Alioşa ” File de Jurnal ”

29/05/2011

SERBĂRILE DUNĂRII la TURNU MĂGURELE !

Filed under: jurnal — Aliosa @ 9:17 am

Această prezentare necesită JavaScript.

TURNU MĂGURELE, orasul ampalsat pe malul stâng al bătrânului fluviu DUNĂREA (  al doilea fluviu ca dimensiune in Europa după Volga ) cunoscut incă de pe vremea romanilor dar atestat documentar din februarie 1836 de pe vremea domnitorului Alexandru Ghica, este orasu-n care, trenu-ntoarce de trei ori pe zi ca să ducă si  s-aducă putinii muncitori ce mai lucrează la fostul mare combinat de ingrăsăminte chimice altădată mândria judetului si-a tării, tăranii din imprejurimile orasului cu zarzavaturi, legume, fructe si tuică cu zeci de gusturi si arome, ce-si asează meticulos marfa pe trotuarele străzilor ca să nu plătească taxa de piată, precum si pe functionarii si dascălii ce merg si se intorc zilnic de la posturile lor din satele judetului, serbează  in fiecare an,la inceputul verii, ZILELE ORASULUI si ale DUNĂRII . Anul acesta, pregătirile au inceput incă de la jumătatea lunii mai iar prin grija primarului  orasului,  domnul profesor NICOLAE MOHANU,  cei cu atributii in acest domeniu, au schimbat complet fata PARCULUI MUNICIPAL prin inlocuirea vechilor bănci , uzate , decolorate, cu stinghii lipsă sau chiar rupte, cu altele noi, confortabile si mai sigure , au toaletat pomii si gardurile vii, au văruit bordurile , vopsit trecerile de pietoni si au plantat pe intreg bulevardul INDEPENDENTEI multe , multe flori frumoase produse chiar in pepiniera locală si atârnat de stâlpii fosti odată  de iluminat si nu numai, zeci de ghivece cu flori multicolore si  au amplasat două frumoase porti rustice la intrarea in părculetul unde-i amplasată statuia eroului teleormănean TUDORICĂ DOROBANTUL, căzut in războpiul  din 1877-1878 pentru cucerirea INDEPENDENTEI  DE STAT  a ROMÂNIEI.  Fata orasului s-a schimbat in bine nu numai datorită  realizărilor pe linia infrastructurii ci si prin venirea din toate colturile tării a unor mesteri artizani si mici comercianti cu mărfuri si obiecte dintre cele mai variate , a unor utilaje pentru distractia copiilor si nu in ultimul rând a unor adevărate bucătării rulante  pentru preparat fripturi la grătar, mici, popcorn, inghetată, gogosi, produse de patiserie si nelipsitele dozatoare de bere ce te indemnau să stai pentru o clipă in terasele adhoc amplasate in PARCUL  CENTRAL MUNICIPAL . Ca bucuria turnenilor să fie completă, in ziua premergătoare ( 26 mai ) SERBĂRILOR DUNĂRII si ORASULUI  in foaierul Teatrului Municipal  „ FLACĂRA” ,a avut loc vernisajul EXPOZITIEI de pictură si sculptură in lemn si coloane rombos si măsti  cu intrare liberă si-n  zilele următoare, prin grija personală a pictorilor  Elena Nona Stuparu,Florin Lungu,Ovidiu Orbesteanu,Dumitru Negru,Maria Sacerdoteanu si Petre Bucă, nominalizati in ordinea expunerii lucrărilor si a sculptorului  in lemn  Mitică Misu .

In perioada 27-28 mai 2011 , pe un timp superb care a tinut să răsplătească efortul organizatorilor si să aducă zâmbetul pe fata turnenilor dar si să-i scoată din casele lor , prin grija Consiliului Local al Municipiului TURNU MĂGURELE , s-au desfăsurat „ ZILELE MUNICIPIULUI ” si ” SERBĂRILE DUNĂRII” intr-o atmosferă de entuziasm general si cu o participare numeroasă atât la manifestările organizate cât si ca număr de vizitatori si spectatori veniti si din imprejurimile orasului. Nu o să intru in detalii ( las imaginile să vorbească ) ci doar o să specific faptul că locatia desfăsurării tuturor manifestărilor a fost PARCUL MUNICIPAL si Bulevardul INDEPENDENTEI iar concursurile si probele desfăsurate au fost:

a) Concurs desene pe asfalt .

b)Concurs role junior.

c)Concurs table si rummy.

d)Concursuri sportive in scaun rulant.

e)Concurs interactiv„ câstigi in 15 secunde ”.

f)Concurs „ dansez pentru tine ” .

g)Concurs de atletism, fete, băieti, diferite distante.

h)Concurs sah.

i)Concurs role senior.

j)Concurs „ Turnenii au talent ” !

k)Concurs baloane.

l)Concurs „ câstigi in 15 secunde ” ,

urmate de premierea câstigătorilor  , cântece  si voie bună. Si astfel , turnenii au mai uitat pentru câteva zile de frământările legate de criză, recesiune, lipsa locurilor de muncă, sărăcie si seceta ce stă să vină peste Lunca DUNĂRII  iar mie, mi-a dat posibilitatea să fotografiez cele mai importante momente ale bogatului program si să le postez in slideshow-ul atasat la acest post, pentru domniile voastre, distinsii mei vizitatori si comentatori, multi deja consacrati pe modestul meu blog prin comentariile făcute la alte articole iar altii  ce vor veni si pe care-i astept cu respect  să vadă si părtile bune nu numai pe cele rele din orasul de pe malul DUNĂRII. Pentru domnul ADRIAN ( buceginatura2000) imi face o deosebită plăcere să-l anunt că in slideshow-ul de fată am postat si câteva imagini cu statuia lui TUDORICĂ DOROBANTUL , special pentru domnia sa .

Cu precizarea că nu am postat toate momentele din cauza numărului lor  foarte mare si că eu sunt un simplu fotograf, un  amator ce urmăresc doar ca timpul să mi-l petrec mai frumos si-n acelasi timp să comunic cu cât mai multi internauti, inchei spunându-vă că vă astept cu drag si respect pe toti care deja mă cunoasteti si nu numai, in casa mea virtuală să vă delectati privirea cu aspecte de la „ Zilele Municipiului TURNU MĂGURELE ” si Serbările DUNĂRII ” !

Cu deosebit respect pentru toti vizitatorii si comentatorii, Alioșa.

83 comentarii »

  1. Imi place ca exuberanta te copleşeşte la aceste evenimente. Bănuiesc ca eşti teleormănean de obârşie.

    Apreciază

    Comentariu de popateapa — 29/05/2011 @ 10:05 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Bună ziua prietene !
      Nu sunt de obârsie teleormănean ! Am fost insă adoptat de meleagurile PĂDURII NEBUNE incă din septembrie 1972 când proaspăt absolvent al Scolii Militare de Ofiteri Activi „ NICOLAE BĂLCESCU ” din SIBIU am fost repartizat la cerere la Regimentul 2 Pontonieri „ EFTIMIE CROITORU” in garnizoana TURNU MĂGURELE unde mi-am desfăsurat activitatea până in august 2001 când am solicitat trecerea in rezervă ,cu două mari intrerupei : 1982-1984 ca ofiter la o unitate de reparat utilaje de geniu pentru construirea MAGISTRALEI ALBASTRE „ Canalul DUNĂRE -MAREA NEAGRĂ in prima parte si-apoi ca loctiitor al comandantului aceleiasi unităti pentru logistică si , 1985-1987 când am fost student la ACADEMIA MILITARĂ , Facultatea de Comandă si Stat Major, arma GENIU , la Bucuresti )
      Cum după trcerea in rezervă ( iesirea la pensie ) m-am hotărât să-mi petrec restul vietii in orasul de pe malul stâng al DUNĂRII bătrâne, mă consider ( si cartea de identitate confirmă ), teleormănean si turnean. Dar nu pentru acest motiv scriu si postez despre TURNU MĂGURELE ci pentru faptul că-mi place si doresc ca lumea să afle si lucruri bune despre urmasii lui ZAHARIA STANCU si MARIN PREDA , nu numai pe cele rele. Iti multumesc pentru vizită si intrebare si-ti doresc o duminică cât mai plăcută in compania celor dragi tie.
      Cu prietenie, Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 29/05/2011 @ 10:38 am | Răspunde

  2. Ce-mi plac orasele in sarbatoare! Ce-mi plac oamenii care, cu acest prilej, lasa toate grijile deoparte si petrec de parca ar fi ziua cuiva drag. Si eu ador Braila de ziua ei. Parca tot ce e rau curge in ziua aceea, pe nesimtite, pe valurile minunate ale Dunarii. Salutari Dunarii tale.

    Apreciază

    Comentariu de Cati Lupaşcu — 29/05/2011 @ 10:58 am | Răspunde

    • @ Cati,
      Si mie imi plac orasele si chiar si cele mai mici cătune in zilele lor de sărbătoare. Cuprins de nostalgia anilor trecuti când, de hramul satului meu si-a celo din jur petreceam cele mai frumoase clipe ale coplilăriei si adolescentei mele, măam hotărât acum la ceas târziu de bătrânete să imortalizez cu modestele mele posibilităti intelectuale si materiale, aspecte de la sărbătorile religioase si cultural-sportive din orasul care, ca si majoritate localitătilor din tară, suferă din cauza multor neajunsuri si nedreptăti impuse de vremurile in care trăim .Ai mare dreptate când afirmi că „ parcă tot ce e rău curge in ziua aceea , pe nesimtite, pe valurile minunate ale Dunării ” !Ca unul care am sfredelit cu privirea până si gândurile oamenilor participanti la SERBĂRILE ORASULUI si ale DUNĂRII, am constatat chiar si pentru doar o clipă că, oamenii s-au lăsat furati de ceea ce vedeau si li se ofereau de către comerciantii dornici să-si vândă marfa , bucătarii de toate genurile de preparate să câstige cât mai multi bani, concurentilor si organizatorilor manifestărilor pline de suspans si voie bună si au uitat de grijile ce uneori greu mai apasă pe umerii lor. DUNĂREA, de-ar avea grai, multe ne-ar spune dar asa, tace linistită si curge lin la vale dinspre mine spre tine ducând cu ea si bucuriile dar si necazurile oamenilor. Salutări si Dunării tale stimată Cati !
      Cu respect, Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 29/05/2011 @ 11:34 am | Răspunde

  3. […] femeie de din Cuxhaven a murit , vineri dimineaţă, într-un spital Bremen,în urma unei   infecţii cu agentul patogen EHEC. Infecţia a fost deja dovedită de analizele de laborator.De asemenea a […]

    Apreciază

    Pingback de EHEC atac terorist sau , o boală cunoscută de decenii ce încearcă să destabilizeze unele economii, in perioadă de criză « Popateapa's Blog — 29/05/2011 @ 11:12 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      E.COLI, este o BACTERIE cunoscută de ani buni dar care nu a fost mediatizată decât sporadic si in functie de interesele financiare ale unora sau altora. Când la noi s-a vrut să mâncăm numai carne de vită din import ca să câstige VACILE de importatori ahtiati după câstiguri usoare si evaziune fiscală, s-a spus că VACILE noastre au febră aftoasă, când s-a vrut să mâncăm carne de porc din import ca să-si rotunjească veniturile PORCII , s-a spus că PORCII nostri sunt infestati cu AH1N1, când s-a vrut ca GĂINARII să facă bani nemunciti, s-a spus că GĂINILE noastre au gripa aviară samd ! Asa si acum cu E.COLI ! De invidie că SPANIA este CAMPIOANA EUROPEANĂ si MONDIALĂ la FOTBAL iar FC BARCELONA câstigătoarea LIGII CAMPIONILOR, frustratii, bagă la inaintare bacteria E.COLI ca să nu mai mănânce nimeni CASTRAVETI din SPANIA !
      Mai tii minte episodul cu TEO actorul ce a decedat in cauza unor afectiuni la plămâini si cei interesati au spus că a decedat din cauza virusului AH1N1 ? De ce ? Ca să se vândă VACCINUL pentru AH1N1 ce-a adus câstiguri fabuloase unora ! Eu nu m-am VACCINAT si sunt bine mersi si acum !
      O săptămână cu mari realizări iti doresc !
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 30/05/2011 @ 7:40 am | Răspunde

  4. Am intrat pt prima oara pe blogul tau si ma bucur sa aflu mai multe despre tine si oras. Chiar nu stiam nimic despre urbe! Salutari din Bucuresti de pe malurile batranei Dambovite! Si la noi, primarul Oprescu a anuntat reparatii de vara ale strazilor care dupa cum stii si tu, se tot fac dar nu tin. Acum se desfasoara la noi targul de carte bookfest la Romexpo si cum sunt un mare amator de evenimente mondene, culturale si muzicale, il voi vizita si astazi. Numai bine iti doresc si observ o anume alianta in cuget si simtiri a bloggerilor dunareni ( tu, Cati si Oana ).

    Apreciază

    Comentariu de jean — 29/05/2011 @ 12:55 pm | Răspunde

    • @ Jean ,
      Bine ai venit pe blogul meu ! Iti doresc din inimă SEDERE CÂT MAI LUNGĂ si comentarii cât mai plăcute si folositoare tutoror celor ce le citesc.Mă bucur , sincer, că esti amator de evenimente mondene , culturale si muzicale si mai ales că participi la târgurile de carte. Din păcate, in orasul de pe malul DUNĂRII nu am văzut nici un târg de carte desi sunt mare amator de cărti bune . Când vine câteodată CARAVANA ziarului …… cu cărti, dau fuga si cumpăr tot ce n-am si-mi place. Da, ai observat bine aceea apropiere in cuget si-n simtiri la noi, bloggerii, cei asezati prin voia destinului si a lui Dumnezeu pe malurile DUNĂRII străbune. Lucrul cel mai important care ne apropie insă cel mai mult este RESPECTUL reciproc si limbajul decent in dialogul nostru virtual si nu in ultimul rând, dragostea si iubirea de frumos si semenii nostri . Dar nu numai cu bloggerii de pe malul DUNĂRII am afinităti in varii domenii ci si cu toti cei care postează teme de interes general si dau dovadă de demnitate si bună crestere in tot ceea ce spun si răspund. Din teama sinceră de a nu uita pe cineva, nu o să nominalizez pe nimeni dar, dacă domnia ta vrei să-i cunosti, e foarte simplu : citeste-le comentariile si intră pe blogurile lor .
      Din inimă , la fel iti doresc si eu : numai bine si sănătate !
      Te mai astept !
      Cu respect, Aliosa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 29/05/2011 @ 1:12 pm | Răspunde

      • @ Jean,
        Dacă ai fost la târgul de carte, cu sigurantă ai luat si un autograf de la MIHAELA RĂDULESCU pe cartea : „ INTREABĂ-MĂ ORICE” ! Nu pe mine să mă-ntrebi , ci pe ea !
        Astept oricând răspunsul tău !
        O săptămână rodnică iti doresc !
        Alioșa.

        Apreciază

        Comentariu de Aliosa — 30/05/2011 @ 7:03 am | Răspunde

  5. Un dar pentru Alioșa!
    Pentru modul absolut natural și firesc cu care se implică în a transmite tuturor celor care îl vizitează măreția unor momente la care el participă !

    http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/05/provocarea-parfumata-acestei-zile-este.html

    Apreciază

    Comentariu de incertitudini — 29/05/2011 @ 9:45 pm | Răspunde

    • @ Gina,
      Multumesc frumos pentru minunatul dar ! Mi-ai făcut ziua mai frumoasă si săptămâna plină de sperante .L-am ascultat si admirat pe maestrul TUDOR GHEORGHE incă din vremea adolescentei mele iar cântecele lui de suflet si mare simtire de neam si tară mi-au insotit pasii in incântat auzul in toate peregrinările mele prin fascinanta noastră tară.Nu am cuvinte in a-ti multumi . Dar, lasă-mă să iti trimit pe cale virtuală cel putin ,toti trandafirii si toate buchetele de trandafiri ce apar in videoclipul făcut de tine cadou mie, ca semn al inaltei mele pretuiri pentru sufletul tău altruist si nobil .Să-ti dea bunul DUMNEZEU multă sănătate, bucurii imense, trăiri sufletesi deosebite si viată indelungată, alături de cei dragi tie !
      Sărut mâna Gina !
      Cu tot respectul, Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 30/05/2011 @ 7:19 am | Răspunde

  6. Sper să fi reușit-

    Apreciază

    Comentariu de incertitudini — 29/05/2011 @ 10:10 pm | Răspunde

    • @ Gina,
      Ai reusit si-ncă -n plus ceva: alături de videoclipul drag tare mie, apar si toate comentariile făcute pentru cine a postat pe YOUTUBE ( JUVENTISTA )cât si pentru maestrul TUDOR GHEORGHE !
      Cineva spunea că isi imaginează vreo 12 perechi dansând pe ritm de VALS melodia lui TUDOR GHEORGHE . Cum eu iubesc VALSUL si chiar mă pricep putin, in semn de inaltă pretuire pentru frumosul dar făcut, permite-mi să-ti ofer cel mai frumos buchet de trandafiri si să te invit in cercul celor 12 perechi virtuale la dans pe melodia VALSUL ROZELOR de TUDOR GHEORGHE !
      Ică odată iti multumesc !
      Multumesc si pentru dansul acordat !
      Sărut mâna !
      Cu aleasă consideratie, Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 30/05/2011 @ 7:27 am | Răspunde

  7. Ce frumos!!! D-le aveti un dar al povestirii neintrecut. Si realizati o promovare benevola, de efect si de calitate a orasului, chiar daca spuneti ca sunteti un fotograf amator totusi de multe ori fotografiile realizate de profesionisti sunt fara suflet, ceea ce diferentiaza blogul dv de altele, sa le zicem profesioniste doar dintr-un anume punct de vedere.
    Ma bucur sa vad prin ochii dv ceea ce se intampla in Turnu, un oras pe care desi l-am vizitat de cateva ori, nu am reusit sa-l vad atat de complex cum mi-l prezentati dv. Imi cer scuze pentru concluziile pripite de odinioara 🙂
    Multumesc pentru Tudorica Dorobantul 🙂 Fiind un amator al produselor de patiserie, de curiozitate va intreb ca am vazut intr-o poza, cat de uriase erau clatitele? Si cu ce erau?
    Ati surprins extraordinar aceste Serbari, urmeaza si un targ prin vara, daca imi amintesc…tot de asemenea anvergura. Cu respect, Adrian

    Apreciază

    Comentariu de buceginatura2000 — 30/05/2011 @ 7:14 am | Răspunde

    • @ Bună dimineata ADRIAN !
      Mă măgulesc aprecierile tale dar totusi eu iti multumesc sincer pentru ele. Nu stiu dacă este vorba de un „ dar al povestirii neântrecut ” . Stiu insă cu sigurantă că m-am scârbit de politica parsivă de la noi din ROMÂNIA si, desi nu fac parte din nici un partid politic ( desi am fost curtat incă din 2001 , trecerea in rezervă ),am hotărât unilateral să fac o pauză mai lungă, să nu mai postez articole cu temă politică ( că tot deegeaba le-am postat ), si să mă DEDIC PROMOVĂRII BENEVOLE, fără nici un interes material sau moral a evenimentelor din orasul in care locuiesc , in scopul de a arăta lumii intregi că in TURNU MĂGURELE se mai intâmplă si lucruri bune. Cu părere de rău si chiar cu mare durere in suflet iti mărturisesc prietene că de 9 MAI ( https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/05/12/9-mai-triplă-sărbătoare ) la TURNU MĂGURELE la manifestările organizate in cinstea aniversării a 134 de ani de la cucerirea cu mari sacrificii ( atunci a murit si TUDORICĂ DOROBANTUL ) a INDEPENDENTEI DE STAT A ROMÂNIEI, NU A PARTICIPAT nici un reprezentant al mass-media centrale . A făcut ceva fotografii un jandarm pentru jandarmii lui, domnul SILVIU CIUPITU pentru Revista lunară „ ECOURI DUNĂRENE” cu cele mai importante momente si EU, pentru toate momentele din care am postat pe cele mai semnificative. Am descărcat insă toate fotografiile pe un DVD si le păstrez in arhiva mea personală. Da, eu sunt un incepător, un amator.Nu m-a invătat nimeni cum să fac fotografii. Am invătat de unul singur iar din momentul când băiatul meu DORU ( profesor de GEOGRAFIE , dar care nu profesează ) , mi-a dat un ADAPTOR DESTEPT, de drag fac poze cu aparatul meu NIKON si le descarc in PC de unde le postez pe rând ( doar asa stiu ) la articolul postat. Si eu mă bucur că prin ceea ce fac iti dezvălui si ceea ce se face bine si frumos in orasul de pe malul DUNĂRII bătrâne.Clătitele erau normale dar asa se face la noi reclama ! Continutul era la comanda cumpărătorului , gemuri diferite, visine sa.Sincer, eu nu am consumat nimic că practic n-am avut nici timp dar nici poftă. De regulă, nu consum nimic din bucatele preparate la asemenea manifestări din mai multe motive . Consum produse de patiserie de la anumite locatii pe care dacă vei veni si vei vrea să ne intâlnim te voi invita cu respect să mergi să degusti ceva proaspăt si de foarte bună calitate . In perioada 25-29 august 2011, se va desfăsura la „ BOTUL CALULUI ” marele târg anual unde va fi multă lume dar si mult praf. Dacă nu voi fi plecat in ITALIA la năzdrăvanul meu de nepotel EMANUEL, certamente voi fotografia si posta cele mai semnificative momente de la bâlciul anual.
      Până atunci insă mai avem multe de făcut, postat, văzut si comentat .
      O săptămână asa cum ti-o doresti !
      Multumesc pentru vizită si comentariu !
      Cu prietenie, Aliosa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 30/05/2011 @ 8:11 am | Răspunde

      • Nu o sa ma opresc la rude in Turnu inainte de a veni sa va cunosc, este o mare onoare sa va intalnesc, astfel de oameni de calitate de la care am atatea de invatat niciodata nu-i ocolesc. Multumesc foarte mult pentru cuvintele dv.
        Toate cele bune!
        Adrian

        Apreciază

        Comentariu de buceginatura2000 — 30/05/2011 @ 6:50 pm | Răspunde

        • @ Adrian,
          Vorbele tale mă incântă iar măgulirea nu mai are limite !Să treci mai intâi pe la mine când vei reveni in TURNU MĂGURELE inainte de a trece pe la rude ( si-nă ce rude, MAMA SOACRĂ ! ) , este pentru mine o mare ONOARE ! Dacă tu asa consideri, eu te astept cu drag numai, ( normal că nu o cunosc ) să nu-mi „ pui soacra pe cap cum spune o vorbă românească ! Sau ,nu este cazul să-mi fac nici un fel de probleme ?Bine, faci cum crezi de cuviintă !
          Până atunci, mai dialogăm poate si pe calea privată că de aceea avem acces si la YAHOO EMAIL si la YAHOO MESSENGER !
          O seară cu pace !
          Aliosa.

          Apreciază

          Comentariu de Aliosa — 30/05/2011 @ 7:47 pm

  8. Aliosa,
    Prin postul tau, reiterez minunile Imparatiei apelor,cu meleagurile de basm, ale malurilor ,vrajite dunarene,din localitatile:Carcaliu, Azaclau,Isaccea, Tulcea,Galati, Braila.Ma las prada emotiei.Imi simt fata, un arici bland,umed, nedumerit, de ce i se intampla.
    Multumesc!Madi si Onu

    Apreciază

    Comentariu de World of Solitaire — 30/05/2011 @ 4:53 pm | Răspunde

    • @ Madi si Onu,
      Iar prin comentariul vostru mi-ati readus in memorie toate amintirile plăcute si neplăcute despre IMPĂRĂTIA APELOR si-a NATURII DEZLĂNTUITE parcă anume să pedepsească ticălosia oamenilor vânduti diavolului si satanei ( sunt una si aceeasi)? In anii copilăriei mele detestam APA desi era esenta vietii ! O detestam din cauza faptului că cea mai apropiată FÂNTÂNĂ de casa părintească se afla la vreo 300 de metri si cum tata mă trimitea de 3-4 ori pe zi să aduc apă care, culmea era si la vreo 35 de metri adâncime ( casa era amplasată pe un deal unde pânza freatică se găsea la mare adâncime),mă chinuiam groaznic cu cele două găleti de 12 litri fiecare pentru anisorii mei ( 10-14 ani ) . Când am plecat de acasă la liceu la oras, mi-am schimbat atitudinea fată de apă, mai ales că la internatul liceului aveam apă caldă din belsug si făceam baie de câte ori puteam parcă să recuperez anii când mă spăla mama cu apă incălzită pe plita veche si ruginită din soba de cărămizi rosii . Părerea despre apă s-a schimbat complet când am ajuns la liceul militar in frumoasa BUCOVINĂ unde am intâlnit zeci de izvoare naturale cu apă rece ca gheata si limpede ca si cristalul. In scoala militară la SIBIU am dat peste OLT unde ieseam vara in tabără de instructie de pontonieri iar perceptia mea despre apă s-a schimbat radical si am inceput s-o indrăgesc. Am terminat si scoala militară si am ajuns la TURNU MĂGURELE luând contact cu DUNĂREA bătrână, frumoasă, cu apa lină curgătoare pe timp linistit dar capricioasă si cu valuri mari si amenintătoare pe timp de vânt puternic . Mergând zilnic la instructia de pontonierie , am indrăgit-o din ce in ce mai mult până la a-i duce lipsa si dorul când eram plecat in concediu si mai ales pe timpul cât am urmat Academia Militară. Intrând de sute de ori in apa DUNĂRIi pe timpul celor peste 28 de ani de lucru la apă , făcând baie in locuri special amenajate vara când ieseam in tabere de instructie, folosindu-i apa la prepararea ciorbei de peste si cunoscând cele mai mari satisfactii când pe podul de 80 tf construit de mine si subordonatii mei treceau in acelasi timp trei coloane de tehnică militară de război : TANCURI pe calea de mijloc si tot felul de alte autovehicule pe celelalte două căi de circulatie, APA, a devenit elementul chimic cel mai indrăgit si apreciat de mine. Identificându-mă cu DUNĂREA bătrână, la trecerea in rezervă , am hotărât ca să rămân pe malul ei ,pe meleagurile PĂDURII NEBUNE până in cel din urmă ceas al vietii. IUBESC DUNĂREA căci ea, mi-a adus cele mai mari satisfactii ! Am CONDUS pe DUNĂRE de la TURNU MĂGURELE la BORDUSANI cu un convoi de sute de pontoane , zeci de salupe si câteva propulsoare in 1988 la o mare aplicatie a Tratatului de la Varsovia : in aval am făcut vreo 7-8 zile iar in amonte 10-11 zile . Atât la dus cât si la intors, am avut parte de timp frumos si un moral foarte ridicat al echipajului de navigare si desrevire, iar marsul s-a desfăsurat fără nici un incident desi navele de pasageri ,barjele, remorcherele si impingătoarele sovietice , sârbesti si de alte nationalităti , nu prea respectau legile internationale de navigatie pe DUNĂRE si era in permanentă pericol de ciocnire .După trecerea in rezervă ( iesirea la pensie ) nu am intrerupt contactul cu DUNĂREA căci ,degrevat de răspunderea fată de vietile oamenilor din subordine, mergeam la un grătar pe malul apei sau pur si simplu la plajă. In 2008 am fost cu ginerele, fata , sotia si năzdrăvanul meu de nepotel EMANUEL italianul, in biosfera DELTA DUNĂRII la agrement , pescuit si odihnă intr-o locatie superbă dotată inclusiv cu piscină, bărci de pescuit si croazieră in DELTĂ si mâncare de peste cât puteai băga in stomac. A fost super si abia astept să mai mergem, poate chiar in vara asta dacă vor veni in ROMÂNIA că acum nu stiu sigur dacă da, sau, nu .Dacă la inceput uram apa, acum pur si simplu o venerez ! Căci, nimic nu-i mai plăcut auzului decât susurul apei reci si limpezi de izvor ce te insoteste permanent in peregrinările pe malul pârâului de munte , clipocitul apei când păstrăvul urcă la deal să-si depună icrele sau crapul ce iese din apă doar pentru a te sfida si arăta că nu -i este teamă de omul viclean.Si eu vă multumesc pentru remember APA DUNĂRII !
      O noapte linistită vă doresc !
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 30/05/2011 @ 8:35 pm | Răspunde

  9. […] Ratko Mladić  . Guvernul sârb , ca şi guvernul român au cam uitat ce înseamnă patriotismul , ce înseamnă iubirea de patrie şi de popor. Cuvinte desuete? Nu! Aduse în desuetitudine de actuali Julien Sorel , Uriah Heep, Eugène de […]

    Apreciază

    Pingback de Felicitări celor zece mii de sârbi ce il susţin pe Ratko Mladić « Popateapa's Blog — 30/05/2011 @ 7:48 pm | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Nu sunt ultranationalist, nici rasist , dar nici incuiat la minte ca să nu-mi dau seama de ceea ce s-a intâmplat in RSF IUGOSLAVIA si de ceea ce se intâmplă acum in lume si-n mod deosebit in ROMÂNIA prin politica duplicitară si santajistă a UDMR care, prin toate metodele si mijloacele , fără pic de scrupule s-a agătat ca scaiul de oaie ca să fie mereu la putere pentru a-si infpătui diabolica politică a pasilor mărunti de obtinere a autonomiei asa zisului tinut secuiesc . Vezi : http://absolventi1969.wordpress.com/2009/09/05/trezeste-te-ostire , articol scris de mine incă de acum doi ani. Acum s-a ajuns insă prea departe iar puterea actuală se face că nu vede căci altfel s-ar dărâma sandramaua ce se cheamă coalitia de guvernare. Ce IUBIRE de PATRIE ? Ce PATRIOTISM ? De la cine vrei asta ? De la parveniti, impostori, lingusitori, oportunisti, trădători de doctrine, neam si tară ?
      Desarte pretentii ! Acum se vorbeste despre TRASEISM POLITIC, MOGULI DE PRESĂ, SEX, DIVORTURI MONDENE, PALATE, VILE,SUTE DE MILIOANE DE EURO evaziune fiscală si economie subterană,IAHTURI, AVIOANE, ELICOPTERE personale, VACANTE DE LUX si CORUPTIE LA NIVEL INALT cât cuprinde ! Românii nu-i inteleg pe cei 10.000 de sârbi care protestează impotriva extrădării lui RATKO MLADIC pentru că nu au ajuns in situatia lor ( dezmembrarea RSF IUGOSLAVIA ) dar când vor ajunge ( ferească DUMNEZEU ), va fi prea târziu căci si la români vor fi sute si mii de RATKO MLADIC !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 30/05/2011 @ 9:10 pm | Răspunde

  10. @ ALL!
    Astăzi 31 mai 2011 se implinesc 152 de ani de la infiintarea ARMEI GENIU prin gratia domnitorului ALEXANDRU IOAN CUZA ! Ca GENIST si PONTONIER nu puteam uita această memorabilă zi si de aceea invit pe distinsii mei vizitatori si comentatori cedoresc să afle mai multe detalii despre GENISTI si aportul lor de-a lungul vremurilor trecute incepând cu intinderea podurilor din vase plutitoare peste DUNĂRE in perioada războiului pentru cucerirea INDEPENDENTEI de stat a ROMÂNIEI in 1877-1878 si până in zilele noastre, să intre pe : http://absolventi1969.wordpress.com/2009/05/29/La-multi-ani-genisti, articol postat de mine in 2009 pe blogul absolventilor de liceu militar promotia 1969, ca să se imbarce pe BACUL AUTOPROPULSAT al cărui sef de stat major de batalion am fost in 1979 pentru a face impreună o minunată croazieră de la BRĂILA „ In orasul de cuvinte ” a inimoasei si perseverentei jurnaliste la OBIECTIV VOCEA BRĂILEI , distinsa doamnă CATI,până la confluienta OLTULUI cu DUNĂREA, la TURNU MĂGURELE,la ALIOȘA pontonierul, iar de acolo cu autocarul la SILISTIOARA ( CORABIA) la locul unde in 1877 s-a intins primul pod de vase de către genisti peste fluviul DUNĂREA pentru trecerea trupelor române si ruse in BULGARIA pentru onoare , glorie eternă si sacrificiul suprem pentru cucerirea INDEPENDENTEI de stat a ROMÂNIEI !
    Curaj distinsi vizitatori si comentatori si astfel veti fi alături de ALIOȘA la ceas aniversar !
    LA MULTI ANI GENISTI din tară si din teatrele de operatii unde participati din ordin suprem !
    Multă sănătate si s-auzim numai de bine !
    Vânt bun din pupa in toate actiunile voastre !
    Am onoarea să vă salut !
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 31/05/2011 @ 8:39 am | Răspunde

  11. […] Analistul de top , Gerald Celente spune că teoria lui, Istoria se repetă, se transforma în realitate. […]

    Apreciază

    Pingback de Primul Război al secolului al XXI-lea.Gerald Celente. Să dea Domnul să se înşele! « Popateapa's Blog — 31/05/2011 @ 9:08 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Analistul de top Gerald Celente se inseală ! Poate chiar că stie si el acest lucru dar ca orice om care vrea rating sau publicitate, spune lucruri trăsnite ! Un război mondial in secolul XXI ar duce la distrugerea planetei asa că marile puteri nu vor permite acest lucru. Cu sigurantă este o diversiune ordonată de Guvernul Mondial Financiar ca mapamondul să uite de adevăratele si gravele probleme cu care se confruntă omenirea si să se gândească la ce va fi dacă va fi război mondial ! In urmă cu ceva timp tot asa un personaj de top a anuntat APOCALIPSA iar una lume mai putin citită a inceput să facă tot felul de speculatii si prostii. Mai bine ne-am gândi la anul care vine si la ce ni se pregăteste la alegerile locale si parlamentare din 2012 sau la ce ni s-ar putea intâmpla dacă nu PLOUĂ se se usucă culturile !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 31/05/2011 @ 6:48 pm | Răspunde

  12. […] Aliosa Popovici -Serbarile Dunarii la Turnu Magurele! […]

    Apreciază

    Pingback de Rugăminte arzândă, Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) « Popateapa's Blog — 31/05/2011 @ 5:09 pm | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Actualizează urgent petitia că ministrul sănătătii nu este Eugen Nicolăescu ci altcineva al cărui nume nu il pot scrie căci eu am invătat in scoală numai limba ROMÂNĂ, FRANCEZĂ si RUSĂ ! Cât priveste PETITIA, poate fi semnată si de 20 de milioane de români că tot degeaba : rămâne ca la inceput ! „ Vorba multă, sărăcia omului ” ! Una spun si alta fac ai nostri guvernanti si alesi parlamentari !
      Sănătate să avem că belelele curg gârlă !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 31/05/2011 @ 6:53 pm | Răspunde

  13. @ ALL !
    Astăzi este 1 IUNIE, Ziua COPILULUI !
    La multi ani copile alb, negru, galben si de alte culori ale pielii !
    Sper din tot sufletul ca astăzi de Ziua TA, bunicii, părintii, educatorii, invătătorii si profesorii să te onoreze cu-n zâmbet si-o floare, o jucărie sau ceva mai sănătos de la o cofetărie sau patiserie ,să te scoată la plimbare in parcuri de odihnă si de distractii , să-ti pună la incercare priceperea si indemânarea, vointa si curajul , rezistenta si abilitatea in derularea unor concursuri distractive si recreative cum ar fi : desene pe asfalt, concursuri de viteză pe role, intreceri pe biciclete etc., să te incurajeze si sfătuiască in bine, să-ti aducă aminte că TU esti viitorul, speranta natiei de mâine in ducerea pe mai departe a idealurilor de pace, prietenie si intelegere intre popoare,in conservarea traditiilor populare , a culturii nationale, in ridicarea pe trepte tot mai inalte a culturii si civilizatiei universale si nu in ultimul rând in perpetuarea natiei, etniei si rasei din care provii.
    La multi ani de ZIUA COPILULUI, COPILE din intreaga lume !
    Multă sănătate , succese deosebite la grădinite, cămine si scoală,implinirea tuturor dorintelor voastre si să aveti parte numai de bucurii !
    La multi ani, EMANUEL , iubite nepotel !
    Cu toată dragostea si afectiune pentru cele mai gingase , inocente si pline de viată fiinte , COPIII .
    Aliosa bunicul .

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 01/06/2011 @ 8:15 am | Răspunde

  14. […] prevederilor actului de la Versailles s-a facut prin aparitia Decretului-lege nr. 1693/4 mai 1920 – care a stabilit […]

    Apreciază

    Pingback de Ziua Eroilor în Olteniţa anului 2011 | OLTENITA LIVE — 02/06/2011 @ 4:44 pm | Răspunde

    • @ Popateapa,
      „ Cu babe cu lumânări aprinse ” pe melodia „ Inimă de tigancă ”( bine că nu ai spus „ tigancă imputită” ) că altfel te amenda CN al audiovizualului pentru discriminare rasială,la voi la OLTENITA, totusi, EROII NEAMULUI au fost comemorati !!!
      La mine, nemaiavând fonduri, Consiliul Local, nu a mai comemorat nimic !
      Orasul a fost pustiu si nici măcar „ Inăltarea Domnului ” nu i-a scos pe turneni din casă .
      E trist,dar ăsta-i adevărul !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 02/06/2011 @ 10:28 pm | Răspunde

  15. […] coli de cazuri, decese în Europa în creştere astăzi . Extras: Numărul de cazuri şi decese în Europa, provocate de  Escherichia coli a ajuns astăzi, după diferite rapoarte ale […]

    Apreciază

    Pingback de CIDRAP on EHEC — 02/06/2011 @ 5:09 pm | Răspunde

    • @ Popateapa,
      De vreo câtiva ani, cu precădere in ultimii doi ani, opinia publică românească a fost intoxicată, dezinformată, prostită si manipulată cu tot felul de DIVERSIUNI ORDINARE:
      – boala vacii nebune;
      – gripa porcină;
      – gripa aviară;
      – apocalipsa;
      – si multe alte motive !
      De ce ?
      Ca măria sa prostimea să se intrebe si să rumege la cele diversioniste atentionări, ca cei interesati să-si vadă in liniste de treburile lor murdare !
      Asa că, dă-o dracului de bacterie ECOLI că nu asta va duce la FEDERALIZAREA si RUINAREA ROMÂNIEI !
      „ PANIMAEȘI PA RUSKI ” ?

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 02/06/2011 @ 10:38 pm | Răspunde

  16. Buna Aliosa, vad ca ti-ai amintit de mine si intrebarile mele, sper cu placere. N-am cumparat cartea Mihaelei Radulescu, pt ca nu o stimez in mod deosebit. Era insa o agitatie si o coada pe masura la standul Polirom, unde se lansa cartea. Am fost la vreo 3 lansari la Humanitas si in rest m-am plimbat si am ascultat si putina muzica de chitara clasica ( Maxim Belciug ) si un concert al lui Godoroja si al trupei lui care ne-a amintit si putin pe celebrii Led Zeppelin si duminica trupa Taxi. Spune-mi ce si cat stii despre ei, Aliosa! Tu ce asculti? Ca sa revin la intrebarile mele obsedante si sacaitoare, spune-mi ceva despre Padurea Nebuna. Si poate imi povestesti si despre fata ta, casatorita cu un italian. Sper sa nu te stresez, Paul aka Jean zis si Belmondo 😉

    Apreciază

    Comentariu de jean — 02/06/2011 @ 11:54 pm | Răspunde

    • @ Paul,
      De regulă, imi verific zilnic Y! Mail si răspund imediat la comentariile si ping-urile de pe blogul meu asa că, in memoria mea sunt activi toti bloggerii care-mi pătrund in casa virtuală.Nici eu n u o simpatizez pe M.Rădulescu dar am intrebat asa intr-o doară. Chiar dacămi-ar fi oferit gratuit cartea cu tot cu autograful ei, tot nu as fi citit-o ccă ar fi fost o mare pierdere de timp din partea mea. de la duduia respectivă nu am ce invăta si nici polologhiile ei nu mă interesează. La fel de sincer iti mărturisesc si faptul că muzica secolului XXI al mileniului trei nu mă pasionează asa că, nu ascult decât intămplător pe unii sau pe altii. Sunt de modă veche, obisnuit cu cântăretii si formatiile de muzică usoară cu care am fost contemporan ( Giani Morandi, Tom Jones, Celentano, Adamo, Rita Pavoni, Angela Similea, Dan Spătaru, Jula etc etc ). FITELE de azi ce-si arată nurii si-si unduiesc provocator soldurile până li se vede si „ tanga” si altceva, mă dezgustă ! Despre PĂDUREA NEBUNĂ, de ZAHARIA IANCU, ce să-ti spun? Dacă nu o ai in biblioteca personală, o găsesti la târgul de carte, librării sau biblioteci ! Cât despre „ fata mea” , sotie si mamă, numai lucruri deosebite ! Dar, nu inteleg rostul intrebării ! Eu nu pun intrebări indiscrete vizitatorilor blogului meu asa că, iti răspund la toate intrebările legate de articolul unde comentezi si nu-i frumos să ne intrebăm despre familiile noastre. Nu mă stresează nimeni atâta timp cât pune intrebări decente si legate de articolul postat.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 03/06/2011 @ 8:49 am | Răspunde

  17. Hai sa te ajut si sa-ti scriu numele ministrului sanatatii, attila cseke! Iar in privinta lui Mladic, nu sunt de acord! A fost un criminal de razboi ordinar ca si psihologul al carui nume l-am uitat si era timpul sa-l prinda! Din pacate, soarta e nedreapta si intotdeauna marii criminali ori se sinucid ca Hitler ori mor de batranete nepedepsiti ca Pol Pot sau mai de curand Augusto Pinochet.

    Apreciază

    Comentariu de jean — 03/06/2011 @ 12:01 am | Răspunde

    • @ Paul,
      Hai să-ti mărturisesc adevărul : am spus că nu-i pot scrie numele, nu că n-as fi stiut ci din cu totul alte motive ce tin de o anumită subtilitate politică pe care tu, din păcate, nu ai sesizat-o ! I-am scris numele „ românului de origine maghiară de zeci de ori ” in comentariile făcute pe multe bloguri ce-au tratat problemele aberante ale ministrului maghiar in domeniul sănătătii dar ,de când cu tâmpenia că nu va mai fi nimeni internat ( chiar dacă are tumoră canceroasă undeva ),decât dacă are peste 39 grade C sau oscilatii bruste si foarte mari de tensiune, imi este silă să-i mai scriu numele !
      Cât priveste pe Ratko Mladic, ai inteles gresit problema : eu nu am spus că sunt de acord cu crimele lui ci cu totul altceva ! Mai citeste incă odată comentariul si poate vei intelege ce-am spus !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 03/06/2011 @ 9:10 am | Răspunde

  18. […] prevederilor actului de la Versailles s-a facut prin aparitia Decretului-lege nr. 1693/4 mai 1920 – care a stabilit […]

    Apreciază

    Pingback de Ziua Eroilor în Olteniţa anului 2011 — 03/06/2011 @ 5:12 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Cu „ babe ”cu lumânări aprinse inchinându-se pe melodia „ INIMĂ DE TIGANCĂ ” ( bine că nu ai spus Inimă de tigancă IMPUTITĂ , ca stii tu cine ), de bine de rău, la OLTENITA s-au comemorat EROII NEAMULUI dar la TURNU MĂGURELE , spre rusinea mea, promotor al CULTULUI EROILOR si sponsor al Revistei ROMÂNIA EROICĂ , din lipsa banilor, nu s-a aprins nici măcar o lumânare si nu s-a pus nici măcar o floare pe mormintele celor care cu pretul vietii de-a lungul zbuciumatei noastre istorii, au făurit ROMÂNIA MARE !
      Sunt bani pentru tot felul de distractii dar nu si pentru comemorarea EROILOR NEAMULUI !
      Halal natiune postdecembristă !
      Imi este rusine că trăiesc asemenea urâte clipe !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 03/06/2011 @ 9:18 am | Răspunde

  19. […] reamintesc provocarea din acest weekend: Parfumul inocentei: Aliosa, Andi, B(alt)azar, Carmen, Carmen Negoita, […]

    Apreciază

    Pingback de Ofer casă contra umilinţă şi înfometare « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte — 03/06/2011 @ 11:28 am | Răspunde

    • @ Cati,
      Articolul tău este un adevărat semnal de alarmă pentru autoritătile statului si societatea civilă !
      Felicitări si sper ca cineva de acolo de sus ajuns si prin votul bătrânilor si bătrânelor păcălite de MAFIA IMOBILIARĂ să ia act de cunostintă si să intreprindă măsuri urgente căci , deja fenomenul a luat amploare . Dar, pentru distinsii mei vizitatori dornici să-mi afle părerea despre acest adevărat dar trist articol, ii rog respectuos să dea clic pe pingback-ul de mai sus si vor intra imediat „ In orasul de cuvinte ” ca să nu repet si aici ce-am spus acolo.
      Multumesc pentru intelegere !
      Iar tie Cati, de as avea drept de vot la concursul PARFUMUL INOCENTEI, ti-as acorda MARELE PREMIU !
      Weekend plăcut !
      Cu tristete si compasiune pentru biata bătrână si cu respect deosebit pentru tine .
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 03/06/2011 @ 5:31 pm | Răspunde

  20. Atunci n-am inteles eu bine ce vroiai sa spui! Erai prea subtil, ce sa fac! Eu n-am nimic cu maghiarii, am si amici printre ei! Ca sunt cativa nationalisti sau secesionisti e altceva! Dar nu trebuie sa generalizam. In privinta ministrului sunt de acord cu tine. In privinta participarii lor la guvernare, vreau sa te intreb: tu ce-ai fi facut in locul lor? Ca minoritate trebuie sa-ti aperi interesele, logic. Iar in privinta fetei tale, am intrebat pt ca ne tot povestesti amanunte din viata ta si despre nepotelul tau si nu vad nimic rau in asta. Daca vrei sa-mi dai emailul tau sa vb in privat, as fi bucuros. Salutari din Bucuresti!

    Apreciază

    Comentariu de jean — 03/06/2011 @ 3:14 pm | Răspunde

    • @ Paul,
      Nici eu nu am nimic cu maghiarii din ROMÂNIA căci doar si ei tot români sunt ! Am insă ceva cu cei care ajunsi in functii mari politice, fac un joc duplicitar si deosebit de periculos si ne lovesc in mândria natională pe la spate ( Laszlo Tokes ) si multii altii care vor nu numai AUTONOMIA asa zisului tinut secuiesc dar si FEDERALIZAREA ROMÂNIEI ! Din 1990 incoace, UDMR , o formatiune politică si nu un PARTID, s-a agătat ca scaiul de oaie si prin santaj politic, a fost mai tot timpul la guvernare ducându-si cu o tenacitate cunoscută de toti dar nerecunoscută de coalitia de guvernare, politica lor de obtinere a unor deziderate contra intereslor nationale , românesti ! Vrei exemple ? Intră pe http://absolventi1969.wordpress.com/2009/09/05/TREZESTE-TE-OSTIRE si vei afla mai multe ! De acord cu tine că minoritatea trebuie să-si apere interesele dar nu prin provocare ( C.Barna vs.memoria lui Avram Iancu, Ziua de 1 Decembrie ar trebui declarată doliu national, L.Tokes si multe altele ).Ce român este acela care spune că ARDEALUL nu-i pământ românesc ? Ce român intreg la minte este acela care vrea anularea Tratatului de la Trianon si refacerea Ungariei mari ? Cât despre email nu-i cazul că ce am de spus, postez pe blog si alte detalii in afara celor publicate, nu mai dau. Am fost destul de clar: comentarii legate de continutul articolului respectiv nu despre viata privată.
      Toate cele bune !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 03/06/2011 @ 5:57 pm | Răspunde

  21. Nu te supara pe mine, dar ,lui ADRIAN i-ai dat emailul si adresa de messenger si de aceea te-am rugat. Si imi inchipuiam ca vrei sa fii si cu mine in relatii mai apropiate.

    Apreciază

    Comentariu de jean — 03/06/2011 @ 11:20 pm | Răspunde

    • @ PAUL,
      Bună ziua ! Bună să-ti fie intentia !
      Eu nu mă supăr pe tine ; „ cine se supără, nu-i bărbat ” !
      Lui ADRIAN nu i-am dat nici adresa de Y! Mail, nici de Y! Messenger !
      Cei care au BLOG PERSONAL si postează un COMENTARIU in alt BLOG, automat ( conform tehnologiei IT…… ) li se AFISEAZĂ ambele adrese si de aici si până a comunica pe calea privată prin ambele metode, este doar un efort de acceptare si plăcere ! Prin COMENTARIUL tău, administratorul WORDPRESS.COM ( la care eu sunt abonat ) mi-a dezvăluit doar AUTORUL si adresa de EMAIL dar nu si URL-ul ( adică linkul BLOGULUI ), in timp ce la ADRIAN care are blog personal, lucrurile stau altfel ! EU, vreau să fiu in relatii mai apropiate cu toti care intră in casa mea virtuală , mă citesc si fac comentarii ! Cum TU, mă vizitesi, citesti si faci si comentarii, te consider la fel de apropiat ca si pe ceilalti . Putem fi foarte buni amici de INTERNET cu sau fără adresele de Y! Mail sau Y! Messenger !
      O zi de sfârsit de săptămână minunată !
      Aliosa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 04/06/2011 @ 12:45 pm | Răspunde

    • P.S !
      Credeam că-mi răspunzi punctual la problema cu politica pasilor mărunti promovată cu inversunare si santaj politic de către UDMR pentru FEDERALIZAREA ROMÂNIEI si obtinerea AUTONOMIEI asa zisului tinut bsecuiesc !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 04/06/2011 @ 12:49 pm | Răspunde

  22. […] făcut decât să vă provoc  să-mi deconspiraţi povestea voastra despre parfumul inocenţei: Aliosa, Andi, B(alt)azar, Carmen, Carmen Negoita, Cella, Clipe de […]

    Apreciază

    Pingback de Miroase a melci, a ciocolata si castani « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte — 04/06/2011 @ 8:14 am | Răspunde

    • @ Cati,
      In văzduh miroase a melci, a ciocolată, a castani, a iasomie si a VARĂ !
      Iar pe blogul tău miroase a ceva frumos , plăcut ochiului si bunului simt ! Miroase a poezie, pastel si exuberantă juvenilă combinată cu-n dar aparte pentru frumos si delicat . Dar, mai bine-i rog pe distinsii mei vizitatori să dea click pe pingback-ul de mai sus să intre la tine unde-i tot ce poate ochiul citi mai frumos !
      Felicitări CATI !
      Aliosa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 04/06/2011 @ 1:26 pm | Răspunde

  23. Eram in plimbare prin zona si-am gasit usa larg deschisa.Am intrat,am cutreierat peste tot si nu pot pleca fara un:Buna ziua! Multumesc pentru ospitalitate!
    Va astept si eu tot cu usa deschisa.
    Mult bine,
    Alexandru.

    Apreciază

    Comentariu de fosile — 04/06/2011 @ 6:41 pm | Răspunde

    • @ ALEXANDRU,
      Bine ai venit in casa mea virtuală „ tizule” ! Si pe mine mă cheamă tot ALEXANDRU ! Un nume frumos purtat de-a lungul milenarei ISTORII MONDIALE de bărbati adevărati,mari personalităti antice si moderne , ilustri comandanti de osti si imperii precum ALEXANDRU MACEDON,domnitori patrioti precum Alexandru cel Bun, Alexandru Ioan Cuza , scriitori si poeti precum Alexandru Macedonski si lista ar putea continua si-n alte domenii. Mă bucur că in peregrinările domniei tale pe INTERNET te-ai oprit pentru o clipă si la fereastra casei mele virtuale luminată ecologic si văzând usa deschisă ( e mereu deschisă pentru toti internautii doritori de comunicare sinceră si civilizată ) ai intrat cu curaj si curiozitate dând la plecare un sincer „ bună ziua ” !
      Iti multumesc pentru vizită si sinceritate si te astept oricând cu aceeasi dezinteresată ospitalitate !
      O duminică superbă, Alexandru !
      Cu respect, Alioșa ( Alexandru ) .

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 05/06/2011 @ 11:06 am | Răspunde

  24. Să inteleg deci ca proprietarii de blog sunt favorizati ? Vad ca stii foarte multe despre prietenii tai bloggeri ( Cati, Adrian, Madi si Onu ), in concluzie comunicati foarte mult. Eu nu-mi fac blog pt ca este greu de intretinut…imi place sa comentez dar nu sa stau sa incarc poze pe el si sa fiu in fiecare zi osteanul lui 🙂
    Nu ti-am raspuns pt ca nu ma pasioneaza subiectul cu federalizarea…
    Weekend placut…
    P.S. Si Oana iti trimite salutari de la Palatul Copiilor unde a avut loc un cerc stiintific al elevilor din diferite scoli si licee din Bucuresti si din tara…

    Apreciază

    Comentariu de jean — 04/06/2011 @ 7:00 pm | Răspunde

    • @ Paul,
      Nu stiu dacă expresia „ proprietarii de blog sunt favorizati ” este cea mai nimerită ! Cert este că , cine doreste să afle amănunte despre bloggerii cu care dialoghează virtual, are posibilitatea de a intra pe blogul lor la PROFIL si află tot ce-i postat acolo ! Asa am aflat si eu date despre Cati, Adrian, Madi si Onu, Oanaclara, Gina, Carmen, Popateapa, Basarica, Plano10 si multi altii care si-au postat anumite date personale pe blogul lor la PROFIL si pe care eu i-am trecut pe lista mea de preferinte la blogroll! Nu i-am intrebat nimic pe blog despre viata lor intimă sau despre familiile lor ! Am aflat doar ce-au spus ei despre ei ! Că nu-ti place să discuti despre „ federalizarea ROMÂNIEI” este problema ta si nu te pot abliga eu să comentezi. Pentru sensibilizarea atentiei opiniei publice românesti si internationale, adevăratii ROMÂNI isi fac datoria trăgând semnalul de alarmă până nu-i prea târziu si până nu pătim si noi ca RSF IUGOSLAVIA !
      Ii multumesc si pe această cale lui Oana pentru salutări si mă bucur că se implică direct in educarea nu numai a minunatilor ei copilasi dar si a sutelor de elevi din urbea ei natală si nu numai.
      Multumesc pentru dialog, vizită si comentarii !
      O duminică frumoasă si o săptămână plină de realizări !
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 05/06/2011 @ 8:09 am | Răspunde

  25. Rita Coolidge


    E bine asa?

    Apreciază

    Comentariu de fosile — 05/06/2011 @ 9:29 pm | Răspunde

    • @ Alexandru,
      Sincer , nu e bine ASA !
      Cum „ nemultumitorului i se ia darul ” ,eu ce să-ti răspund ? Multumesc pentru linck dar, mă asteptam la altceva ! Mă asteptam să postezi doar videoclipul cu Rita ca să-l pot urmări atât eu cât si distinsii mei vizitatori ,aici, la postul meu . Dacă nu se poate altfel, mă multumesc si cu atât. Stiu insă că alti comentatori au postat doar videoclipul in sine si nu linck-ul postului lor iar ca să aflu de noul lor post, imi trimiteau pingback-ul cu titlul articolului. Adevărul este că eu incă nu stiu cum să iau de pe Yutoube ce vreau si să postez la mine dar, voi invăta si eu vreodată si-atunci, nu voi mai apela la nimeni.
      O săptămână minunată si plină de realizări !
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 06/06/2011 @ 5:49 pm | Răspunde

      • Copiaza melodiile si sterge linkul!
        Nu-i nici un bai.
        Sau ai prefera sa fac eu asta?

        Apreciază

        Comentariu de fosile — 07/06/2011 @ 8:10 am | Răspunde

        • @ Alexandru,
          Bună ziua ! Te rog să mă scuzi dacă ti-am creat disconfort . In răspunsul meu de mai sus , tocmai ti-am destăinuit faptul că eu incă NU STIU CUM să copiez nimic de pe YOUTUBE.COM la mine pe blog. Cum insă mi-au plăcut cântecele lui RITA , am apelat la tine să faci ceea ce eu incă nu stiu să fac. Altfe, sincer, nu indrăzneam să-ti cer nimic.
          In concluzie, dacă VREI , rezolvă tu problema dacă nu, nu-i nici un bai. Cât priveste lincku-ul ce duce spre blogul tău, nici vorbă să-l sterg ! Il păstrez că asa ajung mai repede in casa ta virtuală. Vezi, dacă vorba noastră românească are mai multe intelesuri, uneori se intelege altceva.
          Cu respect, Alioșa.

          Apreciază

          Comentariu de Aliosa — 07/06/2011 @ 5:15 pm

  26. […] m.1. (În vechea Spartă) Persoană care nu avea nici un fel de drepturi cetățenești, cu o situație socială […]

    Apreciază

    Pingback de Iloţi Europei de azi- românii şi bulgari « Popateapa's Blog — 06/06/2011 @ 6:38 pm | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Cu forta de muncă migratoare, toate statele procedează la fel ! Si la noi in ROMÂNIA , cei ce muncesc la negru sunt bătaia de joc a patronilor lacomi si ipocriti .Dar nici cei cu acte in regulă nu sunt scutiti de umilinte si salarii de mizerie . Când te afli intr-o tară străină in căutarea unui loc de muncă, ai două posibilităti: ori să accepti conditiile impuse , ori să te apuci de furat ! Amândouă sunt periculoase si umilitoare dar patronul autohton, speculează momentul iar cel cu burta goală acceptă orice fel de muncă cât de murdară, numai ca să câstige cinstit un ban din care să trimită ceva si acasă. Problema este ce-i de făcut ca să nu mai emigreze forta de muncă de la noi, aiurea-n lume ! Dacă se intră in dialogul comentariilor cu cine are mai multă sau mai putină dreptate, dacă se eludează fondul problemei, atunci, degeaba se mai postează ceva . Cine-i vinovat de exodul fortei de muncă românesti ? Nu cumva chiar „ sistemul ticălosit ” in care am trăit si trăim din 1990 incoace ? Ce-i de făcut ? Asta e problema nu cine are dreptate in ceea ce-a spus despre „ X” sau „Y ” dintre exploatatori si expolatati ! Din păcate, la noi in ROMÂNIA de astăzi, dacă spui ADEVĂRUL imediat esti „ urecheat”, „ pus la zidul infamiei ” ,catalogat ca partizan al unuia sau dusman al altuia . Prea mult ne pierdem in NIMICURI si UITĂM de gravele si adevăratele probleme care ar trebui dat de gândit tuturor românilor. In ultimă instantă, omul si-o face cu mâna lui iar intre cei plecati DINCOLO la muncă sunt FOARTE MULTI plecati doar pentru FURAT, CLONAT CARDURI, TRAFIC DE CARNE VIE si DROGURI, TÂLHĂRII si HOTII la drumul mare si, odată prinsi, părerea occidentalilor despre români ( indiferent de etnie sau culoarea pielii ), este unanimă si greu de sters din mentalul lor.
      Felicitări pentru postarea articolului dar dacă te lasi antrenat in replici mai mult sau mai putin partizane, degeaba ai postat articulul.
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 07/06/2011 @ 6:25 pm | Răspunde








  27. Apreciază

    Comentariu de fosile — 07/06/2011 @ 8:20 am | Răspunde

    • Vad ca nu s-au copiat toate.Nu stiu din ce cauza.
      Mult bine,
      Alexandru.

      Apreciază

      Comentariu de fosile — 07/06/2011 @ 8:22 am | Răspunde

    • @ Alexandru,
      Tot din cauze necunoscute mie, linck-ul cu YOUTUBE .COM postat de tine, stătea bine-mersi la SPAM iar dacă nu mă aetentionai că „ nu s-au copiat toate ” , poate incă mai stătea că nu-mi verific zilnic spamul ! Asa că, am dat fuga acolo la locul „ in asteptare” si am dat „ aprob ” imediat si astfel, a apărut aici la postul unde mi-am dorit. De ce nu s-au copiat toate ? Dacă tu nu stii, eu, nici atât ! Nu-i nici o problemă, sincer, sunt foarte multumit cu ce-ai resusit să-mi trimiti !
      Multumesc mult de tot !
      Cu tot respectul, Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 07/06/2011 @ 5:34 pm | Răspunde

    • @ ALEXANDRU,
      Multumesc foarte mult !
      Ascultând melodiile cântăretei RITA COOLDIGE, in biroul meu de lucru, totul pare mai frumos si linistit iar mirosul florilor de salcâm , tei si iasomie ce-mi pătrunde-n casă, dă parcă un farmec si mai mare iar misterul este mai greu de descifrat.
      O seară minunată !
      Cu respect si multumiri , Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 07/06/2011 @ 6:30 pm | Răspunde

  28. […] candidat comun al USL (PSD,PNL plus PC) a eşuat la alegerile locale din comuna Scorţeni, judeţul Prahova. Pe lângă nelipsita […]

    Apreciază

    Pingback de Cod Rosu pentru România!Treziţi-vă lideri USL. Acum în al doisprezecelea ceas. « Popateapa's Blog — 07/06/2011 @ 5:13 pm | Răspunde

  29. @ Popateapa,
    Nimerit titlu si interesant mesaj pentru USL !
    Da, ai mare dreptate !
    Dacă nu se trezesc din letargia in care au intrat, dacă nu uită complet de orgolii si interese meschine de partid si personale, dacă nu incetează cu atacuri subtile la persoană, dacă nu-si dau mâna să meargă impreună in aceeasi CADENTĂ ( ca la ARMATĂ ),dacă nu pun mai presus de toate sloganul IMPREUNĂ IN ACELASI GÂND măcar până la accederea la putere, atunci, totul este sortit esecului si, după cum am mai spus si in alte ocazii si pe la alte bloguri, „ QUI PRODEST USL ” in acest caz ? Ce s-a intâmplat in comuna SCORTENi , jud. Prahova poate rămâne un caz singular dacă cei TREI CRAI de la USL tin minte că s-au unit pentru a ajunge la putere si nicidecum pentru a arăta la televizor care-i mai cocos decât altul ! Nu trebuie scăpat din vedere un aspect foarte important : CALITATEA psiho-morală si aportul adus la dezvoltarea urbei natale de-a lungul mandatului ( dacă a mai fost primar sau nu ) si nu in ultimul rând că intr-o comunitate mică, diferenta de vot o face nu coalitia sau partidul care a dat candidatul ci si RUDELE, PRIETENII atât de betie cât si de hotie, relatia candidatului cu primăria, politia, biserica,scoala, vecinii etc . Intr-un sat sau chiar comună, MITA ELECTORALĂ se dă si-n noaptea dinaintea alegerilor dacă CANDIDATUL are prieteni tocmai la autoritătile care ar trebui să vegheze respectarea legii electorale . Iar electoratul de la sate, nu tine cont de PARTIDE sau COALITII ci de CINE DĂ MAI MULTĂ SPAGĂ ELECTORALĂ ! Această expresie nu imi apartine ci este CULEASĂ din FOLCLORUL SATULUI ROMÂNESC când mai merg si eu pe ici pe colo cu câte-o trabă-ntr-un vreun sat !
    In rest, CÂSTIGE cel mai bun ……..
    Demnă de toată lauda atentionarea ta justă făcută USL !
    O seară minunată !
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 07/06/2011 @ 6:50 pm | Răspunde

  30. Buna dimineata
    V-am adaugat in blogroll cu titlul Aliosa Popovici (Linkul este postat pe http://iasi-city.com iar eu doresc un link cu titlu Iasi pentru http://iasi365.com – imi cer scuze ca ma repet insa doresc ca schimbul sa fie 3 way link exchange). Daca doriti alt titlu la link spuneti-mi si il modific.
    Astept raspuns in momentul in care ati adaugat linkul.
    Va doresc o zi buna si numai bine

    Apreciază

    Comentariu de Iasi — 08/06/2011 @ 8:35 am | Răspunde

  31. […] trecută, la mai mult de 70 zile după ce preşedintele Obama a trimis armata noastră pentru a ataca Libia fără o declaraţie de […]

    Apreciază

    Pingback de Atenţie parlamentari Români! « Popateapa's Blog — 08/06/2011 @ 10:44 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Nu uita că la americani in Camera Reprezentantilor sunt republicani si democrati alesi in baza unor criterii foarte riguroase si de către un electorat care nu pune „ botul ” la spaga si mita electorală ca la noi . La americani când se „ numără voturile ” in Camera Reprezentantilor, presedintele de sedintă nu spune că 80 este mai mare ca 170 ! Calitatea alesilor americani nu se compară cu calitatea alesilor nostri pe bază de listă, bani si mită electorală ! Ai spus bine : „ la noi ca la nimeni ” ! Eu am spus asta incă de acum doi ani in urmă : http://absolventi1969.wordpress.com/2009/04/25/LA-NOI-CA-LA-NIMENI dar, cine m-a auzit ? Nu uita că articolul respectiv a fost publicat incă din luna APRILIE iar campania electorală prezidentială urma să inceapă in octombrie …….
      Si, nu te supăra mata , la care PARLAMENTARI te referi ? La „ TRASEISTI ”, „ REEVALUATI” , sub urmărire penală sau chiar după gratii până la pronuntarea completului de judecată, la cei fără carte dar ajunsi parlamentari pe multi bani ? Dacă la EI, atunci, n-ai nici o sansă să ti se intâmple visele !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 08/06/2011 @ 5:44 pm | Răspunde

  32. […] SUA de reconstruire a naţiunilor în Afganistan esteextrem de costisitoare şi a avut numai  un succes limitat, neputând poate […]

    Apreciază

    Pingback de Regionalizarea României -jocul murdar al lui Băsescu pentru a scăpa de justiţia americană? « Popateapa's Blog — 08/06/2011 @ 10:54 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Tactica războiului filger a fost aplicată si de NAPOLEON si de HITLER dar amândoi au fost infrânti ! Au aplicat-o si americanii in VIETNAM si au pierdut războiul cu mari pirerderi in oameni si imagine, au aplicat-o si sovieticii in AFGANISTAN si după 10 ani au plecat cu coada -ntre picioare. In ultima vreme au aplicat-o americanii tot in AFGANISTAN dar nu au rezolvat nimic : mor pe capete si de-ai lor si de-ai nostri . Acum au vrut s-o aplice si in LIBIA dar………
      Stii, prin anii ”80 circula un banc : „ care-i cea mai lungă tară din lume ” ? CEHOSLOVACIA spuneau smecherii. De ce intrebau novicii ? Fiindcă in 1945 au intrat SOVIETICII in ea si nici acum n-au mai iesit ” ! Asa si cu AFGANISTAN si, poate LIBIA !
      Cât despre REGIONALIZAREA ROMNÂNIEI , nu americanii sunt de vină ! Vezi: http://absolventi1969.wordpress.com/2009/09/05/TREZESTE-TE-OSTIRE .

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 08/06/2011 @ 6:06 pm | Răspunde

  33. Alioșa,
    Este vremea fânului cosit!
    Miroase a vară înflorită!

    http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/06/in-fanul-de-curand-cosit.html

    Apreciază

    Comentariu de incertitudini — 08/06/2011 @ 5:54 pm | Răspunde

    • @ Gina,
      In fânul de curând cosit,
      Nici greierașul nu mai cântă,
      El este trist si obosit
      Si-a lui inimă e frântă !

      Casa lui ce fuse FÂNUL
      Nu mai e c-a fost cosită
      De măria sa jupânul
      Cu o coasă obosită.

      Dar, pentru distinsii mei vizitatori care vor să afle mai multe despre MIREASMA FÂNULUI PROASPĂT COSIT, le indic linck-ul : http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/06/in-fanul-de-curand-cosit.html
      O seară cu mireasmă de fân proaspăt cosit !
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 08/06/2011 @ 7:21 pm | Răspunde

  34. […] coli de cazuri, decese în Europa în creştere astăzi . Extras: Numărul de cazuri şi decese în Europa, provocate de  Escherichia coli a ajuns  astăzi, după diferite rapoarte ale […]

    Apreciază

    Pingback de CIDRAP on EHEC « Popateapa's Blog — 09/06/2011 @ 4:24 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Povestea cu E.COLI este o diversiune la scară mondială pusă la cale cu scopul ca opinia publică mondială să uite de sutele de mii de decese ce se produc zilnic din cauza războaielor provocate de americani in diferite părti ale lumii , a foametei, lipsei hranei, apei potabile si a medicamentelor de primă necesitate si nu in ultimul rând din cauza distrugerilor provocate infrastructurilor tărilor unde se duc lupte si se bombardează din aer nu numai tintele militare dar si cele civile ( spitale, intreprinderi de produs alimente, medicamente etc ). Dacă DIVERSIUNILE cu febra vacii nebune, gripa poircină si gripa aviară n-au dat rezultatele scontate, s-a apelat la bacteria E.COLI interzicându-se initial comertul cu CASTRAVETI ca mai apoi s-o treacă la fasole păstăi si poate până la urmă se ajunge si la APĂ ca să cumpărăm APA lor de chiuvetă cu etichetă de APĂ PLATĂ !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 09/06/2011 @ 9:06 am | Răspunde

  35. Mai scrie ceva!!!Astept.

    Instaurarea terorismului de stat în România

    Apreciază

    Comentariu de popateapa — 09/06/2011 @ 8:38 am | Răspunde

    • @ Popateapa,
      Dacă citesti cu atentie COMENTARIILE mele la linck-urile sau pingback-urile postate pe blogul meu, vei putea constata că fiecare comentariu poate constitui deja un nou articol asa că, eu scriu zilnic dar nu tin socoteala articolelor. Ti-am mai spus si cu altă ocazie că nu sunt intrecere cu nimeni si de aceea postez doar un articol pe lună că mai am si alte treburi de făcut nu numai să navighez pe INTERNET ! Important că la fiecare PINGBACK al tău, ti-am răspuns cu comentarii nu cu pingback-uri cum fac multi alti bloggeri . Uite, la linck-ul de fată se poate comenta cât un intreg articol dar nu am timp s-o fac căci trebuie să merg undeva pentru ceva. O să-ti satisfac dorinta poate chiar acum dar, pe cu o altă temă căci, nu te supăra, de POLITICA DÂMBOVITEANĂ m-am cam săturat si tocmai de aceea mă las furat de gândurile din trecut, căci, MI-E TARE DOR ……..dar, mai bine intră pe : https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/06/09/MI-E-TARE-DOR……

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 09/06/2011 @ 9:26 am | Răspunde

  36. Ai o fixatie cu diversiunile Aliosa! Nu-mi spune mie ca cei 25 morti din Germania NU exista si ca bacteria e o inventie ca ti-l trimit pe un doctor gastroenterolog cunoscut sa te convinga! Si au mai fost cazuri si in alte tari! Ce amestec american? Esti turbat impotriva lor! In legatura cu federalizarea ( ca m-ai tot provocat ) NU CRED IN EA IN CAZUL ROMANIEI! gandeste si tu logic: avem noi 5-6 natiuni distincte ca fosta Iugoslavie? Era normal ca bosniacii, croatii, muntenegrenii, slovenii si sarbii sa-si aiba propriile state! Ca doar nu mai erau imperiu, ca cel habsburgic! Ce zici de noua impartire administrativa a Romaniei, inventata de PDL? Asta ar trebui sa te pasioneze.

    Apreciază

    Comentariu de jean — 09/06/2011 @ 10:38 pm | Răspunde

    • @ Paul,
      Nu am nici o fixatie cu diversiunile !
      Ele sunt o realitate a zilelor nostre si se-ntâmplă in toată lume nu numai in ROMÂNIA !
      Dacă ai fi citit si audiat tot ce s-a scris si transmis despre scandalul legat de fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn , ai fi constatat singur că este o diversiune a americanilor ( dacă le demasc mârsăviile lor politice, nu inseamnă că sunt turbat impotriva lor) ci doar că tu nu prea stii multe despre istoria diversiunilor lor politice . Normal că sunt morti dar nu din cauza bacteriei E.COLI din CASTRAVETII SPANIOLI cum au spus initial germanii ci din cauza semintelor germinate intr-o fermă din GERMANIA ( acum ai prins DIVERSIUNEA ?) Cu FEDERALIZAREA RSF IUGOSLAVIA este una si cu a ROMÂNIEI este alta ! …….dar, n-am timp acum să-ti explic pe indelete. Cât despre NOUA IMPĂPRTIRE ADMINISTRATIVĂ a ROMÂNIEI, este cea mai slabă DIVERSIUNE pusă la cale de presedinte ca s-o ia inaintea USL iar opinia publică să uite ESENTIALUL …. ( altă dată că-i târziu ) .
      Noapte bună !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 13/06/2011 @ 9:54 pm | Răspunde

      • Nu stiu care e treaba cu Dominique Strauss-Kahn… in afara de faptul ca e un pervers batran care a mai comis fapte asemanatoare…
        Degeaba incearca sa-l apere…dar de asta am inteles ca profita tarile arabe si asiatice care ar vrea un sef al FMI din acea parte de lume…
        In legatura cu bacteria, deunazi s-a anuntat ca s-a gasit si in hamburgerii din nordul Frantei, de pe urma carora s-au infectat niste copii…
        Ce parere ai de intalnirea lui Basescu cu liderii USL ?
        Dar de declaratia nesabuita a lui Basescu in legatura cu fostul rege Mihai ?

        Apreciază

        Comentariu de jean — 23/06/2011 @ 5:51 pm | Răspunde

        • @ Paul,
          Treaba cu D.S-K. este mult mai complicată si necesită studierea cu atentie a istoriei promovării si apărării intereselor AMERICII de către factorii de decizie si conducere a SUA , nu ca la noi, unde, NU INTERESUL NATIONAL PRIMEAZĂ ci interesul meschin personal, de familie,de rudenie, de partid corupt si de clientelă politică analfabetă, impostoare si parvenită. Dar, asta si cu carnea de porc sunt greu de digerat pe criza asta unde manipularea este la ordinea zilei.
          Cât despre INTÂLNIREA de la COTROCENI, OPOZITIA ( USL ) a procedat corect răspunzând invitatiei de a merge la discutii . Tinerii lideri ai PSD si PNL ( nu am inteles de ce nu a participart si liderul PC, Daniel Constantin ), respectiv V.PONTA si C.ANTONESCU l-au făcut praf pe presedintele-jucător care a rămas fără replică si doar cu zâmbetu-i sarcastic ( mai actual a pagubă ) . Ca răzbunare a celor spuse de PONTA la acea discutie, a doua zi , ANAF-ul a fost la usa firmei sale de avocatură căutându-i nod in papură ! Asa-i la noi : când nu reuseste cu vorba, băsescu trimite potera să inventeze nereguli ………mi-e silă să mai continui.
          Cele spuse de băsescu la adresa Regelui MIHAI, este o crasă mitocănie si incultură istorică dar in acelasi timp, este o ordinară DIVERSIUNE ca mass-media si opinia publică românească să nu mai comenteze PACTUL CU DIAVOLUL privind reorganizarea teritorială in forma 8 + 2 ( opt judete mari si două mici, Har-Cov cu majoritate maghiară ). Adică mai pe intelesul prostimii ce l-a votat in 2009 , băsescu joacă ca de obicei la cacealma, la două capete urmărind să recâstige increderea electoratului in PDL care a luat-o razna la vale in sondaje . Si aici sunt foarte multe de spus dar poate altădată că acum plec la PLAJĂ pe malul DUNĂRII bătrâne unde uit de toti dobitocii care conduc ROMÂNIA

          Apreciază

          Comentariu de Aliosa — 24/06/2011 @ 7:57 am

      • @ Jean Paul Belmondo,
        In 13/06/2011at 9:54 pm, referitor la scandalul iscat in jurul fostului sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn am afirmat că este o diversiune a americanilor ca să-l schimbe din functie pe motive doar de ei stiute iar tu m-ai acuzat că„ am o fixatie cu diversiunile ” . Atunci ti-am spus că, nu am nici o fixatie cu diversiunile si că viata imi va da dreptate. Timpul a trecul ,DIVERSIUNEA a functionat, DSK a fost condamnat dar ,plătind 1 milion $ pentru cautiune si 5 milioane $ pentru garantie, nu a locuit la penintenciar ci la un hotel , in locul său a fost numit alt sef am FMI ( o doamnă ….. ),americanii si-au realizat scopul iar procurorii au ajuns la concluzia că totul a fost o inscenare si ca atare ,omul a fost eliberat, banii i-au fost returnati dar, FUNCTIA , NU ! In fond asta urmăreau americanii : să-l schimbe că-i deranjase in legătură cu afirmatiile despre lingourile de aur din rezerva federală…… Cu alte cuvinte, DIVERSIUNEA făcându-si efectul, omul a fost eliberat si a plecat de la tribunalul din Manhattan cu sotia la brat dar, cu imaginea sifonată rău si fără functia de sef al bancherilor lumii.
        Si-atunci prietene, cine a avut dreptate, tu sau eu ?
        Noapte bună !
        Aliosa.

        Apreciază

        Comentariu de Aliosa — 01/07/2011 @ 9:59 pm | Răspunde

  37. Pot sa te intreb ce sunt pingback-urile?

    Apreciază

    Comentariu de jean — 13/06/2011 @ 3:54 pm | Răspunde

    • Pingbac-urile, sunt de fapt LINCK-urile ( adresele URL ) prin care un blogger il anuntă pe un alt blogger că a postat pe blogul său, un NOU POST ( articol ) ca să ia mai repede la cunostintă de cele scrise in acel post ( articol ) . Cum tu incă nu ai BLOG, nu poti trimite PINGBACK-uri ( linck-uri ) .

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 13/06/2011 @ 9:59 pm | Răspunde

  38. Nu inteleg cum poate sa mai recastige increderea electoratului dupa asemenea vorbe cu care a reusit sa si-i indeparteze pe toti oamenii inteligenti… nu cred ca e o diversiune ci doar o scapare tampita avand in vedere ca nu era pregatit pt subiectul cu razboiul si Antonescu si Cristoiu l-a luat prin surprindere. El mai are si niste simpatii pt Paul de Romania, printul renegat al casei regale si de aceea poate ca l-a ” bruscat ” pe Rege. E atat de tampit ca si-a contrazis propria declaratie din Parlamentul Romaniei, cand a condamnat comunismul si abdicarea fortata a Regelui pe care acum o numeste ” tradare „.
    Nu stiu cu ce l-au facut praf Victor Ponta si Crin Antonescu pe presedinte, pt ca l-a sfarsit i-a ironizat si le-a spus ca o sa ramana ani buni in opozitie…si nici reorganizarea teritoriala nu depinde de ei…
    Esti fericit ca poti merge la plaja…vezi sa nu faci insolatie…unge-te bine cu creme 🙂
    O zi buna iti doresc…

    Apreciază

    Comentariu de jean — 24/06/2011 @ 12:37 pm | Răspunde

    • @ Jean,
      După umila mea părere, BĂSESCU si-a dat seama că PDL este in cădere liberă in sondaje si că de nu va lua niste măsuri populiste, in 2012 la alegerile locale si parlamentare, partidul pe care-l conduce si care il sustine in toate demersurile sale, va avea mari probleme iar procentele obtinute s-ar putea număra pe degetele ambelor mâini din prima .Asa că, mai intâi a aruncat spre DEZBATEREA OPINIEI PUBLICE tema REVIZUIRII CONSTITUTIEI, apoi pe cea a REORGANIZĂRII TERITORIALE . Cum „ socoteala de acasă nu se potriveste cu cea de la târg ” , propunerea făcută UDMR de a i se aproba contra rămânerii in COALITIA DE GUVERNARE , ca judetele Har-Cov să nu fie incluse intr-un judet mai mare cu capitala la BRASOV, ci să rămână asa cum sunt acum ,( celebra propunere 8+2 ) a INCITAT SCENA POLITICĂ ROMÂNEASCĂ si sentimentele nationaliste atât ale maghiarilor cât si ale românilor si, ca să mai oprească pornirile pătimase ale ambelor tabere ( magiare si române ) , a aruncat pe PIATA MASS-MEDIA, TEMA cu acuzatia de TRĂDARE a Regelui MIHAI ca lumea să discute despre ea si nu numai despre reorganizarea teritorială ! Punct ochit, punct lovit ! Ca la ARMATĂ ! Lucrul i-a reusit de minune că, asa după cum am spus si altădată, Băsescu este un mare CACEALMIST : http://absolventi1969.wordpress.com/2009/12/05/CACEALMISTUL ………..
      Cât despre intâlnirea PONTA-ANTONESCU cu BĂSESCU, inseamnă că nu ai urmărit tot dialogul . De fapt, Băsescu nici nu se astepta ca cei doi să-i onoreze invitatia . Că la sfârsit i-a ironizat, nu-i o noutate : este caracteristica lui forte ! Toată lumea a auzit in discursul de condamnare al comunismului din 2006 când a spus : „ abdicarea fortată a regelui ” iar acum acuzatia de trădare…… Nu-i „ doar o scăpare tâmpită ” cum spui ci este o afirmatie in cunosrtintă de cauză cu SCOP PUR ELECTORAL pentru recâstigarea terenului pierdut de PDL si nu in ultimul rând, cu TRIMITERE DIRECTĂ la PROSTIMEA care nu-l prea inghite pe monarh ca să nu mai spun de ginerele său care poate purta orice TITLU vrea dar nu acela de PRINT de ROMÂNIA ………, prostime care gândeste că ar câstiga ceva dacă Regelui i s-ar lua castelul PELES si altele…..
      Pentru respectarea adevărului si a sinceritătii care mă caracterizează, iti destăinui că nu sunt un FAN al Regelui Mihai I, ultimul Rege al ROMÂNIEI dar asta nu inseamnă să mă cobor la mintea unora să-l denigrez si suspectez de TRĂDARE după cum imi trece prin cap la ceas se seraă la un pahar de vorbă cu amicii. Despre Regele Mihai I, revista rusească OGONIOK , supliment al cotidianului KOMMERSANT, a scris că , „ a luat masa cu HITLER, a băut ceai cu MUSSOLINI, a devenit CAVALER al Ordinului sovietic al VICTORIEI si i-a tinut , aproape singur piept lui STALIN ” ! Băsescu cu-i i-a tinut piept ? Nici măcar tinerilor lideri ai USL …………Dar, si această tema a fost aruncată in eter tot ca o ordinară DIVERSIUNE ! Timpul imi va da dreptate dar nu sunt sigur că tu vei recunoaste !
      REORGANIZAREA TERITORIALĂ a ROMÂNIE după logica bunului simt si al INTERESULUI GENERAL nu de grup clientelar, nu DEPINDE de nici unul din cei care ne conduc, DEPINDE de POPORUL ROMÂN care trebuie chemat la REFERENDUM pe această temă !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si-atunci, se va vedea ! Iar ca să nu mai fiu acuzat că am „ o obsesie pentru DIVERSIUNI” te rog frumos urmăreste cum se va finaliza propunerea lui Băsescu privind reorganizarea administrativ-teritorială a ROMÂNIEI care, in stilul său caracteristic i-a amenintat pe maghiari că OFERTA 8+2 judete este maximul cel pot obtine altfel, aplică o altă VARIANTĂ : adică RĂMÂNE CA LA INCEPUT dar, DIVERSIUNEA a prins, lumea a uitat că un DEPUTAT PDL a votat cu două cartele ca să se ajungă la numărul cerut pentru ca o LEGE ORGANICĂ să treacă, iar POLITISTII au mai luat-o incă odată in barbă căci DISPONIBILIZĂRILE CONTINUĂ pentru toti cei care au strigat : „ iesi afară javră ordinară ” iar el a câstigat IMAGINE si CAPITAL ELECTORAL pozând in fata românilor ca unul ce vrea doar binele natiunii .
      O,tempora !
      O, mores !
      Nu sunt fericit că pot merge la plajă, sunt FERICIT că mă pot TREZI ZILNIC cu poftă de VIATĂ in care si mersul la plajă intră . Iti multumesc totusi pentru grijă si, fii convins că imi iau toate măsurile ca să nu mi se intâmple nimic rău. Ca un fapt divers , NU PLAJA este scopul principal CI MISCAREA ( in cazul de fată cu BICICLETA , pe o distantă de 5 km ) si LIBERTATEA de ACTIUNE fără nici o ingrădire din partea unor factori sau persoane.
      Cum ziua este spre sfârsite, eu o seară bună iti doresc iar weekendul să-ti fie cel dorit !

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 24/06/2011 @ 7:03 pm | Răspunde

  39. […] prevederilor actului de la Versailles s-a facut prin aparitia Decretului-lege nr. 1693/4 mai 1920 – care a stabilit […]

    Apreciază

    Pingback de Ziua Eroilor în Olteniţa anului 2011 | OLTENITA — 16/06/2017 @ 3:16 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.