Alioşa ” File de Jurnal ”

29/11/2021

La Mulți Ani românilor ce poartă numele Sfântului Apostol ANDREI , cel întâi chemat , Ocrotitorul României !!! La Mulți Ani ,ROMÂNI ,de 1 DECEMBRIE, Ziua Națională a României !!! La Mulți Ani ROMÂNI din toată lumea !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:00 am

În loc de motto:

 • Vine luna DECEMBRIE 🙂 vine Moș Nicolae 🙂 🙂 vine CRĂCIUNUL 🙂 🙂 🙂 vine Anul Nou !!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 Să ne BUCURĂM împreună !!! 🙂 🙂 🙂

Pentru persoanele virtuale care din varii motive nu știu de ce Sfântul Apostol Andrei a fost numit ” OCROTITORUL ROMÂNIEI ” le recomand să acceseze link-ul de mai jos ! 🙂

Motto :

” Ţineţi minte cuvintele lui Ştefan,
care v-a fost baci pînă la adînci bătrîneţe…
că Moldova n-a fost a strămoşilor mei,
n-a fost a mea şi nu e a voastră,
ci a urmaşilor voştri,
şi a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul vecilor…”!!! 🙂 🙂 🙂

” Cine UITĂ, nu MERITĂ” ( Nicolae Iorga)

https://www.historia.ro/sectiune/portret/articol/iancu-flondor-omul-cel-mai-de-vaza-al-bucovinei

„Bunii” noștri vecini, ucrainenii

Redactia ART-EMIS  28 Noiembrie 2021

Cetatea Alba

Ucraina este în componența U.E.? Nu!

Ucraina este în componența N.A.T.O.? Nu!

Ucraina este prietena României? Nu!

Atunci de ce Iohannis, „guvernul lui” și cîțuielile dezarticulate de la Kiev ne-au făcut frate cu dracu’ împotriva ursului Mișa?

Numai pentru a face pe plac senilului de la casa Albă? (Redacția ART-EMIS)

Câteva motive ca să nu-i plângem „frațește” pe ucraineni:- în 1918 au încercat anexarea Basarabiei și doar prezența militară a românilor a forțat retragerea acestor intenții;- în 1945 au dorit din nou anexarea Basarabiei și doar presiunea lui Stalin a dus la eliminarea acestei pretenții;

De reținut: românii/moldoveni constitue al treile grup etnic din Ucraina, după ucraineni și ruși;

cetățenii etnic Români numărau, în 1989, exact 459.450 de suflete, între aceștia, în regiunea Cernăuți, 151.000, în Odessa, 124.000, chiar în Crimeea peste 4.000 de români, iar în Donetsk, peste 7.500 de români!- în 1992 au participat cu trupe la războiul de pe Nistru, alături de trupele ruse, împotriva celor româneșți, pentru a desprinde regiunea transnistreană, pe care și-o doreau atât de mult pentru ei!;

deși acolo viețuiau, la recensământul din anul 1926, aproape 26o.000 de români, pomeniți în acele locuri de cronicile ruseșți, încă din anul 1150, adică cu peste trei secole înainte de urcarea pe tron, la Suceava,a viteazului domn Ștefan cel Mare;

– din 1992 până în prezent Ucraina. alături de Rusia, a fost parte activă din formatul de negociere pentru regiunea transnistreană… care a temporizat tratativele!;- în mod permanent au susținut poziția Rusiei și au făcut tot ceea ce este posibil că negocierile să fie formale și să eșueze;

– Cea mai mare parte a mafiei care a condus Republica Moldova după 1991 este reprezentată de ucraineni și nu de ruși, aceștia având rolul clar dat de la Kiev ca Republica Moldova să eșueze pe toate planurile. Cei care au condus regiunea transnistreană promovează acum separatismul la Bălți, Cahul și Găgăuzia sunt ucraineni și nu ruși! Ucrainenii și rușii de loc din Ucraina, au dus o politică de distrugere a identității româneșți din teritoriile ocupate, mai dură chiar decât Stalin în restul imperiului;

– în mod  arbitrar, Ucraina deține următoarele  teritorii româneșți: patru cincimi din Maramureșul istoric (ținutul Hertza, Apseii de Sus și de Jos, Strasinet Barjavei, Izvoarele Tisei), Satele Hanești, nordul Bucovinei istorice, Bugeacul (Ismail, Cetatea Albă), Insula Șerpilor(„obținută” de la fosta U.R.S.S.), toate dăruite lor  de foștii lideri sovietici.

– timp ce câțiva ani ne-am certat cu ei pe la Haga, am câștigat, iar acum ei sunt foarte supărați pe noi pentru pierderea platformei continentale;- una din problemele principale ce stă în calea reunirii celor două state româneșți este tocmai Ucraina, (susținută „compensatoriu” de Germania), ce manifestă o opoziție la Unire mai mare chiar decât Rusia.

Și am ajuns acum să ne spună „Niet!” și ambasadorul american la Chișinău!

– Ucraina vede în această re-Unire, justificată nu doar istoric pretenții teritoriale ale țării noastre, eventual și ale Ungariei, asupra teritoriului ucrainean;- prima măsura după „Maidan”

– luată de „europeniștii ucraineni”- a fost aceea de a interzice limbile regionale, inclusiv limba româna, a treia limba vorbită în Ucraina!

– Crimeea nu a aparținut niciodată Ucrainei, iar ucrainenii sunt efectiv minoritari acolo; peninsula a fost „dăruita” lor în semn de prietenie de către evreul ucrainean, Nikita Hrușciov, (cel care a bătut cu pantoful în pupitrul de la O.N.U.) în plină perioada sovietică, socotit un gest mai mult formal și niciodată efectiv;

– în Crimeea, cu toate eforturile, prezența ucraineană era mai mult formală. Puțin ar vrea de fapt înapoi ceea ce istoric le-ar aparține, adică bunurile pe care le aveau înainte de căsătoria/divorț. Cererea Rusiei pare una normală (doar din perspectiva dreptului istoric și nu cel internațional) din  moment ce această era… un simplu inel de nuntă.

Și acum, bomboană pe colivă din vârful tortului prieteniei: românii nu au uitat cazurile grosolane de „activare” a Canalului Bâstroe, prin blocarea Canalului Sulina, după sufundarea  de-a curmezișul, a navei Rostok.

Din păcate, vecinii nu ți-i alegi tu, ți-i da Dumnezeu numai dacă vremurile” nu-ți sunt împotrivă.

Notă – enumerare de motive realizată de Radu Dragoș în publicația „Info Brașov în urmă cu cinci ani, dar la fel de actuală și astăzi[1].” .

Sursa :

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/bunii-nostri-vecini-ucrainenii

 • În urmă cu 103 ani , mai exact la 1 DECEMBRIE 1918 , în toate PROVINCIILE ROMÂNEȘTI unite în jurul ȚĂRII MAMĂ , ROMÂNIA 🙂 🙂 🙂 se auzea PATRIOTICUL ÎNDEMN :

iar numele EROINEI de pe JIU , Ecaterina Teodoroiu , căzută eroic în lupta pentru APĂRAREA ȚĂRII ,era pe buzele tuturor românilor !!! 🙂 🙂 🙂

 • De pe malul DUNĂRII bătrâne , doar gânduri de sănătate , fericire și o viață liniștită

Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

12 comentarii »

 1. Sfantul Andrei, sa-ti ocroteasca nepotelul, sa-i daruiasaca sanatate sufleteasca si trupeasca si ce considera ca ii este spre folos !
  La multi ani !
  Cu drag – Lacrimioara 🙂

  Comentariu de lacrimaroua — 29/11/2021 @ 3:20 pm | Răspunde

  • Bună seara , Lăcrimioara ! 🙂
   Mulțumesc frumos pentru urare ! 🙂
   La Mulți Ani și celor dragi din familia Domniei Tale ce poartă numele Sfântului Andrei ! 🙂
   Cu drag,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 29/11/2021 @ 7:08 pm | Răspunde

 2. La mulți ani nepoțelului! Să fie sănătos și să vă bucurați de el!🎂🤗❤️🥳
  La mulți ani România!🇹🇩🤗

  Comentariu de Ileana — 29/11/2021 @ 6:36 pm | Răspunde

  • Bună seara, Ileana ! 🙂
   Mulțumesc frumos pentru urările făcute iubitului meu nepoțel Andrei ! 🙂
   La Mulți Ani și celor din anturajul Domniei Tale ce poartă numele Sfântului Andrei ! 🙂
   La Mulți Ani de Ziua Națională a României ! 🙂
   O săptămână la fel de frumoasă ca melodia de mai jos ! 🙂

   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 29/11/2021 @ 7:31 pm | Răspunde

 3. bell’inizio di settimana. Buona serata

  Comentariu de newwhitebear — 29/11/2021 @ 10:35 pm | Răspunde

 4. @ ALLLLL !!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Astăzi, 30 Noiembrie , de Sfântul Apostol Andrei , cel întâi chemat , Ocrotitorul României 🙂
  zi de mare sărbătoare în INIMA și FAMILIA mea ,
  doar PETRECERE și BUCURIE 🙂 🙂 🙂

  și La Mulți Ani ,
  iubitului meu nepoțel ANDREI !!! 🙂 🙂 🙂

  Uraaa, sunt din nou bunic !!! Bine ai venit pe lume, ANDREI !!!


  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 30/11/2021 @ 7:12 am | Răspunde

 5. @ ALLLLL !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  La Mulți Ani, ROMÂNIA ! 🙂
  La Mulți Ani, ROMÂNI ! 🙂

  De 1 DECEMBRIE , Ziua Națională a României ,
  în afară de cele sus urate ,eu nu mai pot adăuga decât a posta prin ” copy paste” :
  CUVÂNTUL Președintelui Academiei Române ,Ioan Aurel POP !!! 🙂 🙂 🙂

  ” Gând trist într-o zi de bucurie

  Odinioarã, în perioada formãrii statelor unitare moderne, simbolurile naționale stârneau entuziasmul oamenilor, erau afișate peste tot, erau popularizate și prețuite în interior, mai ales cã unii din afarã le contestau.
  Imnurile, drapelele, stemele, zilele de sãrbãtoare a patriilor încununau o mare operã de construcție a edificiilor statale, aminteau celor prezenți de sacrificiile celor trecuți, trezeau speranțe pentru cei din viitor.
  Evident, simbolurile erau folosite și de propaganda oficialã, dar lucrul acesta s-a întâmplat de când e lumea, oriunde, cu intensitãți diferite.

  Dincolo de propagandã, mai rãmãsese câte o undã de autenticitate, de simțire colectivã pentru binele public, de încredere în valorile comune.
  Oamenii de bun simț știau sã deosebeascã propaganda de realitatea genuinã. Azi, pe mãsurã ce înaintãm în aceastã lume post (…), interesul fațã de simbolurile pomenite pare sã scadã mereu, aproape pretutindeni. Suntem prinși în vârtejul treburilor cotidiene presante, luptãm pentru câștiguri bãnești (fiindcã nu putem trãi fãrã bani, fie ei și virtuali), ne gândim la crizele (energeticã, climaticã, politicã etc.) iminente, ne mirãm de incompetența guvernanților și ne simțim copleșiți, pe deasupra, de pandemia ce nu mai contenește.
  Ne descumpãnesc – dincolo de grijile materiale – „corectitudinea politicã” și anularea culturii tradiționale. Democrația și liberalismul sunt puse sub semnul întrebãrii, virtuțile clasice blamate, familia repudiatã, iar statele naționale sunt demonizate.
  Toate acestea se petrec în numele unor idealuri vagi, de tip neomarxist și „progresist”, care promoveazã un fel nou și vechi (în același timp) de egalitarism, în cadre globale obligatorii, în tipare cu refrene de demult, reciclate. Din pãcate, ignorarea sau chiar deprecierea simbolurilor decurg dintr-o nepãsare fațã de ceea ce reprezintã ele, adicã fațã de țarã.

  Ce sã facem noi, românii, într-o asemenea situație?
  Mulți ar spune cã nu putem face nimic, cã nu suntem în stare sã facem nimic, cã e bine sã așteptãm reacția celorlalți, cã vom trãi cumva și noi (cum am mai fãcut-o în istorie).
  Ceea ce este comod, dar nu este salvator pentru noi. Și, totuși, am putea da un semn de trezire, din aproape în aproape, am putea arãta cã ne pasã și de noi și de alții, ne-am putea îndrepta gândurile și conduitele, ne-am putea face un pic de ordine prin case, ne-am mai primeni curțile și ne-am mai strânge la un loc sufletele.
  Secretul sãrbãtorilor este adesea apropierea inimilor, înlocuirea monologului cu dialogul, grija fațã de semeni
  („Și nu uita, când ești voios,/ Române, sã fii bun”).

  Nu putem schimba noi lumea cea mare, dar pe aceea din jurul nostru o putem schimba într-o oarecare mãsurã. Când vorbesc de casã, de curte, de cei de lânã noi, mã gândesc și la edificiul cel mare, care este Țara Româneascã și care s-a finalizat în urmã cu peste o sutã de ani, la 1 Decembrie 1918.
  Aceastã țarã este o realitate palpabilã și nu un simbol, cum este Ziua Naționalã. Ziua Naționalã – dacã nu suntem porniți doar pe demolare și pe hulire – ne ajutã sã conștientizãm țara, sã ne dãm seama cã țara e opera înaintașilor clãditã prin jertfã de sânge, cã e instituția care ne ține, ne organizeazã, ne disciplineazã, ne hrãnește, ne mângâie la greu și ne ocrotește.
  Iar, dacã nu le (mai) face pe toate acestea, nu este vina țãrii, a României, ci a noastrã. Țara fãrã oameni (buni) nu existã și nu poate funcționa ca patrie.
  Dacã oricare dintre noi are o zi a lui, în care primește cu bucurie felicitãri, oare România nu are dreptul la o zi ei, în care noi, românii, sã îndreptãm spre ea, cu toții, preț de câte-o clipã, câte un gând bun?

  De Ziua Naționalã, în ciuda tristeții copleșitoare din aceste momente, sãptãmâni, ani, suntem „condamnați” la bucurie. Și, chiar dacã aceastã bucurie ar fi numai de-o zi, ea poate trezi speranțe și poate naște atitudini, acțiuni, fapte. Suntem „condamnați” („de lege și de datini”, cum ar spune un poet uitat) sã ne bucurãm de Ziua Naționalã. Iar dacã nu ne putem bucura, suntem obligați de buna cuviințã sã nu hulim. La 1 Decembrie 1918, strãmoșii au terminat de fãcut o țarã rotundã ca un mãr, i-au mulțumit Domnului pentru marea binecuvântare și și-au spus cã puteau de-atunci muri fericiți. Nu este vina lor cã noi, nevrednicii, nu am pãstrat-o așa cum ne-au lãsat-o. Și, totuși, o avem încã. Sã ne bucurãm cã ea existã și în forma actualã, știrbitã de greșelile proprii și de planurile celor care au condus lumea în Al Doilea Rãzboi Mondial. Fie și așa, frântã dinspre Rãsãrit,

  România este cel mai mare stat din sud-estul Europei, iar românii – cu toatã împuținarea lor – sunt cel mai numeros popor din aceeași arie. Nu reproșãm nimic nimãnui, cã doar trãim într-o lume globalã.
  Istoria ne învațã, totuși, sã nu mai discutãm cu nimeni, la masa tratativelor internaționale, soarta teritoriului nostru național și sã știm cã statutul nostru le impune celor care ne conduc demnitate și le cere onoare.

  În cântecul cunoscut al studenților de pretutindeni, al cãrui text se cheamã De brevitate vitae („Despre scurtimea vieții”),
  sunt multe lamentãri triste privind soarta omului, menit iremediabil sã fie dat pãmântului, sã moarã (Nos habebit humus).
  Și, totuși, altã soluție, dupã cum spun versurile cântecului, nu este decât sã ne bucurãm cât trãim.
  Poate cã bucuria ne va îndrepta faptele spre bine.
  Sã luãm aminte și „sã ne bucurãm, așadar!” (Gaudeamus, igitur!).
  La mulți ani, România!
  Ioan Aurel Pop 11/29/2021 ” !!! 🙂 🙂 🙂
  Sursa :
  http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=23235

  La Mulți Ani, ROMÂNIA ! 🙂
  La Mulți Ani, ROMÂNI !!! 🙂 🙂 🙂

  Fie ca luna DECEMBRIE să vă găsească SĂNĂTOȘI și cu chef de VIAȚĂ !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 01/12/2021 @ 6:17 am | Răspunde

 6. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  În loc de alte COMENTARII versus manifestările planificate ale autorităților ” STATULUI român EȘUAT” 😦
  și spontane ale ROMÂNILOR de rând din ziua de 1 DECEMBRIE 2021 ,
  Ziua Națională a României ,
  spre știința persoanelor virtuale iubitoare de ISTORIA ROMÂNIEI 🙂
  postez mai jos videoclipul ce prezintă ISTORIA Zilei Naționale a României
  de la MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859 și până la 1 DECEMBRIE 2021 !!! 🙂 🙂 🙂

  Audiție plăcută și vizionare atentă ! 🙂
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 02/12/2021 @ 7:39 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: