Alioşa ” File de Jurnal ”

21/04/2021

CRIZA politică generată de revocarea lui Vlad Vasile Voiculescu de la SĂNĂTATE , va continua chiar dacă cei patru au semnat ” PACTUL de NEAGRESIUNE” !Punctul pe ”I”/66.

Filed under: generale — Aliosa @ 7:28 am

Prezenta REPUBLICARE va fi și mai bine înțeleasă dacă se vor lectura în prealabil articolele :

INCREDIBIL dar ADEVĂRAT ,ieri, 20 aprilie ,

 • în timp ce în spitalele suport covid au MURIT 237 de pacienți infectați cu COVID-19 😦 😦 😦 iar acest dureros fapt se datorează proastei gestionări de către guvernele PNL(PDL) , Orban&Cîțu a PANDEMIEI de CORONAVIRUS și a LIPSEI PATUURILOR în secțiile ATI din România 🙂

https://pressone.ro/trista-istorie-a-paturilor-de-la-ati-pe-timp-de-pandemie

 • bolnavii de CANCER nu au MEDICAMENTE LE necesare ameliorării și tratării nemiloasei boli 😦
 • iar un AVION de VÂNĂTOARE , MIG-21 LanceR , aparținând Forțelor Aeriene Române s-a PRĂBUȘIT în județul Mureș 😦 😦 😦 liderii coaliției de guvernare , Ludovic Orban, Dan Barna , Dragoș Pâslaru ( reprezentându-l pe Dacian Julien Cioloș ) și Kelemen Hunor , NEGOCIAU condițiile care să le asigure PROTECȚIA RECIPROCĂ versus guvernarea României , după REVOCAREA ministrului PLUS , Vlad Vasile Voiculescu de către președintele României, Klaus WERNER Johannis la propunerea premierului PNL(PDL) , Florin Vasile Cîțu .
 • Pentru cei/cele care încă nu s-au ” prins” , liderii coaliției de guvernare ,PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR au semnat acel ACORD de ochii lumii 🙂 😦 🙂 mai bine zis PACTUL de NEAGRESIUNE verbală , căci, NEOMARXIȘTII din USR-PLUS în frunte cu Dan Barna vor continua ” pas cu pas” să-și impună planul cu care s-au prezentat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 , plan care nu este 100% agreat de toți baronii PNL(PDL) din teritoriu !!! 😦 😦 😦 iar animozitățile dintre premierul Cîțu catalogat ca un ” ZOMBIE POLITIC” 🙂 😦 🙂 de ministrul transporturilor , useristul Drulă , zis și ” ministrul RANGĂ” https://www.cotidianul.ro/ce-face-citu-cu-eticheta-de-zombie-politic/ mocnește și poate reîncepe ” deîndată” 🙂 😦 🙂 iar dacă reamintesc că acel ACORD nu a fost SEMNAT de premier ci de președintele PNL(PDL) , Cîțu poate oricând să-și îndeplinească FIȘA POSTULUI așa cum prevede CONSTITUȚIA României 🙂 🙂 🙂 https://www.cotidianul.ro/rasu-plansu-pe-citu-nu-l-doare-nici-in-acord-zice-ca-l-a-semnat-orban/ și NU cum se precizează în acel ” PACT de NEAGRESIUNE” între PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ! 🙂
 • În cele ce urmează , dau REPUBLICARE prin ” copy paste” fără nici o modificare , unui articol care stipulează cu subiect și predicat cele NEGOCIATE ieri în coaliția lui Klaus WERNER Johannis :

liderii-coalitiei-citu-orban-barna-kelemen-hunor-tudorache-inq-Sabin-Cirstoveanu (1)
Liderii coaliției la declarații după semnarea noului acord de guvernare. Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Sursa imaginii de mai sus , internetul ! 🙂

” DOCUMENT PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat un act adițional la protocolul Coaliției / Noul ministru al Sănătății va fi propus miercuri VIDEO

de D.D., L.P. HotNews.ro Marţi, 20 aprilie 2021, 22:02 Actualitate | Politic

Lideri Coalitie PNL, USR-PLUS, UDMR

Lideri Coalitie PNL, USR-PLUS, UDMRFoto: AGERPRES

După aproape o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu și două runde de discuții și condiții puse în Coaliție, PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns marți la un acord.

Liderii celor trei formațiuni au semnat „un act adițional” la protocolul Coaliției și au anunțat că noul ministru al Sănătății va fi aflat miercuri.


Documentul prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului. Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se mai arată în document.
La finalul discuțiilor liderii celor trei partide și premierul Florin Cîțu au susținut câte o scurtă declarație de presă, fără a răspunde niciunei întrebări.

 • Ludovic Orban: „Am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei. Formaţiunile politice sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii”
 • Dan Barna: „Coaliția a depășit astăzi o situație delicată, iar funcționarea și succesul ei țin de încredere, respect și reguli. După discuții care au avut și momente delicate, am reușit să avem o completare a acordului care a constituit această coaliție. Avem toată încrederea că prin ceea ce am agreat azi vom putea să ducem mai departe România în această luptă cu COVID și să intrăm în acea direcție de însănătoșire a țării”
 • Dragoș Tudorache: Mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății
 • Kelemen Hunor: „În acest act adițional nu există lucruri extraordinare, extravagante. Sunt lucruri care vor asigura o funcţionare coerentă, decizii coerente în coaliţie, atât la nivel guvernamental, cât şi în Parlament şi câteva puncte accentuate din programul de guvernare, fără să adăugăm nimic la programul nostru de guvernare”
 • Florin Cîțu: „Coaliția merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie”

Consultă aici textul integral al acordului

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpnl.ro%2Fvideos%2F204232854554061%2F&show_text=false&width=490
Ce contine protocolul:

 • Coaliția funcționează pe principiul solidarității și colegialității. Responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliției și a premierului. Deciziile politice majore se iau colegial cu acordul formațiunilor din coaliție.
 • În aplicarea principiilor de mai sus, Coaliția, prim-ministrul și membrii guvernului își asumă să nu adopte poziții publice prin care să submineze activitatea și agenda guvernamentală și a membrilor guvernului. Comunicarea publică se va face în spirit de susținere reciprocă și solidaritate.
 • Dat fiind că prim-ministrul a fost învestit cu încrederea membrilor acestei coaliții, prerogativa constituțională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Președinte se exercită după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție.
 • Premierul va acorda un interval de timp rezonabil pentru asigurarea tranziției între titularii portofoliului ministerial. Performanța ministerială este evaluată periodic având ca reper programul de guvernare votat de Parlament și deciziile de parcurs, ulterioare, ale Coaliției de guvernare, iar performanța guvernului va fi evaluată periodic în cadrul Coaliției de guvernare.

Agenda coaliției și agenda guvernului:
Pentru a asigura implementarea consecventă a programului de guvernare, se vor aplica următoarele reguli de funcționare ale coaliției și guvernului:

 • ședințele de coaliție se vor desfășura în fiecare luni, odată la Camera Deputaților, odată la Senat.
 • fiecare partid din coaliție va asigura secretariatul prin rotație, timp de o lună. Secretarii desemnați vor ține minuta deciziilor adoptate și vor urmări implementarea deciziilor.-temele de pe agendă se vor anunța în prealabil la secretar și vor fi agreate de către lideri la începutul ședinței de coaliție.
 • ședințele de coaliție vor lua în dezbatere agenda politică guvernamentală și agenda politică parlamentară. Pot fi invitați în funcție de subiecte reprezentanți ai grupurilor parlamentare și miniștri. La ședința coaliției participă și reprezentantul grupului parlamentar al minorităților naționale.
 • agenda guvernului și procesul de prioritizare al actelor normative vor fi decise de prim-ministru împreună cu vicepremierii, în ședință săptămânală ulterioară ședinței pregătitoare de guvern organizată de SGG. Agenda ședinței de guvern va fi agreată la acest nivel și ulterior transmisă ministerelor și în spațiul public.

Agenda parlamentară

 • Coaliția de guvernare funcționează în baza programului de guvernare și a unor decizii colegiale luate în formatele mai sus menționate. Agenda parlamentară și deciziile de vot în Parlament urmează prioritățile din programul de guvernare.
 • În lipsa consensului în Coaliție pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decât cele cuprinse în programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot acționa în afara Coaliției, cu anunțarea prealabilă a partenerilor, și după refuzul lor de a susține respectivele inițiative.

Priorități asumate la nivelul Coaliției

 • Vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne o prioritate a Guvernului și a Coaliției.
 • Guvernul va publica saptamanal datele cu privire la vaccinare, numărul de doze administrate, dispoziția pe centre, procentele de persoane din categoriile prevăzute în actul normativ adoptat de Guvern.
 • Transparența este o regulă, nu o excepție. Toți miniștrii Coaliției trebuie să ia măsuri pentru creșterea accesului la date publice, transparentizarea execuției bugetare, contracte și achiziții publice acolo unde exista.
 • Reformele în domeniul sănătății vor continua: transparența și eficiența investițiilor în infrastructura spitaliceasca, reforma managementului spitalelor.
 • Reforma pensiilor speciale pe principiul contributivității până la finalul anului.
 • Adoptarea legilor pe justitie până la final de an, cu respectarea principiilor din instrumentele internaționale ratificate de România, precum și cu recomandările formulate în cadrul mecanismelor europene -MCV, GRECO și Comisia de la Veneția.
 • Operaționalizarea Comisiei de Cod electoral, în baza unui mandat agreat în Coaliție.
 • Calendar asumat pentru adoptarea poziției politice și implementarea acesteia la nivelul deconcentratelor.
 • Coaliția creează un grup de lucru permanent pentru eficientizarea funcționării statului.

Sursa :

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24749685-criza-din-coalitie-final-pnl-usr-plus-udmr-ajuns-acord.htm

 • În final de postare , postez un articol despre cel care , înainte de a ajunge MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE aveam o altă PĂRERE !!! 😦 😦 😦
 • Alioșa .

5 comentarii »

 1. 1) În cele 7 ( șapte) zile de CRIZĂ POLITICĂ MAJORĂ generată în guvernul lui Johannis de REVOCAREA din funcție a ministrului sănătății , Vlad Vasile Voiculescu , omul lui Cioloș și a multinaționalelor farmaceutice ,ZILE în care SĂNĂTATEA ROMÂNILOR a fost lăsată pe mâna lui DUMNEZEU 🙂 🙂 🙂
  evenimente petrecute în mandatul șefului SMURD și secretar de stat în MAI , Raed Arafat , despre care mass media scrisă și vorbită nu a făcut economie de cerneală și cuvinte 🙂 iar autoritățile ” statului ticăloșit” de la Traian Băsescu moștenit ,au făcut ce-au făcut 🙂 😦 🙂
  dar NU au GĂSIT nici un VINOVAT, au fost date UITĂRII !!! 😦 😦 😦

  „Apuseni, 2 MORȚI , 7 ani, lipsă vinovați
  Colectiv , 64 de MORȚI , 5 ani, lipsă vinovați
  Elicopter prăbușit în R.Moldova, 4 morti , 5 ani, lipsă anchetă
  Hexifarma , 1 MORT ,5 ani ,lipsă vinovați
  Spitalul Județean din Piatra Neamț ,24 MORȚI , 7 luni, lipsă concluzii anchetă
  Spitalul Matei Balș , MORȚI , 3 luni, lipsă concluzii anchetă
  Spitalul de Ortopedie și Traumatologie ”Foișor ” ,6 MORȚI , nu existâ anchetă,
  Spitalul Victor Babeș, 3 MORȚI , se fac că anchetează .

  și totuși………………., VOICULESCU a plecat 🙂 🙂 🙂 dar Raed Arafat NU !!! 😦 😦 😦

  2) După mai bine de 7 ( ȘAPTE) zile de CRIZĂ POLITICĂ generată de miniștrii din guvernul lui ,
  președintele Klaus WERNER Johannis

  https://www.cotidianul.ro/iohannis-cadorisit-de-serviciile-secrete/

  a ieșit din nou la rampă într-o conferință de presă ca ” purtător de cuvânt ” al ” guvernului său” , PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ,
  citind ce i-au scris consilierii săi 😦 😦 😦

  și EVITÂND 😦 😦 😦 ” pas cu pas” răspunsurile la ÎNTREBĂRILE incomode ale unor jurnaliști mai curajoși ! 🙂

  De bună seamă , susținătorii săi și POLITRUCII PNL(PDL) l-au APLAUDAT 😦 😦 😦
  dar cineva , a pus PUNCTUL pe ” !” !!! 🙂 🙂 🙂

  https://www.cotidianul.ro/s-a-trezit-si-klaus-iohannis-au-fost-afirmatii-mai-putin-fericite/

  3) ” Pleacă ai noștri, vin ai noștri ,noi ,rămânem tot ca proștii ” ( C.T.)
  https://www.capital.ro/e-oficial-klaus-iohannis-a-semnat-decretul-cine-este-noul-ministru-al-sanatatii.html

  https://www.gazetacivica.ro/politica/baietii-destepti-au-vrut-sa-scape-de-vlad-voiculescu-dar-ioana-mihaila-e-tot-un-vlad-voiculescu-mai-feroce/

  Despre noul ministru al sănătății , spre rușinea mea ,nu știam mai nimic 😦 dar navigând cu drag pe net , iată ce-am găsit :

  ” Ioana Mihăilă, propunerea USR pentru Ministerul Sănătății,
  se plătea cu salariul minim pe economie la clinica privată pe care o deține alături de soțul său.
  Mihăilă a încasat 14.400 de lei în 2020, conform declarației sale de avere.
  CE AVERE ARE IOANA MIHĂILĂ
  Conform declaraţiei de avere, Ioana Mihăilă deţine împreună cu soţul două terenuri intravilane în Oradea, obţinute prin contract de vânzare – cumpărare, iar un alt teren, de peste 500 de metri pătraţi, este obţinut prin donaţie.
  De asemenea, împreună cu soţul deţine trei case în Oradea, mai deţine o cotă parte dintr-un apartament din Cluj Napoca şi mai are un spaţiu comercial de 437 de metri pătraţi obţinut în 2015 prin donaţie, în Oradea.
  Ea are un autoturism RenaulT Clio ŞI depozite la bănci care totalizează peste 400.000 de lei.
  Soţul său, Marius Mihăilă, a acordat un împrumut de peste 330.000 de lei firmei Osteoprotect SRL,
  iar Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 65.000 de lei firmei Dermalite SRL.

  Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

  Ea a câştigat 14.400 de lei anul trecut ca endocrinolog la Dermalite SRL, de la care a încasat şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a obţinut 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a încasat şi dividende.

  Așadar,
  avem un nou ministru al Sănătății care nu a lucrat niciodată în niciun spital de stat,
  ci doar la clinica lui privată! Unde s-a plătit singur cu salariul minim pe economie,
  ca să nu plătească CAS și CASS mari! Adică să păcălească statul! 😦
  Iar acum este pus să se ocupe de fondurile CNAS, a căror plată a ocolit-o ! !!! 😦 🙂 😦
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 22/04/2021 @ 8:50 am | Răspunde

 2. sereno giovedì pomeriggio

  Comentariu de newwhitebear — 22/04/2021 @ 5:04 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: