Alioşa ” File de Jurnal ”

” Constientizarea blocajelor emotionale „

In loc de motto :

„Bolile au cauze mult mai profunde si de cele mai multe ori de natura emotionala.

Aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment,
daca nu este inteleasa problema si constientizata.
Corpul acumuleaza toxine din cauza miscarilor gresite,
a mancarii nepotrivite, a unei conditii fizice, emotionale si mentale proaste.
Aceste toxine sunt depozitate in anumite locuri din corp, dar mai ales in incheieturile mari,
sistemul limfatic, organele interne si cap.

Daca trupul, mintea si ceea ce ne inconjoara traiesc si lucreaza bine, corpul isi elimina toxinele.
Calea interna de eliminare este tractul intestinal, ficatul, rinichii, vezica urinara si lichidele corporale.
Unele toxine sunt eliminate prin glandele sudoripare si, insa daca ceva nu merge aici,
corpul le elimina tot asa de bine prin piele.
Daca, din anumite motive, toxinele nu pot fi eliminate toxicitatea
creste in balanta corpului pana cand acesta ajunge la boala.
Primul pas catre boala poate fi tensiunea…la toate nivelele!
Daca trupul nu iese corect din tensiune, atunci organele interne devin intoxicate si….bolnave.

Iata cum si unde sunt stocate blocajele emotionale:

INIMA: Este pompa vasculara a sistemului sanguin, ea are 4 camere, cele doua din dreapta sunt in legatura cu plamanii, cele doua din stanga sunt in legatura cu restul corpului. Inima primeste sangele neoxigenat prin partea dreapta si-l pompeaza in plamani. Sangele oxigenat de la plamani se intoarce in partea stanga si de acolo este trimis in restul corpului. In trupul emotional (in dublu vital) se stocheaza in dreptul inimii anumite blocaje emotionale: regrete, dezolare, tristete profunda, pierderea unui obiect sau a unei persoane iubite, frica, tristetea cauzata de respingerea de catre altii, jignirea si orice te raneste, cand cineva se fereste si ascunde ceva de frica (de a muri sau de a trai), blocaje din cauza iubirii, precum si dezechilibru dintre a da sau a primi.
PLAMANII: Aduc aer pentru a fi absorbit in sange si descarca sangele de gazele toxice. La nivelul lor in dublu vital, se stocheaza blocaje emotionale: furia, frica si lipsa de vitalitate. Acestea stau la baza astmului bronsic. Tusea este un reflex care incearca sa elimine durerea provocata de trauma emotionala.
STOMACUL: Primeste mancare si incepe procesul de digestie, pregateste mancarea pentru a fi luata de intestinul subtire. Blocajele depozitate in dublul vital in dreptul stomacului sunt vechi norme, idei, provenite din familie, colegi de scoala, munca, profesori, preoti, doctori etc.
ULCERUL este materializarea furiei, care musca din stomac. TREPIDATII IN STOMAC provin de la frica, anxietate. INDIGESTIA provine de la ganduri, sentimente invechite, idei, care nu-si mai au loc in viata individului, frica de schimbare precum si frica si de a fi dezaprobat se stocheaza tot aici.
INTESTINUL SUBTIRE: Umple cavitatea abdominala si este marginit de intestinul gros, primeste hrana digerata din stomac si foloseste secretiile din pancreas si ficat pentru a digera mancarea. El este responsabil pentru digerarea substantelor digestive, inclusiv a vitaminelor.
INTESTINUL GROS: Absoarbe apa, vitaminele si mineralele. Include si apendicele. Intestinul gros ascendent este in dreapta, transvers si descendent in stanga. Stocheaza blocaje emotionale la nivelul abdomenului, in dreptul centrului Hara, un centru energetic. Se stocheaza: sentimente neexprimate de frica si furie si nevinovatie. Creierul daca nu poate sterge sau rezolva unele probleme, le depoziteaza in zona energetica a abdomenului.
FICATUL: este cel mai mare organ si este responsail pentru o multitudine de substante chimice si de transformari. Sangele aduce substante nutritive in ficat care converteste hidrocarbonatele in grasimi si proteine. Ficatul face colesterol, depoziteaza vit. A, B12 si fierul. Scoate substantele toxice din sange. La nivelul lui, sunt depozitate blocajele emotionale, furie si frica, care au fost stocate aici timp indelungat.
VEZICA BILIARA: se afla chiar sub ficat. Ea colecteaza bila secretata de ficat. Bila ajuta la digestia grasimilor, facandu-le solubile in apa, putand astfel ca enzimele sa le descompuna. Depozitarea blocajelor emotionale in zona vezicii biliare sunt furia, transformata in dezgust, desconsiderarea.
PANCREASUL: secreta enzime care intrate in intestinul subtire ajuta la digestia glucidelor, grasimilor si proteinelor. El produce si insulina. Este considerat o glanda cu secretie interna, functia lui influenteaza alti hormoni. La nivelul lui, sunt stocate blocaje emotionale ca: sentimentul ca ceva lipseste din viata, nemultumirea fata de viata, ca nu-ti ofera ceea ce ai fi dorit, lipsa sarii si piperului din viata, a stralucirii ei. Sunt de asemeni oameni care stocheaza aici excesele de amabilitate si de bunatate.
SPLINA: este un organ limfatic, filtreaza sangele si actioneaza in sistemul imunitar. La nivelul sau sunt stocate blocaje emotionale ca: emotii datorate unor probleme nefinalizate, datorate unor relatii cu alte persoane din trecut, moartea unei persoane, pierderea unui loc de munca sau al unui stil de viata care te tin legat de trecut.
RINICHII: mentin echilibrul electrolitic, chimic, al tuturor fluidelor din organism, mentin nivelul de apa din organism si proceseaza plasma din sange. Mentin echilibrul intre acizi si baze in organism. Aici, la nivelul lor, se stocheaza blocaje emotionale (rinichi si suprarenale) . In dreptul lor, se afla centrul energetic soc-trauma care poate crea supraactivitate a sistemului nervos vegetativ simpatic, care duce la declansari mari de adrenalina. Suprarenala si rinichiul au rol si in vindecarea sistemului de autoimunitate. Se trateaza aceasta regiune a corpului in caz de soc, trauma, boala, interventii chirurgicale, dezechilibre emotionale, stres de orice fel, alergii, lipsa de
vitalitate, precum si reactiile automate de frica.

ALTE LOCURI UNDE SE DEPOZITEAZA EMOTIILE

CAPUL: este locul unde se afla centrul de comanda al corpului. El este locul unde ne proiectam viata. Echilibrul in aceasta zona este important pentru echilibrare generala: psihica, emotionala, fizica si mentala.
N.B. durerile de cap sau migrenele sunt de cele mai multe ori sentimente refulate care cauzeaza dezechilibre, in timp ce partea constienta incearca sa gaseasca cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui sa fie.

OCHII: sunt in legatura cu vederea interioara, sentimentele si auzul (in legatura cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii) . A nu fi luat in seama de altii, a nu vedea dorintele altora, a nu vrea sa vezi chiar ce este sub nasul tau (miopie) sau a nu vedea ceea ce este in alte locuri indepartate (vedere scurta) sunt sentimente care se stocheaza la nivelul ochilor. Ochii sunt legati de canale cu sinusurile unde sunt depozitate lacrimile. Ochii sunt de asemeni in conexiune cu ovarele, uterul, testicolele si prostata.
URECHILE: „Asculta pe altii si de a fi asculta”. La nivelul lor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut sa auzim. Ele sunt legate de tensiunea arteriala, de echilibru in sens general si de claritate.

GATUL (laringele) este sediul vorbirii, expresii verbale personale. La nivelul gatlejului sunt blocaje emotionale cauzate de inabusirea cuvintelor sau ideilor, gandurilor sau credintelor. Se produc aceste blocaje atunci cand omul nu spune ceea ce trebuia sa fie spus, vorbeste prea mult, face sa taca sensibilitatea. GATUL: verbalizeaza si exprima. Blocajele din zona gatului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau
ganduri sau credinte, care iti raman fixate in gat si cu care te ineci. De asemeni, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult si de a-ti fi inchisa gura. Blocajele in aceasta zona sunt in legatura cu greutatile si responsabilitatile pe care le duci in spate, si care te apasa prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, in legatura cu oamenii cu vederi de cal (nu vede nimic nici in dreapta, nici in
stanga), cand iti lipseste ajutorul celor din jur sau cand ai o gandire neflexibilia.

TRACTUL INTESTINAL: constipatia se datoreaza refularii unor sentimente de obicei de furie, de frica sau vinovatie. Colita (diareea) este datorata eliminarii unor sentimente vechi, ganduri, idei, pe care nu le-ai infruntat sau rezolvat.
OVARELE SI UTERUL: la nivelul lor se stocheaza ura impotriva barbatilor si probleme generale legate de nastere, avort, avort provocat, viol, frica, vinovatia si furia in legatura cu sexualitatea.

VEZICA URINARA: stocheaza sentimente de furie, vinovatie, legate de sexualitate.

PROSTATA: aici se stocheaza vinovatie legata de sex, furie impotriva femeilor, sentimentul de neputinta, lipsa ajutorului.

COAPSELE: sunt un sistem de suport al trupului, la nivelul lor de obicei se acumuleaza sentimentele de furie si frica (se manifesta ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate si lipsa protectiei (lipsa de depuneri la nivelul coapselor).

GENUNCHII: sunt raspunzatori de flexibilitatea in gandire si de siguranta (suportul) in viata. Genunchiul stang este resposabil de suportul emotional intern. Genunchiul drept tine de suportul emotional extern pe care ti-l produce slujba, banii, prietenii. Suportul de la mama se depoziteaza in genunchiul stang, suportul de la tata in genunchiul drept. Parintii care si-au inversat rolurile vor avea simptomatologie reversa in genunchi (dreptul se va comporta ca stangul).

GLEZNA: legatura ei este cu gandirea, analiza, intelegerea si intrebarea „De ce?”.

LABELE PICIOARELOR: au legatura cu atitudinea (ce reprezentam noi prin atitudinea noastra). Aici sunt stocate sentimentele: daca suntem in stare sa luam atitudine pentru noi si pentru altii, daca suntem in stare sa dam exemplu de comportament altora, daca te simti implint sufleteste. Talpa piciorului contine proiectii ale tuturor organelor din corp. De asemeni, este in legatura cu simtul realitatii practicului in viata.

UMERII: Umarul drept poarta greutatile si responsabilitatile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Umarul stang poarta emotiile interne precum si responsabilitatile pentru propria viata fizica, spirituala, emotionala, mentala, precum si responsabilitatea cresterii (evolutiei) in aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinovatie
REGIUNEA DIN PARTEA DE SUS A SPATELUI: Partea dreapta stocheaza furie, dezechilibre datorate excesivei darnicii, stocheaza suparari banale, iritatii, atunci cand din cauza acestor mici tulburari rabufnesti sau tii in tine, cand ascunzi sau exteriorizezi aceste mici suparari, atunci cand te dezvinovatesti in legatura cu dezechilibrul pe care il creeaza datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primesti prea mult). Partea stanga stocheaza sentimentele de tristete la pierderea unei persoane dragi, parerile de rau, pierderea unor lucruri, vinovatia. De cele mai multe ori, partea stanga rezoneaza la primitul excesiv, fara a da in schimb suficient de mult.

REGIUNEA DORSO-LOMBARA: stocheaza furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex, bariere care te despart de sexul opus.
REGIUNEA COCSO-SACRATA: are de-a face cu supravietuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trai, frica de a actiona”.

Sursa: http://www.RevistaNaturista.ro/2012/04/constientizarea-blocajelor-emotionale
Aliosa.

11 comentarii »

  1. Cum sa „citesti”oamenii .
    Foarte putini oameni sunt atat de rigizi, incat sa nu tradeze nicio emotie,
    sa nu ofere niciun indiciu despre ceea ce se petrece in interiorul mintii lor.
    Invatati sa ii „cititi” pe ceilalti si veti avea succes in afaceri si in viata.
    Nu exista o reteta universala; chiar si cei mai buni „cititori de ganduri” din lume au dreptate doar in procent de 80%; ca urmare, mai sunt multe de invatat.
    Potrivit profesorului UCLA Albert Mehrabian, citat de Business Insider,
    55% din ceea ce exprimam provine din limbajul corpului,
    38% din tonul vocii si doar 7% din ceea ce spunem propriu zis.
    Iata 26 de sfaturi, furnizate de Psychology Today,
    despre modalitatile prin care poti „citi” intentiile celorlalti.

    1. La inceput, realizeaza o scurta investigatie,
    pentru a sti sa diferentiezi “basmele” de relatarile adevarate.

    2. Unii incearca sa te “citeasca” printr-o simpla intrebare: “Ce mai faci?”
    3. Cand ai ocazia sa pui intrebari, analizeaza raspunsurile in amanunt.

    Fostul agent FBI Joe Navarro furnizeaza cateva sfaturi despre “citirea” oamenilor intr-un mediu de interogatoriu. Intrebarile deschise, vagi, nu functioneaza,
    deoarece persoana respectiva se incurca in cuvinte si nu poti sesiza informatiile.
    Pune intrebari care necesita un raspuns direct.
    Nu exagera. Dupa ce pui o intrebare, aseaza-te si asculta.

    4. O pozitie dominanta denota faptul ca o anumita persoana se simte superioara; cand cineva sta “cocosat”, se simte lipsit de putere.

    Pozitia interlocutorului este foarte importanta, iti spune multe despre cum se simte acesta. Daca sta relaxat, pe spate, simte ca detine controlul situatiei. Pozitiile expansive demonstreaza puterea. O pozitie chircita determina dezvoltarea stresului.

    5. Alegerea cuvintelor ofera indicii despre ceea ce vor sa spuna cu adevarat oamenii.

    Iata un exemplu de indiciu pe care fostul agent FBI retras din activitate Dr. John R. Schafer l-a identificat intr-un articol de al sau: “Am castigat inca un premiu” – Cuvantul “inca” sugereaza ca speakerul a mai castigat si alte premii. Aceasta persoana vrea sa se asigure ca alti oameni stiu ca el a castigat cel putin un premiu. Aceasta persoana are nevoie de recunostinta celor din jur, pentru a-si majora orgoliul (si increderea in sine). Unii ar putea exploata latura orgolioasa, raspunzand cu critici.

    6. Exista multe semnale ale autoritatii non-verbale, pe care sefii le folosesc.

    O pozitie ferma, plimbatul pe scena din sala de conferinte, gesturi cu mainile, pozitii expansive, sigure, deschise.

    7. Atentie la maini. Gesturile facute cu palmele in sus indica supunerea, iar cele facute cu palmele in jos indica puterea.

    8. Picioarele incrucisate denota o rezistenta si o receptivitate scazuta si reprezinta un semn rau in negocieri.

    Dintr-un numar de 2.000 de negocieri filmate de Gerard I. Nierenberg si Henry H. Calero, autorii lucrarii How to Read a Person Like a Book, nu a existat nicio secventa in care unul dintre negociatori sa aiba picioarele incrucisate.

    9. Activitatile dinamice (gesturi animate) indica interesul si nerabdarea.

    10. Trebuie sa iti cunosti mereu limitele, sa fii constient de puterea atractiei.

    Cand iti place sau nu o persoana, vei raspunde in mod diferit la complimentele sale. Fii atent la aceste raspunsuri periculoase. De asemenea, suntem atrasi de anumiti oameni, chiar si atunci cand incercam din rasputeri sa negam acest lucru.

    11. Cand o persoana isi inclina trunchiul corpului spre tine, inseamna ca este stresata.

    12. Gesturi precum atingerea fruntii sau frecarea palmelor indica prezenta stresului.

    13. Indiciile faciale ale stresului sunt: atingerea sprancenelor, inclestarea maxilarului, muscatul buzelor, incordarea muschilor fetei si ai gatului.

    14. Cand o persoana inchide ochii, pentru un moment (mai lung decat o simpla clipire), inseamna ca s-a blocat, are nevoie de un moment de respiro, in care sa se reculeaga.

    15. Lipsa contactului vizual sau clipirea excesiva reprezinta semnele minciunii – dar si semnele anxietatii; de asemenea, nu uitati ca multi mincinosi va pot minti privindu-va in ochi, o “performanta” demna de filmele de la Hollywood…

    16. Cand dispui de o baza, cauta indicii, nu simple povesti.

    Povestioarele individuale sunt diferite de baza, dar nu si eficiente. Cea mai buna tactica presupune ignorarea acestor povestioare si concentrarea asupra indiciilor.

    17. Atentie la context! Incrucisarea bratelor nu inseamna nimic, daca afara este frig.

    18. Atentie la cei care iti imita subtil gesturile si expresiile.

    Imitatia subtila poate determina o majorarea a vanzarilor si oamenii devin mai persuasivi. Daca observi ca cineva iti imita gesturile, expresiile sau chiar accentul, incearca sa para mai simpatic si sa iti vanda ceva.

    19. Alti indicatori ai deceptiei sunt imprecizia descriptiva sau vocea tremuranda.

    20. Atingerea zonei frontale centrale a gatului poate insemna ca acea persoana incearca sa se protejeze – sugereaza disconfort, mai ales in cazul femeilor.

    21. Dilatarea pupilelor inseamna ca persoana respectiva este deranjata de ceea ce vede.

    22. O respiratie zgomotoasa, sacadata, denota faptul ca persoana respectiva este stresata emotional.

    23. Pentru a iti imbunatati tehnicile de “citire” a celorlalti, invata de la copii; cum procedeaza cei mici atunci cand vor sa spuna o minciuna nevinovata?

    Jucatorii instruiti de poker studiaza comportamentul copiilor, pentru a afla mai multe informatii despre “citirea” celorlalti. Adultii invata cum sa spuna minciuni, pentru a supravietui interactiunii sociale, dar copiii nu au invatat inca sa faca asta. Ei nu stiu sa minta si fiecare minciuna este amplificata de inocenta lor. Unii mint mai bine decat altii.

    24. Cele mai multe lucruri pe care oamenii incearca sa le realizeze in viata tin de patru scopuri: sa fii cel care inspira, sa fii cel care se opune, sa fii cel care ii urmeaza pe ceilalti sau sa fii un martor.

    25. Cand “citesti” oamenii, obtine feedback despre acuratetea ta. In caz contrar, nu vei sti daca ai evoluat sau nu.

    26. Pentru a invata cum sa “citesti” mintile oamenilor, ai nevoie de timp; un exercitiu de o saptamana nu iti va folosi la nimic.

    Autor: Silviu Marian Banila
    Distribuie acest articol in reteaua de socializare preferata
    Sursa: http://www.manager.ro/articole/leadership/26-de-sfaturi-utile:-cum-poti-sa-citesti-oamenii-33007.html
    Tu, stii sa ” CITESTI ” oamenii ?
    Daca DA, spune-ne si noua SECRETUL !
    Multumesc !
    Aliosa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 29/03/2013 @ 8:51 am | Răspunde

  2. @ De la” Roryta de suflet ” ( http://roryta.wordpress.com/2013/04/04/ )
    am preluat cu copy-paste ( chiar daca nu i-am cerut in prealabil voie )
    un ARTICOL foarte interesant prin multitudinea de masaje logice transmise
    si de care trebuie musai sa tin cont :
    „Mi se întâmplă să rătăcesc pe diverse site-uri, cu precădere pe cele de cultură, texte literare, descoperiri ştiinţifice, spiritualitate, citate, poezii, picturi, magazine istorice ş.a. Le răsfoiesc, citesc câte o frază, două ori poate chiar mai mult dacă simt că subiectul mă pasionează, după care pun un semn de carte, cu gândul să mai revin, sau pur şi simplu plec definitiv. Îmi place să descopăr lucruri noi – în limita timpului liber extrem de zgârcit cu mine, din păcate – şi poposesc mai ales acolo unde simt căldura sufletească dincolo de ecran.Partea cea mai proastă (pentru mine, desigur) este că se întâmplă să-mi placă un anume subiect, devin interesată, ciulescochii, mi-i rotunjesc şi măresc corespunzător, apoi încep cititul asiduu. Bunăoară, în seara asta am dat peste un articol interesant, scris de cineva – nu are importanţă cine, unde se scria despre citate şi formele de dragoste pe care le cunoaşte omenirea. Mi-am oprit privirea curioasă, dar am plecat repede. Chichiţa mea veşnică mi-a stricat seara, m-a făcut să închid fereastra repede şi aproape că mi-a fost ciudă pe mine. Nu suport greşelile elemnetare de gramatică sau ortografie. Probabil ţine de paranoia, de un fel de ţâcneală precoce, nu ştiu ce să mai spun.Care e problema dacă omul mai greşeşte?În fond, nimeni nu e perfect. Corect, dar uite că astfel de erori determină pe unii să se întoarcă din drum şi să părăsească spaţiul virtual respectiv, deşi e posibil să fie un subiect inteligent, demn de remarcat. Păcat! E ca şi cum te îmbraci cu o rochie albă de mătase, dar constaţi că, din loc în loc, cusăturile nu sunt duse până la capăt. Nu-i aşa că n-o mai cumperi?Sunt unii care dau copy-paste la diverse articole, fără să le treacă prin filtrul mental, fără să le discearnă cumva, fără să le pese, ci doar de dragul de a umple pagina aiurea. În astfel de cazuri intervin comentatorii care, după ce bălăcăresc autorul cu tot soiul de injurii, ajung să se spurce între ei atât de tare, că nu mai ştii nici măcar despre ce era vorba iniţial în acel articol. Mi s-a întâmplat nu o dată să citesc, de exemplu, un articol despre bacalaureat, despre Ministerul Învăţământului sau despre grevele profesorilor etc. Încep comentariile, la început mai domestice, apoi din ce în ce mai nărăvaşe, pentru ca în final, să se ajungă la înjurături pe şleau (dezactivate de cele mai multe ori de moderatorii sau administratorii site-urilor respective) unde se trimit unii pe alţii la origine, se fac direcţionări vădite la neuronii lipsă de o parte şi de alta, se leagă de neamul adversarului până-n trecut la Adam şi Eva sau invers, de la maimuţă încoace. În mijlocul unor astfel de scandaluri internaute, când se mai găsesc câte doi-trei-patru care îşi aruncă ofense şi suduieli, apare un altul care postează repede-repede un comentariu fără nicio legătură cu speţa: „Vând tractor marca Massey Ferguson 3645, 145CP, 1994”. Să te tăvăleşti pe jos de râs şi altceva nimic! Logic, fazele astea mă destind, îmi aduc involuntar pe buze un zâmbet larg şi trec mai departe.Legat de diverse articole citite pe Internet, am constatat că e greu să răzbaţi în lumea literară, fiindcă toţi, dar absolut toţi sunt teribil de talentaţi. Românul ştie de toate: să fie electrician, instalator, inginer, economist, mecanic auto, doctor şi – de ce nu? – critic literar la nevoie. Dacă te duci pe un site de literatură, observi că toată lumea scrie. Bine, bine, am înţeles şi asta. Toţi scriu. Dar, dacă toţi scriu, atunci cine mai citeşte? Evident, nimeni. Nimeni nu mai citeşte pe nimeni, fiindcă cei mai mulţi sunt prea ocupaţi să scrie, ca să mai şi citească. Tocmai de aceea se uită noţiunile elementare de gramatică, ortografie, citire clară a limbii române, exprimare greoaie sau adevărate împiedicări în cuvinte. Ca să nu mai amintesc că sunt foarte puţini care ştiu cu adevărat CÂND anume să folosească o virgulă sau CÂND anume să nu o scrie. Nu pui o virgulă acolo unde-ţi trăsneşte ţie pe chelie! Virgula are şi ea rolul ei chiar dacă e infimă, iar din acest motiv de cele mai multe ori este omisă. Apoi mai sunt şi unii care nu numai că nu ştiu să scrie, dar se mai simt şi lezaţi dacă încerci timid să le atragi atenţia. Tu eşti cel care „te dai deştept”, „îţi dai aere” de mare vedetă, as în domeniul ortografiei etc. Şi, la urmă, te trezeşti că ai frigiderul plin de carne până la sfârşitul anului. Dar tot e bine, doar aşa să mai poţi avea friptură de sărbători. Părerea mea este că un text ar trebui verificat, revizuit, nu publicat la voia întâmplării, postat la plesneală, pentru a atrage pe cei mai slabi de inimă. Păcat de limba noastră română că este atât de deformată astăzi, că nu se mai ţine cont de reguli, că se „mircuieşte” pe teze, la testări sau examene chiar. Şi cei mai mulţi nici măcar nu sunt deranjaţi de asta… De ce oare?” .
    PS!
    Multumesc Roryta pentru inteleptele sfaturi !

    Daca te-ai suparat ca am preluat ARTICOLUL spre TINERE MINTE si INDREPTARE GRABNICA personala,
    scuza-ma si spune-mi sa-l STERG !!!
    Cu stima si respect,
    Aliosa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 09/04/2013 @ 6:01 pm | Răspunde

  3. @ ALL !!!

    Azi dimineata cand am deschis INBOX-ul ,
    am gasit printre alte mesaje si doua de la WordPress.com
    prin care ma anunta ca la doua articole
    am primit semnul ” IMI PLACE ” ! 🙂
    Cum am facut si pana acum, fac si voi face , am intrat imediat la expeditor
    sa-i multumesc macar printr-un LIKE …………….
    Ajungand acolo, ziua mi s-a parut mai calda si mai senina
    iar cele citite m-au indemnat sa meditez profund asupra
    CITATELOR ( maximelor ) adunat cu grija sie migala de
    ” Angela Insula Ekklesia ” si postate spre stiinta si curiozitatea tuturor
    persoanelor ce ajung cu privirea pe aceea grozava pagina .
    Fara a-i cere in prealabil acordul ca nu-i cunosc adresa de e-mail,
    mi-am permis sa le ” extrag ” de acolo si sa le postez aici
    spre a ajunge mai repede la ele cu gandul si lucrarea .
    Cuvintele mele de multumire sunt sigur fara valoare dar lucrarea inceputa
    va fi apreciata cum se cuvine de Dumnezeu, autoare si persoanele
    care vor ajunge cu cititul si pe aici !!!:) 🙂 🙂
    CITATE minunate ce nu trebuie UITATE .
    dar de le CITESTI si nu le INTELEGI ,
    degeaba le-ai CITIT !!! 🙂 🙂 🙂

    @ Unii, au impresia că totul se învârte în jurul lor,
    se văd victime şi se plâng că sunt răniţi uitând că
    şi ei la rândul lor au rănit pe alţii.
    Iertarea şi iubirea au întotdeauna două sensuri, nu un singur sens.

    @ Înainte să judeci o persoană, încearcă să o înţelegi,
    să te pui în locul ei şi să te rogi pentru ea.

    Sursa: http://www.insulaekklesia.ro/

    @ Bârfele sunt ca nişte pietre cu care arunci în cineva
    fără să te gândeşti că ele se vor întoarce împotriva ta.

    @ Unii oameni pot să îţi distrugă reputaţia, să te bârfească, să te umilească dar,
    nu îţi pot distruge sufletul şi nu îţi pot fura mântuirea.

    @ Dacă ceva sau cineva te-a supărat,
    cauta pe calea păcii să îţi rezolvi problema, nu pe la spate, prin bârfe.

    @ Cel mai urât lucru este să vorbeşti (de rău) familia altuia.
    Bună sau rea, e familia lui!

    @ Lasă trecutul în urmă ca să te poţi bucura de prezent.
    Crede în viitorul tău şi fă pace cu tine şi cu cei din jur.

    @ Nu suntem perfecţi dar, aceasta nu înseamnă că trebuie să ne arătam cu degetul.

    @ Nu caracteriza o persoană după vorbele altuia căci sunt destui oameni invidioşi,
    bârfitori, răutăcioşi care nu au realizat nimic toată viaţa decât să împrăştie venin în stânga şi-n dreapta.

    @ Adevărul nu este decât pentru cei care vor să îl audă.

    @ Dumnezeu nu este un Tată aspru care să ne pedepsească imediat,
    ci este un Tată iubitor care ne cheamă la El prin dragoste şi răbdare.

    @ Dumnezeu este cu noi chiar şi atunci când o luăm pe alte drumuri,
    neplăcute Lui dar, El doreşte ca noi să mergem pe drumul Lui, nu, El pe al nostru!

    @ Dumnezeu este departe de ceea ce ne imaginăm noi; noi, fiind limitaţi în gândire şi exprimare.

    @ Dumnezeu ne-a dat la toţi un talant: timpul. Ce facem şi cum lucrăm cu el?!

    @ Unii oameni complică lucrurile simple în loc să le simplifice pe cele complicate, care e mult mai uşor.

    @ Cand esti decis sa schimbi ceva bun in viata ta, prima carte care te poate motiva este Biblia,
    Cartea vietii, Cartea care schimba si a schimbat milioane de vieti.

    @ Ce este omul? O enigmă greu de descifrat uneori chiar de el insusi si poate nici nu e necesara descifrarea.

    @ Cea mai buna metoda ca sa ii cunosti sau ca sa ii testezi pe oameni este
    sa ii lasi sa isi dea pe fata bunatatea sau rautatea din ei.

    @ Nu te culca pana nu asculti mesajul lunii.
    Asa cum soarele iti vorbeste zilnic de un Creator minunat asa si luna are un mesaj pentru tine.

    @ ” Nu conteaza cat esti de aproape sau de departe de tinta ta ci conteza sa nu renunti NICIODATA ,
    sa mergi inspre ea cu orice pret, plin de speranta si credinta ” !!! 🙂 🙂 🙂

    @ La intrebarile importante exista raspunsuri simple.
    Daca nu ai gasit raspuns la intrebarile tale inseamna ca ele nu erau asa de importante.

    @ Uneori ca sa multumesti nu trebuie sa ai multe motive,
    este de ajuns ca esti in viata
    caci viata este un dar minunat de care trebuie sa inveti sa te bucuri.

    @ Azi si acum e timpul hotararilor bune.
    Maine nu e ziua noastra.
    Maine poate fi un vesnic prea tarziu.

    @ Impaca-te cu tine insuti si increde-te in Domnul Dumnezeu.

    @ Nu renunta.Orice renuntare e o pierdere.

    @ Vei reusii daca iti doresti cu adevarat.

    @ Nu lasa nimic si pe nimeni sa iti strice ziua de azi
    caci poate cel care iti strica ziua, nu mai poate sa ti-o repare.

    @ Nu-ti pierde credinta si speranta nici chiar in cea mai intunecata noapte
    caci ele sunt aripile tale care te vor duce departe, da, foarte departe.

    @ Dacă ai înţeles că Nimic nu-i la voia întâmplării,
    atunci ai inţeles una din marile taine ale vieţii.

    @ Sa veghem cu rabdare si dragoste ca sa ne spunem doar vorbe frumoase
    caci scurt este timpul cat vom fi impreuna pe acest Pamant.:) 🙂 🙂

    @ Când prietenii te părăsesc, nu uita că sunt doar oameni şi nimic mai mult.
    Oricum, prietenii adevăraţi rămân.
    Ei sunt îngerii din cer trimişi de Dumnezeu ca să fie totdeauna cu tine.

    @ Cine îşi umple braţele de bani, îşi goleşte inima de bucurie.

    @ Cred că cel mai minunat lucru este să rămânem în Harul Său
    indiferent de lucrurile exterioare, trecătoare şi fără valoare.

    @ Cea mai frumoasă zi de bucurie e ziua când două inimi se unesc pentru TOTDEAUNA.

    @ Chiar dacă ar fi să te părăsească toţi şi să rămâi singur(a) pentru cauzele în care crezi totuşi,
    nu renunţa la ele căci, dacă ele vor fi după inima lui Dumnezeu, nu vei rămâne singur ci,
    vei rămâne cu Dumnezeu şi aceasta îţi va fi suficient.:) 🙂 🙂

    @ Dacă te vezi omidă şi crezi că totul se termină, că nimic nu are rost, că nu vei reuşi,
    atunci, cu ultima picatură de putere divină,
    fă o rugăciune CELUI care te-a creat şi te iubeşte, înalţă-te şi devii, fluture .

    @ Citeste corect indicatoarele vietii daca vrei sa ai un final fericit .

    @ Nu răspunde tuturor provocărilor.
    Fă-i pe oameni să înţeleagă că timpul tău e mult mai preţios decât „prostiile lor ”

    @ Cel mai frumos om e cel care nu isi trambiteaza bunatatea si nu isi arata frumusetea
    ci o dovedeste prin faptele facute in ascuns, nu de ochii lumii ca sa fie apreciat si laudat

    @ Du-te inainte cu puterea pe care o ai.

    Timpul e prea pretios si prea scurt ca sa mai poti privii inapoi.
    Tine-ti drumul tau indiferent de cati iti vor alerga in fata din sensul opus.
    Nu te uita la ei, nu te oprii cu ei si nu le urma initiativa.
    Nu te desconsidera si nu uita cine esti .
    ESTI FIU DE REGE care vei mostenii cerul.
    Esti rascumparat cu un pret asa de mare.

    Sursa :
    http://www.resursecrestine.ro/maxime/index-autori/angela-insula-ekklesia

    PS !
    Sus , pe sursa indicata ,
    sunt 146 de CITATE ( maxime )
    dar azi am extras doar pe cele
    mult mai sus publicate !!! 🙂 🙂 🙂
    Toate cele bune
    la voi ce-ajungeti pe-aici, sa se-adune !
    Toate cele rele,
    pe cap sa se spele
    cei hapsani si ipocriti
    si cei care ne barfiti !!! 🙂 🙂 🙂
    Aliosa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 08/02/2014 @ 7:53 am | Răspunde

  4. Ador articolul dv.
    Este complet documentat si foarte interesant.
    Am gasit aici o colectie de lectii demne de urmat!
    Multumesc!
    Duminica frumoasa !

    Apreciază

    Comentariu de Mari — 19/06/2016 @ 7:20 pm | Răspunde

    • Buna dimineata Mari !

      Iar eu iti multuesc pentru vizita, interes fata de cele postate cat si pentru cele semnalate pe cale privata ! 🙂
      NU stiu DE CE se intampla ceea ce se intampla dar, din respect si prietenie fata de domnia ta,
      voi face ceva sa fie OK ! 🙂
      O zi de JOI cat mai frumoasa dar musai si racoroasa ! 🙂
      Cu simpatie,
      Aliosa.

      Apreciat de 1 persoană

      Comentariu de Aliosa — 23/06/2016 @ 10:34 am | Răspunde

      • PS !
        Am vrut ca prin COPYY -PASTE sa postez pe blogul tau articolul de fata dar,
        spre surprinderea mea,NU am dat de tine …………..
        Raspunsul de la motorul de cautare Google, a fost :

        – ” testblog.wordpress.com is no longer available ” 😦 😦 😦

        Imi pare rau.
        Aliosa.

        Apreciază

        Comentariu de Aliosa — 23/06/2016 @ 10:49 am | Răspunde

  5. Buna ziua Aliosa,

    Ce idee frumoasa!

    Intradevar blogul testmariwordpress a fost sters. Dar „Geamantanul de sabloane” in limba romana este inca accesibil : https://geamantanuldesabloane.wordpress.com/

    Cred ca comentariul dv s-ar potrivi foarte bine pe aceasta pagina : https://geamantanuldesabloane.wordpress.com/2016/04/16/negativ-contra-positiv/

    Multumesc inca o data pentru initiativa dv, pentru efort si pentru creativitatea pe care o impartiti cu noi. O sa mai revin pe blogul dv. Gasesc aici multe informatii utile.

    Sunteti un om formidabil si ma bucur ca am avut sansa sa va intalnesc.

    Mult succes !

    Mari

    Apreciază

    Comentariu de Mari — 23/06/2016 @ 11:13 am | Răspunde

    • Ma bucur din toata ❤ ca am facut ceva bun si pe ziua de astazi 23 iunie 2016 ! 🙂
      Acum pot pleca cu sufletul impacat s-o conduc pe ultimul ei drum, pe o prietena de familie ,
      decedata in urma unui atac cerebral fulgerator……, Dumneze s-o odihneasca in PACE ! 🙂
      Te astept cu drag si respect pe modestul meu blog ! 🙂
      Multumesc frumos pentru aprecieri ! 🙂
      Mult succes si tie Mary ! 🙂
      Cu stima si simpatie,
      Aliosa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 23/06/2016 @ 11:37 am | Răspunde

  6. Toate condoleantele mele…
    Sunt alaturi de dv chiar daca numai virtual.
    Curaj!

    Apreciază

    Comentariu de Mari — 23/06/2016 @ 11:43 am | Răspunde

    • Multumesc frumos Mari !
      Dumnezeu sa te ocroteasca mereu si sa-ti indeplineasca toate dorintele ! 🙂
      Alioșa .

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 23/06/2016 @ 11:57 am | Răspunde

  7. @ ALLL !!!

    Alioșa 🙂

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 20/05/2017 @ 10:39 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.