Alioşa ” File de Jurnal ”

26/11/2021

Punctul pe ”I”/101 ! ” Guvernul președintelui României, Klaus WERNER Johannis, a fost ÎNVESTIT ,dar criza politică NU s-a terminat !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 8:31 am
 • În 1600, Domnitorul Țării Românești, MIHAI VITEAZU (foto sus , central ) 🙂 i-a UNIT pe ROMÂNII din cele TREI PROVINCII ROMÂNEȘTI , Moldova, Ardealul și Țara Românească într-un singur stat 🙂 🙂 🙂 iar actualul președinte al României, Klaus WERNER Johannis , i-a DEZBINAT ” pas cu pas” 😦 din chiar prima zi de mandat prezidențial !!! 😦 😦 😦
 • Chiar dacă președintele României, Klaus WERNER Johannis a spus cu subiect și predicat :

” CRIZA politică s-a TERMINAT” 🙂 😦 🙂

cu tot RESPECTUL pentru ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ , în ” ROMÂNIA educată” 🙂 😦 🙂 CRIZA POLITICĂ nu s-a TERMINAT 😦 😦 😦 ci dimpotrivă , se ADÂNCEȘTE zi de zi și ” pas cu pas” !!! 😦 😦 😦 Începând de astăzi, 26 noiembrie 2021 și până când ” MĂRUL DISCORDIEI” va pune capăt ATIPICEI alianțe a celor două partide https://cursdeguvernare.ro/acord-politic-de-guvernare-pana-in-2024-psd-pnl-si-udmr-formeaza-coalitia-nationala-pentru-romania.html cu DOCTRINE DIAMETRAL OPUSE , PNL(PDL) și PSD își va face efectul , voi POSTA DOVEZI ale faptului că , pe președintele României, Klaus WERNER Johannis l-a ” LUAT GURA pe DINAINTE ” când a spus : ” CRIZA POLITICĂ s-a TERMINAT” !!!
 • Cât privește DEBARCAREA ” pe repede înainte” a useristei Anca Dragu de la Șefia SENATULUI României și ÎNLOCUIREA ei cu PNL(PDL)-istul Florin Vasile Cîțu ,ca un VOTANT liber și neaservit politic nici unui partid sau formațiune politică cum am fost și sunt 🙂 🙂 🙂 RECOMAND analizarea deciziilor ANTERIOARE ale Curții Constituționale ale României ( CCR) versus speța în cauză :

Decizia 601/2005 a CCR :

 • ”Statutul preşedintelui Senatului, distinct de statutul celorlalţi membri ai Biroului Permanent, implică un plus de exigenţă în reglementarea revocării acestuia înainte de expirarea mandatului. Curtea Constituţională reţine în acest sens că orice reglementare care ar face posibilă revocarea preşedintelui Senatului ori de câte ori s-ar realiza majoritatea de voturi suficientă adoptării unei asemenea măsuri, ar fi de natură să creeze o instabilitate instituţională perpetuă, contrară voinţei electoratului care a definit configuraţia politică a Camerelor Parlamentului pentru întregul ciclu electoral şi interesele cetăţenilor pe care Parlamentul îi reprezintă”.
 • ”În  virtutea  configuraţiei  politice izvorâte  din  voinţa  corpului electoral se desemnează  şi preşedintele Senatului  şi preşedintele Camerei Deputaţilor.  Votul acordat preşedintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decât în cazul în care grupul care l-a propus cere revocarea politică a acestuia sau, în cazul unei revocări ca sancţiune, când acest grup sau o altă componentă a Camerei solicită înlocuirea din funcţie a preşedintelui pentru săvârşirea unor fapte care atrag răspunderea sa juridică.
 • Această înlocuire se poate face numai cu o persoană din acelaşi grup parlamentar, care nu-şi poate pierde dreptul  la funcţia de preşedinte,  dobândit în virtutea rezultatelor obţinute în alegeri, respectându-se principiul configuraţiei politice.”
 • În acelaşi sens, Curtea Constituţională reţine că revocarea din funcţie înainte de expirarea mandatului produce  întotdeauna efecte numai asupra mandatului celui revocat, iar nu şi asupra dreptului grupului parlamentar care a propus numirea lui, de a fi reprezentat în Biroul Permanent şi, în consecinţă, de a propune alegerea unui alt senator în locul devenit vacant.

  Neobservarea principiului menţionat şi instituirea posibilităţii alegerii unui nou preşedinte dintr-un alt grup parlamentar ar avea drept consecinţă ca sancţiunea  aplicată  preşedintelui  Senatului,  revocat  din  funcţie,  să  se  extindă  asupra grupului  parlamentar care a propus  alegerea  lui. Or, Constituţia României nu permite aplicarea unei asemenea sancţiuni cu caracter colectiv”!!! 🙂 🙂 🙂
 • -Nu-i așa că ” O poză face cât o mie de cuvinte” ??? 🙂 🙂 🙂
 • Pentru justificarea TITLULUI postării de față, dau REPUBLICARE prin ” copy paste” unui articol care PUNE punctul pe ”I” versus CONTINUAREA crizei politice :

” Mortalele licitații marca Arafat

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 24 noiembrie 2021 la 11:02, in Politics

Ieri, doctorul Alexandru Rafila, care începând de joi va fi ministru al Sănătății, a făcut un enunț important. Și anume că Raed Arafat s-a întins prea mult. În sensul că ar fi parazitat atribuțiile Ministerului Sănătății. Nu a spus-o Rafila, o spun eu. A făcut acest lucru în mod agresiv și ostil. Iar unul dintre obiective a fost preluarea pârghiilor de comandă în ceea ce privește organizarea licitațiilor. Licitații pe sume uriașe de bani, în perioada pandemiei. Licitații în urma cărora au murit oameni.

În urmă cu câteva zile, a izbucnit un uriaș scandal, al cărui semnal a fost tras de o anchetă declanșată de procurori în legătură cu mega-afacerea testerelor achiziționate de statul român. Așa zisa licitație fost câștigată de o societate comercială agreată de Arafat din motive pe care le putem bănui și care a venit cu un preț, pe care-l plătește contribuabilul român, mult mai mare decât prețul de piață. Sunt tare curios la ce concluzii vor ajunge procurorii și dacă nu cumva se va pune capacul și peste această investigație, ale cărei fire duc direct la Arafat. Dar este doar una dintre licitațiile trucate organizate în vremuri de pandemie de uluitorul personaj, care, simultan, se află atât la comanda Fundației SMURD, cât și la comanda situațiilor de urgență din Ministerul de Interne. Poate că lucrurile nu ar fi ajuns chiar atât de grave dacă, așa cum în mod corect a sesizat doctor Alexandru Rafila, Raed Arafat nu s-ar fi substituit și unora dintre atribuțiile importante ale Ministerului Sănătății. La capătul acestei operațiuni de canibalizare, putem să-i spunem căpușare, sunt bani mulți, sume uriașe, pe care statul român le-a aruncat pe fereastră, intenția oficială fiind însă cea de a combate pandemia și de a proteja starea de sănătate a populației. Prin urmare, deconectarea lui Arafat de la comenzile exercitate în interiorul Ministerului Sănătății vizează în mod explicit acest aspect. Rămâne de văzut dacă Rafila va reuși. Pentru că, până acum, și-au rupt dinții în Arafat, rând pe rând, președintele Traian Băsescu, președintele Klaus Iohannis și un fost ministru de Interne, Marcel Vela.

Ați aflat cei mai mulți dintre dvs., pur și simplu urmărind emisiunile de știri, cum au căzut avioane aiurea aparținând rețelei SMURD. Avioane nedotate cu cele necesare sau care s-au ridicat de la sol fără autorizații de survol. Ați văzit cum au căzut elicoptere SMURD, cum au luat foc sau au rămas în pană ambulanțe sau cum s-au defectat TIR-uri ATI producătoare de oxigen și cum, în urma tuturor acestor „accidente”, au murit de-a lungul ultimilor ani un număr neobișnuit de mare de români. De fiecare dată, Raed Arafat, atunci când a venit la fața locului, a ridicat din umeri și a declarat senin că urmează să aibă loc o anchetă, pentru a se stabili care sunt cauzele. Și încă lucrurile nu au fost elucidate. Atâta doar că, pe parcursul acestor anchete, Raed Arafat a continuat să fie la butoane în conducerea Ministerului de Interne.

Să luăm doar cazul TIR-urilor ATI destinate producerii de oxigen pentru pacienții Covid și să vedem ce se ascunde în spatele acestor tragedii. În primul rând, este relevant faptul că Raed Arafat, chiar și atunci când a fost prezent la fața locului, cum s-a întâmplat în tragedia de la spitalul Victor Babeș, a omis să comunice opiniei publice o informație elementară. Și anume că, în spatele achiziției acestor TIR-uri, se află el însuși, prin intermediul Fundației SMURD, care a ajuns să canibalizeze practic aproape toate licitațiile de aparatură din domeniul sănătății de urgență. Oare de ce nu a spus nimic? Ce trebuie să cerceteze și nu cercetează de atâta timp procurorii? În primul și în primul rând, firește, de ce TIR-ul producător de oxigen s-a defectat. De ce defecțiunea nu a fost depistată instantaneu. De ce nu a fost remediată urgent, astfel încât pacienții să nu moară lipsiți fiind de oxigen. În al doilea rând, tot firesc, ei trebuiau să afle cine s-a ocupat de achiziționarea TIR-urilor ATI și cine avea obligația  supravegherii tehnice a acestora, respectiv a asigurării service-ului. Ar fi aflat cu certitudine, uitându-se în câteva hârtii, că achiziționarea acestora este rezultatul unei licitații organizate de Fundația SMURD în beneficiul sistemului de urgențe și că la ambele capete există o singură persoană de decizie, care este Raed Arafat. Ar fi trebuit procurorii să compare prețul de achiziție al acestor TIR-uri ATI cu prețurile de pe piață. Și ar fi constatat cu ușurință, în doar câteva ore sau hai să spunem în doar câteva zile că, la fel ca în cazul testerelor, prețul de achiziție este mai mare decât prețul de piață. De aici concluzia este simplă. Licitația, în urma căreia a câștigat o firmă turcească, care produce asemenea TIR-uri, a fost trucată. Iar pasul final pe care trebuie să-l facă orice anchetator responsabil este să vadă în folosul cui a fost trucată licitația. Pentru răspunsul la această întrebare este obligatoriu să ia urma banilor. Și închei această paranteză exprimându-mi încă o dată uimirea că o fundație cum este SMURD, înființată în urmă cu mai mulți ani la Târgu Mureș și cu un capital de sub 200.000 de RON, a ajuns, iată, să bată toate recordurile și să învârtă pe degete miliarde de euro și, mai mult decât atât, să poată înființa, conform propriului statut, societăți comerciale.

Toate marile operațiuni frauduloase nu numai din ultimii 30 de ani, ci dintotdeauna, s-au făcut pe bani publici. Și acum se întâmplă la fel. A ieșit la iveală de pildă că fostul ministru Marcel Boloș i-a achitat din banii noștri lui Arafat, conform ziarului Național, facturi cumulate de 682 de milioane de euro. Și acesta a fost doar începutul. Lovitura dată în primul val de achiziții de la debutul pandemiei.

Dar licitațiile pentru achiziționarea salvărilor SMURD? Pe acestea le-a cercetat cineva? Iată o întrebare care poate pune la grea încercare sistemul. Și când spun sistemul, mă refer nu numai la procuratură, nu numai la SRI – căci într-o asemenea perioadă periclitarea stării de sănătate a populației poate reprezenta și reprezintă o provocare de siguranță națioală – ci și guvernul pe care îl vom avea începând de joi. Ca să nu mai vorbim despre Parlament, unde Marcel Ciolacu, în calitate de președinte nou ales al Camerei Deputaților, s-a angajat rituos că Legislativul va verifica în mod constant modul în care se desfășoară „buna guvernare”.

Nu-mi pot imagina că pe doctor Alexandru Rafila l-a luat gura pe dinainte. Și că a vorbit despre necesara amputare a tentaculelor înfipte de Raed Arafat în sistemul de sănătate gestionat de ministerul de resort. Presupun că avem de-a face, în fine, cu o decizie politică. Sunt curios cu ce consecințe. Serviciul de Informații Externe, care este acuzat, mai pe față sau mai discret, că s-ar afla în spatele lui Raed Arafat, este și el confruntat cu o mare provocare. Va trebui să monitorizeze modul în care grupuri nelegitime de interese din exteriorul țării, implicate în achizițiile făcute de Arafat, vor face presiuni asupra autorităților unor state, pentru ca acestea să intervină și să-l protejeze pe tăticul Fundației SMURD și pe secretarul de stat de la Interne, care, până una alta, a fost stăpânul inelelor și a păstorit, cu consecințele pe care le vedem, întreg sistemul de urgențe din România. Poate că, la capătul acestor demersuri, vom afla și ce anume l-a determinat pe Klaus Iohannis, care tace și nu prea face, să-i ceară lui Ludovic Orban, atunci când acesta era premier, să-l dea afară pe Arafat.” .

Sursa :

http://www.corectnews.com/politics/mortalele-licita-ii-marca-arafat

 • În completarea celor REPUBLICATE mai sus 🙂 pentru a justifica TITLUL postării de față , recomand cu celeritate accesarea ” deîndată” spre atentă lectură la link-ului :

http://www.corectnews.com/politics/arafat-m-rul-discordiei-n-noul-guvern

 • În CONCLUZIE :
 • La instalarea guvernului PNL(PDL)&PSD&UDMR ,președintele României, Klaus WERNER Johannis
  a vorbit despre :
  1) oportunitățile din PNRR,
  2) școli, spitale, autostrăzi, drumuri, pensii,
  3) facturile la energie și gaze naturale,
  4) rectificarea bugetară, bugetul pe anul fiscal 2021 , construirea de autostrăzi, școli, spitale și multe alte probleme care trebuie rezolvate urgent,
  dar……………..,
  despre JUSTIȚIE nu a scos nici un cuvânt!!! 😦 😦 😦
 • Pentru persoanele virtuale care NU CRED în cele sus sesizate de subsemnatul ,
  să ASCULTE cu mare atenție VIDEOCLIPUL sus postat , adică, DISCURSUL ținut la instalarea ” guvernului lui ” și se vor CONVINGE ” deîndată” că fostul CAMPION al LUPTEI ANTICORUPȚIE 🙂 🙂 🙂
  din vremea când ,îmbrăcat în GEACĂ ROȘIE îi conducea la propriu pe #reziștii lui Barna&Cioloș care strigau în Piața Universității https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/
  ” Jos CIUMA ROȘIE” , adică ” Jos PE-SE-DE” este IPOCRITUL nr.1 al ROMÂNIEI !!! 😦 😦 😦
 • Cei/cele care vor avea rădarea să ASCULTE discursul din videoclipul sus postat ,
  NU vor GĂSI în alocuțiunea șefului statului român ”EȘUAT” nici cea mai vagă trimitere la :
  1) legile justiției,
  2) desființarea secției speciale de investigare a infracțiunilor din justiție( SIIJ),
  3) problema clanurilor mafiote care au pus stăpânire pe România
  4) CORUPȚIA legalizată în ultimii DOI ANI de GUVERNARE PNL(PDL) și PNL(PDL)&USR&UDMR și PNL(PDL)&UDMR !!! 😦 😦 😦
 • În final de postare , o sinceră urare :
 • Alioșa .

12 comentarii »

 1. … nici nu o sa se termine … 🤨

  Comentariu de lacrimaroua — 26/11/2021 @ 5:04 pm | Răspunde

  • Din păcate ,ai dreptate, Lăcrimioara ! 🙂
   Președintele PNL(PDL) ,Florin Vasile Cîțu și ” echipa lui PIERZĂTOARE” mazilită de la SACUL cu BANI PUBLICI ,
   îl va ” pune bețe-n roate” Generalului Nicolae Ciucă
   ” pas cu pas”
   spre iritarea unui sas !!! 😦 😦 😦

   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 27/11/2021 @ 8:17 am | Răspunde

 2. sereno fine settimana

  Comentariu de newwhitebear — 26/11/2021 @ 7:24 pm | Răspunde

 3. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  0) Persoanelor virtuale interesate de RECTIFICAREA BUGETARĂ făcută ” pe repede înainte” de cabinetul Ciucă , le recomand link-ul :

  https://www.dcnews.ro/rectificare-bugetara-26-noiembrie-2021-ce-arata-oug-publicata-de-ministerul-de-finante_847650.html

  1) La un anume post de televiziune pe care nu-l pot numi din motive lesne de înțeles, cântărețul Tudor Gheorghe ,
  întrebat despre polemica VACCINAȚI-NEVACCINAȚI ,a declarat spre toatala mea surprindere :

  „Sunteți ușor întârziați, lumea a intrat așa cum a trebuit.
  Am avut în sală 72 de oameni care au prezentat documentele așa cum e necesar.
  Sunt vaccinat de două ori și mâine fac a treia. Care voi ceilalți?
  E treaba dumneavoastră.
  Dacă ați asculta cu eleganță știrile și vedeți raportul de la ATI.
  Eu nu cred decât în știință.
  Eu văd că țările care s-au vaccinat nu au oameni la ATI și nu mor.
  Nu mă încurcă că nu vă vaccinați.

  Muriți în liniște” !!! 😦 😦 😦

  2) ” Cine UITĂ, nu MERITĂ ” ( Nicolae IORGA) ! 🙂

  Nicolae Iorga (născut Nicu N. Iorga,[1] n. 5 iunie 1871, Botoșani – d. 27 noiembrie 1940, Strejnic, județul Prahova)
  a fost un istoric, critic literar, militant antisemit până în anii 1930, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar și academician român.
  Este cunoscut în lume ca medievist, bizantinist, romanist, slavist, istoric al artelor și filozof al istoriei.
  După cum a afirmat George Călinescu, Iorga a jucat în cultura românească, în primele decenii ale secolului XX, „rolul lui Voltaire”.
  După studii elementare și gimnaziale în Botoșani, a urmat Liceul Național din Iași în 1888.
  A absolvit Universitatea din Iași într-un singur an cu diploma magna cum laude,
  apoi a continuat studiile universitare la Paris, Berlin și Leipzig, obținând doctoratul (1893) la numai 23 de ani.
  A fost cofondator al partidului Partidul Naționalist-Democrat în 1910, membru al Parlamentului, președinte al Camerei Deputaților și al Senatului, ministru, și, pentru o scurtă perioadă, prim-ministru.
  Copil minune, polimat și poliglot, cu o activitate științifică prolifică, Iorga a scris 1003 volume, 12755 articole și studii și 4963 recenzii, aceasta culminând cu Istoria României, în zece volume.
  A predat la Universitatea din București, la cea din Paris și la alte instituții de învățământ academice și a fondat Congresul Internațional de Studii Bizantine și Institutul de Studii Sud-Est Europene (ISSEE).
  A transformat orașul Vălenii de Munte într-un centru academic și cultural.
  În paralel cu contribuțiile sale științifice, Nicolae Iorga a fost un activist de centru-dreapta, ale cărui orientări politice au inclus elemente ale conservatorismului, naționalismului și agrarianismului.
  Deși în ultima parte a liceului a intrat sub influența marxismului, Nicolae Iorga a depășit acest episod în timpul universității, având să adere pentru scurt timp la grupul literar conservator Junimea. Nicolae Iorga a fost o figură centrală a Sămănătorului, revistă populistă și a fondat reviste conservatoare ca Neamul Românesc, Drum Drept, Cuget Clar și Floarea Darurilor.
  A militat în cadrul Ligii pentru Unitatea Culturală a tuturor Românilor.
  A fost o figură proeminentă în tabăra pro-Antanta în timpul Primului Război Mondial, datorită susținerii cauzei românilor din Austro-Ungaria și a avut un rol politic important în România Mare în perioada interbelică.
  A inițiat campanii pentru a apăra cultura României. A stârnit controverse datorită retoricii antisemite. A fost adversar al Partidului Național Liberal și al Partidului Național Român.
  S-a opus grupării fasciste Garda de Fier și, după o perioadă de cumpănire, s-a hotărât să îl susțină pe rivalul acesteia,
  Regele Carol al II-lea, intrând după dizolvarea tuturor celorlalte partide în partidul unic, de sorginte corporatistă și autoritaristă, Frontul Renașterii Naționale.
  Pentru că fusese implicat într-o dispută personală cu liderul Gărzii, Corneliu Zelea Codreanu, contribuind astfel fără voie la uciderea sa, Iorga și-a atras antipatia legionarilor.
  A rămas o voce independentă a opoziției după ce Garda a instaurat Statul Național-Legionar, fiind în cele din urmă asasinat de un comando legionar. După aflarea veștii asasinării lui Iorga, 47 de universități și academii din întreaga lume au arborat drapelul în bernă.
  Sursa :
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Iorga

  Pentru românii care din varii motive au UITAT 😦
  le reamintesc cu subiect și predicat ,
  că în noaptea de 26/27 noiembrie 1940, LEGIONARII l-au ASASINAT 😦
  pe NICOLAE IORGA , marele OM de STAT ,
  și din păcate , deși de atunci s-au scurs ,
  81 de ani de , ADEVĂRUL încă NU s-a SPUS !!! 😦 😦 😦
  Toate amănuntele pe :
  https://www.fanatik.ro/asasinate-26-27-noiembrie-1940-nicolae-iorga-virgil-madgearu-19819884

  Despre VIAȚA și OPERA istoricului și marelui OM de STAT , Nicolae IORGA , va vorbi pe larg astăzi, 27 noiembrie 2021, începând cu ora 15.00 istoricul Filip IORGA , invitatul realizatoarei emisiunii ” De-a VIAȚA ascunselea” , Florentin FÂNTÂNARU
  https://www.facebook.com/florentina.fantanaru.3
  Audiție plăcută ! 🙂

  3) Și tot astăzi, 27 noiembrie, 2021, se împlinesc 136 de ani de la nașterea romancierului LIVIU REBREANU ! 🙂
  Toate detaliile pe :
  https://r3media.ro/calendarul-zilei-27-noiembrie-nasterea-lui-liviu-rebreanu/

  4) ” Președintele și premierul demis, ales președinte al Senatului n-au călcat la sesiunea solemnă a Parlamentului.
  Un scuipat pe obrazul țării, o ofensă de neiertat.
  Azi președinția ne-a anunțat că, în ploaia de stele de Ziua Națională se află, pe lângă generalii SPP, MAI, MApN și SRI, unii simple nulități,
  șase de la STS,
  serviciu în care își pune mari speranțe pentru controlul populației abrutizate, zăpăcite, dezbinate, sărăcite și înstrăinate de propria patrie.
  Asta e pofta ce-au poftit”!!! 😦 😦 😦
  Toate detaliile pe :
  https://r3media.ro/desteptarea/

  5) Despre cei ” ȘASE de la STS ” , aflați doar dacă veți accesa ” deîndată” link-ul :

  https://www.agerpres.ro/politica/2021/11/26/reprezentanti-mapn-mai-sts-spp-sie-inaintati-in-grad-de-presedintele-iohannis–821858

  6) Din motive doar de el și consilierii lui știute , președintele României , Klaus WERNER Johannis , profesor de FIZICĂ care habar NU ARE de ISTORIA POPORULUI ROMÂN , a reparat ACUZAȚIA adusă evreilor pe timpul vizitei fostului premier al României , Viorica Dăncilă în ISRAEL :

  https://r3media.ro/klaus-iohannis-a-promulgat-legea-prin-care-disciplina-istoria-evreilor-si-a-holocaustului-va-fi-studiata-in-scoli-din-2023
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 27/11/2021 @ 8:56 am | Răspunde

 4. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Decât COMENTARII ” off topic” , de la unul sau de la altul 😦
  mai bine un ARTICOL ce pune PUNCTUL pe ” I” mai abitir decât subsemnatul !!! 🙂 🙂 🙂

  ” Avem guvern și avem promisiuni. Funcțiile publice sunt complete, cum au mai fost.
  Cel mai adesea, de pe urma lor, a rămas gol, semn că au fost ocupate mai mult de bandiți decît de cetățeni.
  Și mai mult, de ochii lumii decît pentru țară și pentru binele compatrioților.
  De data aceasta avem un guvern ca un pluton, alcătuit din „specialiști” cu unele conexiuni speciale.
  Ca să nu mă aventurez în profeții deșarte, mă limitez la cîteva nedumeriri.
  Vasile Dîncu, ministrul Apărării, mi se pare o decizie de pomină.
  Omul, învîrtitor de tranzacții, de echipe de fotbal, de partide, de idei politice și de sondaje, are treabă cu armata cum are Nicolae Ciucă legătură cu baletul.
  Cineva ar putea presupune că Vasile Dîncu i-a amețit pe cei din conducerea PSD în așa hal încît l-au desemnat pentru MApN ca să salveze finanțele României, onoarea Armatei și ca să bage PSD-ul în Academia Franceză. Eu nu cred că toată lumea este căzută în cap, ca statuia lui Cîțu de la Moțiunea de cenzură. Mai degrabă sunt tentat să bănui că această numire caricaturală a fost făcută sub presiunea grupului de la Cluj și a PSD-ului, în dorința de a prelua controlul Direcției Generale de Informații a Apărării, cel mai important serviciu secret al Oștirii, singurul care a scăpat clujenilor și lui Klaus Iohannis.
  La fel de caricaturală mi se pare inventarea unui Minister al Tineretului și al Familiei și numirea Gabrielei Firea ca titular.
  Este ca și cum ar fi numit o păcătoasă a păcătoaselor în fruntea unui minister al moralei sau a unui necredincios în fruntea unei biserici.
  O fi fost și un impuls masonic de la marinarul Pandele, or fi ajutat și serviciile, și BNR-ul, și Antena 3 și liberalul Stolojan.
  Dar decît ministresă la o instituție fantomatică, mai bine statuie la o intersecție în Voluntari și „adio”.
  Și să ne vedem sănătoși!
  Scăpau cu toții de o obligație și de un aranjament, mai ales că statuia, conform înțelegerii PSD-PNL pentru următoarele alegeri la Capitală (țineți minte!), ar putea fi mutată direct în primărie.

  Sorin Grindeanu la Transporturi?
  Cîciu la Finanțe?
  Asta arată a afacere politică, nu a strategie.
  Ca și numirea lui Florin Roman la „digitaliarea lu pește” ca să o rezolve!
  Pe linia mediocrității absolute din precedentele guvernări se înscriu și Lucian Bode, și Lucian Romașcanu, și Dan Vîlceanu și Bogdan Aurescu.
  Regula politicii românești este simplă.
  Nu putem avea miniștri mai deștepți decît cel care îi conduce.
  Adică, președintele.
  Mai șmecheri, da!
  Dar dacă lucrează tot pentru el.

  Post scriptum:
  Citiți cu atenție declarațiile făcute de Marcel Ciolacu în Parlament.
  Ori minte de vibrează universul, ori el și Firea, Ciucă, Dîncu și Grindeanu, reșapatul Cîțu (ale cărui cretinătăți par să se fi șters ca prin minune),
  împreună cu lătrăul de Florin Roman și agro-politicul de Bode chiar schimbă țara!

  „PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum, bărbați și femei, mame și tați, părinți și bunici.
  Este momentul să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogați și privilegiați.
  Mulți români duc o luptă dură cu greutățile de zi cu zi, multora le este din ce în ce mai greu să plătească facturile, mâncarea, benzina sau medicamentele.
  România trăiește în sărăcie, foame și frig.
  S-a scumpit tot ce se putea scumpi.
  Avem o inflație record și venituri înghețate pentru oameni.
  Avem un drum lung în față pentru a crește din nou puterea de cumpărare. Avem datoria să stopăm prăbușirea nivelului de trai. (…)
  Am venit la guvernare pentru a fi alături de firmele românești și de antreprenorii români.
  Trebuie ca firmele să rămână deschise și oamenii să muncească.
  „Cumpără românește” este conceptul către care vom orienta economia.
  Îi vom sprijini cu toată forța pe cei care produc în România, pentru că un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români.
  80% din programul nostru economic conține măsuri pentru IMM-uri și companiile țării.
  Toate firmele care produc aici vor primi sprijin, indiferent de naționalitatea lor.
  Vreau ca această guvernare să fie un partener serios și sincer pentru mediul de afaceri, indiferent că vorbim de afacerile mici sau de marile corporații”
  (Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților)
  Sursa :
  https://www.cotidianul.ro/plutonul-din-palatul-victoria/

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 28/11/2021 @ 8:28 am | Răspunde

 5. Atâta vreme cât românii nu vor reacționa si vor suporta toate minciunile care li se spun, criza politica va continua. Klaus Iohanis nu ar trebui sa mai fie președintele românilor. Spun asta cu toata responsabilitatea recunoscând ca am fost una dintre cei care l-au votat. Dezamăgire totala…

  Comentariu de Magda Magdi — 28/11/2021 @ 10:12 pm | Răspunde

  • Bună dimineața , Magda ! 🙂
   În primul rând ,
   MULȚUMESC pentru CURAJUL de a PUNE punctul pe ” I” ! 🙂
   În al doilea rând,
   ai perfectă DREPTATE versus cele spuse !! 🙂 🙂
   În al treilea rând ,
   te informez că NU ești SINGURA persoană care RECUNOAȘTE că este DEZAMĂGITĂ TOTAL pentru că l -a VOTAT pe Klaus WERNER Johannis drept președinte !!! 😦 😦 😦
   De departe ,
   cel mai DEZAMĂGIT este chiar omul care i-a condus ” pas cu pas” CAMPANIA ELECTORALĂ în 2014 și în 2019 , nimeni altul decât fostul președinte al PNL(PDL) ,Ludovic Orban !!! 😦 😦 😦


   La fel ca el sunt și foarte mulți dintre cei mai AGRESIVI propagandiști politruci Ionel Dancă, Ion Ștefan ,sau nepolitruci, precum cântărețul Tudor Chirilă , Oana Pelea și lista ar putea continua .
   În al patrulea rând ,
   majoritatea românilor sunt ” LASĂ-MĂ să te LAS” !!!! 😦 😦 😦
   O săptămână plină de bucurii și realizări personale ! 🙂
   Cu respect,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 29/11/2021 @ 7:06 am | Răspunde

   • O săptămână cu multe realizări îti doresc si eu!

    Comentariu de Magda Magdi — 30/11/2021 @ 8:27 pm | Răspunde

    • Să te audă DUMNEZEU ! 🙂
     Seară binecuvântată ! 🙂
     Cu stimă,
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 30/11/2021 @ 8:37 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: