Alioşa ” File de Jurnal ”

28/10/2010

ORDONANȚA DE URGENȚĂ !

Filed under: generale — Aliosa @ 9:02 am

La facerea lumii, DUMNEZEU ,atotputernicul și binefăcătorul de minuni, pentru a-i ajuta pe oameni să prospere , a stabilit  printr-o „ Lege Divină” fiecărei nații câte DOUĂ VIRTUȚI ! Fidel principiilor sale de dreptate și iubire fără seamăn pentru toți fii săi,  a acordat acele două virtuți națiilor lumii in ordinea firească a numelui  și nicidecum  a numărului de suflete iar când a ajuns la români, i-a spus ingerului consilier neremunerat  dar respectat să noteze că , românii vor fi INTELIGENȚI, CINSTIȚI și BUNI POLITICIENI! După ce ORDONANȚA DE URGENȚĂ a fost publicată in „ Monitorul Celest ” Partea I, ingerul consilier a constatat cu stupoare că românii au fost avantajați primind o virtute in plus și ca atare, in fuga mare s-a prezentat  la Cel Atotputernic spunându-i :

– DOAMNE, ai dat tuturor națiilor lumii câte DOUĂ VIRTUȚI , iar ROMÂNILOR TREI ! Oare in acest fel nu se face o mare nedreptate și-n același timp nu putem fi acuzați de favoritism față de români ?  Nu cumva românii ii vor depăși  și exploata nemeritat  pe ceilalți fii ai tăi ?

_ Aoleu, ai mare dreptate ! Atunci să revenim cu o ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ ! Notează :  pentru că virtuțile DUMNEZEEȘTI  odată acordate nu se mai pot lua inapoi, ORDON că nimeni nu va avea și folosi mai mult de DOUĂ VIRTUȚI in același timp !

După care, ingerul consilier a dat fuga la „ Monitorul Celest” și a publicat ORDONANȚA DE URGENȚĂ !

Raportat la zilele noastre , acum se explică de ce ROMÂNII care :

1 ) sunt inteligenți și cinstiți , Nu fac politică !

2) sunt cinstiți și fac politică,Nu sunt inteligenți !

3) fac politică și  sunt inteligenți , sigur NU sunt cinstiți !

La noi in spațiul carpato-danubiano-pontic unde DUMNEZEU i-a așezat pe ROMÂNI dându-le inițial  din „ GREȘEALĂ”  trei virtuți și-apoi luându-le una la sesizarea ingerului consilier, ORDONANȚA DE URGENȚĂ este la modă iar ultima a făcut deja inconjurul lumii prin stupiditatea ei :

Zeus -ul românesc a chemat le el pe slujitorul său zelos ce cârmuiește omenirea, spunându-i sec :

– De vrei să nu cazi de pe scaun și s-ajungi in focurile IADULUI, dă imediat o ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ in care să-i obligi pe supușii tăi din partidul ce-l conduci să nu voteze MOȚIUNEA de cenzură că altfel ,vă ia dracu pe toți . Și nu uita să le spui același lucru și celorlalți din arcul tău guvernamental .Fricos din fire și supus plecat până-n pământ, zelosul executant a purces urgent la indeplinirea dorinței mai marelui său protector și stăpân absolut  și astfel, MOȚIUNEA a picat chiar dacă a avut  vreo 218 voturi pentru a trece și nici unul pentru a nu trece  iar guvernul a rămas mai departe să facă după spusa unuia de la putere,  „ ce-a făcut și până acum ” ! Cum toată lumea  insă știe ce-a făcut până acum guvernul, președinția și PDL , nu are rost să mai reamintesc  dar nu mă deranjează deloc dacă distinșii cititori ai acestui post ce se vrea un PAMFLET ( tratat fiind ca atare )  să-și exprime opiniile domniilor lor, mai ales că :

Prea mulți duplicitari avem in țară

Prea mulți lingăi și profitori

De le măsori duplicitatea pe o scară

Ajungi pe scară sus in nori !

In țara-n care lăfăie prostia

Iar cei cu bani ajung la guvernare

Nu-i de mirare că minciuna și ipocrizia

Slujesc pe cel cu gura mare !

Căci zilnic hoțul strigă hoții

Tunarii și țeparii impinși de trepăduși

Urlă-n gura mare prefăcuții

Că ei nu-s hoți ci niște sfinți !

In țara-n care-n loc de pâine se dă circ

Și-n care prețurile cresc nebune

In urbea-n care locuiesc văd periodic câte-un dric

Ce duce-agale -un amărât in altă lume !

Mai bine-așa ,căci OMUL a scăpat

De HOȚI,CORUPȚI și IPOCRIȚI

Ce toată viața l-au manipulat

Scoțându-l permanent din minți !

Aș vrea să știu și părerea prietenilor din  Absolvenți1969 ,Theodora0303, Roxana Iordache, Tanya , World of Solitaire, Plano10,Cosmin Ștefănescu și-a tuturor ce doresc !

Cu respect , ALIOȘA .

103 comentarii »

 1. […] Onu, Teo Negura, Starea Natiunii, Consiliul National al Blogosferei, Gica Contra,  Chat Noir, Aliosa, Mirela Pete, […]

  Pingback de Criza este doar pentru fraieri? « Dum spiro, spero — 23/11/2010 @ 11:49 pm | Răspunde

  • @ Tanya,
   Nu-i interesează decât de ei, clientela lor politică și de cei care i-au sponsorizat in campaniile electorale. Lor iși dau prime de vacanță ,al 13-lea salariu și alte stimulente in timp ce bugetarilor le-au luat 25 % din salariu, mamelor cu copii, șomerilor și altora, 15 % samd. Demagogia și ipocrizia este la mare căutare !

   Comentariu de Aliosa — 24/11/2010 @ 11:54 am | Răspunde

 2. […] Cristian Dima, Basarica, Onu, Teo Negura, Starea Natiunii, Consiliul National al Blogosferei, Aliosa, Chat Noir , Mirela Pete, Atitudini, Alex Mazilu, Mihai Voicu, Varujan Vosganian, Transildania, […]

  Pingback de La Camera Deputatilor vom avea doua Birouri Permanente « Dum spiro, spero — 24/11/2010 @ 2:39 pm | Răspunde

  • @ Tanya,
   La noi , totul este posibil așa că nu trebuie să ne mai surprindă nimic !
   La noi , totul este politizat , totul se face la comandă politică, inclusiv noile numiri la MAI !
   La noi , și ORBII văd minciuna , ipocrizia , dezbinarea, manipularea și frauda !
   La noi , și SURZII aud vaietele muritorilor de foame, gemetele bolnavilor din spitalele fără căldură și medicamente !
   La noi , cei ce nu știu nici măcar să citească, au permis de conducere , uneori chiar și cei ce au pensie de nevăzători !
   La noi , hoțul strigă hoții !
   La noi , au fost păduri mari de brazi dar au fost tăiate și exportate peste hotare, au fost multe combinate chimice , siderurgice și metalurgice dar au fost vândute pe nimic, au fost oameni veseli și sănătoși dar au ajuns triști și bolnavi.
   La noi , se făcea carte nu glumă iar până obțineai licența, invățai pe rupte, acum ,se distrează tineretul in baruri și discoteci iar după terminarea „ facultății” ,părinții grjulii cu adraslele lor „ superșcolite”, iși vând mașina sau toate orătăniile și animalele din ogradă ȘI CUMPĂRĂ DIPLOMA DE LICENȚĂ și-apoi, calea spre parvenire este deschisă !
   La noi , analfabeții dar cu mulți bani ( de unde oare ? ),ajung in funcții inalte, de conducere in societate și chiar in parlamentul țării !
   LA NOI, CA LA NIMENI ! ( http://absolventi1969.wordpress.com/2009/04/25/la-noi-ca-la-nimeni )

   Comentariu de Aliosa — 24/11/2010 @ 7:46 pm | Răspunde

 3. […] Cristian Dima, Basarica, Onu, Teo Negura, Starea Natiunii, Consiliul National al Blogosferei, Aliosa, Chat Noir , Mirela Pete, Atitudini, Alex Mazilu, Mihai Voicu, Varujan Vosganian, Transildania, […]

  Pingback de In fata casei mele Soarele nu mai vrea sa rasara. Rog sa stinga cineva lumina « Hai ca se poate! — 24/11/2010 @ 11:13 pm | Răspunde

  • @ Theo,
   Cum SPERANȚA moare ultima, aș vrea ca SOARELE să răsară cât mai repede și pe strada ta dar, asta depinde nu de tine sau de mine ci de noi toți ca să scăpăm de ciuma portocalie ! Eu zic să-l pui pe primarele PANDELE să stingă lumina ca tot e din opoziție !

   Comentariu de Aliosa — 25/11/2010 @ 8:36 pm | Răspunde

 4. […] m-a pus păcatul să mă uit la Realitatea TV. Un post, pe care,  nu-l înţeleg, şi de aceea mă atrage. N-am înţeles, spre exemplu, de […]

  Pingback de REVOLTĂ « Madi şi Onu Blog — 25/11/2010 @ 8:39 am | Răspunde

  • Madi și Onu,
   Sincer, și eu m-am REVOLTAT când am văzut cum este umilit baciul dâmbovițean de un italian si-un francian ! Dar, eu nu-l puteam ajuta cu nimic iar DUMNEZEU l-a pedepsit pentru că a JURAT STRÂMB in fața LUI, cu mâna pe BIBLIE, atunci când a spus : „ jur că nu am lovit copilul nici cu pumnul in față, nici in plex” deși o țară-ntreagă a văzut că l-a LOVIT cu dosul palmei peste față ! DUMNEZEU, iartă dar nu uită !

   Comentariu de Aliosa — 25/11/2010 @ 8:42 pm | Răspunde

 5. Draga Aliosa la tine in parohia blogistica este dezbatere mare, chiar foarte mare, „iio pacatosul” ce pot sa mai adaug?, nimic mai mult dar, recunosc ca nu am anici un chef sa renunt de la iesile critico-satirice sau a acuzelor acide la adresa celor care se considera pastratorii si izvoratorii adevarului suprem si totodata conducatori unici si indestructibili ai natiuni romane spre un viitor mai mult decat stralucitor si infinit mai putin prosper. Aliosa te rog sa consemnezi ca mai pot fi si calm responsabil nu numai cinic iresponsabil, dupa cum spun unii.

  Comentariu de MITRU — 25/11/2010 @ 4:22 pm | Răspunde

  • @ MITRU,
   Am consemnat că ești prea calm față de nemernicii care-și bat joc de noi ! Astăzi , am fost convocat ( din cauza clanului B&B&B&B&v&U la CMJ să-mi dea ADEVERINȚA cu veniturile salariale de când am inceput munca și până la trecerea in rezervă. Conform dictonului ; VENI-VIDI-VICI,am scris pe exemplarul doi ( ce-a rămas acolo ) că, imi rezerv dreptul de a acționa in instanță Guv.Ro.și MApN dacă vor folosi acea adeverință in alte scopuri decât cel de informare și, am plecat imediat dar,injurându-i vârtos pe cei ce m-au obligat să pierd timp și bani pentru capriciile lor și umilirea noastră.
   Ți-am spus și cu altă ocazie că nu mă deranjează „ să-i mai urechești ” și tu un pic că ai noștri tineri din 66/69 s-au dat la fund și nu vor să-l supere pe GĂBIȚĂ IZMĂNARUL !
   Toate cele bune prietene și poate prindem și vremuri mai bune !

   Comentariu de Aliosa — 25/11/2010 @ 8:54 pm | Răspunde

 6. […] Olimpiu,Vlad Cel Oribil, Plano10,  Vania, Ioan Sorin,  Caius, Ana Usca, Aliosa, Popa Teapa, Cristian Lisandru, Elisa,  Theodora Marinescu,  Gica Contra, […]

  Pingback de Un ultim apel de fapt inca un atac dur indrepat impotriva politicienilor din opozitie si impotriva presei libere « Dum spiro, spero — 25/11/2010 @ 6:10 pm | Răspunde

  • @ Tanya,
   Eu m-am obișnuit cu asemenea practici incât mi-e tare silă și scârbă de cei care le aplică. Iar când văd trepădușii portocalii cum ling in dreapta și-n stânga, mi se face greață și comut pe DESENE ANIMATE !

   Comentariu de Aliosa — 25/11/2010 @ 8:57 pm | Răspunde

 7. […] Voiculescu, Oana Niculescu Mizil,  Alex Mazilu, Horatiu Buzatu,  Motanul Filozof,  Mirela Pete, Aliosa,  Link-Ping,  Transildania,  Pro Atitudine,  Octavian, Mario Ovidiu Oprea,   Starea Natiunii, […]

  Pingback de Inca o mizerie a Guvernului Boc — 13/12/2010 @ 2:09 pm | Răspunde

 8. […] Plano 10, Vania,  Ioan Sorin,  Natasa,  , Pro Atitudine, George Valah, Caius,  Ana Usca, Aliosa,  KinR, Cristian Lisandru, Elisa, Orfiv, Hai ca se poate!, Dragon, Supravieţuitor, Basarica,  […]

  Pingback de VICTIMA UNEI GRUPARI INFRACTIONALE ARE NEVOIE DE NOI TOTI — 13/12/2010 @ 2:11 pm | Răspunde

 9. […] ca si ei vor sa se alature protestului: Vania, Popa Teapa, Aliosa, Anca Florea, Basarica,  Alianţa Dreptei, Ana Usca, Supravieţuitor, Simon, Cristian Lisandru, […]

  Pingback de O PROPUNERE DE SOLIDARITATE, CATEVA ANUNTURI SI UN INCEPUT DE POVESTE — 13/12/2010 @ 2:42 pm | Răspunde

 10. […] Ponta, Mihai Voicu,  Onu,  Consiliul National al Blogosferei, Cristian Lisandru, Bibliotecarul, Aliosa, Basarica, Popa Teapa, Gebelezis, Orfiv, Plano 10, Griska, Razvan, Societate, Dispecer Blogosfera, […]

  Pingback de Presedintele toxic si o alta propunere de solidaritate — 13/12/2010 @ 2:45 pm | Răspunde

 11. […] Buzatu, Cristian Lisandru, George Valah, Ana Usca, Ioan Sorin, Basarica, Bibliotecarul, Chat Noir, Aliosa, Caius, Natasa, Orfiv, Teo Negura, Supravietuitor, Starea Natiunii, Roxana Iordache, Plano 10, […]

  Pingback de De ce vrea PDL sa distruga invatamantul romanesc? — 13/12/2010 @ 2:46 pm | Răspunde

 12. @ ALL !!!!!
  Pornind aparatul de radio ca să ascult stirile in timp ce mă bărbieream, nu mică mi-a fost MIRAREA când am auzit la radio România Actualităti,varianta cu calitătile oferite de DUMNEZEU politicienilor lumii printre care nu puteau lipsii si cei români, variantă postată de mine in postul de fată, dar, prezentată in emisiunea „ România impreună ” de prezentatorul si realizatorul emisiunii respective ca un „ banc ” spus de cunoscutul fost prezentator de stiri sportive , Cristian Topescu .
  Sincer, mă bucur că cel mai longeviv prezentator de stiri sportive s-a inspirat din articolul meu si a spus spre sine laudă sub formă de banc ( nu stiu cu-i anume si-n ce imprejurare ) varianta mea ca fiind a lui, dar, tot sincer imi pare rău că nu a lăsat nici o urmă pe blogul de unde s-a inspirat : asa, un LIKE sau măcar un mic COMENTARIU cu : „ veni, vidi, vince ” !
  Poate acum , când va afla că am auzit la radio că ,ce am scris eu mai de mult pe blog ,a fost spus de el mult mai târziu ,nu stiu unde si pentru ce ……, spre lauda sa, va spune totusi ceva !
  Sau, o fi prea ocupat cu „ selectatul” de poante si variante de pe la altii si nu va avea timp de replică ?
  O, tempora !
  O, mores !

  Comentariu de Aliosa — 20/05/2011 @ 9:50 am | Răspunde

 13. […] Alioșa,blogul unui om serios.Și câtă dreptate are în ceea ce spune: Ordonanțe de urgență!… ”Raportat la zilele noastre , acum se explică de ce ROMÂNII care :1 ) sunt inteligenți și cinstiți , Nu fac politică !2) sunt cinstiți și fac politică,Nu sunt inteligenți !3) fac politică și sunt inteligenți , sigur NU sunt cinstiți !” […]

  Pingback de My Blog | Ordonanțe de…n-ar mai fi — 14/06/2015 @ 4:01 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: