Alioşa ” File de Jurnal ”

08/07/2012

BACALAUREAT 2012 = DEZASTRU TOTAL !!!

Motto :

„ Școala românească scoate tâmpiți ” ! ( Traian Băsescu ) .

 

 

 

 

 

 

Elena Băsescu , europarlamentar PDL, din anul 2008,

mezina președintelui ROMÂNIEI, Traian Băsescu .

Anul trecut  mai mult de jumătate dintre absolvenții de LICEU au PICAT la BACALAUREAT !!!

S-a vorbit foarte mult pe acea temă dar NU S-A ÎNTREPRINS de către factorii responsabili din Ministerul EDUCAȚIEI  mai nimic ! Mai mult, ministrul de anul trecut  al educației  pedelistul  Funeriu (    care fie vorba între noi nu a reușit nici până acum să-și ECHIVALEZE studiile făcute în străinătate cu cele din ROMÂNIA  ) a ÎNCURCAT și mai mult ELEVII . Toți au dat vina pe CAMERELE de SUPRAVEGHERE, pe reducerea  SALARIILOR   PROFESORILOR cu 25 % , pe lipsa de interes a ELEVILOR față de  CARTE și ÎNVĂȚĂTURĂ ,pe nepăsarea părinților dar, NIMENI nu a făcut ceea ce trebuia făcut :

AJUSTAREA LEGII EDUCAȚIEI NAȚIONALE la  cerințele și posibilitățile intelectuale ale ELEVILOR  și a PROGRAMEI de SUSȚINERE a BAC-ului  conform TIPURILOR de LICEU și nu la fel pentru toți ! Mai pe înțelesul tuturor  PROGRAMA de BAC trebuia concepută DIFERENȚIAT , pe profiluri  de liceu, într-un fel pentru LICEELE TEORETICE și altfel pentru LICEELE TEHNICE  !!!!Politicienii din  TRISTA și PĂGUBOASA coaliție de guvernare în loc să GÂNDEASCĂ la niște MĂSURI CONCRETE de REDRESARE a ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ROMÂNESC s-au „ bătut”  în idei și vorbe pentru interese de grup și partid  cum ar fi „ limba maghiară , a doua limbă oficială în ROMÂNIA sau predarea numai în limba maghiară la UMF Târgu Mureș ” în loc să pună mai presus de toate INTERESUL GENERAL al ELEVILOR !!!

Anul acesta,   numărul absolvenților de liceu care au luat BACALAUREATUL  a fost  chiar mai  mic  ca anul trecut . Nu voi da CIFRE ca să nu greșesc cumva . Voi face doar câteva considerațiuni personale fără pretenția că sunt deținătorul adevărului absolut . O fac în calitate de BUNIC care aștept ca NEPOȚII și NEPOATELE mele prezente și viitoare  să ÎNVEȚE în condiții normale și să dea BACALAUREATUL în alte condiții decât cele actuale ! Cine are urechi de auzit  SĂ AUDĂ, cine are ochi de citit SĂ CITEASCĂ dar RESPONSABILII cu EDUCAȚIA NAȚIONALĂ  trebuie să facă  urgent cevaca DEZASTRUL de anul acesta da la BAC să nu se mai repete  !!!Răutăcioșii și slugile pedelisto-băsiste or să spună că NU MAI SUNT ei la GUVERNARE  ci USL deci, NU Funeriu este vinovat ci doamna Ecaterina Andronescu abia numită în funcția de Ministru al Educației !!!  Eu spun că noul ministru nu putea schimba nimic căci practic nu a avut timpul socialmente necesar ! VINOVATUL principal este fostul  ministru Funeriu care, trebuia să modifice imediat, încă de ANUL TRECUT ,Legea Educației printr-o OUG în care BACALAUREATUL 2012 trebuia să  fie DIFERENȚIAT pe categorii de LICEE : o programă pentru elevii de la liceele teoretice și altă programă pentru liceele tehnice !!! Dacă s-ar fi făcut acest lucru, PROMOVABILITATEA  elevilor la BAC-ul 2012  era mai mare !!!Cauzele DEZASTRULUI de la BACALAUREAT 2012 sunt multiple iar eu voi încerca să spun  câteva considerații personale constatate după 1990 :

1) Nu trebuia ELIMINAT examenul de ABSOLVIRE a OPT clase . 2) Nu trebuia luată în calcul la ADMITEREA în LICEU media MEDIILOR celor patru ani de gimnaziu .( de aici a început GOANA nebună a PĂRINȚILOR după NOTE MARI pentru progeniturile lor prin „ atenții” de tot felul la „ SUPLINITORI ” și titulari ) 3) Nu trebuia ELIMINAT examenul de ADMITERE la LICEU .4) Nu trebuia DESFIINȚAT învățământul PROFESIONAL ( nu toți absolvenții a OPT clase au capacitatea de a urma un LICEU iar ȚARA ( vorba lui T.Băsescu are nevoie și de TÎMPLARI , nu ca Igaș care și-a luat BAC-ul la 24 de ani și PDL l-a recompensat cu funcția de ministru al MAI .. ) 5) Programa de desfășurare a BAC-ului trebuia să fie DIFERENȚIATĂ pe categorii de LICEE : nu-i posibil  ca  SUBIECTELE la MATEMATICĂ să fie la fel și pentru profilul UMAN, REAL și  TEHNIC ….  6)  A  dispărut MOTIVAȚIA elevului pentru A ÎNVĂȚA   din cauza CORUPȚIEI din ÎNVĂȚĂMÂNT în special și SOCIETATE în general  mai ales când a CONSTATAT că  se poate ABSOLVI o FACULTATE fără să-i fi trecut PRAGUL măcar la ADMITERE, indiferent de categoria facultății : de stat, cu taxă sau fără taxă, privată, de apartament , la distanță, la seral, pe burtă sau pe-o parte, că DIPLOMA de LICENȚĂ și MASTERATUL se obține pe BANI , că se poate  ajunge MINISTRU și fără a-ți fi echivalate studiile făcute în străinătate ( Funeriu ) sau cu BAC-ul luat la 24 de ani ( Igaș, ministru MAI ) …..7) A dispărut și interesul părinților  mai ales din cauza sărăciei dar și a faptului că după absolvirea unei facultăți  progenitura sa nu va fi angajată  nici măcar pe post de portar sau ospătăriță….8 ) În ȘCOLI se fac de toate , de la SEX voit sau nevoit  între ELEVI și PROFESORI, scandaluri, bătăi între elevi, între profesori și elevi, dezbinarea elevilor prin folosirea de către  directorii de școli numiți pe criterii politice în campanii electorale de susținere a unuia sau altuia dintre candidații locali la funcțiile de primari, consilieri locali și județeni, președinți de consilii județene, deputați și senatori, ceea ce contribuie enorm la TÂMPIREA efectivă a ELEVULUI și la DISTRAGEREA lui de la scopul principal : ÎNVĂȚĂTURA ….9) Favorizarea prin acordarea de  către profesorii aserviți politic a NOTELOR MARI  copiilor de politicieni aflați la cârma administrației locale, comunale, municipale și județene ceea ce provoacă dezinteresul elevilor silitori față de carte …10) Indisciplina care s-a întronat în ȘCOLI mai ales în ultimii opt ani și lipsa măsurilor de sancționare a elevilor  CHIULANGII ….11) Nu trebuia POLITIZAT învățământul ( numirea  INSPECTORILOR ȘCOLARI GENERALI pe criterii politice și de aici sarabanda abuzurilor și frustrarea  unor PROFESORI dar și a ELEVILOR  îndoctrinați politic de dascăli inconștienți și înregimentați politic ….

BACALAUREATUL 2012 a arătat că :

1) ELEVII care au ÎNVĂȚAT au luat BAC-ul !!! 2) CHIULANGII și cei cu gândul doar la DISCOTECI, BARURI, CHEFURI, ORGII, DISTRACȚII de tot felul, CONCERTE de toate tipurile, nu au luat BAC-ul !!! 4 ) Nu camerele de supraveghere au fost CAUZA DEZASTRULUI ci proasta pregătire a celor care nu au luat BAC-ul .5 ) VINOVAȚI sunt în egală măsură : ELEVII ,PĂRINȚII, ÎNVĂȚĂTORII și PROFESORII  dar și Legea EDUCAȚIEI NAȚIONALE concepută după capul lui Funeriu și colaboratorii săi politici!!!

Ce trebuie făcut urgent ca să nu se repete DEZASTRUL și în vara anului 2013???

SIMPLU :

1) O altă LEGE a EDUCAȚIEI NAȚIONALE în care BACALAUREATUL să se desfîșoare DIFERENȚIAT pe categorii de LICEE !!! 2) Eliminarea mediei MEDIILOR  claselor V-VIII .3) Reintroducerea EXAMENULUI de ABSOLVIRE a OPT clase. 4) Reintroducerea EXAMENULUI de ADMITERE la LICEU . 5) Reînființarea  Școlilor Profesionale . 6) Remotivarea ELEVILOR pentru ÎNVĂȘĂTURĂ . 7) Remotivarea PĂRINȚILOR pentru interesul  față  de CARTE ( cine are carte, are parte .. ) 8) DEPOLITIZAREA completă a ÎNVĂȚĂMÂNTULUI !!! 9)Reîntronarea  ORDINEI și DISCIPLINEI în școli ! 10 ) Reintroducerea  UNIFORMELOR ȘCOLARE în ȘCOLILE GENARALE și-n LICEE ! 11) Eliminarea completă a CORUPȚIEI din învățământ  și lista ar putea continua dar mă opresc aici .

Dacă NU SE VOR LUA MĂSURI urgente , VIITORUL ȚĂRII va fi în pericol iar VINOVAȚII sunt POLITICIENII șin cei care primesc lună de lună BANI de la BUGETUL STATULUI, adică de la NOI , plătitorii de taxe și impozite !!!  Sunt  convins că nu am atins nici pe departe TOATE ASPECTELE trecute, prezente și viitoare legate de  examenul de BACALAUREAT mai ales că nu sunt CADRU DIDACTI ci doar CADRU MILITAR în REZERVĂ .Domniile voastre care citiți aceste rânduri și mai ales CADRELE DIDACTICE active și la pensie, POT ADUCE foarte mult COMPLETRĂRI la cele afirmate de mine mai sus .

Tu , stimată cititoare și stimate cititor , ce părere ai ?

Cu stimă și respect,

Alioșa.

15 comentarii »

  1. @ ALL !!!

    ” VARA PE ULITA,
    dupa G. Cosbuc
    parodie BAC

    Ne-aşteptam, la bac, să cadă
    Vreun elev, acolo, doi,
    Însă, ca după război,
    Au picat elevi, grămadă…
    Vai de noi!

    Li s-a dus în lume vestea
    Şi-am zvârlit spre ei săgeţi
    Ascultaţi acum, de vreţi,
    Cum s-a derulat povestea!
    Să vedeţi…

    Patru ani au dus-o bine,
    Lenevind şi petrecând,
    Fără să le dea prin gând
    Că năvalnic vuiet vine
    În curând.

    Nici măcar în lună-o dată
    Un caiet n-au răsfoit,
    Şi-un liceu au absolvit,
    Însă ziua mare, iată,
    A sosit!

    Dintr-un jeep, la bac, răsare
    Un băiat al… ştim noi cui,
    Arogant cum altul nu-i
    Şi e plin de îngâmfare
    Chipul lui.

    Blugii peticiţi i-atârnă,
    Cinci ca el încap în ei,
    Dacă-l vezi, te-nchini la zei,
    Că şi-a-nfipt în nara cârnă
    Trei cercei

    Uite-i buzunarul, frate,
    Mare cât o zi de post
    Şi croit c-un singur rost:
    Au fiţuicile-adunate
    Adăpost!

    Îşi aruncă ochii, roată,
    Prin lentile fumurii
    Şi se-ndreaptă, să te ţii,
    Către zgomotoasa gloată
    De copii.

    Cum se-apropiase bacu’,
    Tatăl său, descurcăreţ,
    Pregătise-un plan măreţ,
    Ca examenul să-l ia cu
    Orice preţ.

    Profitând de-mprejurare,
    Pe băiat îl doare-n cot,
    Dar, la bac, surpriză mare:
    Camere de spionare
    Peste tot.

    Inhibat din cale-afară
    Şi mizând pe portofel,
    Nu s-a descurcat defel,
    Dar noi ştim c-au fost, în ţară,
    Mulţi ca el.

    De va şti să dea din coate,
    Peste ani, nimic de spus,
    La catedră fi-va pus,
    La inspectorat sau, poate,
    Chiar mai sus!

    Că, la noi, acela care
    Se târăşte-abia, abia,
    Cu o pilă în dotare,
    Poate să ajungă mare,
    Doar să vrea.

    Poţi preda la grădiniţă
    Chiar de n-ai habar să scrii;
    Te cruceşti când la „copii”
    Pune-o bravă dăscăliţă
    Doar un „i”.

    Autori de perle crase
    Din păcate, nu sunt rari,
    Dezacorduri, faze tari
    Se-ntâlnesc şi pe la case…
    Mult mai mari.

    Şcoala-i navă în furtună
    Ce de-un timp a eşuat,
    Echipaju-i speriat,
    Şi-ar fi cazul să se pună…
    Pe-nvăţat!”

    Aliosa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 30/11/-0001 @ 12:00 am | Răspunde

  2. @ Schtiel,
    Bună dimineața prietene !
    Primul ca de obicei iar asta mă bucură și onorează foarte tare !
    Mulțumesc pentru vizită și like !
    O săptămână cât mai frumoasă și mai răcoroasă !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 09/07/2012 @ 6:08 am | Răspunde

  3. @ ALL !!!
    OMUL cât TRĂIEȘTE ÎNVAȚĂ !!!
    Iar eu ÎNVĂȚ mereu !
    Astăzi, despre ceva ce are mare legătură cu SUBIECTUL în cauză : BACALAUREATUL 2012,
    „ POROMOVARE ” , PROMOVABILITATE ” !!!
    De pe

    http://noaptebunacopii.wordpress.com/

    am preluat cele ce urmează :

    „ PROMOVARE vs. PROMOVABILITATE
    Nu, nu voi vorbi despre rezultatele de la bacalaureat, nici de cauzele, sau scopul acestora, nici de lipsa de interes a elevilor şi/sau a profesorilor, ci despre cuvintele ca atare. Pentru că mă zgârăie rău pe creier, când aud, acum, la FINALUL examenului, “care este procentul de PROMOVABILITATE?”, ori: “în judeţul x, procentul de promovabilitate (!) este de….”.

    Aşa că, se impune un pic de analiză:
    Conform DEX:

    PROMOVABILITÁTE – s. f. însușirea de a fi promovabil.

    promovábil, -ă – adj. care poate fi, care are calitatea de a fi promovat.

    PROMOVÁRE, promovări, s. f. Acțiunea de a promova și rezultatul ei.

    PROMOVÁ, promovez, vb. I. Tranz. 1. A ridica, a înainta pe cineva în funcție; în grad, într-o demnitate etc., a avansa. ♦ A declara pe cineva absolvent al unui an de învățământ, permițându-i trecerea în anul următor. ♦ A termina cu succes o clasă sau un an de învățământ. 2. A susține, a sprijini făcând să progreseze, să se dezvolte.

    În concluzie, dragii mei, vorbim despre un procent de PROMOVARE a examenului de bacalaureat care s-a încheiat!

    Dacă am fi fost la începutul lui, am fi putut spune: “se presupune un procent de promovabilitate de …. “

    Mulțumesc mult ADELA !
    Cu stimă deosebită și mult respect,
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 09/07/2012 @ 6:13 am | Răspunde

    • Muţumesc şi eu, Alioşa, cu mult drag!

      Apreciază

      Comentariu de noaptebunacopii — 09/07/2012 @ 10:21 pm | Răspunde

      • @ Adela,
        Bună dimineața !
        Mulțumesc pentru vizită și like !
        Acum sunt sigur că nu te-ai supărat că ți-am preluat cu copy-paste articolul !
        O zi frumoasă dar răcoroasă !
        Cu stimă și respect,
        Alioșa.

        Apreciază

        Comentariu de Aliosa — 10/07/2012 @ 6:15 am | Răspunde

  4. @ ALL !!!

    Cu ceva timp în urmă,președintele țării Traian Băsescu
    le-a spus unor elevi cu note mediocre la învățătură :
    – Și eu am avut la școală note de 6 și 7 și uitați, am ajund președinte:hă-hă-hă ” !!!
    Legat de cunoașterea ISTORIEI tot T.Băsescu le-a spus :
    – Dacă vreți să cunoașteți ceva despre PLATON sau SOCRATE, intrați pe GOOGLE și aflați totul …..hă-hă-hă !!!
    Întrebat despre plecarea medicilor în străinătate după un salariul mai bun, a spus :
    – Ce dacă pleacă doctorii în străinătate ? Să plece …hă-hă-hă !!!
    Și-atunci , cum să mai depună elevii interes la școală
    când președintele țării le-a spus că a ajuns
    președinte cu note de 6 și 7 ???
    Tu, ce spui ?
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 09/07/2012 @ 1:31 pm | Răspunde

  5. @ ALL !!!

    * I: Ce trebuie sa faci cind iti trece calea o pisica neagra?
    R: O prinzi, o bati, o jupoi de blana si o intrebi: ia zi tu, acuma, cui nu i-a mers bine azi?

    * Unde credeti ca se roaga oamenii cu adevarat la Dumnezeu: intr-o biserica sau intr-un avion cu un motor in flacari?

    * Daca prietena ta nu se mai epileaza, inseamna ca nu mai are pe nimeni in afara de tine.

    – Mamico, vaca zice muuu sau nuuu?
    – Eh, depinde de bou…

    Cine a pus „s”-ul in „fast food”, a fost un ticalos ingenios…

    Un tip face o comanda la fast food:
    – Buna ziua, vreau patru shaorme la pachet, va rog. Doua cu pui si doua cu vita. In cele cu pui vreau puiul pe o parte ars, pe o parte crud si pita arsa. La o shaorma cu vita vreau carnea in sange, pita arsa pe o parte si numai cu castraveti, iar in cealalta cu vita vreau carnea arsa si numai cu ceapa!
    – Da’ domnule, ce-mi cereti e foarte greu de facut!
    – Pai si ieri cum ai reusit?

    Sânii sunt dovada clara ca si barbatii se pot concentra la doua lucruri in acelasi timp.

    I: Ce-i lipseste unei fete care are 10.000 de like-uri pe Facebook?
    R: Hainele.

    Asemanarea dintre un barbat si o femeie este ca ambii au nevoie de servetele cand vizioneaza un film bun.

    Daca dopajul este interzis pentru sportivi, de ce n-ar fi si PhotoShop-ul interzis pentru vedete?

    Am intrebat un prieten din Coreea de Nord cum ii merge. Mi-a zis ca nu se poate plange.

    Daca beau alcool, sunt alcoolic.
    Daca beau Fanta, sunt fantastic?

    O fetita discuta cu invatatoarea despre balene.
    Aceasta le explicase copiilor ca este fizic imposibil pentru o balena sa inghita un om, deoarece, desi este un mamifer foarte mare, are un gat mic.
    Fetita sustinea ca Iona a fost inghitit de o balena.
    Nervoasa, invatatoarea a reluat explicatia… este FIZIC IMPOSIBIL!
    Micuta a spus:
    – Cand o sa ajung in rai, o sa-l intreb pe Iona.
    – Si daca Iona s-a dus in iad?
    Raspunsul a venit prompt:
    – Atunci o sa-l intrebati dumneavoastra.

    O educatoare observa copiii in timp ce deseneaza, oprindu-se din cand in cand sa vada cate o lucrare.
    Ajungand langa o fetita care lucra cu mare atentie, o intreba ce deseneaza…
    Fetita spuse:
    – Il desenez pe Dumnezeu.
    Educatoarea raspunse:
    – Dar nimeni nu stie cum arata Dumnezeu.
    Fara sa se opreasca o secunda, cu privirea tinta la desen, fetita raspunse:
    – O sa stie…in cateva minute.

    Un profesor la Scoala de duminica discuta cele zece porunci cu copii de cinci – sase ani.
    Le explica ce inseamna sa „cinstesti pe Mama si pe Tatal tau”, apoi ii intreaba:
    – Exista vreo porunca facuta special sa ne invete cum sa ne purtam cu fratii si cu surorile noastre?
    Fara sovaire, un baietel (cel mai mare dintre frati, in familia lui) raspunse:
    – Sa nu ucizi.

    4. Intr-o buna zi, o fetita statea langa mama care spala vasele in bucatarie. Dintr-o data observa cele cateva suvite de par carunt, in contrast cu parul negru al mamei.
    Se uita fix la mama si o intreaba:
    – De ce ai si par alb, mami?
    Mama raspunde:
    – Ei, bine, de cate ori ma necajesti si ma faci sa plang sau sunt doar suparata, unul din firele mele de par devine alb.
    Fetita cade pe ganduri si dupa scurt timp, intreaba:
    – Mama, atunci cum se face ca bunica are TOATE firele albe?

    5. Copiii fac poze in clasa, iar profesoara incearca sa-i convinga sa comande fiecare o poza de grup.
    – Ia ganditi-va ce frumos va fi peste ani, sa spuneti: „Iat-o pe Monica, acum e avocat” sau „El e Mihai, acum este doctor”.
    Din spate se auzi o vocisoara:
    – Si aceasta este profesoara, a murit!

    O profesoara preda circulatia sanguina. Incercand sa explice cat mai clar, ea spuse:
    – Acum, copii, daca stau in cap, sangele – asa cum stiti -, se va duce in cap si o sa ma inrosesc la fata.
    – Da, spusera copiii.
    – Atunci de ce atunci cand stau normal, sangele nu se duce tot in picioare?
    Un mititel raspunse cu convingere:
    – Pentru ca picioarele dumneavoastra nu sunt goale pe dinauntru.

    La ora pranzului, copiii stateau cuminti la coada in cantina scolii elementare catolice. In capul mesei era un cos mare cu mere.
    O calugarita scrisese un bilet: „Ia UN SINGUR mar. Domnul e cu ochii pe mere!”
    Mai departe, pe linie, erau prajiturile cu ciocolata.
    Un copil poznas adaugase o nota: „Ia cate vrei! Domnul e cu ochii PE MERE! ”

    Ne spui și tu un BANC ?
    O zi răcoroasă !
    Cu stimă,
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 10/07/2012 @ 6:13 am | Răspunde

  6. @ ALL !!!
    Ca FOST elev de LICEU MILITAR la CÂMPULUNG MOLDOVENESC , imi face o ddeosebită plăcere și onoare să postez aici
    REZULTATELE OBȚINUTE de ELEVII COLEGIILOR MILITARE LICEALE , la
    BACALAUREAT 2012 :

    Absolvenţii colegiilor militare liceale au obţinut, la examenul de bacalaureat din acest an, rezultate foarte bune, procentajul de PROMOVARE fiind de 98,5 la sută.
    Astfel, din totalul de 272 de elevi de clasa a 12-a de la
    – Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc,
    -Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iuli- şi Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza,

    doar PATRU ELEVI au fost respinşi.

    Pe COLEGII MILITARE , procentul de PROMOVARE este :

    – la CML din Câmpulung Moldovenesc a fost de 100 la sută,
    – la CML din Alba Iulia de 98,88 la sută,
    – iar laCML din Breaza de 96,74 la sută.

    Elevii au susţinut examenele la Centre de examinare din localităţile :

    -Câmpulung Moldovenesc (Colegiul Silvic „Bucovina”),
    – Alba Iulia (Colegiul „Horia Cloşca şi Crişan”
    – şi Breaza (Liceul teoretic „Aurel Vlaicu”),
    în aceleaşi condiţii ca şi colegii lor din mediul civil adică,
    și CU CAMERELE DE SUPRAVEGHERE !!!
    Sursa acestor rezultate :
    Observatorul Militar.

    REZULTATELE excelente obținute de elevii de la COLEGIILE MILITARE LICEALOE, nu ar trebui să mire pe nimeni !
    De ce ?
    SIMPLU : la CML se ÎNVAȚĂ CARTE !
    La CML , elevii :
    – Nu chiulesc de la ore;
    – NU se bat NICI între ei nici nu profesorii ;
    – NU se bazează pe COPIAT la BAC ci pe propriile cunoștințe ;
    – Nu săvârșesc în timpul celor PATRU ani de studii abateri cu consecințe nefaste asupra procesului de ÎNVĂȚARE ….
    La CML , elevii își VĂD de ÎNVĂȚĂTURĂ nu de distracții și orgii sexuale
    în baruri, discoteci, chermeze, petrecri până spre zorii zilei și alte nenorociri ca elevii din VIAȚA CIVILĂ !
    La CML între ELEVI, PROFESORI , PĂRINȚI și COMANDANȚI există o strânsă COLABORARE pe
    tot parcursul celor PATRU ani de studii !
    PĂRINȚII elevilor din CML participă cel puțin O DATĂ pe an la ȘEDINȚA cu profesorii și elevii pe CLASĂ și COLEGIU
    nu ca părinții din viața civilă care nici NU CUNOSC care-i DIRIGINTELE ( A ) copiilor lor …………………….
    La CLM se face CARTE nu POLITICĂ cum au făcut unii DIRECTORI sau INSPECTORI GENERALI numiți pe criterii politice
    și ca atare, cu obligații politice față de cei care i-au NUMIT ,
    mai ales în campaniile electorale când trimit ELEVII să strige PRO sau CONTRA …………..
    Tu, ce părere ai ?
    Eu spun că dacă ai UN COPIL ( fată sau băiat ) și vrei să FACI OM din el ( ea )
    singura ȘANSĂ este SĂ URMEZE CML !!!!
    E alegerea ta !
    Eu doar ți-am dat un sfat !
    O seară bună !
    Cu stimă și respect,
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 10/07/2012 @ 6:49 pm | Răspunde

  7. Multe nu le stiam…multumesc!
    Poate anul viitor „procentul de promovabilitate” la examenul de bacalaureat va fi mai mare…

    Apreciază

    Comentariu de yousef59 — 10/07/2012 @ 9:00 pm | Răspunde

    • @ Magda,

      Am intrat pe blogul tău și , ca fost ELEV de LICEU MILITAR într-o perioadă când SE ÎNVĂȚA CARTE nu glumă,
      directorii de liceu nu erau numiți pe criterii politice și nici CAMERELE DE LUAT VEDERI nu STRESAU elevii,
      mi-a făcut o deosebită plăcere și onoare să consemnez acolo ,
      REZULTATELE OBȚINUTE de ELEVII COLEGIILOR MILITARE LICEALE , la
      BACALAUREAT 2012 pe care le enumăr din nou și aici.

      Absolvenţii colegiilor militare liceale au obţinut, la examenul de bacalaureat din acest an, rezultate foarte bune, procentajul de PROMOVARE fiind de 98,5 la sută.
      Astfel, din totalul de 272 de elevi de clasa a 12-a de la
      – Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc,
      -Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iuli- şi Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza,

      doar PATRU ELEVI au fost respinşi.

      Pe COLEGII MILITARE , procentul de PROMOVARE este :

      – la CML din Câmpulung Moldovenesc a fost de 100 la sută,
      – la CML din Alba Iulia de 98,88 la sută,
      – iar laCML din Breaza de 96,74 la sută.

      Elevii au susţinut examenele la Centre de examinare din localităţile :

      -Câmpulung Moldovenesc (Colegiul Silvic „Bucovina”),
      – Alba Iulia (Colegiul „Horia Cloşca şi Crişan”
      – şi Breaza (Liceul teoretic „Aurel Vlaicu”),
      în aceleaşi condiţii ca şi colegii lor din mediul civil adică,
      și CU CAMERELE DE SUPRAVEGHERE !!!
      Sursa acestor rezultate :
      Observatorul Militar.

      REZULTATELE excelente obținute de elevii de la COLEGIILE MILITARE LICEALOE, nu ar trebui să mire pe nimeni !
      De ce ?
      SIMPLU : la CML se ÎNVAȚĂ CARTE !
      La CML , elevii :
      – Nu chiulesc de la ore;
      – NU se bat NICI între ei nici nu profesorii ;
      – NU se bazează pe COPIAT la BAC ci pe propriile cunoștințe ;
      – Nu săvârșesc în timpul celor PATRU ani de studii abateri cu consecințe nefaste asupra procesului de ÎNVĂȚARE ….
      La CML , elevii își VĂD de ÎNVĂȚĂTURĂ nu de distracții și orgii sexuale
      în baruri, discoteci, chermeze, petrecri până spre zorii zilei și alte nenorociri ca elevii din VIAȚA CIVILĂ !
      La CML între ELEVI, PROFESORI , PĂRINȚI și COMANDANȚI există o strânsă COLABORARE pe
      tot parcursul celor PATRU ani de studii !
      PĂRINȚII elevilor din CML participă cel puțin O DATĂ pe an la ȘEDINȚA cu profesorii și elevii pe CLASĂ și COLEGIU
      nu ca părinții din viața civilă care nici NU CUNOSC care-i DIRIGINTELE ( A ) copiilor lor …………………….
      La CLM se face CARTE nu POLITICĂ cum au făcut unii DIRECTORI sau INSPECTORI GENERALI numiți pe criterii politice
      și ca atare, cu obligații politice față de cei care i-au NUMIT ,
      mai ales în campaniile electorale când trimit ELEVII să strige PRO sau CONTRA …………..
      Mai multe pe :
      https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/07/08/
      Cât despre colecția de ROCHII pentru gingașele FEMEI , …..doar o vorbă :
      e SUPERBĂ !!!
      Toate cele bune !
      Cu stimă și respect,
      Alioșa.

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 13/07/2012 @ 7:11 am | Răspunde

  8. @ ALL !!!
    S-au REZOLVAT și CONTESTAȚIILE elevilor care N-AU FOST MULȚUMIȚI cu PRIMA NOTĂ obținută la
    BAC 2012!!!
    Unii elevi au avut NOROC și au obținut o NOTĂ mai MARE , alții chiar NOTĂ DE TRECERE .
    Au fost însă foarte puțini însă . Procentul de PROMOVARE a crescut de la 43 % și ceva la 44 % și ceva !!!
    ELEVII care au LUAT BAC-ul se bucură , vor merge la FACULTATE în toamnă !
    ELEVII care n-au luat BAC-ul ar trebui să ÎNVEȚE pentru SESIUNEA din toamnă de BAC !
    Tu, chiar CREZI că NEPROMOVAȚII vor ÎNVĂȚA ???
    Da de unde !
    Abia AȘTEAPTĂ să PRIMEASCĂ cei 250 RONi ajutor de ȘOMAJ de la STAT ca să-i CHELTUIASCĂ pe DISTRACȚII
    ca să NU SPUN pe DROGURI……
    Dacă CARE nu ÎNVAȚĂ, măcar să ÎNVEȚE cum să se FEREASCĂ de ÎNȚEPĂTURILE de ȚÂNȚARI :


    Atacul tantarilor! Cum te feresti de ei

    Ca sa poti sa scapi de ei trebuie sa stii de ce esti o tinta pentru ei. Sudoarea si mirosul picioarelor sunt doar doua dintre multele motive.

    Sudoare este ca un magnet pentru tantari, asa ca asigura-te ca esti tot timpul curat.

    Daca esti genul de persoana asaltata de tantari, pe cand cei din jurul tau par mereu ocoliti de acestia, asta spune ceva despre tine.

    Mai precis ca cel mai probabil esti o persoana calma. Dupa cum a aratat un studiu publicat in Wall Street Journal, tantarii „miros” oamenii stresati, nefiind deloc atrasi de acestia, posibil din cauza hormonilor de stres secretati de organismul lor.

    In plus, nu se stie inca de ce, tantarii prefera sa-i intepe pe cei care au consumat alcool (nici macar nu e nevoie de mult, un pahar si jumatate este suficient pentru a „chema” tantarii), dupa cum relateaza Glamour.

    Un alt miros irezistibil pentru tantari este acela al picioarelor nu foarte curate. Teoria oamenilor de stiinta este aceea ca insectele sunt atrase de bacteriile care traiesc in aceasta zona.

    Atunci cand picioarele incep sa miroasa se produce amoniac, astfel s-ar explica muscaturile tantarilor din jurul gleznelor.

    Doar femelele tantar ne inteapa si o fac pentru a se reproduce. Asa ca de fiecare data cand omori un tantar in timp ce te inteapa, bucura-te ca ai salvat lumea de mostenitorii sai.

    Nu te baza pe produsele chimice pentru ca acestea functioneaza pe o perioada mica de timp. Apeleaza la natura. Uleiul esential de cedru este perfect. Cedrul mascheaza mirosul omului si respinge tantarii. Acestia vor fugi imediat pentru ca vor simti „mirosul mortii”. Uleiul respectiv este natural, nu are efecte secundare si te va ajuta sa fii invizibil pentru tantari.

    Iti place sa gatesti cu diferite condimente. Ce ar fi sa le ai in ghiveci la tine acasa?

    Tantarii fug de cimbru, busuioc sau marar.

    Trateaza natural muscaturile de tantari

    Daca stai la curte, nu lasa apa mai mult de cateva zile in diferite recipiente. De exemplu, nu pune multa apa florilor ca sa nu ramana in farfuria ghiveciului sau daca a plouat, foloseste apa de ploaie inainte sa atraga tantarii.

    Tot in cazul celor care stau la curte se aplica si metoda fumului. Daca vrei sa stai cu familia afara vara, fa un mic „foc de tabara” si o sa scapi de micii inamici.

    Ia cateva frunze de nuc si arde-le in casa. O sa vezi ca nu vei mai avea probleme. In ultima instanta, poti apela si la betisoare parfumate.

    In cazul in care nu ai avut noroc si te-a muscat un tantar, pune putina pasta de dinti pentru a calma senzatia de mancarime.

    Otetul este unul dintre acele lucruri pe care toata lumea le are in camara. Poate fi folosit la salate, la curatenia din baie, dar si impotriva tantarilor. Tamponati locul unde ati fost muscat de tantar cu otet de mere si miere si veti scapa de durere, dar si de mancarimea deranjanta.

    Un alt remediu contra muscaturilor de tantari este pasta de dinti, in mod special cea cu aroma de menta. Mancarimea va disparea in cateva secunde si nu veti mai simti disconfort.

    Un pachet de gheata aplicat peste zona unde ati fost muscati va amorti locul, iar mancarimea va disparea, pentru cateva minute. Gheata este, de fapt, solutia cea mai rapida, dar nu cu efecte indelungate.

    Pentru a scapa de semnele inestetice pe care le lasa muscatura de tantar, tamponati zona cu o frunza de aloe. Aceasta planta are proprietati antiinflamatorii si vindeca pielea afectata.

    Sucul de lamaie opreste mancarimea provocata de intepaturile de tantar! Doar cateva picaturi pe muscatura si imediat veti renunta sa va mai scarpinati.

    Faceti o pasta din apa si bicarbonat de sodiu si aplicati pe zona unde ati fost atacati de tantari. Dupa 15 minute, nu veti mai fi deranjati de senzatia de mancarime.

    Un alt remediu pe care ar trebui sa-l incercati este usturoiul. Atat timp cat mirosul se va mentine tantarii va vor ocoli, dar va disparea si mancarimea pielii.

    Pana a ajunge la remedii insa, faceti tot ce este posibil pentru a scapa de tantari, din cauza ca acestia pot fi purtatori de boli periculoase.

    Creste iarba de lamaie thailandeza in casa. Aceste plante pun tantarii pe fuga, continand un ulei natural chiar mai eficient decat planta citronela. Plaseaza-le strategic, langa intrari si geamuri.

    – Planteaza galbenele afara, sub geamuri. Acestea sunt foarte eficiente, de asemenea, impotriva tantarilor

    Busuiocul este recunoscut ca dusman al tantarilor. Tinut pe balcon sau la fereastra poate fi un adevarat stavilar impotriva invaziei tantarilor. Daca iti masezi pielea cu frunze de busuioc, tantarii nu se mai apropie de tine.

    Dupa cum se stie, levantica este spaima moliilor dar, la nevoie, le vine de hac si tantarilor. Din levantica se poate prepara un decoct cu care sa-ti ungi pielea daca esti nevoit sa stai afara sau in alte locuri expuse invaziei tantarilor. In acest caz, tantarii vor ramane la distanta pentru ca nu agreaza mirosul de levantica.

    Si daca se intampla sa te intepe un tantar, mancarimile locale pot fi ameliorate cu ajutorul aplicarii celor mai la indemana remedii avute in casa. Acestea sunt ceapa, usturoiul, sarea, varza cruda, patrunjelul verde, otetul.

    Pentru calmarea mancarimilor, locul afectat de intepaturi de tantar poate fi frecat cu ceapa, usturoi sau sare. Se foloseste o felie de ceapa, un catel de usturoi taiat sau putina sare umezita. Locul afectat se freaca doua, trei minute si neplacerile dispar indata.

    Atunci cand apar umflaturi, se folosesc cataplasmele cu varza sau patrunjel. Frunzele strivite se pun direct pe zona afectata si se fixeaza cu tifon sau o bucata de panza curata. Cataplasmele se schimba des si trebuie sa fie cat se poate de reci.

    Cea mai buna metoda de a scapa de intepaturile de tantari este sa previi. De regula, tantarii ataca zonele expuse, neacoperite. Daca vrei sa iesi la o plimbare de seara si sa te simti bine, atunci imbraca lucruri subtiri, de vara, pantaloni si bluza ori camasa cu maneci lungi, care sa-ti acopere cea mai mare parte a corpului.

    Se stie ca umezeala excesiva si canicula favorizeaza inmultirea tantarilor. Este bine sa se evite plimbarile pe malurile raurilor si ale lacurilor, precum si marginile padurilor, zone incarcate de vegetatie care vara se constituie in rai al tantarilor.

    Si e bine sa aveti in geanta o sticluta cu otet ori un pic de sare ca, in caz de ataca vampirul minuscul, sa ai cu ce-ti ameliora mancarimile si usturimea ” !!!
    Sursa : Internetul .

    PS!!!
    Și pentru tine sunt VALABILE aceste folositoare SFATURI !
    REȚINE-LE și spune și ALTORA să le citească !
    Iar dacă ți-au fost de FOLOS, poți spune un simplu MULȚUMESC că nu te costă NIMIC !!!
    Weekend plăcut și fără ÎNȚEPĂTURI de ȚÂNȚARI !!!
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 14/07/2012 @ 7:38 am | Răspunde

  9. @ ALL !!!
    MOTTO :
    „ În ROMÂNIA , mama proștilor e mereu GRAVIDĂ ” !!!

    Răspunsuri de absolvenți de LICEU la BACALAUREAT 2012 !!!
    Să te crucești NU ALTA !!!

    „Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele”.

    „Balada e o specie a liricii populare inventata de Ciprian Porumbescu” !!!

    „Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia”.

    „Mircea cel Mare, care prima data a fost batran, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci”.

    „Spre deosebire de tragedie, intr-o comedie deznodamantul se termina de obicei vesel”.

    „Poezia „Sburatorul” de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani”.

    „Metoda folosita de Ion pentru a pune mana pe pamantul Anei este insarcinarea”.

    „Tema basmului este invingerea dintre bine si rau”.

    „Capitala SUA este Casa Alba”.

    „Cele doua motive literare sunt despartirea si greata.”

    „Genul epic este cand apare necrologul”.

    „Școala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.”

    „Nilul este un fluviu ramas de pe vremea faraonilor.”

    ” La inceputul fiecarei poezii eminesciene sta plantat cate un tei mai gros sau mai subtire in functie de cate strofe are poezia.”

    ” Aceasta opera apartine speciei literare deoarece in opera sunt feciori de imparat, boieri, chiar si feti-frumosi, ceea ce in lumea reala nu mai sunt.”

    ” Textul citat apartine speciei literare a basmului deoarece scrisul este unul moale in tonuri calde.”

    „Ne-am imbalsamat de aerul de la nunta.”

    „Cetateanul turmentat este reprezentat in lumea reala de omul obisnuit, adica betivul roman.”

    „Misterioase sunt caile scrisorii pierdute.”

    „Zaharia Trahanache avea acest nume pus de Caragiale, deoarece se ocupa cu traficul de zahar. In mod similar, Farfuridi desfasura afaceri cu farfurii, iar Iordache Branzovenescu rula afaceri cu branza.”

    ” Caragiale era un adevarat mistocar al secolului 17.”

    „Meteoritii s-au format in judetele Marte si Jupiter”.

    „Primavara inverzesc toate vietuitoarele”.

    „Semnificatia motivului ploii – ploaia este motivul ce produce noroiul”.
    Sursa : Internetul.

    Probabil că de aceea mediocrul elev al Școlii Generale din BASARABI :
    – „ în școală am avut note de 6 și 7 și totuși am ajuns PREȘEDINTELE ȚĂRII … ”
    a spus :
    „ Școala românească scoate TÂMPIȚI ” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dacă ne luăm după PERLELE ABSOLVENȚILOR de LICEU promoția 2012 și nu numai,
    putem afirma că CHIAR ARE DREPTATE președintele Traian Băsescu !
    În cazul acesta , ȘCOLILE ar trebui ÎNCHISE iar cadrele didactice să-și caute alte joburi …..
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 16/07/2012 @ 8:46 am | Răspunde

  10. @ ALL !!!

    ATENTIE!
    EI TRAIESC PRINTRE NOI!…

    1.Un tip a cumparat un frigider nou pentru casa lui. Ca sa scape de cel vechi, l-a pus in fata casei cu un carton pe el, pe care scrie: E gratis, il vrei, ia-l acasa. 4 zile a stat frigiderul acolo si nimeni nici macar nu s-a uitat la el. A realizat ca oamenii erau prea neincrezatori in aceasta oferta. Asa ca a decis sa schimbe cartonul : Frigider de vanzare cu 100 ron. A doua zi cineva l-a furat! Ei traiesc printre noi!!!!

    2. Intr-o zi mergeam pe plaja cu niste prieteni cand deodata cineva a tipat : „Uite o pasare moarta!” Cineva s-a uitat in sus spre cer si a exclamat : „unde, unde?” Ei traiesc printre noi!!!!

    3. Cand se uita la o casa, fratele meu a intrebat agenta imobiliara in ce directie este nordul. El a explicat ca nu vrea ca soarele sa-l trezeasca in fiecare dimineata. Ea a intrebat „Soarele rasare in nord?” Cand fratele meu i-a explicat ca soarele rasare in est de ceva timp, ea a dat din cap si a zis: „Oh, nu prea tin pasul cu lucrurile astea!” Ei traiesc printre noi!!!!

    4. Luam pranzul intr-o cafenea, cand fara sa vrem, am auzit-o pe angajata ca vorbea despre o arsura pe care a facut-o la sfarsitul saptamanii cand mergea spre plaja cu masina. A condus cu ea decapotata, dar nu credea ca se va arde pentru ca era in mers. Ei traiesc printre noi!!!!

    5. Prietena mea are un fel de cutit in masina care este special pentru a taia centura de siguranta in caz ca ramane blocata din cauza unui accident. Ea il tine in portbagaj. Ei traiesc printre noi!!!!

    6. Umblam cu un prieten cand am vazut o femeie cu un cercel in nas, de care era atasat un un lantisor pana la cercelul din ureche. Prietenul meu a zis „Nu se va rupe lantul de fiecare data cand va intoarce capul?”. A trebuit sa-i explic ca nasul si urechea unei persoane raman la aceeasi distanta una de cealalta indiferent in ce directie va intoarce capul. Ei traiesc printre noi!!!!

    7. Nu mi-am gasit bagajele in zona pentru bagaje din aeroport. Asa ca am mers la biroul bagaje pierdute si i-am spus femeii de acolo ca bagajele mele nu au aparut. Ea a zambit calm si mi-a spus sa nu imi fac griji deoarece ea este pregatita si instruita profesional si ca sunt in maini bune. M-a intrebat ea: „A ajuns avionul dumneavoastra?” Ei traiesc printre noi!!!!

    8. Cand munceam la o pizzerie am observat un barbat care a comandat o pizza mica la pachet. Parea sa fie singur si bucatarul l-a intrebat daca doreste sa taie piza in 4 sau in 6 felii. A stat si s-a gandit un pic inainte sa raspunda: „Lasa in 4 felii, nu cred ca imi este destul de foame sa mananc 6 felii.
    Sursa : Internetul.

    DA !
    Ei traiesc printre noi!!!
    Din pacate, nu doar traiesc printre noi,
    dar se si REPRODUC !!!!
    Tocmai de aceea MOTTO-ul :
    „ În ROMÂNIA mama proștilor e mereu GRAVIDĂ ” merge bine !
    iar vorbele lui TB :
    „ Școala românească scoate TÂMPIȚI ” prind contur !!!
    Alioșa.

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 16/07/2012 @ 9:14 am | Răspunde

  11. @ ALL !!!

    ” VARA PE ULITA,
    dupa G. Cosbuc
    parodie BAC

    Ne-aşteptam, la bac, să cadă
    Vreun elev, acolo, doi,
    Însă, ca după război,
    Au picat elevi, grămadă…
    Vai de noi!

    Li s-a dus în lume vestea
    Şi-am zvârlit spre ei săgeţi
    Ascultaţi acum, de vreţi,
    Cum s-a derulat povestea!
    Să vedeţi…

    Patru ani au dus-o bine,
    Lenevind şi petrecând,
    Fără să le dea prin gând
    Că năvalnic vuiet vine
    În curând.

    Nici măcar în lună-o dată
    Un caiet n-au răsfoit,
    Şi-un liceu au absolvit,
    Însă ziua mare, iată,
    A sosit!

    Dintr-un jeep, la bac, răsare
    Un băiat al… ştim noi cui,
    Arogant cum altul nu-i
    Şi e plin de îngâmfare
    Chipul lui.

    Blugii peticiţi i-atârnă,
    Cinci ca el încap în ei,
    Dacă-l vezi, te-nchini la zei,
    Că şi-a-nfipt în nara cârnă
    Trei cercei

    Uite-i buzunarul, frate,
    Mare cât o zi de post
    Şi croit c-un singur rost:
    Au fiţuicile-adunate
    Adăpost!

    Îşi aruncă ochii, roată,
    Prin lentile fumurii
    Şi se-ndreaptă, să te ţii,
    Către zgomotoasa gloată
    De copii.

    Cum se-apropiase bacu’,
    Tatăl său, descurcăreţ,
    Pregătise-un plan măreţ,
    Ca examenul să-l ia cu
    Orice preţ.

    Profitând de-mprejurare,
    Pe băiat îl doare-n cot,
    Dar, la bac, surpriză mare:
    Camere de spionare
    Peste tot.

    Inhibat din cale-afară
    Şi mizând pe portofel,
    Nu s-a descurcat defel,
    Dar noi ştim c-au fost, în ţară,
    Mulţi ca el.

    De va şti să dea din coate,
    Peste ani, nimic de spus,
    La catedră fi-va pus,
    La inspectorat sau, poate,
    Chiar mai sus!

    Că, la noi, acela care
    Se târăşte-abia, abia,
    Cu o pilă în dotare,
    Poate să ajungă mare,
    Doar să vrea.

    Poţi preda la grădiniţă
    Chiar de n-ai habar să scrii;
    Te cruceşti când la „copii”
    Pune-o bravă dăscăliţă
    Doar un „i”.

    Autori de perle crase
    Din păcate, nu sunt rari,
    Dezacorduri, faze tari
    Se-ntâlnesc şi pe la case…
    Mult mai mari.

    Şcoala-i navă în furtună
    Ce de-un timp a eşuat,
    Echipaju-i speriat,
    Şi-ar fi cazul să se pună…
    Pe-nvăţat!”

    Aliosa

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 20/08/2012 @ 7:54 pm | Răspunde

  12. […] sursa foto: Alioșa […]

    Apreciază

    Pingback de Nu știu să fac nimic, caut job! - AlexScrie.Ro — 10/09/2014 @ 11:41 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.