Alioşa ” File de Jurnal ”

19/02/2024

Afinele , izvor de sănătate și plăcere gustativă .

Filed under: generale — Aliosa @ 9:07 am

Afinul este un arbust cu flori care produce fructe de padure de culoare albastru spre violet.
Afinele au un diametru între 5 și 16 mm și au o coroană răspândită în partea de jos.
La început sunt verzi și apoi se schimbă în albastru-violet pe măsură ce se coacă.

Afinele sunt fructele de pădure cu cei mai mulți nutrienți.
O cană cu 150 de grame de afine conține:
4 grame de fibre, 24 % vitamina C, 36% vitamina K , 25% mangan, 25% , din alți nutrienți.
Boabele afinelor conțin aproximativ 85% apă iar o cană întreagă cu afine ,contine doar 84 de calorii, cu 15 grame de carbohidrati.
Afinele au cel mai mare efect antioxidant dintre toate fructele și legumele consumate în mod obișnuit.

Afinele reduc deteriorarea ADN-ului, care
poate oferi protecție împotriva îmbătrânirii și a cancerului
Daunele oxidative ale ADN-ului fac parte din viața de zi cu zi. Se pare că apare de zeci de mii de ori pe zi, în fiecare celulă a corpului nostru
Deteriorarea ADN-ului face parte din motivul pentru care îmbătrânim și joacă, de asemenea, un rol important în dezvoltarea unor boli precum cancerul.
Deoarece afinele conțin atât de mulți antioxidanți, ele pot ajuta la neutralizarea unora dintre radicalii liberi care ne afectează ADN-ul.

Daunele oxidative nu se limitează la celulele și ADN-ul nostru.
Ele constituie o serioasă problemă atunci când lipoproteinele noastre circulante de tip LDL (colesterolul „rău”) se oxidează.
De fapt, oxidarea LDL este o etapă crucială în procesul bolii cardiace.


În concluzie :


antioxidanții din afine par să protejeze lipoproteinele LDL (colesterolul „rău”)de daune oxidative daune care reprezintă un pas crucial pe drumul către bolile de inimă.

Afinele pot scădea tensiunea arterială


Afinele au efecte benefice semnificative asupra persoanelor cu hipertensiune arterială (un factor de risc major pentru unele dintre principalele cauze de deces ).
Persoanelor obeze cu risc crescut de boli cardiovasculare pentru a scădea tensiunea arterială trebuie
să consume zilnic , timp de opt săptămâni câte 50 de grame de afine .

Afinele pot ajuta persoanele cu diabet și preveni bolile de inima
Pe scurt, consumul regulat de afine poate ajuta la prevenirea unui atac de cord.

Afinele pot ajuta la menținerea sănătății creierului și îmbunătățirea memoriei. Stresul oxidativ poate accelera procesul de îmbătrânire a creierului, care are efecte adverse asupra funcției creierului.

Antioxidanții din afine tind să se acumuleze în părți ale creierului care sunt esențiale pentru inteligență.

Cu alte cuvinte , antioxidanții din afine au mari beneficii pentru creier.

Ele ajută la îmbunătățirea funcției creierului și la prevenirea declinului cauzat de vârstă.

Antocianinele din afine pot avea efect antidiabetic.Afinele nu conțin la fel de mult zahăr în comparație cu alte fructe.O cană (150 de grame) de fructe de pădure este echivalentă cu un măr mic sau cu o portocală mare.

Substanțele bioactive din afine compensează toate efectele nefavorabile ale zahărului asupra nivelului de zahăr din sânge.

Mai pe înțelesul tuturor,afinele ajută la creșterea sensibilității la insulină și la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Substanțele din afine sunt ideale pentru combaterea infectiilor urinare. Sucul de afine poate ajuta la prevenirea unor tipuri de infecții urinare .

Afinele conțin substanțe care împiedică anumite bacterii să se atașeze de peretele tractului urinar. Acest lucru poate fi util în prevenirea infecțiilor tractului urinar.

Consumul de afine împiedică deteriorarea musculară după antrenament intens. Antrenamentul intens poate duce la dureri musculare și oboseală. Acest lucru este parțial alimentat de inflamația locală și stresul oxidativ din țesutul muscular. Un supliment de afine poate reduce daunele la nivel molecular, ceea ce poate minimiza durerea și poate scădea performanța musculară.

Un lucru este cert :

afinele sunt extrem de sănătoase și hrănitoare iar faptul că sunt dulci,colorate și foarte gustoase atât proaspete, cât și congelate, este un atuu în plus pentru a fi consumate.

Pe malul Dunării bătrâne , afinul lipsește cu desăvârșire din culturile teleormănenilor ! 😦

Cu toate acestea , personal ,

chiar dacă prețurile sunt exorbitante ,

cumpăr afine de la ” șmecherii piețelor ”

căci , nu-i așa,

sănătatea este mai presus de toate !!! 🙂 🙂 🙂

5 comentarii »

  1. Sereno inizio di settimana

    Apreciat de 1 persoană

    Comentariu de newwhitebear — 19/02/2024 @ 7:32 pm | Răspunde

  2. ALLL !!! 😦 😦 😦
    Rămân neplăcut surprins ca la patru zile de la publicarea articolului despe afine să constat că una lume virtuală, și mă refer aici la persoanele care au dat ” like” să nu lase un mic comentariu ! 😦
    Ca atare, propun spre analizare și eventual comentare , metoda personală de detoxifiere a bătrânului meu organism .

    La ora cinci și treizeci de minute când m-am dat jos din pat ca pe vremea când eram elev al
    Liceului Militar ” Ștefan cel Mare ” din frumoasa și fascinanta bucovină

    Am fost și EU acolo, în frumoasa și fascinanta BUCOVINĂ !!!


    am băut o cană cu apă caldă în care am adăugat câte o linguriță cu miere de albine ( nu polifloră) , oțet de mere , ghimbir și lămâie , după care , timp de 30 de minute nu am mâncar și nu am băut nimic ! 🙂
    Apoi , am mâncat cele pregătite pentru micul dejun și care au constat din un ou fiert tare amestecat cu o salată de roșii, castraveți și ardei gras, după care am plecat în oraș spre a parcurge în ritm alert ca pe vremea când eram student la
    Școala Militară de ofițeri activi ” Nicolae Bălceascu ” din Sibiu

    A 40-a ANIVERSAREA A ABSOLVIRII SCOLII MILITARE DE OFITERI DE GENIU !


    după gustarea de la ora 10:45 ( ca pe vremea când erm elev la liceul militar)
    La ora 10:45 ca pe vremea când eram elev la liceul militar , am băut o ceașcă mare cu ceai de tei și un pahar cu suc făcut de mine dintr-un măr verde din mărul plantat de mine în urmă cu vreo zece ani , zeama de la o lămâie mijlocie, o linguriță de ghimbir, una de oțet de mere,
    am dat prin blender o jumătate de rădăcină de țelină , doi castraveți de mărime mijlocie, două legături de pătrunjel verde, proaspăt și vreo 15 frunze de spanac ,toate cumpărate de la un fermier cunoscut ce cultivă în grădina din spatele casei , legume, zarzavaturi , verdețuri și multe altele .
    Persoanele care vor pune în practică cele sus postate , se vor simți mult mai bine în ziua respectivă 🙂 iar dacă rețeta se va repea o săptămână întrega , organismul va fi complet detoxifiat !!!! 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 23/02/2024 @ 8:06 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.