebuiau cheltuiti pe referendum se duc in locuri doar de ei stiute si cum nu au miros li se pierde urgent urma iar ceea ce-au „ pohtit ” se poate indeplini prin vot că doar de aia au majoritate .
      Asa că, „ alea jacta est ” !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 24/05/2011 @ 7:28 am | Răspunde

  17. Cam asta zic și eu- (unii)oameni trebuie să învețe să muncească@Alioșa!
    O seară bună!

    Apreciază

    Comentariu de incertitudini — 23/05/2011 @ 9:29 pm | Răspunde

    • @ Gina,
      Bună dimineata stimată doamnă !
      De acord cu părerea domniei tale spusă acum 2066 de ani si de inteleptul CICERO !
      Din păcate, ROMÂNII au uitat să muncească cum munceau odată ! Multi dintre cei născuti după 1990 nici nu stiu ce inseamnă MUNCA si cu atât mai putin să conjuge verbul A MUNCI !
      Stiu insă să umple până la refuz discotecile, barurile, cârciumile iar acolo unde nu există asa ceva stiu să stea toată noaptea pe marginea santului prizând droguri usoare si consumând băuturi alcoolice contrafăcute si aduse tocmai din indepărtata CHINĂ dar nevămuite in porturile CONSTANTA si AGIGEA-SUD de către cei in drept dar pusi acolo tocmai pentru a nu le vămui si a le deschide calea spre fascinanta noastră CAPITALĂ de unde , impreună si cu alte mărfuri, imbarcate in tiruri luau calea spre cele mai indepărtate locatii din tară sub forma oficială dacă intreba vreun curajos jurnalist, de AJUTOARE cu ocazia unor sărbători crestinesti dar care in realitate erau POMENI ELECTORALE, ca să prostească PROSTIMEA ce nu mai stie să muncească să ii voteze pe unii sau pe altii. Multi, foarte multi români cu vârste intre 20-30 de ani, trăiesc pe spinarea părintilor, bunicilor si din ajutoarele sociale iar când visteria celor pomeniti mai sus secătuieste, se apucă de furat, tâlhărit, escrocat dedându-se chiar la crime mai ales importiva bătrânilor bolnavi, singuri si lipsiti de apărare. Si cum legile in această privintă sunt prea blânde, nenorocitii comit nelegiuire după nelegiuire . Singura metodă care ar mai putea avea ceva efecte imediate ar fi reintroducerea pedepsei cu moartea cum există si in tări puternic industrializate precum SUA in unele state, Rusia si altele. Poate, doar asa s-ar mai potoli CRIMINALII si TÂLHARII de profesie . Cum munca l-a făcut pe om dar nici lenea nu l-a omorât, dar si din multe, foarte multe alte cauze, românii preferă pomenile electorale, ajutoarele statului , statul degeaba sau distractiile de tot felul in locul MUNCII CINSTITE si care asigură la bătrânete PENSIA fără de care, cei născuti după 1990 prin anii 2050-2060 , vor muri de foame sau vor da in cap celor care au ceva agonisit din timpul vietii prin muncă.
      Da, UNII oameni trebuie să invete să muncească dar, cine să-i invete oare ? Familia in primul rând, scoala in al doile rând, biserica in al treilea rând si statul in ultimul rând ! Cum , prin ce metode ?
      SIMPLU : prin INCHIDEREA robinetilor ce-i alimentează pe LENESI cu BANI !
      Gresesc cumva ?
      Dacă da, cei ce cititi aceste gânduri ale mele, criticati-mă dar, dati-mi vă rog argumente !
      Multumesc pentru vizită si comentariu Gina !
      O zi frumoasă iti doresc !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 24/05/2011 @ 8:04 am | Răspunde

    • P.S !

      La umbra celui mai frumos salcâm,
      Din fata casei tale,
      Dar , nu pe jos , pe caldarâm,
      Ci-acolo sus, printre petale,
      As vrea să-mi fac un cuibusor,
      Din ramuri verzi impreunate,
      Din care să privesc cu dor
      Si să trimit gânduri curate,
      Spre tine când eu am să mor,
      De plictis si singurătate !
      Parfumul florilor de salcâm
      Ce a pătruns la mine-n casă
      Mi-a spus că incă nu-s nebun
      Si pot să am o zi frumoasă.
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 24/05/2011 @ 8:24 am | Răspunde

  18. […] s-a turnat si filmul dupăaceastă nuvelă, în regia lui Sergiu Nicolaescu, cu titlul Atunci i-am condamnat pe toţi la […]

    Apreciază

    Pingback de Ziarul lui Ipu « Popateapa's Blog — 26/05/2011 @ 7:38 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Mi-a plăcut nuvela „ Moartea lui IPU” de TITUS POPOVICI ! Si cum să nu-mi placă când amândoi purtăm numele de POPOVICI ! Si mi-a plăcut si de antreprenorul pe atunci ( 1976 ) SERGIU NICOLAESCU cu care am convietuit pe dealurile HÂRSOVEI mai bine de sase luni la turnarea filmului dedicat CENTENARULUI INDEPENDENTEI DE STAT A ROMÂNIEI ( 1877-1977 ) cănd in calitate de comandant de companie pontonieri i-am construit si toaletat podul din pontoane PR-71 ca să arate ca podul de vase din 1877. Imi aduc aminte că i-am atras atentia politicos regizorului Sergiu Nicolaescu că operatorul său de film a indreptat camera de filmat spre releul de televiziune de pe dealul HĂRSOVEI spunându-i că in 1877 nu ara nici curent, nici releu de televiziune cum se va observa pe pelicula neinspiratului de cameraman. A rămas pentru o clipă perplex iar imediat a dus porta-voce la gura si i-a artas atentia cameramanului printr-o injurătură de s-a auzit pe toată lătimea DUNĂRII . In final, cameramanul a filmat din nou si totul a fost dat uitării căci atunci se muncea nu se tinea ranchiună mai mult de câteva secunde vsau minute. Am văzut si filmul „ Atunci i-am condamnat pe toti la moarte ” !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 31/05/2011 @ 7:09 pm | Răspunde

    • @ Cati,
      Despre FĂNUS NEAGU numai cuvinte bune !
      DUMNEZEU să-l odihnească in pace !
      Mai multe chiar la tine, „ In orasul de cuvinte ” !
      Cu respect, Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 31/05/2011 @ 7:11 pm | Răspunde

  19. […] s-a turnat și filmul după această nuvelă, în regia lui Sergiu Nicolaescu, cu titlul Atunci i-am condamnat pe toţi […]

    Apreciază

    Pingback de Ziarul lui Ipu | Site de test — 07/10/2012 @ 8:08 am | Răspunde

  20. […] s-a turnat și filmul după această nuvelă, în regia lui Sergiu Nicolaescu, cu titlul Atunci i-am condamnat pe toţi […]

    Apreciază

    Pingback de Ipu şi "Ziarul lui Ipu" - Ziarul lui Ipu — 14/12/2015 @ 6:58 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.