Alioşa ” File de Jurnal ”

23/01/2019

MĂSLINELE, izvor de SĂNĂTATE versus UNIREA celor două PRINCIPATE !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 6:47 am

În loc de MOTTO :
În fiecare AN, înainte de ANIVERSAREA înfăptuirii la
1da36655d497a20f291d146f14dc5ca2--mica
mailabdicarea-lui-alexandru-ioan-cuza-2-1
alexandru ioan cuza marturii istorice
postam un articol
https://aliosapopovici.wordpress.com/2018/01/23/
de sine stătător despre MICA UNIRE fără de care,
la 1 DECEMBRIE 1918 NU se putea înfăptui MAREA UNIRE


ȘTIIND sigur că politicienii care ar trebui să fie ÎMPREUNĂ la ANIVERSAREA a 160 de ani de la înfăptuirea la 24 IANUARIE 1859 a UNIRII Principatelor Române,
MOLDOVA și ȚARA ROMÂNEASCĂ sub domnia Colonelului ALEANDRU Ioan CUZA

se vor deplasa SEPARAT la IAȘI și FOCȘANI acuzându-se reciproc 😦 😦 😦

SCÂRBIT , DEZGUSTAT și REVOLTAT de politica președintelui Klaus WERNER Iohannis


care
” CONTESTĂ tot ” 😦
” RESPINGE tot” 😦 😦
” BLOCHEAZĂ tot ” 😦 😦 😦
” MANIPULEAZĂ tot ” 😦 😦 😦 😦
” STRICĂ tot ” 😦 😦 😦 😦 😦
voi POSTA despre MĂSLINE ……………………..
În România ,MĂSLINELE
s-au folosit și folosesc de REGULĂ ,doar pentru a prepara :
– o gustoasă SALATĂ ORIENTALĂ 🙂
– o PIZZA delicioasă 🙂 🙂
– o MÂNCĂRICĂ cu ceapă prăjită și multă CARNE de vită, porc sau vânat 🙂 🙂 🙂
– o GUSTĂRICĂ din tot felul de mezeluri și brânzeturi la care adăugau și vreo 10 ( ZECE ) MĂSLINE ! 🙂
Ceea ce NU ȘTIU mulți români este faptul că MĂSLINELE
sunt un adevărat IZVOR de SĂNĂTATE 🙂
și ar trebui ZILNIC CONSUMATE !!! 🙂 🙂 🙂

IATĂ pentru ce ar trebui să CONSUMĂM zilnic MĂSLINE :

” 1. Reprezinta un tratament antiinflamator ! 🙂
Orice poti face pentru a reduce inflamatiile din corp reprezinta un serviciu pe care i-l aduci corpului tau,
iar maslinele te pot ajuta.
Daca le introduci in mod regulat in dieta ta, vei avea parte de mai multi polifenoli, in special oleuropeina, un compus chimic cunoscut pentru proprietatile sale puternice antioxidante,
anti-aterogenice, antiinflamatorii, antifungice si antimicrobiene.
In plus, acesti polifenoli ajuta la reducerea stresului oxidativ in creier si la imbunatatirea memoriei.

2. Sustin sanatatea cardiovasculara !! 🙂 🙂
In interiorul fiecarei masline gasesti grasimi mononesaturate, care ajuta la stimularea colesterolului bun si la reducerea riscului blocarii arterelor.
Grasimile mononesaturate din masline contin, de asemenea, acid oleic,
care este corelat cu scaderea tensiunii arteriale si cu o sanatate cardiovasculara mai buna.

3. Sunt bune pentru vedere si piele !!! 🙂 🙂 🙂
Maslinele au o compozitie bogata de vitamina A,
un antioxidant esential pentru protejarea corneei si mentinerea sanatatii ochilor.
Acesta poate ajuta la evitarea problemelor oculare legate de varsta,
cum ar fi degenerarea maculara, cataracta si glaucomul.
Iar cand vine vorba de piele, ridurilor pot fi reduse.
Maslinele contin, de asemenea, vitamina E, precum si compusii antioxidanti luteina si zeaxantina,
toate acestea oferind sprijin sanatatii ochilor si pielii .

4. Iti dau energie !!!! 🙂 🙂 🙂 🙂
Daca mananci masline, vei creste nivelul glutationului din sange, conform mai multor studii.
Glutationul este esential pentru producerea energiei, asa ca o portie zilnica de masline s-ar putea sa reprezinte diferenta dintre o viata activa si o viata sedentara.
In plus, maslinele, in special maslinele negre, ofera o cantitate considerabila de fier, care este importanta pentru producerea de energie si pentru functia sistemului imunitar.

5. Te ajuta sa-ti mentii silueta !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Incerci sa obtii o greutate sanatoasa?
Maslinele te pot ajuta si in acest domeniu, datorita acelor grasimi mononesaturate, care sunt corelate cu pierderea grasimii de la burta si cu o sensibilitate mai buna la insulina.
Pentru a-ti reduce apetitul intr-un mod sanatos, inainte de a manca pranzul sau cina, incearca sa mananci si o mica portie de masline.
Acizii grasi mononesaturati, alaturi de fibre, din masline iti vor ajuta digestia si vor stimula hormonii de satietate, astfel incat te vei satura mai repede decat de obicei la masa.
Sursa: eva.ro ;In : Stiri din Sanatate ” ! 🙂

Zilele trecute, am vizitat exteriorul Catedralei Mântuirii Neamului 🙂 🙂 🙂

DCIM100MEDIADJI_0003.JPG


dar din motive încă neelucidate, am……………….

Dacă la ÎNCEPUTUL postării de față am vorbit despre MICA UNIRE înfăptuită sun bagheta Colonelului Alexandru Ioan Cuza 🙂 🙂 🙂
în spiritul ADEVĂRULUI trebuie să ÎNCHEI postarea cu un INTERESANT material

cu care SUNT de ACORD în TOTALITATe 🙂 🙂 🙂

un material preluat de pe INTERNET și postat AICI prin ” copy paste ” :
din care se vede că trebuie

”să-i dăm CEZARULUI ce-i al CEZARULUI ” 🙂 🙂 🙂
CEZARUL fiind aici,Domnitorul Principatelor UNITE, MOLDOVA și ȚARA ROMÂNEASCĂ,
Colonelul ALEXANDRU Ioan CUZA !!! 🙂 🙂 🙂

”Să spunem adevărul!
Ce a realizat Cuza în şapte ani a continuat Carol I în 47 de ani!
După revoluţia din decembrie 1989 a devenit o modă în rândul intelectualilor, a reprezentanţilor presei şi societăţii civile să se sublinieze realizările Regelui Carol I şi să se treacă cu vederea cele ale înaintaşului său Al. Ioan Cuza.
Nimeni nu neagă succesele României Mici pe toate planurile, de la economic la cultural, dar să nu uităm că primul Hohenzollern pe tronul României a domnit 47 de ani.

Ceea ce a realizat Cuza într-o perioadă foarte scurtă de timp, de numai șapte ani nu a mai făcut nimeni până la el. Ştiu că e o modă după 1990 să se exacerbeze rolul benefic al domnului străin, chiar în ultimele sondaje publice acum câţiva ani a fost ales ca cel mai mare român un neamţ Carol I, parcă prefigurând alegerea recentă a unui sas în fruntea ţării.

Nu neg realizările lui Carol I, dar în 47 de ani şi dacă era un rege paralizat de voinţă tot s-ar fi realizat lucruri importante pentru ţară într-o durată aşa lungă. România nu ar fi stat pe loc dacă domn sau rege era altcineva.
Slăvindu-l pe Carol I să nu uităm că predecesorul său Alexandru Ioan Cuza, un moldovean născut în Bârlad, cu gradul de colonel şi participant la revoluţia din 1848, a pus bazele României moderne din toate punctele de vedere: admninistrativ, fiscal, militar, poliţie, cultură şi învăţământ.

Colonelul Cuza a fost ales domn pe 24 ianuarie 1859 de adunarea de la Bucureşti, ca domn al Ţării Româneşti după ce fusese ales prealabil de moldoveni la Iaşi, pe 5 ianuarie, realizându-se unirea în ciuda convenţei de la Paris care prevedea unirea Principatelor Unite cu doi domni.

România de azi îi datorează lui Cuza toate bazele legislative, fiscale, militare, şcolare şi chiar religioase. Nu e segment din societatea românească ca să nu fi început să funcţioneze prin norme şi legi puse de Cuza.

Universităţiile de la Iaşi (1860) şi Bucureşti (1864) au fost înfiinţate de Cuza, la fel promulgată constituţia, date codurile penale şi civile, făcute reformele fiscale, promulgată legislaţia militară, a pompierilor, miliţiei, construirea primei căi ferate etc.

Au fost elaborate și promulgate
Legea contabilității,
Legea consiliilor județene,
Codul Penal
și Legea instrucțiunii publice,
precum și crearea Consiliului de Stat.

La 1864 se introduce învăţămîntul de patru clase gratuit şi obligatoriu.
Acum se înființează Școala Națională de Arte Frumoase, la București, la conducerea căreia este desemnat Theodor Aman și este inaugurată, în premieră, o Școală de Medicină Veterinară.

Reforma fiscală a fost materializată prin instituirea impozitului personal și a contribuției pentru drumuri, generalizată asupra tuturor bărbaților majori, printr-o nouă lege a patentelor, prin instituirea impozitului funciar și alte măsuri care au făcut ca la sfârșitul anului 1861, în preajma deplinei lor unificări administrativ-politice, Principatele Unite Române să fie dotate cu un sistem fiscal modern.

Cuza a dat la 1863 legea secularizării averilor mănăstireşti şi a confiscat proprietăţi funciare ale mănăstirilor închinate la Athos, care au fost împărţite şi date ţăranilor.

Cea mai importantă reformă rămâne cea agrară.

Prin Legea rurală din 14/26 august 1864, peste 400.000 de familii de țărani au fost împroprietărite cu loturi de teren agricol, iar aproape alți 60.000 de săteni au primit locuri de casă și de grădină.
Țăranii împroprietăriți au devenit contribuabili la bugetul de stat, rezultând astfel o lărgire a bazei de impozitare.

Reforma agrară din 1864, a cărei aplicare s-a încheiat în linii mari în 1865, a satisfăcut în parte dorința de pământ a țăranilor, a desființat servituțile și relațiile feudale, dând un impuls însemnat dezvoltării capitalismului. Împărţirea pământului la ţărani de către Cuza a ridicat conştiinţa naţională a românilor, care au avut pentru ce lupta ca să obţină independenţa la 1877 sub Carol I.

Nu sunt de acord cu istoricii care minimalizează rolul lui Cuza şi exagerează începutul domniei lui Carol I. Dinastia străină a fost o necesitate a epocii pentru a se menţine unirea, dar nu e adevărat când se spune că domnul Carol I a venit într-o Românie dezorganizată, într-o terra deserta.

E fals. Carol I a sosit într-o Românie a cărei baze legislative, economice, sociale, militare şi administrative erau moderne şi puse cu râvnă patriotică de Cuza.
Sigur, Carol pare lipsit de modestie şi a încercat să-şi aroge singur meritele modernizării României. Nu e adevărat.

Domnul moldovean a realizat în şapte ani ce nu a reuşit Regele străin Carol I în 47 de ani. Independenţa la 1877 a fost obţinută cu sângele dorobanţilor ţărani împropietăriţi de Cuza Vodă la 1864. Eminescu a criticat în epocă intrarea în războiul de Independenţă, deoarece ţara noastră era un stat de facto neatârnat.

Moartea celor 10000 de ţărani români în război era considerată o jertfă prea mare pe altarul unei dorinţe regale, pentru că România era de facto independentă, iar de jure era doar o chestiune de timp.
Alianţa cu Rusia ţaristă la 1877 ne-a adus pierderea Basarabiei.
Cu toate că 10000 de ţărani români au murit pentru independenţă, Carol I nu a făcut o nouă reformă agrară pentru împroprietărirea acestora, fapt ce a dus, prin acumularea tensiunilor sociale,

la sângeroasa răscoală din 1907 înfrântă cu gloanţe şi turnuri de către armată. Să nu uităm de investitorii penali germani care au secătuit ţara prin afacerea Strousberg, protejată de Rege.

Domnia lui Carol I a fost doar o continuare a celei lui Alexandru Ioan Cuza, care a reuşit în doar şapte ani să realizeze lucruri pe care Carol I a reuşit să le facă într-o lungă şi luminoasă domnie de 47 de ani.

De aceea, mitizarea domniei Regelui Carol I, doar că a făcut parte dintr-o dinastie străină, faţă de autohtonul Alexandru Ioan Cuza mi se pare nedreaptă, fără consistenţă documentară şi în afara adevărului istoric.
Autor: Ionut Tene
Sursa: Ziarul Natiunea ” !!! 🙂 🙂 🙂
Alioșa 🙂 🙂 🙂

14 comentarii »

 1. Salutare cu S mare,/ din Seiniul sub ninsoare,/ îți zic astăzi, frățioare, Alioșa! 🙂
  Recunosc că nu folosesc măslinele în mod regulat, dar îmi plac și le consum cu tot cu sâmburi când am ocazia, mai ales în salata orientală sau pe lângă aperitive. De asemenea, folosesc uleiul de măsline pentru salatele de vară. Sunt multe alimente recomandate pentru sănătate, iar măslinele fac parte din elita lor. Mulțumiri pentru articolul foarte util, cu indicații pe care ar trebui să le luăm bine în seamă!
  Îți doresc o zi mai faină decât cea pe care de-abia o văd eu prin ceața densă, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 23/01/2019 @ 8:19 am | Răspunde

  • Salutare, Petru ! 🙂

   Pe malul DUNĂRII bătrâne,
   ZĂPADA s-a cam topit .
   Pe strada principală se plimbă cele cadâne 🙂
   Ce de la ore spre BARURI au plecat ! 🙂

   Despre ULEIUL de MĂSLINE
   http://www.sfatulmedicului.ro/Remedii-naturiste/uleiul-de-masline-beneficii-si-utilizare_8053
   INTENȚIONAT n-am făcut vorbire ,
   căci despre EL , se cuvine 🙂
   a vorbi cu și mai mare dăruire 🙂
   într-o viitoare POSTARE ! 🙂

   Și CEAȚA densă și rece
   de pe malul DUNĂRII s-a împrăștiat 🙂
   dar TIMPUL ,care prea repede trece 😦
   AZI starea psihică mi-a alterat ! 😦

   Am fost plecat de-ACASĂ ,
   cu TREBURI importante de rezolvat ,
   dar o funcționară cu o nesimțire CRASĂ 😦
   ” nod în papură ”tot timpul mi-a căutat ! 😦

   În cele din urmă,
   treaba s-a rezolvat 🙂
   și fără pic de ranchiună ,
   spre CASĂ am plecat ! 🙂

   La rândul meu,din toată inima îți doresc
   o SEARĂ cu maximă împlinire 🙂
   și NU UITA că pe 24 IANUARIE se împlinesc,
   160 de ANI de la MICA UNIRE !!! 🙂 🙂 🙂
   fără de care, NU se REALIZA la 1 DECEMBRIE 1918, MARE UNIRE !!! 🙂 🙂 🙂

   Sandu ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 23/01/2019 @ 6:39 pm | Răspunde

 2. @ ALLL !!!

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 23/01/2019 @ 6:01 pm | Răspunde

 3. ciao. Buon mercoledì sera

  Comentariu de newwhitebear — 23/01/2019 @ 9:36 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!!
  În plină CAMPANIE electorală prezidențială, președintele României, Klaus WERNER Iohannis,
  după ce marți,
  a DENIGRAT și CALOMNIAT la Aachen în fața cancelerului german ,
  Merkel și Macron și a președintelui Franței ,
  ROMÂNIA în general 😦 și GUVERNUL PSD&ALDE în SPECIAL,

  IERI, la IAȘI unde primar este un FOST PSD-ist dat AFARĂ din PSD 🙂 🙂 🙂
  a DENIGRAT și CALOMINIAT din NOU GUVERNUL PSD&ALDE ,
  spunând VRUTE și NEVRUTE dar NIMIC despre ” gașca lui de PENALI” din PDL&PNL …………………….

  ÎI reamintesc lui Klaus WERNER Iohannis ,
  că ASTĂZI, 24 IANUARIE este ZIUA UNIRII MOLDOVEI cu ȚARA ROMÂNEASCĂ 🙂 🙂 🙂
  sub bagheta COLONELULUI ALEXANDRU Ioan CUZA 🙂 🙂 🙂
  iar GRABA lui denotă FRICA de a NU fi HUIDUIT din NOU de ADEVĂRAȚII ROMÂNI,
  patrioți și cu dragoste adevărată de NEAM și ȚARĂ 🙂 🙂 🙂
  și NU FALSĂ ca a lui ……………………………..

  Iar TU ROMÂNE, lasă-l pe Iohannis să DENIGREZE și să ÎNVRĂJBEASCĂ ROMÂNIA 😦 😦
  și să CITEASCĂ ce consilierii lui PDLSTO&PENELISTO& useristo&securisto &iohanniști
  îi COMPUN cu URĂ nedisimulată împotriva românilor care vor BINELE ȚĂRII ,
  și să CÂNTĂM împreună
  HORA UNIRII !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 24/01/2019 @ 7:41 am | Răspunde

 5. La mulți ani de Ziua Unirii! Și numai bine la toți românii. Mulțumesc și pentru sfaturile pentru sănătate, foarte utile pentru fiecare.
  Toate cele bune vă doresc din toată inima! 🙂

  Comentariu de Alex — 24/01/2019 @ 10:00 am | Răspunde

  • Mulțumesc pentru vizita în zi de mare sărbătoare 🙂
   aniversarea a 160 deani de la UNIREA Principatelor Române, MOLDOVA și ȚARA ROMÂNEASCĂ ! 🙂
   Și EU doresc BINELE tuturor ROMÂNILȘOR ! 🙂
   Din nenorocire pentru ROMÂNIA, sunt UNII care NU vor BINE la TOȚI ROMÂNII ,
   iar președintele țării, Klaus WERNER Iohannis ,
   președintele PNL(PDL) , Ludovic Orban , useriștii , #rezist și cei din ANTURAJUL lor, sunt doar câteva exemple ………………………
   Mă bucur că SFATURILE despre MĂSLINE ți-au fost pe plac ! 🙂
   Toate cele bune și eu doresc întregii tale FAMILII ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 24/01/2019 @ 7:22 pm | Răspunde

 6. @ ALLL !!!

  Bună dimineața, lume virtuală,
  din ROMÂNIA și din AFARĂ ! 🙂

  ȘTIU că NU te INTERESEAZĂ 😦
  dar ASTA nu mă DERANJEAZĂ ! 🙂

  Ce ce urmează a POSTA,
  este pentru cei INTERESAȚI ,
  ADEVĂRUL a-l afla 🙂
  despre ROMÂNII DEZBINAȚI 😦
  chiar în zi de mare SĂRBĂTOARE ,
  a 160-a ANIVERSARE 🙂
  a UNIRII Principatelor Române de sine stătătoare 🙂
  într-un singur STAT , frățioare ! 🙂

  Ca să nu mă ACUZI că am opinii gratuite,
  la adresa celor care urmează a fi nominalizați ,
  scormonește DOCUMENTELE părfuite,
  din ARHIVELE STATULUI păstrate la SECRET de cei interesați ! 😦

  În anul de grație, 1859 când s-a înfăptuit MICA UNIRE 🙂
  marile puteri din EUROPA de TURCI, AUSTRIECI și RUȘI controlată 😦 😦 😦
  au fost de ACORD cu o UNIRE a Principatelor Române, formală ,
  iar fiecare PRINCIPAT să aibă ADMINISTRAȚIE locală,GUVERN și ARMATĂ 😦
  și doar POLITICA EXTERNĂ să fie una comună, NAȚIONALĂ ……………..

  Planul OCULTEI EXTERNE a fost însă DEJUCAT ” 🙂
  de INTELIGENȚA unui PATRIOT ADEVĂRAT 🙂
  în persoana Colonelului ALEXANDRU Ioan CUZA , marele OM de STAT 🙂
  care, pe MOLDOVENI și MUNTENI i-a DETERMINAT 🙂
  să-L aleagă DOMNUL fiecărui PRINCIPAT !!! 🙂 🙂 🙂

  Și astfel, Colonelul ALEXANDRU Ioan CUZA la 24 IANUARIE 1859 a fost RECUNOSCUT 🙂
  ca DOMNITOR UNIC al celor două PRINCIPATE, MOLDOVA și ȚARA ROMÂNEASCĂ 🙂
  spre uimirea, revolta și indignarea puterilor EUROPEI care , pe ROMÂNI i-au SUBESTIMAT 😦
  versus PATRIOTISMUL și DRAGOSTEA de GLIA STRĂMOȘEASCĂ !!! 🙂 🙂 🙂

  Din NENOROCIRE pentru ROMÂNI și ROMÂNIA ,
  la 160 de ani de la MICA UNIRE 🙂 🙂 🙂
  puterile EUROPEI în UE reunite ,
  practică aceeași POLITICĂ de URĂ și DEZBINARE 😦
  la adresa NAȚIUNII ROMÂNE 😦
  ajunsă pe MÂNA unei persoane nedemne ! 😦

  La 160 de ani de la MICA UNIRE,
  ROMÂNII nu mai sunt ca în 1859 UNIȚI 😦
  iar liderii politici plini de IPOCRIZIE 😦
  de URĂ, ÎNVRĂJBIRE și diavol CONTROLAȚI 😦 😦 😦
  NU au SERBAT împreună marea ANIVERSARE ,
  ci SEPARAT , acolo unde au fost INVITAȚI ,
  de autoritățile locale lor lor SUBORDONATE ……………..

  În Piața Unirii din IAȘUL plin de ISTORIE 🙂
  au participat liderii OPOZIȚIEI frustrate 🙂 ,
  care, în MINTEA lor plină de furie,
  au ținut cuvântări pline de RĂUTATE ,
  la adresa GUVERNĂRII PSD&ALDE ,
  ce conduce ROMÂNIA spre LEGALITATE ! 🙂

  La evenimentul de la Patriarhia Română,
  președintele țării, Klaus WERNER Iohannis, din nou a ATACAT 😦
  fără ARGUMENTE logice, dar cu patos și cu o poftă nebună 😦
  GUVERNUL PSD&ALDE care , ” pas cu pas ”, a ÎNCERCAT 🙂
  să CONDUCĂ ROMÂNIA în direcția cea BUNĂ !!! 🙂 🙂 🙂

  Mi-e silă și scârbă de TRĂDĂTORII de NEAM și ȚARĂ,
  de EURODEPUTAȚII români care ROMÂNIA denigrează 😦
  de foștii SECURIȘTI, INFORMATORI și DENUNȚĂTORI ce ȚARA controleză 😦
  în folosul lor 😦 și-al OCULTEI din INTERIOR și din AFARĂ !!! 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 25/01/2019 @ 7:30 am | Răspunde

 7. O zi buna draga Aliosa. Toata copilaria si buna parte din tinerete nu am mancat masline, nu m-am impacat cu gustul lor putin amarui eu fiind o mare amatoare de dulciuri in acele timpuri. Odata cu intelepciunea care se aseaza la oamenii de varsta maturitatii (sa nu spun a treia, ha, ha, ha) am inceput sa mananc aceste minunatii biblice care sunt exceptionale pentru sanatate. Felicitari pentru postare si coincidenta, tocmai am pregatit o minunata mancare de masline cu pui.

  Comentariu de Beta — 25/01/2019 @ 3:11 pm | Răspunde

  • Bună dimineața, Anda ! 🙂
   Din FERICIRE pentru MINE 🙂
   în anul 1966, DUMNEZEU mi-a îndrumat PAȘII spre Liceul Militar ” Ștefan cel Mare ” din Câmpulung Moldovenesc ,
   localitate aflată în frumoasa și fascinanta BUCOVINĂ 🙂 🙂 🙂
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/23/
   unde, la MICUL DEJUN , alături de MEZELURI, BRÎNZETURI și GEMURI aveam în farfurie și MĂSLINE !!! 🙂 🙂 🙂
   Așa că, toată perioada studiilor la LICEUL MILITAR a fost însoțită de MIRACULOASELE MĂSLINE verzi și negre, cu sau fără sâmburi 🙂 🙂 🙂
   pe care le-am REÎNTÂLNIT și pe durata STUDIILOR la Școala Militară de Ofițeri Activi ” Nicolae Bălcescu ” din SIBIU 🙂
   http://aliosapăopovici.wordpress.com/2012/08/27/
   De unde se VEDE că EU am fost ” MÂNĂ în MÂNĂ ” cu MĂSLINELE 🙂 🙂 🙂 încă din COPILĂRIE !!! 🙂 🙂 🙂

   în timp ce ALȚII, au fost ” mână în mână ” cu IPOCRIZIA , OPORTUNISMUL și SETEA de ÎMBOGĂȚIRE ………….
   iar pentru a întări ultimele cuvinte, îți RECOMAND spre LECTURARE li ANALIZĂ ,
   un ARTICOL de unde se VEDE mârșăvia din POLITICA făcută în
   ” România lucrului bine făcut ” ( KWI) !!! 😦 😦 😦
   https://ioncoja.ro/johan-care-a-negociat-infierea-a-20-de-copii-si-doamna-viorica-dancila-care-a-infiat-un-copil-sa-i-fie-mama-si-mama-i-a-fost/
   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT întregii tale FAMILII, Anda !!! 🙂 🙂 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 26/01/2019 @ 8:12 am | Răspunde

 8. @ ALLL !!!

  Luând act de faptul că MĂSLINELE consumate
  de băsiști, iohanniști, cioloșiști, useriști și haștagreziști
  fac RĂU poftei de a COMENTA cele sus postate 🙂 😦 🙂
  cu inima îndurerată și ochii triști
  ( ha-ha-ha) 🙂 🙂 🙂
  voi posta un alt articol cu beneficiile ULEIULUI de MĂSLINE ,un INGREDIENT aparte !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 27/01/2019 @ 6:29 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: